Konkursowiczki w ciąży

brylka

#5676574 Napisano: 14.06.2013 14:47:00
https://www.bebip...ptura/polecenie/2325

nowy konkurs na bebilonie
jeśli ktoś zaloguje się z mojego polecenia to wielkie dzięki emotka
0 0

Gość: katrin22

#5676576 Napisano: 14.06.2013 14:47:49
Dianka my dziś mieliśmy szybki obiadek kaszę gryczaną z sosem, potem jak Kubuś wstanie to zje rosołek. A myślę, że z 3h pośpi, bo ostatnio od 3-3,5 h śpi emotka to w tym czasie posiedzę na kompie,wypiję kawkę, ogarnę dom i coś ugotuję, a potem tylko już sobie spacerujemy.

A mój lubi: kanapki z masełkiem, pomidorkiem, szczypiorkiem, wędliną, serek wiejski, ROSÓŁ- zawsze i wszędzie, naleśniczki uwielbia. Zup warzywnych ostatnio nie lubi, ale nie wciskam na siłę, jak nie chce obiadu, to daję kanapkę, potem popija mlekiem i idziemy się bawić. A z owoców to lubi wszystko co kwaśne, pomidora potrafi zjeść sporo, ale już pomidorówki nie lubi. Wczoraj ugotowałam kompot z rabarbaru (niesłodzony, bo ja nic nie słodzę, jak ktoś chce, to sobie w szklaneczce słodzi) i dałam Kubusiowi taki kwaśny i wytrąbił całą butlę emotka
0 0

benasia

#5676581 Napisano: 14.06.2013 14:51:44
Mój bardzo lubi żurawinę, arbuza, jabłka i banany, nektarynki które już powoli się pojawiają, truskawki - ogólnie uwielbia owoce emotka
A kanapek jako chlebka nie lubi za bardzo woli zjeśc z niego serek, albo samą kiełbaskę lub samego pomidorka emotka
0 0

#5676586 Napisano: 14.06.2013 14:54:42
dianek napisał(a):

no, "obiad" powinno być emotka
Benio w żłobku słoiczek dostanie, ale po powrocie, koło 17 mamy domową wyżerkę (taką zdrowszą), staram się mu wymyślać coś ciekawego... ale jakoś pustka
pomidory dzisiaj w żłobku ma, za duo nie może bo uczulony.. gm.. może mu krupnik z jaglanką po prostu zrobię...
pierogi by były dobre, ale nie pogryzie jeszcze emotka

OO mój pierogi lubi, zwłaszcza ruskie emotka
Tylko ja nie robię pierogów (bo nie mam cierpliwości i każdy ma inny kształt emotka ), więc posilamy się u mojej mamy emotka

Zrób Beniowi leniwe pierogi, ja robię tak:

- ser biały półtłusty (ok pół kg)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- podduszona cebulka
- sól i pieprz do smaku
- jajko

Wszystko wyrabiam mikserem albo ręcznie, dwoma łyżkami wyrabiam kluchy, wrzucam na wrzątek, jak wypłynie to po chwili wyciągam, polewam masełkiem lub śmietaną i gotowe, mój Kuba zjada ze smakiem.
0 0

#5676587 Napisano: 14.06.2013 14:58:17
benasia napisał(a):

Mój bardzo lubi żurawinę, arbuza, jabłka i banany, nektarynki które już powoli się pojawiają, truskawki - ogólnie uwielbia owoce emotka
A kanapek jako chlebka nie lubi za bardzo woli zjeśc z niego serek, albo samą kiełbaskę lub samego pomidorka emotka

Mój arbuza jeszcze w tym roku nie jadł(poczekamy do wakacji),ani nektarynek, ale najbardziej lubi też jabłka, pomarańcze, kiwi, banany tak sobie i truskawki od niedawna wcina też ze smakiem, ale jednak pomidor zawsze zwycięża.
Mój znowu uwielbia chlebek, rano chlebek musi być emotka
0 0

benasia

#5676590 Napisano: 14.06.2013 15:03:39
Mój zazwczaj je na śniadanie kaszke mleczno-ryżową Nestle, choć nie zawsze bo czasem tez kanapkę z czymś lub jajecznicę.
0 0

#5676595 Napisano: 14.06.2013 15:07:39
Mój już kaszek tych kupnych nie je, jedynie czasem zrobię Mu zwykłą mannę z kaszą kukurydzianą, ale też nie często, bo chyba już się tego przejadł.
0 0

#5676606 Napisano: 14.06.2013 15:19:03
Doczytałam wątek o karmieniu piersią i powiem Wam, że podziwiam takie mamy co karmią np. do 2 lat (bo 3 latek to zdecydowanie za długo wg mnie). Ja sama karmiłam do 5 miesiąca i jakby nie to, że dla wygody odciągałam pokarm i moje dziecię potem wolało butlę, to karmiłabym dalej (ah jak pięknie mi waga wtedy spadała) i wiadomo, to jest duże poświęcenie, bo tego nie można zjeść czy tamtego o alkoholu już nie wspominając, ale to jest naturalny, najzdrowszy pokarm. Mój Kubuś od 3 tygodnia życia do bodajże 6 miesiąca miał katary co 2 tygodnie, to była katorga. Teraz odpukać (PUK< PUK< PUK) przeziębienia ani kataru nie było już z pół roku, a każde wcześniejsze infekcje dało się załagodzić syropkami.
0 0

benasia

#5676619 Napisano: 14.06.2013 15:32:30
kurcze kupiłam wczoraj Mikołajowi majtki w sklepie na 110cm a teraz zakladam i sa na styk emotka
0 0

ekojez

#5676629 Napisano: 14.06.2013 15:47:23
KUPONY RABATOWE na ekozakupy obowiązujące
od 1 czerwca do 31 sierpnia 2013 roku
na hasło „Ekorodzice”

www.babyhana.pl
10% na cały asortyment sklepu

www.babyetta.pl
5% na pieluszki PUL i otulacze PUL

www.berry-bounty.pl
5% na jeden produkt,
10% na dwa i więcej

www.bikeovo.pl/sklep
5% na cały asortyment sklepu

www.bobishop.pl
5 % na cały asortyment sklepu

www.domek-art.pl
5% na wszystkie wyroby Domku na Drzewie

www.ecomateria.pl

www.ekokobieta.pl

5% na kubeczki menstruacyjne
Mooncup i podpaski Naya

www.fitnessmlyn.pl
10% na karnety rodzinne

www.gaj-oliwny.pl
10% na masło shea, 5% zniżki
na pozostały asortyment sklepu

www.hipseat.pl
10% na nosidełka Hipseat

www.igolo.pl

www.kokofolk.pl

www.krainaEKOzabawek.pl
5% na TERMObutelki PACIFICBABY,
5% na TERMObidony ALFI

www.lesnespa.pl

10% na wszystkie usługi SPA

www.mydlarnia.info

www.organicalulu.pl
10% na nosidła,

www.patandrub.pl
15% na cały asortyment sklepu
– promocje można łączyć

www.sklepmam.pl

5% na chusty i nosidła
marki Storchenwiege

www.sklep.odrzeczy.com.pl

www.ziabaqlu.com

10% na odzież do karmienia marki
Ziabaqlu i na pluszaki Ziabaqlu
0 0

Gość: dianek

#5676635 Napisano: 14.06.2013 15:52:51
a bo z tymi majtkami...
Benek nosi 80/86, kupiłam na allegro 92 bo takie były najmniejsze i mi się podobały
i co? d* za małe i to przynajmniej o rozmiar emotka
a on gruby nie jest, niecałe 11kg waży....
dobrze że mi się teraz w c&a trafiły na 92 i będą dobre

benasia, jak coś, to mam trochę bokserek i na 98/104 i na 110/116, fajne na lato na odpieluchowywanie, jak młody będzie biegał w samych majtach, jak chcesz to Ci je pomierzę, z ceną się dogadamy (możesz jakąś zaproponować, ponegocjujemy emotka ) - jak chętna to pisz na PW, można obejrzeć w sklepiku: http://www.redraf...kat/55/bielizna.html
0 0

benasia

#5676644 Napisano: 14.06.2013 16:01:48
ok zerknę. Bo mój młody właśnie lata w majtkach bo się odpieluchowuje i dosyc ładnie mu idzie aczkolwiek wpadki z siku też są emotka
0 0

kalisto1986

#5676842 Napisano: 14.06.2013 20:56:37
monika1985monik napisał(a):

Ja tam po części lubię karmić piersią i główny powód dla którego karmię to zdrowie maluszka i finanse emotka też nie raz chciałabym się napić piwka lub pospać w nocy ale co zrobić może kiedyś będzie mi dane przespać całą noc a nie wstawać co chwila emotka emotka

oo podpisuje się pod tym emotka
Tylko,że ja uważam,że karmienie piersią nie koliduje z wyjściem gdzieś, czy napiciem się piwa, jesli ktoś bardzo chce. Są laktatory przecież.

Benasia 2-3 godziny spania w nocy u noworodka, ba nawet u niemowlaka na piersi, to raczej nie nienajadanie się, a norma emotka Przeżyłam to z Domiśkiem ( karmiłam go ponad 1,5 roku, prawie 2) i teraz przeżywam, chociaż dzisiaj ....

dzisiaj rano o mało zawału nie dostałam . Budze się a tu jasno, szybko w myślach cofam sie czy ja w nocy karmiłam Tusia emotka w szoku patrze czy może przez sen go wziełam, usnełam o on się sturlał, niee nie ma go, prawie się zabiłam tak wyrwałam do jego kołyski, a tu moje dziecko zadowolone przeciąga się emotka przespał równo 6,5 godziny, co normalnie budzi sie na jedzenie właśnie co 3 godziny.

Diana zdradź mi tu szybko, czy w c&a będą niedługo jakieś wyprzedaże ? I jeszcze czy masz jakieś kieszonki naszych polskich producentek ? tzn milovia, yetta, nappeme lub kokosi ?

Jakby któraś szukała malutkich ciuszków lub pieluszek, to powoli zaczynam się wysprzedawać emotka
0 0

Gość: dianek

#5676844 Napisano: 14.06.2013 21:01:26
kali piszę PW
0 0

leoniu

#5676849 Napisano: 14.06.2013 21:10:03
rachel napisał(a):

koper napisał(a):

rachel napisał(a):

agusia147 - długo i nie długo....ale było mi raz wygodnie, dwa mała chcętnie je/jadła...no i na 14 miesięcy zaliczyliśmy jedno lekkie przeziębienie wiec w sumie warto emotka ))

Ja karmiłam równo 14 m-cy (głównie dla mojej wygody emotka )

I praktycznie jak tylko przestałam (niecały miesiąc później) mała złapała pierwsze zapalenie płuc...

nie strasz...:/ emotka

Dokładnie, nie denerwuj mnie, ja właśnie skończyłam po dwóch latach... I tak siedzę i myślę i trochę załuję... Swoją drogą bardzo ładnie wyszło odzwyczajanie (tzn., ja siedziałam tydzień w Paryżu, a tata miał tylko jedną noc, gdzie mała chwilkę popłakiwała...)...

Mam nadzieję, że się nie pochoruje. Bo póki co po tej cholernej Francji chora jestem ja.
0 0

kalisto1986

#5676850 Napisano: 14.06.2013 21:12:20
U nas też Dominik bardziej chorował po odstawieniu ( wcześniej nawet jelitówka w domu go nie ruszała) emotka , ale to nic drastycznie i tylko chwile i bardziej to były przeziębienia
0 0

agusia147

#5676854 Napisano: 14.06.2013 21:18:29
A mnie dopadło mega uczulenie, nie wiem co za dziadostwo teraz kwitnie, ale oddychać nie mogę...

A mały łobuz znowu zabawki po całym mieszkaniu poroznosił...
0 0

Gość: buskowianka

#5676867 Napisano: 14.06.2013 21:37:17
tak Was czytam i z zazdrości mnie żżyma emotka mój teraz już 6latek nie zje ŻADNEGO owoca ani warzywa -tylko w zupie.Zadnej surówki,nic.Ileż to ja razy próbowałam,podsuwałam,przekonywałam,prosiłam,błagałam,przemycałam...nic z tego zawsze pluł i tyle.Ewentualnie po dłuuugich namowach zje jabłko.I tyle ,owoce go nie interesują,warzywa to jego wróg.Nie pomagało wspólne robienie posiłków,dziwaczne kształty,zabawy z jedzeniem..nic emotka
i tak sobie zyjemy bez surówkowo-sałatkowo,bez owocowo.Wyniki badań ma dobre,widocznie ser żółty z którym tylko kanapki zjada( o żadnej wędlinie nie ma mowy) i mleko z płatkami w pełni zaspokajają jego potrzeby.
Mam jeszcze cichą nadzieję ze w wieku dojrzewania,kiedy to dzieci jedzą spore ilości,się to zmieni i drzwi do lodówki będę barykadować emotka

mam nadzieję ze drugi dzidziuś sie w brata nie wda:) tylko skąd bedzie miał brać przykład? emotka
0 0

kalisto1986

#5676876 Napisano: 14.06.2013 21:44:59
U nas natomiast u starszego dzień bez owoców i warzyw, to dzieć stracony, czasem jestem w szoku jakie ilości surówek czy innych dodatków warzywnych nakłada sobie do obiadu. Tylko ostatnio mieliśmy etap bez mięsa, ale to przez chwile. Czasem pomarudzi, ale baaaardzo rzadko - mam nadzieje,że tak mu zostanie i młodszy będzie z niego brał przykład emotka
0 0

Gość: buskowianka

#5676878 Napisano: 14.06.2013 21:46:26
zawsze wiedziałam że mam wyjatkowe dziecko emotka
0 0