Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5949623 Napisano: 01.12.2014 11:47:14
kalisto1986 napisał(a):

agusia może ja bym była chętna emotka

dziewczyny a co sądzicie o tej wróżce ? http://allegro.pl...242-i4854337591.html

myślicie, że będzie ok ? (widzę, że te same są też dużo droższe)

Ta wróżka jest straszna! Jakbym była dzieckiem i bym dostała taką to bym się przeraziła emotka

Dla dzidziusia mniejszego ja bym kupiła jakąś matę edukacyjną albo zabawkę, ale bardziej na potem.
0 0

benasia

#5949627 Napisano: 01.12.2014 11:56:25
dla malucha może być jakaś zabawka na potem edukacyjna lub karuzela do łóżeczka o ile nie mają.

Ale co dla 3 latka na gwiazdkę? Nadal nie mam pomysłu emotka
0 0

dolly

#5949631 Napisano: 01.12.2014 12:00:47
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

mi ta druga się bardziej podoba.

mi też emotka podpytam się jeszcze małej mamy, ale najchętniej bym tą z buteleczki zamówiła.

A dla noworodków jak myślicie lepiej zawieszkę jakąś fajną do wózka (podobają mi się albo bright starts, albo baby ono), czy coś na później ? Siostry mi nie ułatwiają, bo mówią obojętnie emotka

Kalisto a jakis projektor z muzyka do lozeczka? ja sie juz tak bujam i bujam i wybrac nie moge emotka
moze byc i zawieszka, bo to wezma i do wozka i do lozeczka i na palak do bujaczka czy matę, tylko to wiadomo ze za kilka miesiecy dopiero zainteresuje, na te chwile to tylko grzechotki i gryzaki emotka

a miala ktoras z Was te kule niby do raczkowania?
http://merlin.pl/..._YpMICFfLJtAodviIAww

lub

http://merlin.pl/...os=1&ref=quartic

fajne to, czy szkoda kasy?
0 0

kalisto1986

#5949635 Napisano: 01.12.2014 12:05:39
mata i karuzele to nie jest prezent na moją kieszeń, bo musiałabym wydać koło 150 zł na jedno dziecko, a mamy za dużo dziedzi. W tym roku dzieciakom z rodziny robie skromne prezenty, zresztą maluchów jest 2. Karuzele jedna siostra ma przy kołysce, druga kupi chyba na święta, matę jedna siostra pożycza ode mnie, druga musi sobie kupić emotka
myślałam o tego typu zawieszkach http://allegro.pl...rts-i4825777901.html

http://allegro.pl...gro-i4776170116.html
0 0

dolly

#5949639 Napisano: 01.12.2014 12:07:06
kalisto1986 napisał(a):

mata i karuzele to nie jest prezent na moją kieszeń, bo musiałabym wydać koło 150 zł na jedno dziecko, a mamy za dużo dziedzi. W tym roku dzieciakom z rodziny robie skromne prezenty, zresztą maluchów jest 2. Karuzele jedna siostra ma przy kołysce, druga kupi chyba na święta, matę jedna siostra pożycza ode mnie, druga musi sobie kupić emotka
myślałam o tego typu zawieszkach http://allegro.pl...rts-i4825777901.html

http://allegro.pl...gro-i4776170116.html

zebra emotka
0 0

benasia

#5949643 Napisano: 01.12.2014 12:09:24
Dolly tak my mieliśmy tą pierwsza i była bardzo fajna do zabawy - Mikołaj uwielbiał się nią bawić, jest kolorowa, dziecko chętnie ją łapie, jak naciśnie to ma mnóstwo dźwieków, sama sie kręci, regulacja głośności - myślę że to dobry wybór nawet dla malucha który nie raczkuje a siedzi dopiero emotka

Kali zawieszki bardzo fajne emotka
0 0

kalisto1986

#5949646 Napisano: 01.12.2014 12:11:50
dolly my tej interaktywnej do raczkowania nie mieliśmy, za to Bartuś miał piłke oball (wielkości piłki do ręcznej) http://www.smyk.c...wki-gry-dla-dzieci-p

i to by szał taki, że byłam w szoku, dodzisiaj uwielbia się nią bawić
0 0

dolly

#5949656 Napisano: 01.12.2014 12:25:39
Kalisto, te mam po mlodym, tylko mala, wielkosci pilke do recznej. aaaaa nie Ty piszesz tez do recznej haha, to te mam emotka

Benasia dzieki, no wlasnie sie zastanawiam nad nia, bo moze wlasnie na siedzaco sie bawic, to juz tuz tuz
0 0

mixik

#5949666 Napisano: 01.12.2014 12:38:55
Jeśli któraś z Was jest w ostatnim miesiącu ciąźy i zastanawia się nad zabezpieczeniem zdrowia dziecka w postaci pobrania krwi pępowinowej podczas porodu, proszę o pw - mam korzystną propozycję
0 0

agusia147

#5949689 Napisano: 01.12.2014 12:59:45
mixik napisał(a):

Jeśli któraś z Was jest w ostatnim miesiącu ciąźy i zastanawia się nad zabezpieczeniem zdrowia dziecka w postaci pobrania krwi pępowinowej podczas porodu, proszę o pw - mam korzystną propozycję

Nikogo to nie obchodzi, a w Warszawie w szpitalu starynkiewicza robią to za darmo.
0 0

mixik

#5950070 Napisano: 01.12.2014 22:53:07
agusia147 napisał(a):

mixik napisał(a):

Nikogo to nie obchodzi, a w Warszawie w szpitalu starynkiewicza robią to za darmo.

A to ciekawe... a podobno warto wypowiadać się za siebie, nie za wszystkich.
Poza tym za darmo nie znaczy, że przechowują ją dla własnego dziecka, tylko dla ogółu (wszystkich potrzebujących w pilnych przypadkach i z tego względu są nikłe szanse na zabezpieczenie własnego nowo narodzonego).
Na koniec - nie chcesz - nie pisz. Raczej proste.
0 0

dolly

#5950119 Napisano: 02.12.2014 01:11:49
mixik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

mixik napisał(a):

Poza tym za darmo nie znaczy, że przechowują ją dla własnego dziecka, tylko dla ogółu (wszystkich potrzebujących w pilnych przypadkach i z tego względu są nikłe szanse na zabezpieczenie własnego nowo narodzonego).

Mixik
, tutaj juz nie raz ktos pisał o tym. Niektorzy traktuja ten top jak jakis wc- jak cos zwiazane z dziecmi- ubrania, zabawki, to wala do tego watku i w konsekwencji robi sie tu normalnie bazar, stad nasze ostre reakcje. a jak juz wklejaja linki albo ciagle kopiuja poprzednie wypowiedzi, nie patrzac, nie czytajac co zostalo napisane to naprawdę szalu mozna dostac.
0 0

kalisto1986

#5950125 Napisano: 02.12.2014 01:44:48
Mixik tutaj było to wałkowane tyle razy,że szkoda gadać, ale skoro nie wystarczy odp jednej osoby, to ja mam takie samo zdanie jak agusia, dodatkowo wg mnie większą korzyść dziecko będzie miało, gdy pępowinę przetnie się po ustaniu jej tętnienia, gdy wszystkie "dobre" skladniki wnikną do jego organizmu, niż przechowywanie krwi ileś lat kiedy nie wiemy jakie składniki ona zachowuje i czy faktycznie wtedy pomoże (nie ma na to jednoznacznych badań).

mixik napisał(a):

Gdyby każdy w przypadku, gdy pępowina musi być przecięta od razu oddawałby tą krew do ogólnego banku,to tym samym zabezpieczylibyśmy i własne dzieci - bo nie byłaby ta krew tak trudno dostępna.
Proponuje przy okazji regularnie oddawać krew, zakładając swój prywatny bank, żeby zabezpieczyć i siebie w razie potrzeby w krew - niech ona broń Boże nie zostanie oddana dla dobra ogółu.
0 0

mixik

#5950128 Napisano: 02.12.2014 03:04:50
dolly - nie jestem w stanie (z malym co rusz zakatarzonym berbeciem nie mam czasu) czytac calego watku od poczatku, myslalem ze akurat o tym tutaj mozna. Ale skoro nie, to zaden problem, nie ma tematu... (tylko lepiej gdziekolwiek o tym zaznaczyc, zeby ci "nicniewiedzacy nieogarnieci we wszystkich tematach" nie robili (az takiego) zamieszania.

Kalisto - i tak spora czesc tej krwi w pepowinie zostaje, nie da sie czekac az sie sama wpmpuje, albo co gorsza "troszke" jej w tym pomoc...
Co do oddawania do ogolnej puli - oczywiscie, ze tak byloby najwspanialej, ale u nas jeszcze przez dlugi czas (lata) to nie przejdzie. Zapewne przez ograniczona i to bardzo ilosc darmowych pobran w calym kraju. Nie sadze, zeby wiekszosc rodzacych spoza "stolycy" sobie rozplanowala w czasie i przestrzeni porod akurat gdzies, gdzie na 100% odda krew do darmowego banku.
Poza tym prosze mi wierzyc, jak ktos sie stara kilka lat, oczywiscie prywatnie (bo ginekologia na wyzszym poziomie podobnie jak dentystyka - z ubezpieczenia nfz ma spore, by nie powiedziec kosmiczne ograniczenia), to (moze i naiwnie, kto to wie?) wierzy i chce zapewnic latorosli (oczywiscie w granicach zasobnosci wiecznie ograniczonego portfela) wszelkie zabezpieczenie... pisze to z autopsji, nie jakiejkolwiek checi zysku...
Niestety nie wiem dlaczego, ale w tym co najwazniejsze w zyciu, czyli zdrowie opieka w kraju ma sie coraz gorzej... i nie musicie tu zaraz zasypywac komentarzami, ze to nieprawda, ze u Was to bylo/jest/bedzie super, bo wyjatki potwierdzajace regule sa zawsze i wszedzie.
Tyle w temacie. Admina prosze o ewentualne usuniecie wszystkich moich wypowiedzi w watku. Tymczasem kolejna nieprzespana noc trwa, eh te uroki macie... tacierzynstwa emotka
0 0

zdolnabestia

#5950144 Napisano: 02.12.2014 09:01:33
mixik napisał(a):

Admina prosze o ewentualne usuniecie wszystkich moich wypowiedzi w watku.

Temat krwi pępowinowej na pewno jest bardziej w temacie niż prezenty dla kilkulatków.
0 0

mixik

#5950146 Napisano: 02.12.2014 09:06:45
zdolnabestia napisał(a):

mixik napisał(a):

Admina prosze o ewentualne usuniecie wszystkich moich wypowiedzi w watku.

Temat krwi pępowinowej na pewno jest bardziej w temacie niż prezenty dla kilkulatków.

Tak pomysli kazdy zwykly obywatel czytajac nazwe tematu, z wyjatkiem "wszechwiedzacych" matek polek emotka
0 0

benasia

#5950183 Napisano: 02.12.2014 10:21:59
Mi osobiście ten temat nie przeszkadza, a co do wątku to uważam że juz dawno było trzeba udoskonalić nazwę bo przez pewien czas był prawie "wymarły" przez ciężarne za to sporo było matek z maluchami emotka
0 0

agusia147

#5950276 Napisano: 02.12.2014 13:04:16
Temat jak temat, bez obrazy - rozumiem potrzebę krwi pępowinowej itp., ale wkurzają mnie posty, które jednoznacznie kojarzą mi się z bazarem i próbą sprzedaży czegoś na siłę.
0 0

Gość: katrin22

#5950282 Napisano: 02.12.2014 13:11:42
temat powinien być 'Konkursowiczki z maluchami' emotka bo mało ciężarnych się wpisuje emotka
0 0

Gość: Martaa21

#5950330 Napisano: 02.12.2014 14:23:08
W takim razie ja się wpiszę emotka
0 0