Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5947723 Napisano: 25.11.2014 22:51:05
benasia napisał(a):

hehe może nie interaktywne ale fajne autko mój Mikuś kupił sobie na Mikołajki teraz w kauflandzie - straż pożarna, fajna i dosyć porządna, świecą światła i wyją syreny, drabina podciągana- polecam dla małych strażaków - mój strażak jest bardzo zadowolony emotka

ooo a nie ma jakiś takich małych elementów łątwych do uszkodzenia przez malucha ? Na ostatnich zakupach w kauflandzie jak byłam nie widziałam nic takiego emotka A mam zamiar jechac tam dopiero przed świętami emotka
Ostatnio Bartkowi wyjęłam śmieciare po domisiu. Wysuwa się w niej szczoty do mycia ulicy, które kręcą się, słychać dźwięki, muzyczkę, są guziczki po naciśnięciu albo jeździ w przód, w tył, albo włączają się inne funkcję i Bartek oszalał na jej punkcie - początkowo chciał z nią spać emotka
0 0

benasia

#5947724 Napisano: 25.11.2014 22:56:46
to tak jak mój - był tak uradowany tą strażą że straż musiała być ciagle w pobliżu nawet jak jadł emotka
Jak coś to mogę ci fotke wysłać np jutro to zerkniesz - tylko sie przypomnij emotka
0 0

kalisto1986

#5947731 Napisano: 25.11.2014 23:26:15
benasia napisał(a):

to tak jak mój - był tak uradowany tą strażą że straż musiała być ciagle w pobliżu nawet jak jadł emotka
Jak coś to mogę ci fotke wysłać np jutro to zerkniesz - tylko sie przypomnij emotka

super przypomne emotka
U nas teraz też jest faza na malowanie ... oczywiście najchętniej po ścianie,kanapie, ławie emotka wczoraj wyjęłam mu obrazki na wodę (jak pomaluje się wodą to wychodzi obrazek, jak wyschnie to znika) i chyba godzine się chlapał z tym emotka
0 0

Gość: katrin22

#5947733 Napisano: 25.11.2014 23:30:56
Kali pokaż ten bajer z obrazkami, mój kocha wodę, to by mu się spodobało emotka
0 0

kalisto1986

#5947735 Napisano: 25.11.2014 23:38:01
katrin22 napisał(a):

Kali pokaż ten bajer z obrazkami, mój kocha wodę, to by mu się spodobało emotka

my mamy jeszcze po domisiu (2 sztuki nas się uchowały) o takie jak tutaj http://archiwumal...anowy-989606261.html

ale np w "liście do mikołaja" mamy mate wodną - świetne są i dla maluchów i starszakow popatrz sobie na allegro.
Pamiętam tez, że jak Domiś był w wieku Kubusia to kupowałam mu wodne malowanki takie jednorazowe - cała książeczka czarno biała, jak pomazało się pędzelkiem namoczonym w wodzie to wychodzil kolor. Kupowałam to i w kioskach i w księgarni emotka

Fajne dla takich maluchów co lubią malowanie jest też zrobienie "czystej" powierzchni do mazania. W folie, np koszulkę do segregatora wlać kleksy farby (np bambino sa w takich dużych butlach i na dłuuugo starczają) zabezpieczyć koniec taśmą klejącą i całość przykleić np na stół czy do podłogi. Dziecko paluszkiem łączy kolory i robi różne obrazki - zabawa na kilka dni emotka
0 0

#5947737 Napisano: 25.11.2014 23:45:20
Dzięki Kali, u nas to zabawa pewnie na chwilkę, bo mój gagatek nie usiedzi w miejscu,ale spróbuję, bo kredki już Mu się znudziły.
0 0

#5947738 Napisano: 25.11.2014 23:47:05
A powiem Wam, że nie lubię tego okresu przedświątecznego..szukanie zabawek czasem na siłę, bo wypada coś kupić, tyle, że dziecko już wszystko ma emotka ale ta mata mnie zainteresowała emotka
0 0

kalisto1986

#5947739 Napisano: 25.11.2014 23:57:26
ja lubie dawać prezenty, ale jak mam kupować to trafia mnie emotka
U nas niby większe prezenty tylko z okazji, ale jako,że rodzina jest wielka to dostają taki stos prezentów, że masakra jest normalnie emotka

A macie tablice ze znikopisem ? teraz fajna jest w biedronce, teściowa poinstruowana dzisiaj kupiła i na prawdę solidnie wygląda
0 0

benasia

#5947740 Napisano: 25.11.2014 23:58:18
mój uwielbia malować farbami - najchętniej codziennie by malował a hitem teraz u nas właśnie są auta ratunkowe a szczególnie straż pożarna - uwielbia malować ja farbkami emotka
Ale też nie lubie kupować coś na siłe zwłaszcza jak nie wiem co inne dzieci mają lub chcą- tzn te ktorym mam coś kupić..

Ale te maty i inne bajery do malowania wodą podobają mi sie - musze popatrzeć dokładnie emotka
0 0

#5947743 Napisano: 26.11.2014 00:12:59
Nie mamy ze znikopisem. My mamy tylko zwyklą tablicę kredową i magnetyczną- dokupiłam niedawno cyferki na magnesy, ale szału nie zrobiły.
Mojemu na urodziny kupiłam kuchnię tak jak planowałam http://www.smyk.c...wki-gry-dla-dzieci-p -identyczna, tylko tańsza bo z drugiej ręki, fajna sprawa, mój gotuje i kawę mi codzień parzy emotka
Ps. ale pomysły ma.....wody mu tam nie dałam (choć niby jakieś podłączenie jest, że jakiś obieg wody...nie wiem) to- nasiusiał sobie do czajniczka emotka emotka emotka ręce opadają. Teraz muszę upominać, by nic podobnego nie wymyślił emotka

Także kupię chyba coś z motywem "Dobranocny ogród", bo ma świra na punkcie tej bajki albo te matę, co kali pisałaś emotka
0 0

kalisto1986

#5947746 Napisano: 26.11.2014 00:20:54
Ze znikopisem są bardzo fajne emotka Ja mam opanowane wszelkie zabawki i zabawy plastyczne,bo Dominik ma fisia artystycznego odkąd był w stanie utrzymać w rączce kredki, do dzisiaj mu to zostało i np plasteliny to mógłby mieć całą fabryke, a i tak przerobiłby ją w kilka dni.

Kubuś do czajniczka i to widziałaś, a mi długo zajęło odkrycie dlaczego to rybki w akwarium (ustawionym na najniższej półce komody) padają jak muchy emotka
Dominik był wtedy gdzieś w podobnym wieku jak Kubuś emotka
0 0

#5947752 Napisano: 26.11.2014 00:34:40
Wiesz, mój mi dumnie przyniósł "zagotowaną wodę" emotka
HaHa,ale biedne były te Wasze rybki emotka
Swoją drogą, dzieci to mają wyobraźnię...

Co to rysunków, to mój pięknie maluje kredą- ściany, mam taką tęczę namalowaną, że hoho, a na kartce to póki co rysuje koła i jakieś swoje wygibasy. Tyle, że znudziło mu się to już i może faktycznie ten znikopis byłby fajny, obczaję to emotka
0 0

benasia

#5947754 Napisano: 26.11.2014 00:40:35
tak tablica ze znikopisem jest fajna - moj dostał rok temu, ale czasami wraca nadal do tej tablicy emotka

Mój na szczęście nigdy nie miał ciągot do malowania mi ścian - zawsze mamy stól do malowania farbkami zabezpieczony papierem a i on ma taką czystą tendencję,że nie brudzi sie specjalnie i dba o stanowisko pracy emotka
0 0

kalisto1986

#5947759 Napisano: 26.11.2014 00:50:04
u nas Domiś malował co się dało, a teraz Bartek godnie go zastępuje.
Mamy w planach w ich pokoiku na ścianach porobić miejsce do malowania farbą tablicową,chociaż pewnie i tak to nic nie da emotka

Dziewczyny jeśli któraś potrzebuje kod rabatowy do merlina : przedszkole112014

z tym kodem np mapa dumel wychodzi 76,49 przy odbiorze w punkcie emotka
0 0

dolly

#5947760 Napisano: 26.11.2014 00:51:44
kalisto1986 napisał(a):

u nas Domiś malował co się dało, a teraz Bartek godnie go zastępuje.
Mamy w planach w ich pokoiku na ścianach porobić miejsce do malowania farbą tablicową,chociaż pewnie i tak to nic nie da emotka

Dziewczyny jeśli któraś potrzebuje kod rabatowy do merlina : przedszkole112014

z tym kodem np mapa dumel wychodzi 76,49 przy odbiorze w punkcie emotka

emotka emotka emotka emotka
0 0

#5947761 Napisano: 26.11.2014 00:53:48
Mój to artysta- ekspresjonista emotka
Jego tęcza w salonie przyciąga wzrok gości emotka
0 0

kalisto1986

#5947763 Napisano: 26.11.2014 01:10:34
dolly toć nie moja wina, że ja mam zboczenie, że przed zakupem przez internet szukam kodów rabatowych emotka emotka
ps ściągając aplikacje mobilną na telefon allegro można odebrać kod rabatowy do działu zabawki za 35 zł emotka Tym sposobem chuck warkocząca gaduła wyjdzie 108 zł z wysyłką emotka
Chyba musze zamówić dla chłopców, a dla dzieciaków z rodziny zostawie kupno prezentów na bonowe zakupy.

katrin22 Dominik w tej dziedzinie całe szczęście poszedł po tatusiu i na serio świetnie mu to idzie, tak świetnie, że ja nawet nie mam zamiaru z nim malować, bo mógłby mnie uczyć emotka Nigdy nie zapomne opadu szczęki mojego tatu jak Domiś oglądając u nich bajkę szkicował długopisem ich psa, jak skończył dał dziadkowi obrazek, a ten szukał pod spodem jakiegoś obrazka, czy Dominik nie odrysowywał, bo nie mógł uwierzyć emotka
Szkoda, że po mamie ( nie no nie napisałam tego emotka ) pyskuje jak stary emotka
0 0

benasia

#5947782 Napisano: 26.11.2014 09:07:17
Kali ten kod to - 15% do merlina ale pewnie na ta mapę dla młodszych nie wchodzi bo jakoś nie widziałam by mi coś zminusowało...
0 0

kalisto1986

#5947849 Napisano: 26.11.2014 11:26:48
benasia napisał(a):

Kali ten kod to - 15% do merlina ale pewnie na ta mapę dla młodszych nie wchodzi bo jakoś nie widziałam by mi coś zminusowało...

wchodzi;) z tym rabatem kosztuje ona 91,79 musisz wpisać kod w miejscu tu aktywuj kupon promocyjny (kod rabatowy), kupon happy profit
0 0

dolly

#5948168 Napisano: 26.11.2014 22:13:29
kalisto1986 napisał(a):

dolly toć nie moja wina, że ja mam zboczenie, że przed zakupem przez internet szukam kodów rabatowych emotka emotka
ps ściągając aplikacje mobilną na telefon allegro można odebrać kod rabatowy do działu zabawki za 35 zł emotka Tym sposobem chuck warkocząca gaduła wyjdzie 108 zł z wysyłką emotka
Chyba musze zamówić dla chłopców, a dla dzieciaków z rodziny zostawie kupno prezentów na bonowe zakupy.

(...)
Szkoda, że po mamie ( nie no nie napisałam tego emotka ) pyskuje jak stary emotka

no spoko,spoko, na szczescie nie z merlina kupilam, choc, zal 30zl
eeeeeeeee to chcesz powiedziec, ze z wiekiem bedzie gorzej z "zakasywaniem dorosłych" przez nasze dzieci? emotka emotka
0 0