Konkursowiczki w ciąży

dolly

#5857874 Napisano: 04.05.2014 22:23:26
zgubienie, zgubieniem, ale jak ktos ewidentnie kradnie to mnie trafia- niby znalezione nie kradzione, ale sa pewne granice.
W zeszlym roku nad morzem, maly zdjal okularki p/sloneczne i polozyl na ktoryms z automatow do grania. Oczywiscie ktos zajumal emotka Zla bylam bo okularki dobre i solidne, slonce dawalo i trzeba bylo kupic od razu przez internet z wysylka, a ze bez przymierzania to 2 pary do odeslania byly emotka ale jedne w miare dobre. Zal mi tamtych bo byly idealnie dopasowane.
0 0

kalisto1986

#5857894 Napisano: 05.05.2014 01:00:48
dolly mi tak strasznie jest żal tego butka emotka Ciągle mam nadzieje, że się znajdzie. Jutro chyba jeszcze raz zrobie runde w koło domu, bo wydaje mi się, że na rowerku mógł go zgubić emotka To były emele, ledwo wysupłałam na nie kase, a teraz raczej nie dam rady kupić znowu tak dobrych, zwłaszcza, że nastawiałam się, że kupimy sandałki troszkę później emotka
Ehh i teraz zastanawiam sie, czy kupić tymczasowo jakieś tańsze buty w deichmanie do którego mam bon (na elefanteny nie wysupłam w tym miesiącu), czy przejściowo po prostu befado.
Ehhh w piątek wywróciłam dom do góry nogami, ale jeszcze dla pewności chyba zrobie powtórkę.
Najgorsze, że Bartuś ciągle brał te buciki i po domu targał. Gdzie nie odłożyłam to jak je zauważał to zaraz łapał i normalnie wszyscy w domu mają zaniki pamięci, czy on przyszedł z dworu z jednym butem, czy z dwoma emotka
Ale mamuśka, która w tym dniu na chwile podjechała do mnie i gadałyśmy przed domem, jak Bartuś był w rowerku, pamięta, że co chwile próbował zdjąć buty emotka
0 0

dolly

#5858019 Napisano: 05.05.2014 12:46:24
Kalisto1986- ja bym jednak postawila na befado
0 0

Gość: BeMyPenguin

#5858024 Napisano: 05.05.2014 12:53:09
dolly napisał(a):

hmmm a sluchajcie, bo ja w koncu mlodego na gryce nie polozylam, bo... material od strony gryki w takie kieszonki poszyty byl i to takie wypukle sie robilo, ze jakos mi sie nie podobalo do spania, u Was tak samo jest/było?

Kalisto
- a w szafie u burka?

U mnie też takie jakby "kieszonki" są z tą gryką. Moje dzieciaki nie robiły z tego problemu. Podobno ta strona jest fajniejsza, bo dopasowuje się do kształtu ciała i masuje plecki (jak dziecko już wstaje, to również stópki). Osobiście jestem bardzo zadowolona z tych materacy.
0 0

dolly

#5858033 Napisano: 05.05.2014 13:04:34
Ooo no widzisz, to ja sie nie odwazylam, bo mialam wrazenie, ze dziecko mi obolale wstanie emotka
0 0

kasia19

#5858580 Napisano: 06.05.2014 17:58:04
cześć dziewczyny emotka

mam pytanko odnośnie pracy a ciązy jeśli któraś się na tym zna bardzo proszę o pw emotka
0 0

Gość: rachel

#5858586 Napisano: 06.05.2014 18:04:11
Dzisiaj miałyśmy bilans. Pisałam Wam ostatnio że moja Dominiśka za dobrze nie mówi, ale sprawdziło się przysłowie że dzieckiem i mężem w towarzystwie nie błyśniesz. Pani doktor kazała Dominice powiedzieć "Mama" i moje dziecko,które mama, tata, baba, tir i kilka innych ma opanowane do perfekcji wymamrotało coś tak niezrozumiałego że dostałyśmy skierowanie do poradni logopedycznej. Miałam być matką która się nie stresuje i cierpliwie czeka na dojrzewanie swojego dziecka,aleteraz to już się stresuję! Mimo tego iż wiem że to tylko konsultacja i że Dominiśka dwa lata skończyła zaledwie 2 tygodnie temu. echhh
0 0

dolly

#5858629 Napisano: 06.05.2014 19:55:08
kasia19 napisał(a):

cześć dziewczyny emotka

mam pytanko odnośnie pracy a ciązy jeśli któraś się na tym zna bardzo proszę o pw emotka

A nie mozesz normalnie napisac o co chodzi?

Rachel
, nie stresuj się, niektorzy wola dac skierowanie na wyrost, niż pozniej miec mame ktora zarzuci ze nie dziecko nie dostalo skierowania a powinno.
0 0

malenka89

#5858635 Napisano: 06.05.2014 20:04:20
kasia19 przede wszystkim gratulację! emotka

Ja jutro zaczynam 10 tydzień, a w czwartek mam wizytę u gina, nawet się nie denerwuję, jestem dobrej myśli, przetłumaczyłam sobie jakoś, że nerwy i tak niczego nie zmienią emotka

Czy któraś z Was ma niedoczynność tarczycy i brała w ciąży jod? Ja póki co nic nie dostałam, a wizytę mam dopiero w czerwcu, czytałam różne opinie, niektórzy lekarze mówią, że jod jest wskazany, inni że przy niedoczynności nie wolno go przyjmować.
0 0

dolly

#5858639 Napisano: 06.05.2014 20:06:52
Malenka89, ale masz caly czas, czy teraz w czasie ciazy sie ujawnila?
0 0

malenka89

#5858650 Napisano: 06.05.2014 20:20:48
dolly napisał(a):

Malenka89, ale masz caly czas, czy teraz w czasie ciazy sie ujawnila?

mam cały czas, biorę już zwiększoną dawkę, tylko w poprzedniej ciąży (leczyłam się wtedy u innego lekarza) dostałam jodid, teraz lekarz nic o tym nie wspominał, biorę tylko euthyrox.
0 0

dolly

#5858655 Napisano: 06.05.2014 20:40:53
A to nie bede sie wtracala, ale jak masz jutro wizyte to wspomnij o tym, bo to wazne. Wydaje mi sie ze jodid powinnas dostac, ale nie wiem co to euthyrox, wiec nie chce wchodzic w kompetencje. Nato miast powinnas powtorzyc w ciazy badania tarczycy a juz na pewno ok 20tyg ciazy, bo wszystko moze sie zmienic i nie bedziesz potrzebowala zadnych lekow emotka
Zreszta teraz w witaminach jest normalnie jod dodawany, takze lekarz musi zdecydowac ile Wam ewentualnie bedzie potrzeba emotka
0 0

malenka89

#5858659 Napisano: 06.05.2014 20:48:01
dolly napisał(a):

A to nie bede sie wtracala, ale jak masz jutro wizyte to wspomnij o tym, bo to wazne. Wydaje mi sie ze jodid powinnas dostac, ale nie wiem co to euthyrox, wiec nie chce wchodzic w kompetencje. Nato miast powinnas powtorzyc w ciazy badania tarczycy a juz na pewno ok 20tyg ciazy, bo wszystko moze sie zmienic i nie bedziesz potrzebowala zadnych lekow emotka
Zreszta teraz w witaminach jest normalnie jod dodawany, takze lekarz musi zdecydowac ile Wam ewentualnie bedzie potrzeba emotka

w czwartek mam wizytę, ale u ginekologa, bo endokrynologa mam dopiero w połowie czerwca emotka mimo wszystko wspomnę o tym lekarzowi emotka
w ciąży badam tarczycę średnio co 3 tygodnie, bo hormony potrafią nieźle szaleć, teraz znowu mam lekko za wysokie ft4, za tydzień powtórzę wyniki, jeśli dalej będzie wysokie to spróbuję dostać się jakoś do lekarza emotka
0 0

dolly

#5858665 Napisano: 06.05.2014 20:56:34
Ale co 3tyg to nie ma sensu, co 6tyg sie sprawdza jak jest konieczność.
Tak, ja pisałam o ginekologu,zebys powiedziala w czzwartek- najpewniej skieruje do endokrynologa, ale wazne by wiedzial i doradzil co i jak emotka
0 0

malenka89

#5858666 Napisano: 06.05.2014 20:59:16
dolly napisał(a):

Tak, ja pisałam o ginekologu,zebys powiedziala w czzwartek- najpewniej skieruje do endokrynologa, ale wazne by wiedzial i doradzil co i jak emotka

ale widzisz 4 tygodnie temu ft4 miałam super, teraz mam powyżej normy, więc wolę dla świętego spokoju badać tylko ft4 co 3-4 tyg emotka
0 0

dolly

#5858676 Napisano: 06.05.2014 21:08:29
malenka89 napisał(a):

dolly napisał(a):

ale widzisz 4 tygodnie temu ft4 miałam super, teraz mam powyżej normy, więc wolę dla świętego spokoju badać tylko ft4 co 3-4 tyg emotka

Oki, jak uważasz emotka Najwazniejsze beda wyniki w 20tyg, do tego czasu trudno cokolwiek decydowac, ale to juz w gestii lekarza emotka
0 0

malenka89

#5858679 Napisano: 06.05.2014 21:10:42
dolly napisał(a):

malenka89 napisał(a):

dolly napisał(a):

Oki, jak uważasz emotka Najwazniejsze beda wyniki w 20tyg, do tego czasu trudno cokolwiek decydowac, ale to juz w gestii lekarza emotka

no, ale póki co to fasolka nie ma swojej tarczycy, więc ja muszę utrzymać wyniki w normie, co by dzidzia była zdrowa emotka

0 0

dolly

#5858680 Napisano: 06.05.2014 21:14:16
Jasne, tylko CI wlansie tlumacze, ze to ze zrobisz badanie co 3tyg nic nie zmieni, bo do 20tyg hormony i tak szaleja, wiec trudno cos zdecydowac. Mysle, ze na ten czas zostaniesz z tym co masz.
0 0

malenka89

#5858683 Napisano: 06.05.2014 21:19:38
dolly napisał(a):

Jasne, tylko CI wlansie tlumacze, ze to ze zrobisz badanie co 3tyg nic nie zmieni, bo do 20tyg hormony i tak szaleja, wiec trudno cos zdecydowac. Mysle, ze na ten czas zostaniesz z tym co masz.

właśnie chyba nie, bo w poprzedniej ciąży za każdym razem dawka leków była modyfikowana, teraz już też 2 razy miałam podwyższaną, bo teraz i ja potrzebuję hormonu i dziecko.

przynajmniej tak mi lekarz tłumaczył, że zawsze dawka musi być zwiększana/zmniejszana tak żeby wyniki były w normie.

w każdym razie pożyjemy, zobaczymy, zastanawia mnie ten jod tylko, ale póki co jem dużo ryb hehe emotka

dzięki! emotka
0 0

dolly

#5858684 Napisano: 06.05.2014 21:21:46
Pamietaj, ze w witaminach, ktore byc moze zaleci tez jest jod dodawany emotka
Trzymaj się.
0 0