Konkursowiczki w ciąży

bridget

#5910247 Napisano: 29.08.2014 22:03:21
Kali duzo juz macie zabkow? , podobno trzonowce najbardziej bolą, osttanio juz jestemw wykonczona - oj marzy mi sie wypoczynek bez dzieci , albo maz w domu a nie w delegacjach emotka
0 0

kalisto1986

#5910319 Napisano: 30.08.2014 11:30:13
bridget napisał(a):

Kali duzo juz macie zabkow? , podobno trzonowce najbardziej bolą, osttanio juz jestemw wykonczona - oj marzy mi sie wypoczynek bez dzieci , albo maz w domu a nie w delegacjach emotka

U nas jedne po drugich wyszły 1,2 i 4, ale to co przeżylismy tymi zebami to nawet wrogowi nie życzę emotka

Bartuś ma ostatnio ataki totalnego niedobractwa. Maksymalnie nas testuje, pominę fakt wspinania się na wszystko co się da np odkył,że otwierając zmywarkę i wchodząc na jej drzwiczki daję radę otworzyć drzwi od łazienki emotka

Dzisiaj wszedł do swojego lóżeczka i nagle słysze jęczenie i popłakiwanie, woła mamaaaa ja przylatuje a on nagle zaczyna dusić się ze śmiechu i krzyczy KUKU emotka
0 0

bridget

#5911374 Napisano: 02.09.2014 13:02:42
ja tak na szybko które do nauki chodzenia na jesien byscie wzieły?
http://www.zaland...y-ee114f001-c11.html
http://www.zaland...i-ee114f002-k11.html
http://www.zaland...i-vc313b001-k11.html
rozmiar 21
0 0

Gość: bc14

#5911380 Napisano: 02.09.2014 13:10:57
najbardziej podobaja mi się 1, ale z uwagi na zamsz który się brudzi chyba 3:P
0 0

benasia

#5911384 Napisano: 02.09.2014 13:18:41
z wyglądu najładniejsze pierwsze ale faktycznie większośc sa jasne wiec cieżko z czyszczeniem,aczkolwiek z drugiej strony czy dziecko które uczy się chodzić chodzi po błocie emotka
0 0

kalisto1986

#5911617 Napisano: 02.09.2014 19:23:07
Kasiapopatrz sobie na emele -moim zdaniem są lepsze niż elefanteny, a mieliśmy te i te.
Teraz u nas gigant hitem są Reebok VENTURE FLEX. Długo wahałam się czy kupić adidaski, miałam kupić w sieci, ale balam się, że będą sztywne itp. W końcu połaziliśmy po sklepach, porównaliśmy podeszwy w emelach, elefantenach itp z tymi reebokami i są genialne ! Nie spotkałam jeszcze tak elastycznej podeszwy. One sa robione na wzór butów biegaczy, podeszwa anatomicznie dopasowuje się do stopy. I fajne jest to, że z tym systemem jest kilka modeli budów i sandały. Dodatkowo zapięcie z rzepem jest jak guma idealne dla wysokiego podbicia emotka
My mamy te http://www.zaland...y-re543a02g-102.html
0 0

Gość: tinagoni

#5911702 Napisano: 02.09.2014 21:58:49
Cześć emotka Jeśli macie pytania do pediatry lub ginekologa, to na stronie hipp jest chat, rzetelne odpowiedzi specjalistów, dziś brałam udział i dużo się dowiedziała, pani doktor odpowiedziała na wszystkie moje pytania, polecam emotka
0 0

bridget

#5911833 Napisano: 03.09.2014 09:42:55
dzieki dziewczyny, a tak przy okazji zimowek? http://allegro.pl...com-i4543897286.html takie byłyby oki? kurcze te jesienne to max pewnie na 2 miesiace:) zaczełam szukac tych emeli ale chyba nie sezon na zimowki
0 0

benasia

#5911848 Napisano: 03.09.2014 10:09:13
bridget te zimowe emele fajne. Sama z ciekawości patrzyłam dla mojego ale na rozmiar 26 nic nie ma z emeli. Chyba bedzie trzeba inne kupic.
Tylko teraz taka pogoda że nie wiadomo jakie beda potrzebne.
Tak mysle o sportowych teraz jeszcze na jesień - ale waham się, czy brać normalne czy takie jak adidas produkuje jakieś z ociepleniem - które beda dobre na jesień?
0 0

bridget

#5911897 Napisano: 03.09.2014 10:54:35
młody spi to moge poszukac bucikow, latem nie uzywalismy były skarpetki i bose stopki ale juz za chłodno:) trampeczki mielismy z których wyrosł Oli

Kurcze szkolniak szkołe zaczał, odpukac na razie pierwsza klasa mu si e podoba:) ale ja nadal nie ogarniam:P tzn jeszcze bardziej niz wczesniej zaprowadzanie ( 2 x dalej niz przedszkole) odbieranie w roznych godzinach, zawozenie na akrobatyke i inne zajecia dodatkowe, gdzie tu baterie naładowac?:)) jeszcze zbliza mi sie roczek Ola i mała przemiana remontowa w kuchni emotka spanie niespełna 5 godzin z pobudkami Ola to stanowczo za malo emotka

Benasia gdzies mi sie emelki w tym rozmiarze rzucily, Kali fajne te sportowe:)http://www.euroob...plane-EM-2001-3.html np 26
0 0

kalisto1986

#5911915 Napisano: 03.09.2014 11:12:22
Ja ostatnio miałam taką samą rozterkę z jesiennymi jak ty Keiti i postawiłam jednak na zwykłe adidaski, w razie czego przecież można cieplejszą skarpete.

Ale ogólnie przekonałam się nie patrz na firmę tylko jak but się zachowuje, dlatego lepiej kupować stacjonarnie, a przynajmniej przymierzać w stacjonarnym i jak jest ok to zamawiać przez neta.
But nie może mieć sztywnej podeszwy, a nawet z najbardziej polecanych niektóre modele sa jak betony niestety.

A co do nieogarniania, to już Ci pisałam, każdy tak ma 2 emotka , ale jeszcze trochę i dzieciaki podrosną emotka
Ja dzisiaj 2 dzień szkoły i gdyby nie kurier to byśmy zaspali, bo ze zmęczenia nie słyszałam budzika, mimo, że mam nastawiony, że dzwoni co chwile emotka
0 0

bridget

#5911924 Napisano: 03.09.2014 11:28:31
tylko u mnie w stacjonarnych to emelków nie uswiadcze, znajde korneckiego, lasockiego, ecco, geoxa primigi mrugałe, moze jakos dzis po obiedzie pojdziemy cos poprzymierzac te zołte by nam fajnie pasowaly do zimowego kolorowego kombinezonu z kaxa - a wiecej niz 200 nie wydam:/ z jesiennych chyba na razie zrezygnuje znalazłam reeboki rozmiar 21,5 ciut za duze nowe kupiłam i zapomniałam do wozka starczą - bo jak pomysle o wydatkach x2 to az mnie głowa boli:)). Dobrze ze Wikiego superfitami na wyprzedazach obdarowałam i kombinezon ma fajny zawsze lzej dla kieszeni.
0 0

kalisto1986

#5911934 Napisano: 03.09.2014 11:38:00
No właśnie słyszałam, że "mój" sklep z emelkami też zamknęli, więc nie wiem czy dostane je stacjonarnie emotka Korneckiego jeszce żadne chyba nie spodobały mi się.
Dla Bartka mam już kombinezon 2 częściowy, kurteczkę, ktora będzie dobra pewnie pod koniec zimy, bo zapomniałam,ze h&m ma -większą rozmiarówkę i tak samo mam jeszcze po Domisiu przejsciówke na koniec zimy. Teraz poluje na kombinezon na śnieg, bo ten co kupiłam jest za jasny i może upoluje tanią przejściówkę na teraz. Tylko, że mi ładnie poszły kurtki po Bartusiu z tamtego roku, została ostatnia na sprzedaż emotka
Gorzej z butami, bo to jednemu i drugiemu (nas nawet nie licze). Teoretycznie mam po Domisiu buciki, które bardo, bardzo mało nosił, a płacilam za nie wtedy grubo ponad 200, ale ja mam bzika nowych butów dla dzieciaków emotka

Nie lubie tego okresu, najpierw szkoła rujnuje portfele, a później zima, wszystkich świętych, święta emotka
0 0

bridget

#5911938 Napisano: 03.09.2014 11:42:10
a ja chce sie wziasc za wystawienie zimowek moze przy weekendzie - juz Ci poszły wszytskie? musze od mamy poprzywozic, ciuszki tez sprzedajesz? tablica/ allegro? zaczynaja mi zawalac tylko nei wiem skad tu czas na to wziasc? jest jakis zbyt?
0 0

kalisto1986

#5911945 Napisano: 03.09.2014 11:49:19
bridget napisał(a):

a ja chce sie wziasc za wystawienie zimowek moze przy weekendzie - juz Ci poszły wszytskie? musze od mamy poprzywozic, ciuszki tez sprzedajesz? tablica/ allegro? zaczynaja mi zawalac tylko nei wiem skad tu czas na to wziasc? jest jakis zbyt?

Tzn kurtki mi poszły została ostatnia, ale ja tanio sprzedaje. Ubranka część oddaje siostrom część sprzedaje/wymieniam. Tylko nie licz, że dostaniesz za to nie wiem ile. Ja wolałam sprzedać tanie ale już mieć część kasy do kurtki na teraz. Kurtki w stanie idealnym, NEXT i ZARA sprzedalam po 35 zł (czyli ułamek tego co kosztowały) Spodnie jak już to sprzedaje za mak 10 zł, bluzeczki 5-7 zł
Wole sprzedać niż ma leżeć
0 0

Gość: bc14

#5912513 Napisano: 03.09.2014 23:02:17
kalisto podaj link do ogłoszeń emotka
0 0

kalisto1986

#5912544 Napisano: 04.09.2014 00:05:41
bc14 kochana na tablicy mam tylko ostatnią kurtkę, tera głównie sprzedaje i wymieniam (genialna sprawa ! ) na fb w grupach lokalnych. Jeśli coś potrzebujesz pisz na pw to powiem czy mam emotka
0 0

Gość: rachel

#5913034 Napisano: 04.09.2014 21:58:23
Dziewczyny jak radzicie sobie z "buntem 2 latka". Moja Dominiśka ostatnio miała sporo zmian i jej zachowanie megaaa się zmieniło. Potrafi cały dzień być grzeczna, wybiega się, wylata i nagle wpada w szał gdzie przez 15 minut zamienia się mega łobuza. Dzisiaj np podrapała mi twarzi trudno ją było uspokoić.Na początku krzyczałam na nią i mówiłam w kółko żetak się nie robi i bla bla bla. Ale jak zwracam jej uwage ze złością to ona się jeszcze bardziej nakręca. Kiedyś odnosiliśmy ja do swojego łóżeczka i tam siedziała za kare pare minut. Ale wtedy miała szczebelki i niebyła wstanie wyjsc. No i teraz to juz jej nawet zanieść nie mogę bo w 3 cim miesiacu ciazy jest juz z tym gorzej. Nie wiem jak mam zareagować co zrobić. Wiem że krzyk nic nie pomaga ale niestety łapię się na tymżemimo wiadomości jednak ratuje się krzykiem i jest to głownie spowodowane zmęczeniem. Mąż co drugi tydzień pracuje popołudniami i od rana obiawiazkiw domu a po południu Miśka w stanie 15 minutowego szału mnie wykańczają. Macie jakieś rady?? Karny jeżyk??:>
0 0

benasia

#5913040 Napisano: 04.09.2014 22:10:57
trudny orzech masz rachel bo przyznam szczerze że bunt buntem ale mój synek nigdy się tak nie zachowywał.
A co powoduje ze ona w szał wpada?
Druga sprawa jak sama wiesz krzyk podczas gdy ona krzyczy, histeryzuje to tez nie przyniesie efektu bo zwyczajnie nie usłyszy o co ci chodzi a faktycznie może się nakręcać.
Wydaje mi się, że właśnie odwrotnie - normalnym głosem powiedzieć jej,że nie ma powodu do krzyku itd. zależnie od sytuacji - bo akurat nie wiem od czego w taki szał wpadła.
Tłumaczenie i jeszcze raz tłumaczenie, ale zasady muszą być jakieś i nie może robić co chce a napewno nie bić mamy i drapać.
0 0

picola

#5913047 Napisano: 04.09.2014 22:17:03
akurat złość jest najgorszym rozwiązaniem. Wiem, że ciężko czasem znaleźć jeszcze odrobinę cierpliwości, ale spokojny ton głosu dużo szybciej działa na dziecko niż złość czy krzyk. Przetrenowałam z moim synem dwie metody: po pierwsze: mówię spokojnym głosem, "rozumiem, że jesteś zdenerwowany, zły, wściekły, chciałeś dostać jogurt waniliowy, a ja ci kupiłam truskawkowy. też bym była zła. Kiedyś jak byłam małym dzieckiem ... i tak snuje jakies opowieści, aby odwrócić uwagę. Drugi sposób - gdy zupełnie nic nie skutkuje, to po prostu nie zwracam uwagi na jego krzyki i jak mantrę powtarzam - porozmawiamy jak się uspokoisz. Oczywiście komunikat trzeba dostosować do wieku dziecka. Nauczyłam się, że im bardziej syn się wścieka, a ja do niego mówię normalnym, spokojnym głosem, tym krócej trwają awanturki. Polecam też książkę "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały..."
0 0