Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5161520 Napisano: 25.04.2012 07:41:16
agasiam fajnie, że katarek u Was przechodzi, u nas NIE! leje się okropnie. Jutro znów do lekarki jedziemy, jak ona znów powie, że czyścić to jadę do innego, bo mi to wygląda na alergiczne. Wcześniej też Kuba miewał często katar, ale po kilku dniach mijał, a teraz już 9 dzień i raz jest Ok, a na drugi dzień kichanie i znów się leje. Jedynie co mnei zastanawia na co? Pił przez tydzień mleko HA, na skórze były tylko 2 wypryski, zniknęły i pojawił się katar, to może od mleka?hmmm, od kilku dni daję znów Pwpti, ale znacznej poprawy nie widać. Katar ma charakter przezroczystego wodnisto- śluzowego, Mały kicha z 10 razy dziennie, po czym na załzawione oczka. Prócz katarku jest wesoły, śmieuje się w głos, apetyt raz ma, a raz nie.Dodam, że ten katar nadszedł niespodziewanie, po tym jak MU wyczyściałam suche kózki wodą i aspiratorkiem (aspirator był myty wcześniej, bo 2 tygodnie temu Kubuś też załapał katar od bratanicy), czyżby były na aspiratorku bakterie i mały tak nagle znów je załapał?Już głupia jestem...
Bo na początku temu katarowi towarzyszyła temperatura i po 3 dniach jakby wszystko przeszło i było OK, aż tu nagle nawrót kataru. Jak sądzicie? Czy to od mleka, od pyłków, od kurzu, a może od psa...wolałabym, żeby to było od mleka albo wirusowe ;/

grusia no mamy kloce z benasią, ale nasze pociechy nie są grube emotka Mój wręcz chudy, bo żebra mu widać, a nogi ma jak pająk długie emotka
0 0

benasia

#5161530 Napisano: 25.04.2012 07:44:57
dziękuję dziewczyny za głoski emotka

A co do kłuć to mi też ostatnio serce się łamało gdy płakał bo go kuli 4 razy, ale teraz ostatnie 4 kłucia.
Co do ospy to chyba się szczepi w wieku ok 2 lata.
My jutro mamy normalne +ostatnią dawkę pneumokoków.

a co do wit. D to póki co mamy dawać lekarz nic nie mówił. A na spacerki chodzimy codziennie i nawet maly czasem śpi w wózku na podwórku.

A i zdążyłam mała imprezkę urodziną zrobić -ciasto, kurczak, zapiekany ryż +inne drobiazgi w ciągu niespelna 3 godz bo zaprosiliśmy na ostatnią chwilę na kawę urodzinową do męża moich teściów no i moi rodzice byli. Ale było fajnie i się jakoś wyrobiłam bo maly mi spał godzinę na dworze gdy piekłam i szykowałam emotka
0 0

#5161534 Napisano: 25.04.2012 07:48:02
benasia zostawiasz Mikusia na dworze do spanka?
Ja jakoś dygam emotka bo moje jak nie zasmarkane, to nie chce leżeć w wózku emotka tera zjedynie wietrzę pomieszczenia jak Kuba śpi w pokoju,potem przynajmniej ma świeże powietrze emotka
0 0

benasia

#5161535 Napisano: 25.04.2012 07:48:29
katrin mi się wydaje ze alergia skoro oczka łzawią i jest wesoły.
Ale katar może byc nawet 2 tyg taki normalny - my raz mieliśmy ale ponad 2 tyg ale wszystko bylo ok.
Mikolaj ma tylko suche kozy -wyciągam mu czasem tylko aspiratorem a czasem wcześniej psikam sprayem wody morskiej i jest ok.

Mój też bardzo długi chłopak -wszyscy mówią że duży jak na swoj wiek i taaaakiii mądry emotka
0 0

#5161538 Napisano: 25.04.2012 07:49:55
benasia napisał(a):

katrin mi się wydaje ze alergia skoro oczka łzawią i jest wesoły.
Ale katar może byc nawet 2 tyg taki normalny - my raz mieliśmy ale ponad 2 tyg ale wszystko bylo ok.
Mikolaj ma tylko suche kozy -wyciągam mu czasem tylko aspiratorem a czasem wcześniej psikam sprayem wody morskiej i jest ok.

Mój też bardzo długi chłopak -wszyscy mówią że duży jak na swoj wiek i taaaakiii mądry emotka

Mam nadzieję Asiu, że to może zwykły katarek. A oczka ma załzawione jak kicha, nie są non stop załzawione.
0 0

benasia

#5161543 Napisano: 25.04.2012 07:50:44
katrin22 napisał(a):

benasia zostawiasz Mikusia na dworze do spanka?
Ja jakoś dygam emotka bo moje jak nie zasmarkane, to nie chce leżeć w wózku emotka tera zjedynie wietrzę pomieszczenia jak Kuba śpi w pokoju,potem przynajmniej ma świeże powietrze emotka

tak dziś mimo że był wiatr to mały mial ciepłą kurtkę i cienki kocyk, wróciłam z spaceru i spał to go zostawiłam przy drzwiach pod altaną i robiłam sobie w kuchni i zerkałam - spał mi ponad godzinę.
Wcześniej też chyba już miesiąc temu go zostawiałam gdy zasnął normalnie na dworze -a ja coś robilam na dworze, tylko moskitierę mu zakładałam emotka
0 0

#5161550 Napisano: 25.04.2012 07:52:17
benasia u Nas pajace na 80 już są na styk. Jeszcze w tułowiu Ok, ale nóg nie może rozprostować.Bluzki na 74-80 ubieramy. A z pajacami gorzej, ale Kubuś w rajtuzkach chodzi, teraz trzeba i je zmieniać, bo pcha do buzi emotka i mokre.
0 0

sonata

#5161551 Napisano: 25.04.2012 07:52:29
Katrin też trzymam kciuki, że to tylko zwykły katarek emotka
0 0

Gość: grusia

#5161554 Napisano: 25.04.2012 07:53:32
beniaminowa napisał(a):

Grusia czyli dobrze że podaję czy nie? emotka

Nie wiem nie jestem lekarzem i nie wiem jak u Twojego malca. Jest zasada ze jezeli ciemie zarasta zbyt szybko to dawke powinno skonsultowac sie z lekarzem - u synka zaroslo calkowicie chyba w 4 miesiacu,wczesniej mialam wybor - albo odstawiam witamine i ew nabawimy sie krzywicy albo daje i operacja moze nas czekac = tyle ile strachu sie najadlam nie zycze nikomu.
0 0

benasia

#5161557 Napisano: 25.04.2012 07:54:48
my też nosimy 74-80cm, ale dziś mu założyłam koszulkę 86 którą kupiłam taką pod cienkie bluzki i pasuje emotka

A co do spania na dworze ważne by było mu ciepło i nie za gorąco, no i uszka zakryte i apaszką chociaż tylko lekko przykryta szyjka.
no i kocyk obowiazkowo - i póki co odpukać zahartowany jest emotka
0 0

#5161565 Napisano: 25.04.2012 07:58:09
sonata napisał(a):

Katrin też trzymam kciuki, że to tylko zwykły katarek emotka

Dziękuję Agatko za pocieszenie emotka , bo aż mi się dzisiaj płakać chciało. Kubuś już ma dość czyszczenia i ja mam dość, bo już zaczynam się cieszyć, że przechodzi, a tu nagle w tył zwrot i znów.
Zobaczymy co powie lekarka, a potem inny lekarz.
0 0

#5161579 Napisano: 25.04.2012 08:02:26
grusia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Grusia czyli dobrze że podaję czy nie? emotka

Nie wiem nie jestem lekarzem i nie wiem jak u Twojego malca. Jest zasada ze jezeli ciemie zarasta zbyt szybko to dawke powinno skonsultowac sie z lekarzem - u synka zaroslo calkowicie chyba w 4 miesiacu,wczesniej mialam wybor - albo odstawiam witamine i ew nabawimy sie krzywicy albo daje i operacja moze nas czekac = tyle ile strachu sie najadlam nie zycze nikomu.

grusia nie strasz.... U nas 20 marca ciemiączko było 1x1 cm. Ja daję wit D tak co 2- dni, po kropelce, mam Devikap.
0 0

agusia147

#5161618 Napisano: 25.04.2012 08:15:07
Weźcie nie straszcie! Mi się zdarza nie podać dziecku witaminy emotka
0 0

fryteczka

#5161622 Napisano: 25.04.2012 08:18:23
moj maluch ma teraz 8m i wsumie codziennie dostaje witaminke D. - D-vitum
Myslałam ,ze juz czas odstawic ale doktor mowila zeby brac... teraz słoneczko bedzie , naturalna D sie bedzie wytwarzac emotka
0 0

benasia

#5161631 Napisano: 25.04.2012 08:21:19
a mi lekarz zawsze maca przy szczepieniu u Mikołaja ciemiączko i skoro nic nie mówił miesiac temu to znaczy ze ok. Ja daję codziennie kapsułkę witaminy D.
Ale jak nie zapomnę to zapytam jutro jeszcze.
0 0

Gość: grusia

#5161806 Napisano: 26.04.2012 06:50:15
Ogolnie chodzi o to by nie zarosla czesc czaszki odpowiadajaca za to ze ona rosnie - lekarz nam mowil ze to takie jakby zawiasy - jesli one calkowicie zarosna to czaszka przestaje sie powiekszac i rosnacy mozg nie ma miejsca.My przy synku musielismy miec kilka badan w tym USG przezciemiaczkowe by potwierdzic ze czaszka rosnie pomimo ze ciemie praktycznie całkowicie zaroslo.Wazne tez jest tempo zarastania .Moje dzieci rodza sie z bardzo malutkim ciemieniem stad wlasnie te srodki ostroznosci.Zasada jest taka - lepiej nie dac raz witaminy niz dac jej za duzo.

Katrin Twoj mial ciemie 1x1 w wieku 6 miesiecy a moj sie z takim urodzil emotka
0 0

#5161823 Napisano: 26.04.2012 07:03:54
grusia to na prawdę się strachu i to nieźle najadłaś ;/
0 0

Gość: emilka1705

#5161840 Napisano: 26.04.2012 07:15:02
Grusia ile Twoja dzidzia ma?
0 0

monika1985monik

#5161854 Napisano: 26.04.2012 07:26:58
Witamine D powinno dawać się codziennie.
0 0

Gość: dianek

#5161870 Napisano: 26.04.2012 07:40:37
grusia, a z jakim ciemieniem powinien się urodzić brzdąc?
nasz się urodził z 1x1
witaminkę D+K podajemy codziennie (wczoraj tylko zapomniałam, teraz mi się przypomniało emotka taki był maruda cały dzień, że mi umknęło...)

katrin - co do katarku - taki wodnisty to typowo alergiczny niestety emotka ale równie dobrze może być jakiś wirus - koniecznie sobie tę sprawę z lekarzem wyjaśnij dokładnie, a jak alergia to przejdź się do alergologa i eliminujcie alergeny (jak się je eliminuje to jest szansa, że się z alergii wyrośnie, a jak się ma z nimi kontakt cały czas to się alergia nasila, a silna alergia jest bardzo niebezpieczna, a o większym ryzyku złapania przeziębień czy chorób już nie wspominam)

0 0