Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pewnie maluszek w ciuszki 62 od razu wskoczył
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: katrin22
Gość: merus
Ale przecież autyzm zwykle zaczyna się objawiać dopiero w drugim a nawet trzecim roku życia, dlatego niektórzy myślą, że ma to coś wspólnego z szczepieniami
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No ja przewidywałam że będzie miał Norbuś ok 4,5kg a tu niespodzianka i większy urósł
Od razu 62 bedzie nosił
a Kamil ile ważył?
I dziękuję za gratki w imieniu siostry
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
No niby tak, ale 100% gwarancji mi lekarz nie da czy to nie po szczepionce. Autyzm ponoć jest chorobą genetyczną i kiedyś nie było takich szczepionek i też był autyzm więc człowiek głupieje.
Gość: agasiam
Gość: dianek
właśnie im więcej czytam tym mniej wiem
rota się nie bałam, bo moja siostra chorowała ciężko, z powikłaniami i jestem przekonana że ta szczepionka jest warta ryzyka
z pneumokokami nie miałam do czynienia... i pewnie stąd teraz to wahanie
w czwartek pogadamy, lekarkę mamy bardzo fajną to może nam coś powie sensownego
kasiu,
Benia też nie ślemy do żłobka, ale ostatnio ma sporo kontaktu z 9-miesięczną sąsiadką oraz innymi ludźmi (głównie w centrach handlowych - do Ikei mam 2 kroki, często wpadamy na obiadki lub po prostu połazić i pooglądać)
i trochę się tych mas boję...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No wielki był, ale siostra małego też duża się urodziła 4250g miała
A Mikołajek tez powyzej 4kg by miał gdyby posiedział te 3 tyg
A my szczepilismy na pneumo i nawet gdybym miala zapłacić to bym zaszczepiła.
I nie brałam pod uwage tego że się jeździ gdzieś - choć my jeździmy z małym bardzo dużo: na zakupy do różnych sklepów, do rodziny, do znajomych, czasem nawet w sklepie czy gdzieś potrafią obce dzieci podejść i dawać część Mikołajowi - z tej perspektywy też się cieszę że zaszczepiony jest.
Gość: eywa
moja mała tez od razu w 62 wskoczyła jak sie rodziła;) a miedzy nia a moim bratankiem jest tylko 2 tyg róznicy,więc wesoło mamy,naprawde fajnie jak tak równe wiekowo maluchy są:)
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pomine powikłania wcześniactwa, ale gdy w końcu wyszła do domu cała i zdrowa po jakimś czasie zaczeła kuzynce się dusić - ledwo dowieźli ją do szpitala. Później szpital okazało się, że to ostre zapalenie płuc, później poszło w zapalenie opon mózgowych, a na koniec w sepse - a wszystkiemu winne pneumokoki którymi zaraził ją ktoś odwiedzający ich w domu.
Całe szczęście mała wyszła z tego i jest teraz zdrową, niesamowicie mądrą 5 latką, ale to już pokazało mi że warto szczepić.
A co do autyzmu jak ktoś wcześniej napisał, rozpoznawalny jest około 2-3 roku życia, a wcześniej nie da się tego zauważyć
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A w tej samej miejscowości ma koleżankę 3 tyg starszą od siebie
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas między synem a siostrzeńcem nie całe 2 dni
Gość: eywa
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: size
Synflorix - jak już
http://www.ema.eu...0973/WC500054347.pdf
My szczepiliśmy i było ok, wskazania lekarza.
Gość: agasiam
http://polishphar...nely-dzieci/0,-38g,1
http://polishphar...erci-dzieci/0,-3cz,1
to ten etap gdy się naczytałam o szczepieniach i lekarz musiał mi wszystko rozjaśnić. Jedna i druga szczepionka ma swoje ale...
Zmieniając temat zapisałam synka na warsztaty sensoryczne dla niemowląt zaczynamy od października. Czy ktoś z was chodził może na coś takiego?Czy warto?