Konkursowiczki w ciąży

Gość: size

#5949003 Napisano: 29.11.2014 01:55:26
kalisto1986 napisał(a):

: )

kalisto1986 napisał(a):

dolly ja wiedziałam, że Ty jesteś zakręcona, ale, żeby pisać sama ze sobą ? emotka

size nic nie zrozumiałam z Twojego postu, ale to pewnie coś odnośnie dolly pisania samej ze sobą ?

\

To moja wina, pisałam z innego kompa, z jednego wywaliło mi wypowiedź na forum.
0 0

benasia

#5949032 Napisano: 29.11.2014 10:42:38
powiedzcie mi dziewczyny w temacie gier - myśle o domino/memo dla mojego 3 latka - widziałam drewniane domino i są też fajne domina z motywem Disneya ale podejrzewam że to są papierowe czy jakie? I które polecacie? emotka głownie mi chodzi żeby nie był to cieniutki papierek który zaraz się może popsuć emotka

chodzi mi o takie coś
http://merlin.pl/...uct/206,1213785.html
kontra
http://merlin.pl/...uct/206,1016266.html

Ewentualnie inne jakieś ale w miarę trwałe emotka

ps. a i takie znalazłam: http://merlin.pl/...duct/206,972817.html
0 0

bridget

#5949045 Napisano: 29.11.2014 11:31:10
emotka kurcze to moze podpowiecie mamie 2 chłopców co dla dziewczynek z wyj lego friendsów? jedna ma 3,5 druga skonczone 6 lat, jakies gry??? jestem zielona.
0 0

agusia147

#5949049 Napisano: 29.11.2014 12:11:04
alicjaszpadek napisał(a):

Widzieliscie nowego FURBYEGO? Co o tym myslicie?

Jest drogi emotka Na promocji w tesko teraz za jedyne 299zł, w empiku za 349zł w superokazji. Także ja dziękuję.
0 0

dolly

#5949050 Napisano: 29.11.2014 12:14:55
size napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

: )

kalisto1986 napisał(a):

dolly ja wiedziałam, że Ty jesteś zakręcona, ale, żeby pisać sama ze sobą ? emotka

size nic nie zrozumiałam z Twojego postu, ale to pewnie coś odnośnie dolly pisania samej ze sobą ?

\

To moja wina, pisałam z innego kompa, z jednego wywaliło mi wypowiedź na forum.

haha, spoko, fajnie tak czasami sobie popisać, potem sie czyta i mysli, "ooooooooo mysli zupelnie jak ja......" emotka
Size zwracam honor- o te ptaszki cwierkajace CI chodzilo emotka

Benasia, wziełabym drugie. Pierwsze chyba sa kartonikowe, a drugie mysle ze dla mniejszych dzieci.

Keiti78zg- ja bym postawila dla starszej na kucyki little pony albo te okropne lalki monster high. a dla malutkiej nie mam pojecia emotka Aaaa teraz w biedronce byly glowy lalek do czesania, dla starszej tez ok.

Furby kolorowy, jakby w sklepie z farbami robil remanent.
Jezeli ma te same funkcje co poprzedni czyli puszcza baki i beka to ja dziekuje emotka
0 0

kalisto1986

#5949053 Napisano: 29.11.2014 12:36:35
dolly eee nasz (nie boom) rzadko beka i puszcza bąki emotka
Za to jak np Domiś położy się z nim i poruszy go przez sen to gad się budzi i wtedy nudząc się śpiewa itp ... lub po chwili ciszy, swoim "milutkim" głosikiem woła "widze Cię" emotka

keitimoże latające wróżki ?
benasia drewniane są fajne, chociaż trefl mimo, że z tektury to on ma dosyć wytrzymałe te kartoniki emotka
0 0

dolly

#5949056 Napisano: 29.11.2014 12:41:42
kalisto1986 napisał(a):

Za to jak np Domiś położy się z nim i poruszy go przez sen to gad się budzi i wtedy nudząc się śpiewa itp ... lub po chwili ciszy, swoim "milutkim" głosikiem woła "widze Cię" emotka

emotka emotka udusilabym gada emotka
0 0

bridget

#5949059 Napisano: 29.11.2014 12:58:28
własnie myslałam o tych latajacych wrozkach znajde je gdzies do 100zł? bo tyle chce przeznaczyc na kazde dziecko? dziewczyny maja co chca dosłownie tona w zabawkach i to tych z wyzszej połki stad mam zagwozdkę.
0 0

benasia

#5949064 Napisano: 29.11.2014 13:22:11
99zł w tesco widziałam latajaca wróżke
0 0

kalisto1986

#5949076 Napisano: 29.11.2014 13:50:49
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

emotka emotka udusilabym gada emotka

ale on na serio jest fajny emotka Dzisiaj Bartek od rana tarmosi gada za ogon i zmienia mu osobowość na co Dominik dostaje szału emotka
0 0

bridget

#5949085 Napisano: 29.11.2014 14:44:01
http://forum.gaze...gdzies_do_100zl.html TZN BYŁA TAKA OFERTA, a jest nadal aktualna, któas z Was moze miała warto? a jezeli chodzi o planszowke co doradzacie dla dziewczynek?
0 0

Gość: katrin22

#5949094 Napisano: 29.11.2014 15:51:32
Furby taniej i darmowa dostawa:

http://www.babyss.../today/furby-25.html
0 0

Gość: rachel

#5949139 Napisano: 29.11.2014 20:19:00
Dziewczyny a jakaś fajna gra z długopisem co się zaznacza odpowiedzi??
Bo przeczytałam że w tej Karotce dzieci muszą umieć czytać - więc odpada://

keiti78zgwróżek teraz latających jest cała masa. Bo są te flower coś tam z tesco ale też z krainy lodu, dzwoneczek. Zajrzyj na allegro.
0 0

Gość: size

#5949187 Napisano: 30.11.2014 00:39:36
Co do Furbisia boom, mamy takiego od paru miesięcy i naprawdę uważam, że to super zabawka. Cena możE średnia, my kupiliśmy w c4 - kosztował wtedy chyba 284 zł, ale mieliśmy bon 100 i wyszło nas to mniej. Resztę dopłaciła wróżka zębuszka emotka On fantastycznie współgra z aplikacją na tablecie,daje dużo zabawy, dużo poznawania i nauki przez zabawę itp. Nie zauważyłam jakichś druzgocących umysły dzieci zachowań, naszemu odbiło się może dwa razy... Osobowość zmieniała mu się na złą jak wracał z przedszkola (dzieci w jednym dniu mogą przynosić zabawki i się wspólnie bawić). Puszczałyśmy mu wtedy muzykę i po 2 minutach wracał miły. Jest super i bardzo polecam na składkową zabawkę.
Jakbym miała porównać go do innych zabawek interaktywnych, to piesek chi chi love, kot zostają daleko w tyle. A cenowo niestety nie.

Keiti, ta wróżka wydaje się super, jeśli młoda jej nie ma jeszcze. My myśleliśmy o niej ale pod choinkę, więc daj znać.

Kucyki pony teraz sa w innej wersji - equestria girl (taki top). Możesz wybrać dziwczynki kucyki, albo piosenkarki. Te są droższe - do 100. Za 100 z większym haczykiem kupisz piosenkarke ze scena i instumentami.
Jest to ryzyko, bo u mojej 5,5 latki są już jakieś preferencje do co zabawek - ola je lubi, ale jej niektóre koleżanki kochają monster high lub violettę.
Najlepiej popytać u źródła.

To, co może być uniwersalne w miarę to zestaw play doh - teraz jest tort - nowość podobno. To zawsze posłuży, o ile nie ma już i się nie zdublujecie.

Ptaki Digibirds są fajne, kupiliśmy sami, ale skończyła się dystrybucja na nasz kraj podobno i sporo kosztują teraz na all. Przebicie 100% jak nie więcej. Windują ceny na potęgę. Mówię o ptaku w klatce lub w domku. Wątpię, czy warto.

Z gier to polecam spadające małpki, ale jedną młodą masz za "młodą" a drugą chyba za "starą".

Ja jeszcze stawiam na książki, często dzieciaki mają wszystko co się rusza i świeci, a czystego przekazu zero. Ale nie wiem, czy to jest to o czym marzą.

Z gier dla starszaków bedziemy mieli teraz monopoly junior, ale nie wiem jak się sprawdza. Dla mnie każda gra rodzinna jest super, bo spędzamy czas razem a młoda uczy się przegrywac/wygrywac i radzić sobie.

Więcej grzechów nie pamiętam, mam nadzieję, że już nic nie kliknę i moja długa odpowiedź będzie emotka
0 0

bridget

#5949191 Napisano: 30.11.2014 01:01:38
dzieki dziewczyny za podpowiedzi:)) w sumie cały czas z rodzicem konsultowałam, najgorsze ze wszystko maja dziewczynki , dzis byłam w smyku pytałam jeszcze o te zestawy do robienia bizuterii i te latajace wrozki , ale odpadlo.MOnster lalki tez nie bo chodza do przedszkola prowadzonego przez siostry zakonne i tam to samo zlo:)) a kucykiów maja niestety na peczki, lalka do czesania tez nie przypadła mamie. Staneło na monopoly junior dla starszej i do tego dołoze Martynkę, dla młodszej kupiłam znikopis w biedronce z kraina lodu i do tego gre o rety krety z firmy matel, dołoze cos slodkiego i git, kuzynka ma maluszka 3 - miesiecznego to kupiłam bodziaka z czapeczka H&M i mam wyprawke od chicco wygrana z zabawka i kosmetykami wiec temat tez załatwiony. Zostali moi chłopcy, dla Ola moze jakis zestaw lego duplo (1,5 roczniak po mału chyba daje rade nie?, albo....moze jakas sugestia co zainteresowac moze mojego zbojka?), chociaz to tez ma kupic szwagierka, a dla starszego hmmm - został mi ostatni kod 35 zł na allegro wiec musze do 6 grudnia cos zamowić.

Gre monopoly junior ma WIki jest fajna bardzo ja lubi ,tylko czasu by zagrac malo, Olo nie daje jak nie spi - a on niewiele spi:P, albo przeszkadza:)) bo chce robic to co wszyscy:) , teraz szwagierka ma kupic monopoly dla starszych te 8+, nie wiecie która wersja lepsza? Monopoly - Milionerzy, czy Monopoly - Polska?
0 0

agusia147

#5949331 Napisano: 30.11.2014 17:43:08
bridget napisał(a):

dzieki dziewczyny za podpowiedzi:)) w sumie cały czas z rodzicem konsultowałam, najgorsze ze wszystko maja dziewczynki , dzis byłam w smyku pytałam jeszcze o te zestawy do robienia bizuterii i te latajace wrozki , ale odpadlo.MOnster lalki tez nie bo chodza do przedszkola prowadzonego przez siostry zakonne i tam to samo zlo:)) a kucykiów maja niestety na peczki, lalka do czesania tez nie przypadła mamie. Staneło na monopoly junior dla starszej i do tego dołoze Martynkę, dla młodszej kupiłam znikopis w biedronce z kraina lodu i do tego gre o rety krety z firmy matel, dołoze cos slodkiego i git, kuzynka ma maluszka 3 - miesiecznego to kupiłam bodziaka z czapeczka H&M i mam wyprawke od chicco wygrana z zabawka i kosmetykami wiec temat tez załatwiony. Zostali moi chłopcy, dla Ola moze jakis zestaw lego duplo (1,5 roczniak po mału chyba daje rade nie?, albo....moze jakas sugestia co zainteresowac moze mojego zbojka?), chociaz to tez ma kupic szwagierka, a dla starszego hmmm - został mi ostatni kod 35 zł na allegro wiec musze do 6 grudnia cos zamowić.

Gre monopoly junior ma WIki jest fajna bardzo ja lubi ,tylko czasu by zagrac malo, Olo nie daje jak nie spi - a on niewiele spi:P, albo przeszkadza:)) bo chce robic to co wszyscy:) , teraz szwagierka ma kupic monopoly dla starszych te 8+, nie wiecie która wersja lepsza? Monopoly - Milionerzy, czy Monopoly - Polska?

Jakby cos na allegro też mam bon na zabawki -35zł i ja go nie wykorzystam.
0 0

kalisto1986

#5949497 Napisano: 01.12.2014 00:42:20
agusia może ja bym była chętna emotka

dziewczyny a co sądzicie o tej wróżce ? http://allegro.pl...242-i4854337591.html

myślicie, że będzie ok ? (widzę, że te same są też dużo droższe)
0 0

kalisto1986

#5949499 Napisano: 01.12.2014 00:53:28
a może ta by byla lepsza ? http://allegro.pl...a-5-i4847029355.html
0 0

benasia

#5949500 Napisano: 01.12.2014 00:55:38
mi ta druga się bardziej podoba.
0 0

kalisto1986

#5949502 Napisano: 01.12.2014 02:14:20
benasia napisał(a):

mi ta druga się bardziej podoba.

mi też emotka podpytam się jeszcze małej mamy, ale najchętniej bym tą z buteleczki zamówiła.

A dla noworodków jak myślicie lepiej zawieszkę jakąś fajną do wózka (podobają mi się albo bright starts, albo baby ono), czy coś na później ? Siostry mi nie ułatwiają, bo mówią obojętnie emotka
0 0