Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W zeszlym roku nad morzem, maly zdjal okularki p/sloneczne i polozyl na ktoryms z automatow do grania. Oczywiscie ktos zajumal
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ehh i teraz zastanawiam sie, czy kupić tymczasowo jakieś tańsze buty w deichmanie do którego mam bon (na elefanteny nie wysupłam w tym miesiącu), czy przejściowo po prostu befado.
Ehhh w piątek wywróciłam dom do góry nogami, ale jeszcze dla pewności chyba zrobie powtórkę.
Najgorsze, że Bartuś ciągle brał te buciki i po domu targał. Gdzie nie odłożyłam to jak je zauważał to zaraz łapał i normalnie wszyscy w domu mają zaniki pamięci, czy on przyszedł z dworu z jednym butem, czy z dwoma
Ale mamuśka, która w tym dniu na chwile podjechała do mnie i gadałyśmy przed domem, jak Bartuś był w rowerku, pamięta, że co chwile próbował zdjąć buty
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: BeMyPenguin
U mnie też takie jakby "kieszonki" są z tą gryką. Moje dzieciaki nie robiły z tego problemu. Podobno ta strona jest fajniejsza, bo dopasowuje się do kształtu ciała i masuje plecki (jak dziecko już wstaje, to również stópki). Osobiście jestem bardzo zadowolona z tych materacy.
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kasia19
Postów 935
Data rejestracji 06.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam pytanko odnośnie pracy a ciązy jeśli któraś się na tym zna bardzo proszę o pw
Gość: rachel
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A nie mozesz normalnie napisac o co chodzi?
Rachel, nie stresuj się, niektorzy wola dac skierowanie na wyrost, niż pozniej miec mame ktora zarzuci ze nie dziecko nie dostalo skierowania a powinno.
malenka89
Postów 7292
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jutro zaczynam 10 tydzień, a w czwartek mam wizytę u gina, nawet się nie denerwuję, jestem dobrej myśli, przetłumaczyłam sobie jakoś, że nerwy i tak niczego nie zmienią
Czy któraś z Was ma niedoczynność tarczycy i brała w ciąży jod? Ja póki co nic nie dostałam, a wizytę mam dopiero w czerwcu, czytałam różne opinie, niektórzy lekarze mówią, że jod jest wskazany, inni że przy niedoczynności nie wolno go przyjmować.
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam cały czas, biorę już zwiększoną dawkę, tylko w poprzedniej ciąży (leczyłam się wtedy u innego lekarza) dostałam jodid, teraz lekarz nic o tym nie wspominał, biorę tylko euthyrox.
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zreszta teraz w witaminach jest normalnie jod dodawany, takze lekarz musi zdecydowac ile Wam ewentualnie bedzie potrzeba
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w czwartek mam wizytę, ale u ginekologa, bo endokrynologa mam dopiero w połowie czerwca
w ciąży badam tarczycę średnio co 3 tygodnie, bo hormony potrafią nieźle szaleć, teraz znowu mam lekko za wysokie ft4, za tydzień powtórzę wyniki, jeśli dalej będzie wysokie to spróbuję dostać się jakoś do lekarza
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, ja pisałam o ginekologu,zebys powiedziala w czzwartek- najpewniej skieruje do endokrynologa, ale wazne by wiedzial i doradzil co i jak
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale widzisz 4 tygodnie temu ft4 miałam super, teraz mam powyżej normy, więc wolę dla świętego spokoju badać tylko ft4 co 3-4 tyg
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oki, jak uważasz
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no, ale póki co to fasolka nie ma swojej tarczycy, więc ja muszę utrzymać wyniki w normie, co by dzidzia była zdrowa
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malenka89
Postów 7292
Punkty karne 0
Konkursy dodane
właśnie chyba nie, bo w poprzedniej ciąży za każdym razem dawka leków była modyfikowana, teraz już też 2 razy miałam podwyższaną, bo teraz i ja potrzebuję hormonu i dziecko.
przynajmniej tak mi lekarz tłumaczył, że zawsze dawka musi być zwiększana/zmniejszana tak żeby wyniki były w normie.
w każdym razie pożyjemy, zobaczymy, zastanawia mnie ten jod tylko, ale póki co jem dużo ryb hehe
dzięki!
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trzymaj się.