Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Moj po tej szczepionce po 8 dniach miał gorączkę, a potem 2 tygodnie biegunki...i do tego wysypka na brzuchu. Jakbym wiedziała, że będą takie komplikacje, to podarowałabym sobie to gó..., w marcu mieliśmy mieć ostatnie szczepienie to podstawowe i to zwlekam.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A my nie poszliśmy na to szczepienie z odrą, różyczką i świnką. Oboje z mężem nie byliśmy na to szczepieni i żyjemy. Mąż przeszedł i odrę i świnkę i nie miał problemów. A jakoś boimy się komplikacji.
Prawda?
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: rachel
Z tego wszystkiego sama dostałam temperatury:/
Gość: dianek
koło 10.06 mamy drugą dawkę ospy i po 6 tyg. od tego będziemy myśleć czy odra, czy może pneumokoki, a odrę jeszcze później (przyjdzie jesień, znów się zaczną choroby to może udałoby się tą szczepionkę na przyszły rok w ogóle przerzucić)
z tego co wyczytałam, to im starsze dziecko, tym lepiej tą szczepionkę znosi
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moj zaszczepiony był na to od razu po nowym roku i na szczeście nic mu nie było. Wszystkie szczepienia mamy już za soba dopiero gdy 6 lat bedzie miał to wtedy kolejne
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My po prostu nie poszliśmy, nikt się o nas nie upomina, to siedzimy cicho...
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Asiu nikt Cię nie zmusi do szczepienia, ja miałam być na ostatnim szczepieniu na początku kwietnia i nie byłam, nikt nie dzwoni itp. a nawet jakby ktoś dzwonił, to powiem, że jeszcze nie szczepię, nie wiem czy w ogóle zaszczepię, bo mam mieszane uczucia po ostatnim razie.
Jak czytałam w necie, że jak po MMR występuje biegunka, to może być oznaka autyzmu, to o mały włos zawału nie dostałam.
Tak wiem, to niby pomówienia, ale kto mi na 100% zagwarantuje, że nic się nie stanie, może jakieś "amerykanckie" badania?, potwierdzające, że jednak autyzm nie jest po szczepionkach? Ja już nie wierzę ani lekarzom, a ni badaniom. Lekarz mi nie da na piśmie, że nie będzie żadnych powikłań...które mogą do wszystkiego prowadzić, także 100 razy się zastanowię zanim zaczepię na ostatnią szczepionkę...
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tzn jak się odwleka to luz pomęczą ponagleniami, ale jak nie zaszczepisz to trzeba się z nimi męczyć
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie powiem ja tez sie boje szczepić ale wg mnie to mniejsze zło niż to jakby moje dziecko zachorowało na któraś z poważnych chorób a o tych teraz wiele się slyszy wszędzie...
Co innego byłoby jak byśmy takich przygód nie mieli. Póki co odwlekam, niech się organizm dziecka trochę zregeneruje.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak nasze dziewczyny
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podobno nie można zmusić rodzica do szczepienia dziecka. No i co ma do tego sanepid?
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To, że sanepid wydaje te zarządzenia odnosnie szczepień, bo mają badania ile zachorowań jest na daną chorobę. Co z tego, że jest szczepienie, skoro nie wszyscy z niego korzystają, dzieci zaczynają chorowac i znów to samo. Chodzi o to, ze jeżeli szczepiliby wszyscy to by te choroby "wyginęły" teoretycznie oczywiście.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane