Konkursowiczki w ciąży

Gość: annaszura

#5665286 Napisano: 30.05.2013 13:45:40
19 tydzień emotka i ciągle rośnie
0 0

Gość: rachel

#5665291 Napisano: 30.05.2013 13:55:53
Dziewczyny polecicie jakieś fajne miejsce na wakacje z dzieckiem? W grę wchodzi Polskie morze lub mazury
0 0

olunka

#5665294 Napisano: 30.05.2013 14:02:05
rachel napisał(a):

Dziewczyny polecicie jakieś fajne miejsce na wakacje z dzieckiem? W grę wchodzi Polskie morze lub mazury

ja byłam w zeszłym roku tu

http://www.primaveraspa.pl/

idealne miejsce nawet dla niemowlaków:) jak coś to służę informacjami

jest park wodny na miejscu, animacje dla dzieci, jadalnia z krzeselkami, plastikowymi naczyniami, sliniakami, place zabaw na zewnątrz, w srodku 2 takie place z piłeczkami, dmuchańcami itd, ognisko dla wszystkich z zabawami dla dzieci, wieczorki dla dzieci i dla dorosłych w night klubie, po prostu nie wiadomo co robić, jedyny minus to na plażę schodzi się chodami i ludzie targaja wózki, ale za to przepięknie:) ja jestem Jastrzębią Góra zauroczona:)
0 0

Gość: allice

#5665311 Napisano: 30.05.2013 14:39:20
Dziewczyny pomóżcie i napiszcie jak to jest z temperaturą podczas ząbkowania? Małgosia ma teraz 38,3 i nie wiem czy to już nie za dużo? Podałam jej Ibum bo marudziła i wyraźnie sie męczyła. Mam nadzieję, że to od ząbków, jak myślicie?
0 0

dolly

#5665325 Napisano: 30.05.2013 15:20:45
http://parenting....abkowanie-a-goraczka

myślę, że do 38,5 może być- dzieci różnie reagują, jedne bardziej drugie mniejszą gorączką. Obserwuj i obniżaj, zobaczysz jak bedzie jutro

annaszura napisał(a):

19 tydzień emotka i ciągle rośnie

emotka
0 0

beniaminowa

#5665344 Napisano: 30.05.2013 15:55:57
olunka napisał(a):

rachel napisał(a):

ja byłam w zeszłym roku tu

http://www.primaveraspa.pl/

idealne miejsce nawet dla niemowlaków:) jak coś to służę informacjami

jest park wodny na miejscu, animacje dla dzieci, jadalnia z krzeselkami, plastikowymi naczyniami, sliniakami, place zabaw na zewnątrz, w srodku 2 takie place z piłeczkami, dmuchańcami itd, ognisko dla wszystkich z zabawami dla dzieci, wieczorki dla dzieci i dla dorosłych w night klubie, po prostu nie wiadomo co robić, jedyny minus to na plażę schodzi się chodami i ludzie targaja wózki, ale za to przepięknie:) ja jestem Jastrzębią Góra zauroczona:)

Nie byłam w tym ośrodku ale Jastrzębia Góra jest piękna - byłam z 2-miesięcznym Beniem i było cudownie emotka
0 0

Gość: rachel

#5665347 Napisano: 30.05.2013 16:03:15
allice napisał(a):

Dziewczyny pomóżcie i napiszcie jak to jest z temperaturą podczas ząbkowania? Małgosia ma teraz 38,3 i nie wiem czy to już nie za dużo? Podałam jej Ibum bo marudziła i wyraźnie sie męczyła. Mam nadzieję, że to od ząbków, jak myślicie?

pięknie tylko drogi jak na nas:/
0 0

Gość: katrin22

#5665348 Napisano: 30.05.2013 16:03:38
allice napisał(a):

allice, a Ty niedawno szczepiłaś na MMR coś mi świta..., bo gorączka po tej szczepionce może pojawić się nawet 10 dni "po". Od ząbków też bardzo prawdopodobne, mój miał tak kilka razy, także obserwuj dziecko, dawaj dużo piciu i nie panikuj póki co emotka
0 0

Gość: zucchini

#5665355 Napisano: 30.05.2013 16:26:25
staszek napisał(a):

no widzicie, i trochę nas nowych jest, więc wątek nie zginie szybko emotka

36 tydzień - podczytuje z krzaków
0 0

monika1985monik

#5665363 Napisano: 30.05.2013 16:33:46
Witamy nowe przyszłe mamusie emotka emotka emotka

allice
temperatura na razie nie jest za wysoko a jeżeli szczepiłaś ostatnio to może po szczepieniu a nie od ząbków.
0 0

Gość: prodiament

#5665434 Napisano: 30.05.2013 18:06:38
Cześć dziewczyny emotka W czwartej dobie (wczoraj) wypuścili nas ze szpitala. Normalnie wyszłybyśmy we wtorek, ale nie szło mi karmienie i Julka spadła z porodowej masy 3200 na 2930 we wtorek rano - położne zdecydowały, że jeszcze nas zostawią i postarają się pomóc z tym naturalnym karmieniem. W środę rano przybytek na masie minimalny wprawdzie, ale już nie było dalszego spadku, a u mnie zaczął się ten największy nawał pokarmu, więc decyzja o wypisie. Od wtorku staram się ją karmić jak najczęściej, w międzyczasie zimne okłady na piersi zaraz po karmieniu i ciepłe okłady przed, więc prawie nie śpię - teraz idę skorzystać z tej okazji.
0 0

#5665436 Napisano: 30.05.2013 18:09:41
PS. Dziękuję wszystkim za gratulacje emotka
0 0

dolly

#5665440 Napisano: 30.05.2013 18:13:51
AAaaaa widzicie, ale podglądaczy mamy, i siedzą cichutko i się nic nie chwalą. Podglądajcie i piszcie, bo juz mnie z topiku chciały wrednoty "wyrzucić" emotka
0 0

malutka456

#5665442 Napisano: 30.05.2013 18:16:43
dolly napisał(a):

AAaaaa widzicie, ale podglądaczy mamy, i siedzą cichutko i się nic nie chwalą. Podglądajcie i piszcie, bo juz mnie z topiku chciały wrednoty "wyrzucić" emotka

oj tam, oj tam emotka my po prostu dobrze Tobie zyczymy emotka
0 0

beniaminowa

#5665443 Napisano: 30.05.2013 18:19:48
dolly napisał(a):

O nie nie, absolutnie nie "wyrzucić" emotka Wręcz przeciwnie emotka Czekamy na marudzenie że nogi puchną, że tam kłuje a tam uciska i inne takie ciążowe niespdziewanki i atrakcje emotka
0 0

dolly

#5665445 Napisano: 30.05.2013 18:22:01
malutka456 napisał(a):

oj tam, oj tam emotka my po prostu dobrze Tobie zyczymy emotka

emotka

beniaminowa napisał(a):

O nie nie, absolutnie nie "wyrzucić" emotka Wręcz przeciwnie emotka Czekamy na marudzenie że nogi puchną, że tam kłuje a tam uciska i inne takie ciążowe niespdziewanki i atrakcje emotka

aaaa takie buty, znaczy, że za mało marudna jestem? emotka
0 0

Gość: quaqua

#5665531 Napisano: 30.05.2013 20:09:24
prodiament napisał(a):

Cześć dziewczyny emotka W czwartej dobie (wczoraj) wypuścili nas ze szpitala. Normalnie wyszłybyśmy we wtorek, ale nie szło mi karmienie i Julka spadła z porodowej masy 3200 na 2930 we wtorek rano - położne zdecydowały, że jeszcze nas zostawią i postarają się pomóc z tym naturalnym karmieniem. W środę rano przybytek na masie minimalny wprawdzie, ale już nie było dalszego spadku, a u mnie zaczął się ten największy nawał pokarmu, więc decyzja o wypisie. Od wtorku staram się ją karmić jak najczęściej, w międzyczasie zimne okłady na piersi zaraz po karmieniu i ciepłe okłady przed, więc prawie nie śpię - teraz idę skorzystać z tej okazji.

No to się karmcie na zdrowie, śpijcie kiedy okazja i w ogóle poznawajcie się emotka Na sen jeszcze Ci przyjdzie czas, teraz jest czas na dziecko emotka Ja to zrozumiałam dopiero przy drugim dziecku i jakoś mi łatwiej idzie.
Ściskam Was mocno wirtualnie emotka
0 0

#5665536 Napisano: 30.05.2013 20:12:13
Czuję się taka "nieogarnięta"... Mimo tego, że pokazali w szpitalu jak dbać o noworodka, mimo teorii i porad pisemnych, nie bardzo wiem, czy wszystko robię dobrze. Dzisiaj sami mamy spróbować kąpieli Julci i chociaż wiem niby, jak to ma wyglądać, to jestem cykor emotka

Piersi mi twardnieją miejscami mimo okładów i też się boję, żeby nie zrobiło mi się zapalenie.

No i jak to jest przy zmianie pieluszki u dziewczynki? - póki co używam chusteczek nawilżanych Pampers Sensitive - wytrzeć tylko pupę i miejsca, gdzie się zabrudziło, czy tak 'po wierzchu można też przetrzeć przód? A jeśli z przodu w środku troszke sie ubrudziło, to tylko wacikiem zmoczonym w przegotowanej wodzie? Bo tej białego nie wymywam, prawda?
0 0

monika1985monik

#5665539 Napisano: 30.05.2013 20:14:19
dolly bo Ty za dobrze masz chciałyśmy żebyś trochę pomarudziła że nie wyspana, że ząbki idą itd emotka emotka

prodiament
powodzenia w karmieniu a na odpoczywanie przyjdzie czas o śnie nie będę wspominać kiedy ja się wyśpię hm chyba nigdy emotka
0 0

Gość: allice

#5665541 Napisano: 30.05.2013 20:14:51
katrin22 napisał(a):

allice napisał(a):

allice, a Ty niedawno szczepiłaś na MMR coś mi świta..., bo gorączka po tej szczepionce może pojawić się nawet 10 dni "po". Od ząbków też bardzo prawdopodobne, mój miał tak kilka razy, także obserwuj dziecko, dawaj dużo piciu i nie panikuj póki co emotka

Nie, nie szczepiłam teraz niczym. Ostatnie szczepienie było ponad miesiąc temu i było to WZW B. Więc to nie od szczepienia. Obstawiam albo zęby bo w ciągu ostatniego tygodnia mamy już drugą jedynkę na dole albo jakieś przeziębienie czy jakieś inne choróbsko.
Choć najbardziej podpadają mi zęby bo mała wyraźnie cierpi z ich powodu, gryzie wszystko, czasem podczas takiego gryzienia wybucha płaczem jakby ją zabolało. Nie bardzo chce pić mleko z butelki choć wodę to już jej odpowiada byle ciepła była. Kiepsko śpi i ślini się okropnie.
Pytam o tą gorączkę bo nie mam doświadczenia z takimi atrakcjami podczas ząbkowania. Mój starszak nie miał takich problemów trochę marudził jak mu ząbki wychodziły ale nic poza tym.
Zastanawiam się kiedy w takim wypadku podawać coś na obniżenie temperatury? Przyjęłam strategię tak jak w przypadku przeziębienia, że jak powyżej 38 stopni to podaję Ibum ale nie wiem czy dobrze.
0 0