Konkursowiczki w ciąży

dejzi

#5232884 Napisano: 11.06.2012 09:19:42
Mój Antoś dziś ma półroczku emotka Akurat 1000 pampers poszedł;p, z togo co mój mąż chyba 10 razy tylko go przebierał to mu wyszło 1%, straszne pow. że bedzie musiał w koncu też mi pomagać . A tak to dziś też lista żłobkowa i się nie dostał ;((
0 0

dejzi

#5232892 Napisano: 11.06.2012 09:23:00
A jak u Was jest z tymi Żłobkami bo u nas masakra 3 są i pełno list rezerwowych.
emotka
0 0

dolly

#5232898 Napisano: 11.06.2012 09:26:32
agusia147 napisał(a):

Hihi teściowie i rodzice by chyba zeszli na zawał jakbym im znowu wyskoczyła, że jestem w ciąży, w sumie w rocznicę ostatniej dobrej wieści. Ale kurcze kusi...

JAk Cie kusi, to szybko działaj, bo zaraz CI przejdzie emotka JAk siedzisz w domu to od razu jedno przy drugim wychowasz, a potem już będziesz mogła zając sie sobą- praca, kariera emotka Ty ledwo skończyłaś studia, albo i nie- chyba obrona jeszcze tak? to jak masz siły, to się nie zastanawiaj emotka
0 0

Gość: dianek

#5233108 Napisano: 12.06.2012 07:31:35
kobitki RATUNKU !

od 2 dni nie mam mleka emotka ale to tak kompletnie... 3 dni temu był jakiś bum piersi pełne, młody zjadł co było i... koniec, nic więcej nie leci emotka staram się go przystawiać jak najczęściej ale on się strasznie wkurza bo ssie a tu nic

w dodatku nie chce butli emotka przedwczoraj wieczorem zjadł ładnie 100ml NANa 1 a wczoraj już był bunt - smoczek butelki ok, ale jak mleko przez niego leci to już nie ok... i znów wrzask

mleko nagle mu przestało smakować? kobitki pomóżcie co mam robić bo już mi ręce opadły emotka on głody, ja mleka nie mam, wisi na cycu cały dzień żeby chociaż 2 krople były, butli nie chce... zwariuje zaraz emotka

a jeszcze w piątek na wesele jedziemy, przecież tak tak będzie to tam oszaleje całkiem emotka
0 0

Gość: grusia

#5233131 Napisano: 12.06.2012 07:48:16
Dianek ja nie pomoge z własnego doświadczenia jednak znajoma miala podobnie i pomogl jej SNS Medeli.
0 0

Gość: asik

#5233150 Napisano: 12.06.2012 07:59:25
Dianek spróbuj pobudzić laktacje ( cherbatki, ciepły okład, dużo picia) zawsze można karmić małego strzykawką, łyżeczką lub z kubeczka, ale to chwilowe rozwiązanie mój synek nie lubi innego mleka niż bebiko próbowałam każdego i każde wypluwał ale z tym jakoś poszło.
0 0

dejzi

#5233191 Napisano: 12.06.2012 08:21:00
U mnie sąsiadka też próbowała różne na Nan i Bebilon mała ulewała, więc została na Bebiko i jest zadowolona . Ja miałam Bebilon to też nie chciał tylko moje, a jak już musiał to te Bebiko od sąsiadki wypił. Jak bylismy na komunii i na jego chrzcinach to miałam kryzys ale to z nerwów. Wczoraj też o 7 dowiedziałam się, że do żłobka się nie dostał to (ja odciągam) próbuje próbuje i z ledwością 100 odciągłam z całej nocy. Więc nie myśl o piątku to mleko przyjdzie tylko mniej nerwowo emotka
0 0

#5233203 Napisano: 12.06.2012 08:25:14
w takim razie też spróbujemy Bebika, mam nadzieje że mu podpasuje...

laktacje próbuje pobudzić chyba wszystkimi możliwymi sposobami - ale efektu zero, w sumie to jest coraz gorzej, bo wczoraj jakieś krople się pojawiały, a dzisiaj tylko z jednej piersi i jeszcze mniej emotka

i nie mam pojęcia czemu się tak porobiło - zero stresu, sielanka, mąż miał wolne cały długi weekend, wyspałam się, wypoczęłam... a tu taki zonk emotka
0 0

Gość: asik

#5233206 Napisano: 12.06.2012 08:28:34
ja karmiłam rok małego i od wczoraj jest na butli, ale nigdy nie miałam problemu z laktacją mleka zawsze starczało a teraz powoli zanika tak jak powinno.
0 0

benasia

#5233388 Napisano: 12.06.2012 09:43:23
a u nas mały w ogóle nie tolerował bebiko- głowa krecił na wszystkie strony...
najlepszy okazał sie dla nas enfamil - ale kazde dziecko jest inne...
0 0

monika1985monik

#5233561 Napisano: 12.06.2012 10:47:54
Dokładnie każde dziecko jest inne i jednemu smakuje takie mleko a innemu inne więc na początku trzeba poeksperymentować.
0 0

agusia147

#5234006 Napisano: 12.06.2012 01:23:20
dianek napisał(a):

kobitki RATUNKU !

od 2 dni nie mam mleka emotka ale to tak kompletnie... 3 dni temu był jakiś bum piersi pełne, młody zjadł co było i... koniec, nic więcej nie leci emotka staram się go przystawiać jak najczęściej ale on się strasznie wkurza bo ssie a tu nic

w dodatku nie chce butli emotka przedwczoraj wieczorem zjadł ładnie 100ml NANa 1 a wczoraj już był bunt - smoczek butelki ok, ale jak mleko przez niego leci to już nie ok... i znów wrzask

mleko nagle mu przestało smakować? kobitki pomóżcie co mam robić bo już mi ręce opadły emotka on głody, ja mleka nie mam, wisi na cycu cały dzień żeby chociaż 2 krople były, butli nie chce... zwariuje zaraz emotka

a jeszcze w piątek na wesele jedziemy, przecież tak tak będzie to tam oszaleje całkiem emotka

Kryzys trzeciego miesiąca, nie poddawaj się jak ja to zrobiłam ;(
0 0

beniaminowa

#5234292 Napisano: 12.06.2012 03:11:53
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

kobitki RATUNKU !

Kryzys trzeciego miesiąca, nie poddawaj się jak ja to zrobiłam ;(

też o tym pomyślałam... 3 miesiąc, też go źle wspominam emotka
0 0

Gość: size

#5235037 Napisano: 13.06.2012 12:18:41
Dianek: spokojnie. Kryzys Cię dopadł, myśl pozytywnie. Daj Młodemu to, co zaakceptuje, moje młode tolerowało jedynie bebilon emotka Jak Twój zje inne i będzie ok to fajnie.Próbuj karmić dalej po paru dniach. Wiesz, Ty jesteś very biegła w wyszukiwaniu info to pewnie już wiesz. Daj Wam szansę na dłuższe naturalne karmienie emotka
0 0

#5235284 Napisano: 13.06.2012 08:20:29
Uff, coś ruszyło!
Wczoraj zdesperowana całkiem kazałam mężowi Karmi kupić - bo podobno też wspomaga. To chyba ostatnia deska ratunku była, bo mleka po prostu zero, a młody jeszcze dostał uczulenia od NANa emotka

Mężu kochany nie dość że karmi kupił to nie poszedł z kumplami na mecz żeby mi z młodym pomóc i trochę mi humor poprawić wspólnym oglądaniem przy 'piwku'

po wieczornym karmieniu wypiłam 1,5 szklanki (pierwszy raz piłam, strasznie smaczne emotka ) i po godzince pojawiło się mleko! W nocy młody jadł tylko cyca a z jednej piersi musiałam odciągnąć bo on już nie mógł a było full emotka

i teraz też coś tam nawet jest emotka

nie wiem czy to od Karmi czy od tego że nie przegraliśmy z Ruskimi ale szczęśliwa jestem nieziemsko emotka teraz tylko utrzymać...

A mąż od kobitki z Gumtree skombinował nam Bebilon Pepti za 10zł - będziemy próbować emotka
0 0

Gość: grusia25

#5235329 Napisano: 13.06.2012 08:51:28
dianek napisał(a):

Uff, coś ruszyło!
Wczoraj zdesperowana całkiem kazałam mężowi Karmi kupić - bo podobno też wspomaga. To chyba ostatnia deska ratunku była, bo mleka po prostu zero, a młody jeszcze dostał uczulenia od NANa emotka

Mężu kochany nie dość że karmi kupił to nie poszedł z kumplami na mecz żeby mi z młodym pomóc i trochę mi humor poprawić wspólnym oglądaniem przy 'piwku'

po wieczornym karmieniu wypiłam 1,5 szklanki (pierwszy raz piłam, strasznie smaczne emotka ) i po godzince pojawiło się mleko! W nocy młody jadł tylko cyca a z jednej piersi musiałam odciągnąć bo on już nie mógł a było full emotka

i teraz też coś tam nawet jest emotka

nie wiem czy to od Karmi czy od tego że nie przegraliśmy z Ruskimi ale szczęśliwa jestem nieziemsko emotka teraz tylko utrzymać...

A mąż od kobitki z Gumtree skombinował nam Bebilon Pepti za 10zł - będziemy próbować emotka

dianek- ja daję młodej tylko Bebilon pepti w aptece u nas kosztuje 21,79 ale ja załatwiam u lekarza recepte i płace ok 13 zł . Miśka po nanie miała uczulenie taką wyspke ognistą na twarzy mało tego była strasznie niespokojna i wnocy rzucała głową emotka odkąd dajemy bebilon pepti całkiem inne dziecko zero wysypek. Dawała przedtem Nan pro Ha -hipoalergiczny puszka ponad 30 zeta i była masakra- ponoć wszyscy na Nana narzekają emotka
0 0

#5235374 Napisano: 13.06.2012 09:11:44
Dianek fajnie ze sie ryszylo ale nie boisz sie pic piwa i karmic ? Nawet jakis czas temu w DDTVN byl wywiad z lekarzem ktory mowil ze karmi podczas laktacji jest niezdrowe dla dziecka bo wiadomo ono wcale takie bezalkoholowe nie jest i czesc przenika do mleka matki.
0 0

#5235390 Napisano: 13.06.2012 09:19:10
Czy picie piwa wzmaga laktację?To dość popularny i często powtarzany mit. Nie ma jednak żadnego dowodu na to, że piwo bądź jakikolwiek inny alkohol pobudza laktację, wręcz przeciwnie - może zaburzyć twoją gospodarkę hormonalną i w efekcie zakłócić produkcję mleka.

Dlaczego więc niektóre kobiety obserwują nasilenie się laktacji po wypiciu piwa? Może to wynikać z faktu, iż pod wpływem niewielkiej ilości alkoholu mamy relaksują się i rozluźniają, a to z kolei wpływa pozytywnie na produkcję pokarmu. Taki sam efekt jednak możesz osiągnąć poprzez odpoczynek, wyciszenie i unikanie stresu - skorzystasz na tym i ty, i dziecko.
0 0

beniaminowa

#5235407 Napisano: 13.06.2012 09:27:33
Też już kiedyś pisałam że piwo nie pobudza laktacji. Pomaga się zrelaksować (rozluźnić) i dlatego się utarło że działa.
Najważniejsze że Dianek się nie poddała emotka
0 0

#5235440 Napisano: 13.06.2012 09:51:37
grusia, zanim się zdecydowałam na to Karmi to przewertowałam 2 książki, pół internetu i zadzwoniłam do położnej emotka
już kiedyś się wypowiadałam na ten temat - dla mnie picie jakiegokolwiek alkoholu w ciąży czy podczas karmienia piersią to jakaś paranoja

ale jest jedno ale emotka

nie alkohol pobudza laktację a słód jęczmienny
niektóre piwa posiadają go więcej inne mniej, w Karmi jest go bardzo dużo (stąd ta słodycz)
dodatkowo przez żywice chmielowe które są w piwie piwo jest moczopędne (a zarazem mlekopędne bo rozregulowuje gospodarkę wodną organizmu)
jednak nie na wszystkie kobiety to działa

martwiło mnie to max 0,5% alkoholu, które jest w Karmi więc zadzwoniłam do położnej, powiedziałam co i jak i zapytałam co robić

i mi wytłumaczyła, że owszem słód jęczmienny na niektóre mamy działa bardzo mlekopędnie, ale należy to stosować jak lekarstwo by nie zaszkodzić maluchowi

i dostałam receptę
1-2 szklanek karmi zaraz po karmieniu, wypić dość szybko (można się delektować max 30 min) i zagryzać czymś z większą ilością tłuszczu (w moim przypadku pieczony schab, chleb domowej roboty i ser żółty o dużej zawartości tłuszczu)
alkohol w mleku mamy ląduje bardzo szybko, ale równie szybko jest filtrowany i usuwany z mleka
po 3h od spożycia nawet większa ilość jest całkowicie usuwana
z takiego Karmi zagryzionego tłuszczykiem alkohol w bardzo małej ilości w mleku mamy jest dosłownie przez chwilę

w moim przypadku mam popijać wieczorem po karmieniu ok. 21, wtedy młody zasypia na 5-6h więc ta szklanka czy dwie do kolacji są całkowicie bezpieczne

i położna mi podpowiedziała, że w sklepach ze zdrową żywnością można kupić słód jęczmienny w proszku (jako dodatek do pieczenia chleba) - niestety wczoraj nigdzie nie znaleźliśmy emotka
0 0