Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5637555 Napisano: 18.04.2013 14:25:52
dolly napisał(a):

Ja nie znoszę gotowania, migam się jak mogę, już wolę sprzątać emotka

poprawiłaś mi humor od razu emotka

Ja tam gotować mogę, ale sprzątanie to dla mnie kara emotka
0 0

Gość: dorotka0000025

#5637566 Napisano: 18.04.2013 14:39:44
rachel napisał(a):

u mnie w rodzinie i na dworzu same chłopaki, ale Dominiśka uwielbia męskie towarzystwo wiec jej sie podoba:P

dziewczyny, kiedy powinno się uczyć dziecka załatwiania na nocniczku? Dominiśka skończyła rok, ja gdzieś czytałam że na nocnik powinno się przesadzać dzieci które mają przynajmniej 1,5 roku...a koleżanka w pracy mówi mi że lepiej jaknajwcześniej i już tteraz próboweać żeby przez wakacje pozbyc się problemu albo przynajmniej mocno ograniczyć pieluchy....kiedy wy przesadzaliscie maluchy na nocnik?? i jaki kupić?

u mnie zwykly si enie sprawdzil po pol roku kupilam zwykly ale grajacy i siada chetnie
0 0

#5637567 Napisano: 18.04.2013 14:41:46
najgorsze to to ze dziecko wie ze ma robic na nocnik, gdy sie go posadzi zrobi ale samo nie wola:(
0 0

emotka

#5637577 Napisano: 18.04.2013 14:48:05
Słyszałam, że z tymi grającymi nocniczkami to jest tak, że dzieci wrzucają tam zabawki, żeby grało i później taki nocniczek pełni rolę tylko schowka na zabawki, bo nie kojarzy się z siusianiem...

Mój bratanek do żadnego nocniczka nie miał przekonania ani grającego ani zwykłego. Raz wołał raz nie. Aż teraz w lutym (na m-c przed swoimi drugimi urodzinami) dostał nakładkę na toaletę i od razu zaskoczyło. Sam ją nakłada, sam wskakuje na sedes. Nie daje sobie zakładać pampersów. Nawet w nocy budzi się i budzi mamę, żeby zeszła z nim z piętra na dół do toalety. Bratowa chciała żeby w nocy korzystał z nocnika żeby nie gonić po całym domu, ale on się upiera więc schodzą... Jakoś przeskoczył etap nocnika... No ale ma już 2 latka...
0 0

picola

#5637599 Napisano: 18.04.2013 15:08:52
chyba zależy od dziecka, mój synek miał grający nocnik z fisher price'a i odpieluszanie zajęło nam ... cały jeden dzień. Miał 19 miesięcy, dwa razy zesikał się w majtki (wystraszył się, że ma mokro) i za trzecim razem zawołał, że chce siku. Od tamtej pory nigdy nie zesikał się w majtki, przez jakiś czas korzystał z tego grającego nocnika, a potem bezproblemowo przesiadł się na nakładkę. Aha, dla mnie bardzo pomocne było to, że synek już ładnie mówił
0 0

#5637600 Napisano: 18.04.2013 15:10:36
emotka napisał(a):

Słyszałam, że z tymi grającymi nocniczkami to jest tak, że dzieci wrzucają tam zabawki, żeby grało i później taki nocniczek pełni rolę tylko schowka na zabawki, bo nie kojarzy się z siusianiem...

Mój bratanek do żadnego nocniczka nie miał przekonania ani grającego ani zwykłego. Raz wołał raz nie. Aż teraz w lutym (na m-c przed swoimi drugimi urodzinami) dostał nakładkę na toaletę i od razu zaskoczyło. Sam ją nakłada, sam wskakuje na sedes. Nie daje sobie zakładać pampersów. Nawet w nocy budzi się i budzi mamę, żeby zeszła z nim z piętra na dół do toalety. Bratowa chciała żeby w nocy korzystał z nocnika żeby nie gonić po całym domu, ale on się upiera więc schodzą... Jakoś przeskoczył etap nocnika... No ale ma już 2 latka...

ja mam taki ze musi byc woda albo cos mokrego inaczej nei gra
0 0

emotka

#5637604 Napisano: 18.04.2013 15:23:20
Mądrze... Na szczęście z bystrymi dzieciaczkami walczą mądrzy producenci:-)

Podawali Wam gaz rozweselający podczas porodu?
Stosowałyście Elle Tens?

Czy te metody cokolwiek pomagają na uśmierzanie bólu?
Boję się...
0 0

dolly

#5637608 Napisano: 18.04.2013 15:28:56
kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

emotka

kalisto1986 napisał(a):

chyba odgrzewać emotka
0 0

kalisto1986

#5637611 Napisano: 18.04.2013 15:30:10
dolly oj nie, ja na serio lubie gotować emotka Pominę czas kiedy mam lenia totalnego - np dzisiaj emotka
0 0

dolly

#5637612 Napisano: 18.04.2013 15:33:31
emotka napisał(a):

Mądrze... Na szczęście z bystrymi dzieciaczkami walczą mądrzy producenci:-)

Podawali Wam gaz rozweselający podczas porodu?
Stosowałyście Elle Tens?

Czy te metody cokolwiek pomagają na uśmierzanie bólu?
Boję się...

emotka emotka sorry Emotka, wiem, że podają, ale właśnie sobie wyobraziłam emotka jak próbuje przeć a gaz zaczyna działać emotka
0 0

dolly

#5637615 Napisano: 18.04.2013 15:38:19
kalisto1986 napisał(a):

dolly oj nie, ja na serio lubie gotować emotka Pominę czas kiedy mam lenia totalnego - np dzisiaj emotka

emotka
0 0

Gość: quaqua

#5637628 Napisano: 18.04.2013 15:56:41
Z grającym nocnikiem mamy nieciekawe wspomnienia. Córa już zaczynała ładnie siusiać na nocnik (mieliśmy zwykły), kiedy zostaliśmy obdarowany właśnie nocnikiem grającym fisher price. Bajer i bomba normalnie pomyśleliśmy. Sadzamy małą na nim, ona ładnie zaczyna siusiać, a tu nagle te fanfary. Pół godziny próbowaliśmy ją uspokoić i w końcu pomogło schowanie nocnika z oczu. Oczywiście na dwa tygodnie był powrót pieluch, bo miała uraz, ale na szczęście przekonała się do starego, poczciwego nocnika i nakładki. Tak więc wiecie... uważajcie emotka
0 0

monika1985monik

#5637658 Napisano: 18.04.2013 16:44:17
Moje doświadczenie z nocnikiem przy 1 dziecku sadzałam od 9 miesiąca ale młody siedział siedział i nic emotka później ok 14 miesiąca zaczaił o co chodzi z sikaniem ale nie z kupką gdy 1 raz udało mu się zrobić kupę do nocnika wpadł w taki szał i płacz że nie mogłam go uspokoić i za nic w święcie nie chciał potem siadać na nocnik więc zgodnie z radami innych czekałam na lato każdy mówił będzie ciepło mały będzie chodził w majteczkach więc raz dwa załapie o co chodzi i załapał jak nie wiem co 15 minut specjalnie sikał w majtki po czym gonił jak szalony z radością na ustach że ma mokro i nie dawał sobie ściągać mokrych majteczek a jak już się lało po nogach to była mega frajda emotka emotka emotka

Teraz z 2 jesteśmy na wielorazówkach i młody ma 11 miesięcy i sam pcha się w okolice nocnika sadzam go i siku robi do nocniczka.

Pewnie ile dzieci tyle przypadków więc warto próbować i patrzyć na reakcje dzieci jedne łapią wcześniej o co chodzi inne o wiele później.
0 0

kalisto1986

#5637669 Napisano: 18.04.2013 16:54:50
My mieliśmy grający nocnik ( z tym to własnie zależy od dziecka). I u nas była zasada nocnik stał zawsze w widocznym miejscu i nie jest to zabawka. Nie pozwalaliśmy wrzucać tam zabawek, bawić się itp, jak młody go brał to mówilismy, że nie wolno i tłumaczyliśmy do czego to. Dodatkowo sadzaliśmy go przy każdej możliwej okazji bardzo szybko, nawet tylko po to,żeby miał świadomość,że tak można, jak udało mu się coś zrobić w domu panowała ogólna radość z klaskaniem, brawo itp
Pamiętam,że bardzo szybko nam sie odpieluchował w dzień, tylko jeszcze jakiś czas oduczaliśmy go pieluszek w nocy.

Ehhh a ja dalej się kulam i kulam, a dzisiejszy upał nie pomaga mi w tym emotka Wczoraj regularne skurcze co 5 minut, a później co 3 minuty ( mieliśmy zbierać się do szpitala, ale stwierdziłam,że jeszcze czekam) wyciszyły się i cenzura blada emotka Ehhh uparty ten synuś ...
0 0

Gość: allice

#5637731 Napisano: 18.04.2013 18:37:29
A powiedzcie jak oduczałyście sikać w nocy w pieluchę? Bo ja się ciągle ze starszakiem z tym borykam. Niby śpi już bez pieluchy ale łóżko bardzo często zalane emotka
0 0

kalisto1986

#5637734 Napisano: 18.04.2013 18:40:25
allice napisał(a):

A powiedzcie jak oduczałyście sikać w nocy w pieluchę? Bo ja się ciągle ze starszakiem z tym borykam. Niby śpi już bez pieluchy ale łóżko bardzo często zalane emotka

no niestety u nas tak właśnie to wyglądało, od razu założyłam,że mimo podkładów materac będzie do wymiany. A ogólnie to o ile pamiętam ( matko kiedy to już było emotka ) budziłam młodego i raz w nocy wysadzałam
0 0

agusia147

#5637771 Napisano: 18.04.2013 19:51:21
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

emotka

kalisto1986 napisał(a):

chyba odgrzewać emotka

Oj ja to bym mogła odgrzewać cały dzień jakby ktoś mi zapasy zrobił emotka
0 0

kalisto1986

#5637808 Napisano: 18.04.2013 20:48:27
agusia eee ja jednak wole swoją kuchnie, owszem kupujemy ze stołówki w tygodniu ( tzn od świąt nie, bo ciągle nam się chce coś swojego), ale jednak co swoje, to swoje. Mąż nawet woli większość dań w moim wydaniu, niż teściowej emotka Kiedyś myślałam,że padne jak powiedział " wiesz mamuś, może Kasia powie Ci jak robić sos do gołąbków" emotka
0 0

agusia147

#5637865 Napisano: 18.04.2013 22:15:47
kalisto1986 napisał(a):

agusia eee ja jednak wole swoją kuchnie, owszem kupujemy ze stołówki w tygodniu ( tzn od świąt nie, bo ciągle nam się chce coś swojego), ale jednak co swoje, to swoje. Mąż nawet woli większość dań w moim wydaniu, niż teściowej emotka Kiedyś myślałam,że padne jak powiedział " wiesz mamuś, może Kasia powie Ci jak robić sos do gołąbków" emotka

oooo, to miło z jego strony...
0 0

Gość: size

#5637898 Napisano: 18.04.2013 22:58:26
Dobry wieczór Kalisto emotka

Oczywiście Wam również, ale wiecie o co chodzi emotka
0 0