Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5676884 Napisano: 14.06.2013 21:50:42
buskowianka napisał(a):

zawsze wiedziałam że mam wyjatkowe dziecko emotka

emotka myślę,że jeśli ma dobre wyniki to luzik, możesz mu podsuwać, ale nie na siłe z czasem zmieni mu się emotka
0 0

Gość: buskowianka

#5676887 Napisano: 14.06.2013 21:56:35
własnie gdyby nie wyniki to bym schizowała,a tak to tylko czasem stosuję wobec niego "dawkę przypominającą" mojego nakłaniania emotka
ostatnio za każdą spróbowana nową rzecz(np.sos do mięska,truskawkę) dostaje kasę:)( 20-50 groszy) wiem ze to pewnie nie wychowawcze,ale to jedyny sposób żeby choć dotknął językiem czegoś nowego.
póki co kasy nie ma zbyt dużo emotka
0 0

benasia

#5676905 Napisano: 14.06.2013 22:18:06
no kali mówisz że to norma pobudki co 2-3godz, ale jak młody miał 3 miesiące to jak kolki się skończyły to całą noc już nam spał i to dopiero był luz emotka
0 0

kalisto1986

#5676923 Napisano: 14.06.2013 22:40:17
benasia napisał(a):

no kali mówisz że to norma pobudki co 2-3godz, ale jak młody miał 3 miesiące to jak kolki się skończyły to całą noc już nam spał i to dopiero był luz emotka

ale na piersi, czy na butli ?
90 % dzieciaków które znam, niestety na piersi budziły się często nawet do 4-6 miesiąca, dopiero później coraz dłużej spały. Na butli to owszem dzisiaj znajoma mi opowiadała,że jej syn spał 12 godzin
0 0

agusia147

#5676926 Napisano: 14.06.2013 22:42:30
buskowianka napisał(a):

własnie gdyby nie wyniki to bym schizowała,a tak to tylko czasem stosuję wobec niego "dawkę przypominającą" mojego nakłaniania emotka
ostatnio za każdą spróbowana nową rzecz(np.sos do mięska,truskawkę) dostaje kasę:)( 20-50 groszy) wiem ze to pewnie nie wychowawcze,ale to jedyny sposób żeby choć dotknął językiem czegoś nowego.
póki co kasy nie ma zbyt dużo emotka

To tak jak szwagier co swoim chłopakom za oceny w szkole płaci... Starszy maturę zdawał i za każdą zdaną 1000zł mu obiecał... Zawsze motywacja emotka Ciesz się, że u Ciebie to jeszcze w groszach przechodzi emotka
0 0

bridget

#5676951 Napisano: 14.06.2013 23:12:31
dziewczyny jak pracowac nad dzieckiem zeby latwiej znosilo porazki? dopiero zaczyna brac udzial w konkursach , pracowal nad praca do Leclerca - w sumie rysowal ja w 3 egzemplarzach i wiele serca w nia wkladal , byl pewny ze wygra Ferbiego, chociaz po mailu powiedzialam mu ze nie wiem co wygralismy - oczywiscie dzis mega rozczarowanie i 15minut placzu, cholernie zal mi go bylo, gdyby ta zabawka byla tansza kupilabym mu,
0 0

benasia

#5676957 Napisano: 14.06.2013 23:18:11
no własnie pisałam wczesniej ze po takich pobudkach zaczełam dwac mu w nocy butelke i pieknie spał a gdy miał 3 mies. cała noc juz potrafił spac ładnie emotka
0 0

kalisto1986

#5676977 Napisano: 14.06.2013 23:43:30
benasia napisał(a):

no własnie pisałam wczesniej ze po takich pobudkach zaczełam dwac mu w nocy butelke i pieknie spał a gdy miał 3 mies. cała noc juz potrafił spac ładnie emotka

noo, a ja napisałam,że noworodki/niemowlaki na cycku bardzo często budzą się własnie co 3 godziny i to nie jest oznaką niedojadania, na butli przespana nocka to norma.

keiti78zg może źle to zabrzmi, ale moim zdaniem własnie taka sytuacja jest najlepszym nauczycielem emotka Wytłumacz mu,że nie zawsze się wygrywa, a dużym sukcesem jest sam udział w konkursie - w końcu odważył się. Musi naczyczyć się,że nie zawsze się wygrywa, ja staram się uczyć go tego od małego - ważniejsze są próby, niż sama wygrana. Oczywiście różnie to wychodzi, a są momenty w których i mi opadają ręce np :
Jakiś czas temu Dominik brał udział w konkursie szkolnym dla klas 0-4. (U niego w szkole z każdego roczniaka jest 2-4 klas, z każdej klasy brały udział po 2 najlepsze osoby) Dominik zajął 3 miejsce i ..... poleciał jak na skrzydłach do klasy pochwalił sie wychowawczyni, a ona ..... dosłownie spytała sie jego " dlaczego tak słabo ? 3 miejsce to jak ostatnie"
emotka

0 0

Gość: katrin22

#5676978 Napisano: 14.06.2013 23:47:21
buskowianka jak synek ma dobre wyniki, to nie ma co panikować, pewnie ma taki okres, że warzywa i owoce na surowo Mu nie smakują. Ważne, że je zupki warzywne. emotka
0 0

kalisto1986

#5676985 Napisano: 15.06.2013 00:00:46
Dziewczyny gdyby któraś chciała, mam do sprzedania stoliki edukacyjne z chicco - oczywiście nowe emotka
0 0

bridget

#5676989 Napisano: 15.06.2013 00:03:50
Kali no kurcze ciezko nie sadzilam ze bedzie tak przezywal, nawet mi opowiadal ze snil mu sie Ferby , on kurcze mega wrazliwiec i ciezko sobie radzi z porazkami, w kazdej formie ( nawet planszowkami) jak widać, stary duzo latwiej przyjmuje, tylko dziecka zal, glupia zabawka a widze jak zareagowal, musze go inaczej stymulowac i jego slowa "Mamo ja tak marzylem o Ferbim" w ogole ma swojego takiego ulubionego misia z ktorym zawsze spi i nawet tu go ma bardzo sie przywiazuje. Az mam strach jak zareaguje na urodzenie 2 dziecka, widze ze czasem ma male jazdy ze go odtrace i nie bede miec juz dla niego tyle czasu.... A ta nauczycielka synka Twojego to przegiela .....Mam nadzieje ze sie to zmieni bo on dopiero wkracza w swiat konkursow dla dzieci i nie wiem czy go dalej pchac w tym kierunku skoro on tylko widzi to co chce i nie umie zrozumiec.
0 0

bridget

#5676990 Napisano: 15.06.2013 00:04:51
kalisto1986 napisał(a):

Dziewczyny gdyby któraś chciała, mam do sprzedania stoliki edukacyjne z chicco - oczywiście nowe emotka

poszalałas a za ile:P
0 0

kalisto1986

#5676994 Napisano: 15.06.2013 00:15:29
Kasia, ale nie kupuj mu tej zabawki, to nie będzie dla niego dobre. Może wytłumacz mu,że czasem,żeby coś zdobyć trzeba dużo popracować, może niech zacznie sobie na niego zbierać i umówcie się,że mu dołożyć cos tam ?

Wiesz mój bierze udział np w różnych konkursach tańca, niestety nie ma dzieci w jego wieku, które tańczą breaka tzn nie u nas, więc jeśli są np przeglądy itp musi brać udział w takiej grupie wiekowej jak jego ekipa czyli około 11-17 lat. Jakiś czas temu były miejskie konfrontacje taneczne - eliminacje do wojewódzkich. Mądrzy organizatorzy zorganizowali je w długi weekend przez większość grup była okrojona, a z dominika grupy był tylko on emotka ( na cały przegląd ten styl tańca też tańczył tylko on) Młody sam zdecydował,że będzie reprezentował grupe - wyszedł na scene, na której musiał czekać kilka minut emotka bo szanowny organizator nie umiał włączyć piosenki emotka Zatańczył i wyszło mu to świetnie, nawet ludzie klaskali na stojąco. My z góry zakładaliśmy,że nie może przejść, bo miał być pokaz grupy, a nie solo, ale nawet właścicielka szkoły, kazała czekać, bo za taką odwage organizatorzy powinni mu chociaż pogratulować i co ... jajco emotka
Uwierz mi to była dla niego ostra porażka, mimo,że sam nie nastawiał się.
Dlatego staram się go uczyć, że niestety, ale czasem tak jest, nie da się wygrywać cały czas (mamusia to wie emotka , a największą wygraną jest odwaga.
Tylko,że u nas też mamy problem z tym,że każdy chce go chwalić, ok chwalenie, chwaleniem, ale mówienie 7 latkowi,że jest najlepszy, genialny itp,też nie jest dobre, bo może doprowadzić to tego,że będzie mały zarozumialec, a tego bym nie chciała ...

a co do stolika to gg
0 0

agusia147

#5677025 Napisano: 15.06.2013 09:22:46
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

noo, a ja napisałam,że noworodki/niemowlaki na cycku bardzo często budzą się własnie co 3 godziny i to nie jest oznaką niedojadania, na butli przespana nocka to norma.

keiti78zg może źle to zabrzmi, ale moim zdaniem własnie taka sytuacja jest najlepszym nauczycielem emotka Wytłumacz mu,że nie zawsze się wygrywa, a dużym sukcesem jest sam udział w konkursie - w końcu odważył się. Musi naczyczyć się,że nie zawsze się wygrywa, ja staram się uczyć go tego od małego - ważniejsze są próby, niż sama wygrana. Oczywiście różnie to wychodzi, a są momenty w których i mi opadają ręce np :
Jakiś czas temu Dominik brał udział w konkursie szkolnym dla klas 0-4. (U niego w szkole z każdego roczniaka jest 2-4 klas, z każdej klasy brały udział po 2 najlepsze osoby) Dominik zajął 3 miejsce i ..... poleciał jak na skrzydłach do klasy pochwalił sie wychowawczyni, a ona ..... dosłownie spytała sie jego " dlaczego tak słabo ? 3 miejsce to jak ostatnie"
emotka

Ja bym tą nauczycielkę za cycki do żyrandola powiesiła... Jak można wyjechać z czymś takim do w sumie jeszcze małego dziecka?
0 0

monika1985monik

#5677073 Napisano: 15.06.2013 11:11:22
keiti78zg ja bym poszła do tej baby i sobie z nią porozmawiała nawet do dyrktora bym z tym poszłam co za babsko emotka

A z innej beczki jak Was czytam o tym że wasze dzieciaki śpią całe nocki że w dzień potrafią przespać po 2 do 3 godzin to Wam zazdroszczę u nas coś takiego nie istnieje emotka

Kalisto mój też jak nie zje tony owoców i warzyw w dzień to uważa dzień za stracony emotka
0 0

benasia

#5677096 Napisano: 15.06.2013 11:46:46
No mój spał w dzień po 2-3 godz ale teraz mu sie zmieniło i śpi po 1,5godz max ale moze to dobrze bo przynajmniej chetniej idzie spac w nocy.

Swoją drogą mam pewien problem - pierwszy raz takie coś mi sie zdażyło - obudziłam się dziś rano i odczuwam ogromny bol w szyi - mianowicie nie mogę odwrócić jej w lewo bo inaczej strasznie boli a na wprost to tez trochę boli - jakby skręt mieśni czy coś...
Wziełam tabletkę przeciwbolowa ale nie pomaga - ma ktoś jakiś sposób na to zeby przeszło - czy moze w ogole samo przejdzie? poratujcie bo przeciez jak mam funkcjonowac - nie mozliwe bym nie ruszała głowa czy nie odwracała się do małego a kazde takie coś to sprawia mi ból emotka
0 0

kalisto1986

#5677102 Napisano: 15.06.2013 11:51:29
wracając do tej nauczycielski to jest babsko, które chyba jeszcze żyje komuną, całe szczęście od przyszego roku będzie inna wychowawczyni. Po tym jak Dominikowi tak powiedziała,to miał taką załamkę,że wstydził się powiedzieć babci, które miejsce zajął emotka wtedy mu wytłumaczyliśmy i ja nie chciałam robić wojny, mimo,że to nie był pierwszy raz jak coś przegieła, bałam się,że będzie się mściła, bo ja miałam taką samą nauczycielkę ...
ale przegieła, jak złapała małego za głowę i pchnęła w dzieci ... oj słyszała mnie chyba cała szkoła jak tam wpadłam do niej emotka Zrobiłam takie trzęsienie ziemi, że babka przeprosiła młodego. A jej tłumaczenia ? Bo Dominik pchał się, żeby być pierwszym do wyjścia i nadepnął dziewczynkom na stopy emotka Oczywiście wszystko skonfrontowaliśmy i wyszło,że owszem pchał się, ale nic nikomu nie zrobił, owszem zrobił źle pchając się, ale ona jako nauczyciel nie miała prawa nawet go dotkąć
0 0

agusia147

#5677153 Napisano: 15.06.2013 13:32:12
kalisto1986 napisał(a):

wracając do tej nauczycielski to jest babsko, które chyba jeszcze żyje komuną, całe szczęście od przyszego roku będzie inna wychowawczyni. Po tym jak Dominikowi tak powiedziała,to miał taką załamkę,że wstydził się powiedzieć babci, które miejsce zajął emotka wtedy mu wytłumaczyliśmy i ja nie chciałam robić wojny, mimo,że to nie był pierwszy raz jak coś przegieła, bałam się,że będzie się mściła, bo ja miałam taką samą nauczycielkę ...
ale przegieła, jak złapała małego za głowę i pchnęła w dzieci ... oj słyszała mnie chyba cała szkoła jak tam wpadłam do niej emotka Zrobiłam takie trzęsienie ziemi, że babka przeprosiła młodego. A jej tłumaczenia ? Bo Dominik pchał się, żeby być pierwszym do wyjścia i nadepnął dziewczynkom na stopy emotka Oczywiście wszystko skonfrontowaliśmy i wyszło,że owszem pchał się, ale nic nikomu nie zrobił, owszem zrobił źle pchając się, ale ona jako nauczyciel nie miała prawa nawet go dotkąć

Dziwię się, że jeszcze pracuje w tej szkole! Ale niechby mi ktoś tknął moje dziecko, to nie ręczę za siebie. Nie rozumiem na prawdę jak ktoś taki mógł w ogóle zostać nauczycielem i pracować z dziećmi...
0 0

monika1985monik

#5677155 Napisano: 15.06.2013 13:37:19
benasia nie zawiało cię gdzieś ? weź szaliczek i owiń szyję
0 0

Gość: dianek

#5677167 Napisano: 15.06.2013 13:51:57
benasia, "przewiało" Ci mięsień i się zrobił stan zapalny
przejdzie samo za kilka dni, tabletki przeciwbólowe nic nie dadzą, posmaruj najlepiej maścią żmijową ewentualnie najzwyklejszym Fastum Żel lub czymś podobnym
i szalik na szyje - tylko szczelnie opatulić emotka

0 0