Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
jak się ma fajnego pediatre to powie jak szczepić żeby jak najmniej szkodzić, jak opóźnić szczepienia, żeby się sanepid nie czepiał (nie wiem jak w Wawie, w Krk są bardzo czepialscy, po drugim upomnieniu przychodzi mandat 500zł...)
czy warto szczepić czy nie warto to już każdy rodzic sobie powinien sam ocenić, w końcu to jego dziecko - jest bardzo dużo "za" nieszczepieniem ale i bardzo dużo "za" szczepieniem
my szczepimy jak leci z małymi opóźnieniami (mam zasadę że młody ma być absolutnie zdrowy do szczepienia, bez wychodzących zębów, alergii itd).
przy odrze-śwince-różyczce tylko się zastanawiam - czy szczepić M-M-RvaxPro (który jest obecnie u nas w przychodni), czy czekać na Priorixa (będzie koło listopada/grudnia), czy sprowadzać z czech niskortęciowe szczepionki pojedyncze (osobno na odre, osobno na różyczkę i osobno na świnkę lub w ogóle bez tej trzeciej) - lekarka nam pomoże je kupić, często ludziom sprowadza
Kasiu, mam prośbę, czy mogłabyś zerknąć w książeczkę Kubu i sprawdzić jaką szczepionką był szczepiony? Priorixem czy właśnie MMRpro? powinniście mieć wpisane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Benio był szczepiony Priorixem a Adek MMR.
Gość: katrin22
JA pewnie też zaszczepię jeszcze, bo ostatnia dawka tych podstawowych 5w1, ale boję się teraz...
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Edit: Ok, mam: http://twojeporad...-sanepid-lamie-prawo
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
no właśnie... kurcze nie wiem co jest z tym MMRPro, ale u nas w piaskownicy (czyt. z tych dwudziestuparu dzieciaków z osiedla) jeśli dziecko miało efekty uboczne po szczepionce odra-świnka-różyczka to właśnie było szczepione MMRPro... po Priorixie nikt na nic nie narzekał
a niby to samo
chyba to przerzucimy na następny rok... Benek starzy będzie, a u nas w przychodni się już Priorix pojawi.... eh z tymi szczepieniami
a w ogóle to wam się pochwalę
a nasza rozmowa (!!) z wczoraj:
- da ko!
- Beniu nie dam ci kotka, bo to kot sąsiadów i on drapie
- ko be! nieeee
- tak, kotek jest be, zostawimy kotka, chodź, idziemy do samochodu
- ... bum?
- tak, brum brum, auto
- mniam?
- nieee, samochodu się nie je, samochodem się jedzie papa
- papa...(chwila zamyślenia).. mniam be!
jestem z niego taaaaka dumna
a wasze dziecie coś rozgadane już?
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z moim się można kłócić
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aż sprawdziłam u swojego i widnieje Priorix.
Rozgadane, rozgadane, że hej
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moj też rozgdany jak na swój wiek- chyba tak od 8-9 mies. zaczał powtarzać po nas, teraz normalnie z nim rozmawiamy i fajnie sie rozmawia mozna powiedziec że prawie jak z dorosłym choc wiadomo nie wszysko powtorzy dokładnie ale nawet dosyc długie słowa typu "kukułka" nie sprawiaja mu problemow
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli chodzi o powtarzanie, to powtarza i jak zobaczy np.auto, to mówi "aaato", jak się bawi autkami, to mówi Bruuum- czyli wywali jęzor i pluje
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tatę woła normalnie "tata, tato" nawet czasem tatuś.
Ślicznie mowi "ciociu" - ostatnio jak była rodzinka on pokazuje cioci szklankę i mówi takim przymilnym głosem "ciooociuuuu" -tzn że ciocia miała się napić
"Dziadziuś" ile woła na dzień to nie zliczę bo bardzo go kocha i ciągle to słyszę
Poza tym mówi wiele innych słów ktore używamy i naprawdę fajnie mozna się już dogadać - czasem mnie aż zadziwia że taki mały a potrafi wszystko jakby był większy wiekiem tak z 2-3 lata jakby miał
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
teraz też bym szczepiła pojedynczymi, natomiast porozciągałabym te szczepienia w czasie, rozbiła
chociaż tak czy siak Benek je nieźle znosił
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My szczepiliśmy 5w1, ponieważ lekarka i pielęgniarka mówiły mi, że na żółtaczkę i tak szczepionka jest refundowana i ta była oddzielnie, po 5w1 nigdy nie mieliśmy powikłań, raz czy dwa razy była gorączka, ale to standard.