Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: agasiam
my nie szczepilismy - najgroźniejsze jest dla dzieci do 6 miesiecy a mały dziś ma 6 mies.
benasia a nam pediatra mówiła że szczepić trzeba do 6 mc a rotawirus groźny jest dla dzieci do 2-5 roku życia. Dziecko do 2 roku życia zarażone rotawirusem praktycznie zawsze jest hospitalizowane. szczepienie-pneumokoki też nas czekają ale rozkadamy szczepienia w czasie, wiec dopiero po rota.
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Benasia ja bym ubrała długie spodnie i tą góralską kamizelkę
I zawsze ubieram czapki moim chłopakom... Starszy łapie zapalenia uszu także wolę chuchać na zimne...
Gość: grusia
Swoja droga skoro ta szczepionka niby taka cud miod i orzeszki i ratuje zycie to dlaczego moga miec do niej dostep tylko Ci zamozniejsi?
kinga1
Postów 697
Data rejestracji 27.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do szczepień to mi lekarz mówił że nie ma potrzeby zreszta do żłobka oddawac dziecka nie będę.
Najważniejsze podobno są szczepionki na pneumokoki bo powikłania moga być straszne więc na to lepiej zaszczepić.
Co do cud miód - to już jest tak że najbardziej narażone dzieci mają ją za darmo (wczęśniaki i te dzieci z niską masą urodzeniową), a ma byc tak nie wiem czy nie od przyszłego roku że wszystkie dzieci mają być obowiązkowo szczepione na pneumokoki - tak mi mówili w służbie zdrowia, więc jednak potrzebna jest taka szczepionka i będzie dostępna i dla biednych i dla bogatych - zresztą gdyby Mikołaj nie dostał za darmo to i tak bym mu zafundowała chociąz nie uważam się za bogata ponieważ wolę dbać o dobro dziecka i na cele tego typu składałam już pieniądze przed urodzeniem się małego...
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale ja pisalam o szczepieniu na rota a nie na pneumokoki .
Ta wypowiedz moze sugerowac iz mamy ktore nie szczepia na penumo nie dbaja o dobro dziecka
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale nie kazdy musi szczepić wszystko zależy od rodziców.
Gość: kolastynka
Popieram. Jak córcia miała zapalenie płuc i byłyśmy w szpitalu, to mniej więcej połowa dzieci hospitalizowanych z powodu rota była szczepiona, więc reguły nie ma. Moje dzieci przechodziły rota już kilka razy i nigdy nie byliśmy w szpitalu. Nasza pediatra powiedziała, że lepiej te pieniążki zainwestować w szczepionkę przeciwko rakowi szyjki macicy dla córci jak już będzie w tym wieku.
Za biedna tez nie
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
niestety, państwo gra na uczuciach rodziców. Nie szczepisz płatnymi - czuj się gorszy. My nawet w książeczce zdrowia mieliśmy zalecenia: zaszczepić szczepionką skojarzoną.
Wybrałam bezpłatne.. do dziś pamiętam słowa pielęgniarki skoro pani chce kłuć tyle razy dziecko, to pani wybór. Poczułam się okropnie.
Synek w ogóle nie pamięta szczepień, po żadnej nie chorował, a gorączka wystąpiła tylko po tej błonnica-tężec-krztusiec, chociaż nie wiem czy to po tej, bo w tym samym czasie szczepiliśmy na pneumokoki..
Ogólnie, wkurza mnie to granie na uczuciach, wszystkie dzieci powinny być równo traktowane, tak jak to ma miejsce w innych krajach
fryteczka
Postów 4254
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Gość: katrin22
My mamy styczność tylko z moją 2 letnią bratanicą (zaszczepioną na rota).
Co innego na pneumokoki, one są wszędzie, dom nie chroni przed zarażeniem. Do kiedy można szczepić na pneumo???
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do szczepień to ja tak jak katrin uwazam ze nie było sensu bo moj lekarz tez mi mowil ze najbardziej niebezpieczne jest dla dzieci do 6m., a poza tym jak się dziecka nie daje to żłobka to nie trzeba. Ponadto mówił ze ta szczepionka na rotawirusy działa tylko kilka miesięcy więc jak niemowlaka się szczepi to chyba dziala do 6 mies.
A pneumokoki wg mnie są gorszą chorobą - mnie też nie stać na wiele rzeczy ale ile mogłam zaoszczędziłam - czy coś sprzedalam, czy z chorobowego czy innych po to by dziecko zaszczepić - ale mieliśmy za darmo pneumokoki.
Gdyby było trzeba zaszczepiłabym i na rotawirusy ale lekarz mnie przekonał że nie ma potrzeby...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak my mieliśmy łacznie z podstawowymi.
Gość: katrin22