Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj tam od razu wyrzucają
ale na poprawe humoru, rozumiem,że dzisiaj nasze słowa ostro sobie wziełaś do serca ?
Gość: quaqua
Tylko spokój Was uratuje.
Na pocieszenie dodam, że ja przy pierwszej córze (nigdy nie miałam kontaktu z małymi dziećmi) byłam zielona ze strachu i gdyby nie mąż to nie wiem, jakbym nabrała jakiejkolwiek pewności przy tym co robię. Pamiętam, że jak musiał pojechać po akt urodzenia i pozałatwiać coś jeszcze po paru dniach pobytu razem w domu - pyta się: poradzisz sobie? To mu powiedziałam: jakoś to będzie, jakby co to popłaczemy sobie razem z małą... Z każdym dniem było naprawdę lepiej. Ciesz się, że jest ciepło, możesz spacerować, pogoda nie jest depresyjna (ja rodziłam w październiku i pod tym względem tragedia, szybko zmrok, zimno i blee).
Będzie dobrze, jesteś dla swojej córci najlepszą Mamą na świecie!
Gość: size
Witaj w domu!
Na początku każdy jest nieogarnięty, spokojnie, daj sobie czas i nie wyrzucaj sobie nic
Nie myśl non stop o zapaleniu w piersiach, zastojach - zawsze jak karmisz, podawaj pierś bardziej twardą, bolesną. Masuj je, a jak Młoda już nie będzie chciała jeść to opróżnij pierś sama - laktatorem jak masz, bądź spróbuj ręcznie (ten sposób nie jest zły, zrozumiałam po roku
Ja miałam skały, bałam jak Ty, pomógł mi laktator.
Co do higieny wymywamy "białe" - tak mnie uczyły Panie, tak robiłam, i tak jak mówisz, wacikiem nasączonym przegotowaną wodą - potem już tylko ciepłą :>
Pupę i okolice czyścimy tak, aby pozostałości nie dostały się w okolice wrażliwe - by zapobiec infekcjom pęcherza. Nigdy od pupy do, zawsze odwrotnie.
Nabierzesz wprawy, nawet nie zauważysz kiedy. Choć ja zauważyłam, po pół roku
Przyszłym forumowym Mamom serdecznie gratuluję
Fajnie, że tak obrodziłyście
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas zaczął się 5 tydzien i nie poznaję mojej małej - w dzień marudzi, z trudem zasypia... czytałam o skokach rozwojowych i w sumie jakbym widziała moją Helenkę.... Zaraz biorę się za prasowanie, bo w dzień może byc ciężko
Gość: size
Mi chodziło o rozmasowywanie zgrubień w piersi - bolesne dosyć, ale zapalenia nigdy nie miałam. Tak mi radziła położna, tak robiłam.
Tutaj pierwszy lepszy art. z netu, w w/w sprawie
http://mojniemowl.../zastoj-pokarmu.html
I większość standardowych rad
Malutka, ale Wy już "dorosłe" jesteście
Prasowanie odpręża i bosko pachnie...
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do zmęczenia jeśli masz taką możliwość pogoń tate na spacer, a ty prześpij się, korzystaj też z drzemek małej - śpij sobie z nią
Nie ma szansy,żebym nie chodziła do tyłu, gdyby mąż mi nie pomagał, a czasem i tak padam.
Teraz mały bardzo marudzi, ale jest nakarmiony, przebrany, więc tatuśko go przejął.
A co robienia przy małej, zaufaj sobie, na pewno robisz dobrze
Dzisiaj byłam z rodzicami i siostrą u rodzinki, mamuśka latała i jęczała,żeby przykryć małego bo "zimno" to ostrzegłam ją,że jak przykryje go to odrazu zawine ją w pierzynę i będzie tak na słońcu siedziała - podziałało ucichła
malutka456
Postów 2712
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malutka456
Postów 2712
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Młodemu mi coś odbiło i ma fazę plucia jedzeniem na podłogę... Nie wiem co mam z tym robić?
No i zęby kolejne poszły, ma już wszystkie jedynki, dwójki, czwórki, kły się przebiły. Zostały piątki. Strasznie szybko poszło to i nawet bezinwazyjnie, bo nawet nie był marudny, a przynajmniej nie bardziej niż zwykle.
Prodiament kochana rób wszystko tak, jak podpowiada ci intuicja i nikogo nie słuchaj - złote rady rodziny nie są dobre, a w dłuższym okresie czasu prowadzą do samych niesnasek...
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
trochę tańszy, ciut skromniejszy, ale rónież super jest hotel Astor też w Jastrzębiej Górze http://www.astorhotel.pl/index.html
polecam
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
buahaha jak ja bym zaczęła marudzic to bym sama w tym topiku została
Prodiament Size już CI dokladnie wyjasniła co i jak
hehe, ponieważ to forum ogólnodostepne to nie napisze tak jakbym normalnie odpowiedziała, wiec napisze tylko tyle- to nie ten cykl
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: quaqua
Nie wiem jak wypada cenowo, bo nie mam teraz czasu porównać, ale ja cudownie wspominam pobyt tu: http://www.chomiczowkaleba.pl/ Byliśmy w zeszłym roku (pensjnat, nie domki) na weekend majowy, więc taniej niż w wakacje dużo było. Pensjonat totalnie pod dzieci przygotowany - dla mnie to ważne, nie muszę brać masy rzeczy ze sobą (łóżeczka, krzesełka do karmienia, wanienki, wszystko na miejscu). Wszyscy z dziećmi, więc nikt nie marudzi, że czasem słychać głoooośny płacz. Jedzonko pyszne i w ilościach nie do przejedzenia. Fajny plac zabaw na zewnątrz, dwie sale zabaw w środku. Animacje dla dzieciaków, jacuzzi dla starszych. Gdyby nie moja niechęć do jeżdżenia co roku w to samo miejsce to na pewno bym tam teraz jechała.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My się jeszcze wahamy, bo nie do końca wiemy od kiedy mężu ma wolne.
Kurdeeee jestem taka złaaaaa. Chciałam bardzo bardzo bardzo iść na koncert na ursynalia, gra mój ulubiony zespół jutro i cholera nie mam z kim młodego zostawić...... Zuuuuuaaaaa jestem jak nie wiem ;( A tyle lat czekałam na taką okazję (jak dobrze liczę ponad 10)
olunka
Postów 8459
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
mysmy byli z citeamu i wyszlo calkiem nieźle:)
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój mąż nie chce np do Jastrzębiej jechać bo tam salmonellę złapał...
Jaką macie pogodę? U mnie pada deszcz ;(
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co do koncertów... z tego co czytałam w necie chyba nie ma większych przeciwwskazań. Mam zamiar wybrać się na impact festival na koncert rammsteina, strefa vip, więc nie ma niebezpieczeństwa że ktoś uderzy mnie w brzuch. Będę mogła siedzieć itp. To będzie 8 tydzień. Myślicie, że bez problemu mogę iść? Mnie się wydaje, że tak, ale zapytam bardziej doświadczone
to ostra muzyka, ale maluch jeszcze nie słyszy, więc nie powinien się bać, a mama na pewno dostarczy mu mnóstwa pozytywnych wibracji, bo uwielbiam rammsteina
Wypowiedź była edytowana 1 raz.