Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
fryteczka
Postów 4253
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Pychotka Mikołaja
Składniki:
- 4 jabłka
- 210 ml wody
- 60g filetu z piersi kurczaka
- 4 łyżki białego ugotowanego ryżu
- cynamon do smaku
Sposób przygotowania: Wlać 210 ml wody do garnka. Włożyć obrane, wydrążone i pokrojone na ćwiartki jabłka.Gotować 10 minut.Dodac wcześniej ugotowane i zmielone mięso i 4 łyżki ugotowanego ryżu.Dobrze wymieszać.Jabłka same się rozchodzą.Doprawić cynamonem.Mój synek uwielbia to danie. Z wyżej wymienionych składników wyjdą 3 porcje po ok.180 gram.
ale po 8m
fryteczka
Postów 4253
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Gość: grusia
Dlatego nie daje sloiczkow
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Idę dodać ziemniaczka o troche wody do tego wczorajszego.
A byliśmy dziś u dr i Mikołaj zdrowy -albo specjalnie tak pokasłuje w dzień albo przez zęby tak robi...
A i pytałam dr czy gluten mogę dawać małemu powiedział że lepiej nie, że dopiero około roku...
A przecież kaszka manna taka na wodę z nestle chyba jest od 6 mies.
Teraz mam dawać pół żółtka - tylko z czym to skomponować?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: katrin22
Czy ze względu na cynamon?
fryteczka
Postów 4253
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
fryteczka
Postów 4253
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
to nie moj przepis , znaleziony i tak bylo tam napisne. pewnie własnie przez cynamon ale moze i przez ryz ? ryz z tego co widze w słoiczkach własnie od 8m jest bo sa kawałeczki ryzu a nie całkiem papka
A cynamon cos wlasnie kolo 10 miesiaca mozna dawac wiec to chyba przez niego. Choc mysle ze nie ma sie co tak sztywno trzymac tych ram czasowych bo juz co firma to ma ciut inaczej
fryteczka
Postów 4253
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój ma 6 mies. skończone
Gość: allice
Myślę, że możesz dać trochę tej mrożonej dyni. Ja dodawałam do zupek mrożoną bo świeżą miałam tylko w sezonie. Mrożona wiadomo jest mniej wartościowa niż świeża ale zaszkodzić nie powinna.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i czy to nie bedzie zatwardzac?
Tu fajny artykul o konsystencji jedzonka
http://www.osesek...-dla-niemowlaka.html
Ogolnie fajna stronka - duzo wiadomosci, przepisy itp.
Gość: allice
Moim zdaniem nie powinno mu nic być. Choć jeżeli był duży upał i dziecko rozgrzane to małemu wolałam dodać kapkę ciepłej wody i taka podać.
fryteczka
Postów 4253
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
ja robie wg tego:
100ml wody mineralnej
ok.4miarek mleka mod.
zółtko
czubata łyzeczka maki ziem.
deser owocowy odp.do wieku niemowlecia
ilosc miarek mleka mod.dopasuj do 100ml wody wg przepisu na opakowaniu.
wsyp odmierzony proszek mleczny do 50 ml wody o temp.podanej na opakowaniu mleka.
gdy płyn bedzie juz zimny starannie rozprowadz w nim make ziem. Pozostale 50ml wody wymieszaj z zoltkiem i zagotuj. Na wrzacy plyn wlej mleko z maka i energicznie mieszaj az zgestnieje . Dodaj pozniej troche deserku owocowego . podawaj na cieplo
ale sie napisalam, uf
A co do gotowania mleka to takie mleko pozbawia sie cennych wartosci przez taki proces ale trucizna raczej nie jest
Tylko ryż zmielę, a jabłka dam ze słoiczka, są rozgotowane no i bez cynamonu
ja deserek lub piciu to też w temperaturze pokojowej, czasem dam kapkę ciepłego