Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
Gość: klisza
Widziałam zdjęcie - synek śliczny
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba rekord forumowy wielkości
PS> Nie wiedziałam, że wy siostry
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: allice
wow ale wielki chłopak
A ja cały czas czekam na moją kruszynkę, jeszcze 8 dni do terminu. Dziś byłam na usg ale nawet nie wiem jaka duża urosła bo się zmierzyć nie dało
Gość: rachel
gratulacje!!!!!!!!! niech się zdrowo chowa:)))
na pewno nie będziemy szczepić Prevenarem... i kurcze nie wiem czy szczepić czy nie szczepić, eh..
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój ma dziś 9 miesięcy i akurat zapalenia gardła nam się trafiło, męczy się okropnie bo ma przy tym katar lejący.
Gość: agasiam
dejzi to nasze chłopaki w podobnym wieku mój ma 9mc i 4 dni.
dianek my jestesmy po drugiej szczepionce na pneumo prevenarem 13 i wszystko ok. Mały do tej pory szczepienie przechodził bez gorączki czy ospałości. Marudzenia tez nie było. naprawde nie mogę narzekać. Ja odpuszczam meningo a na ospe zaszczepie po ukonczeniu 1 roku.
co jakiś czas pojawiają się serie wywołujące dziwne reakcje poszczepienne, a w ostatnich latach zaobserwowano bardzo wysoki odsetek autyzmu u dzieci szczepionych Prevenarem (zwłaszcza u chłopców)
ta druga szczepionka (na S, nazwa mi z głowy wyleciała teraz) jest gorsza, bo chroni nie przed 13 ale przed 10 pneumokokami, za to nie jest aż tak agresywna...
no i nie wiem, boję się ryzykować Prevenaru, i nie wiem czy szczepić tą drugą, czy czekać aż młody skończy 2 lata i szczepić jeszcze bezpieczniejszymi szczepionkami...
na meningokoki na pewno zaszczepimy jak skończy rok
a teraz kurcze kompletnie nie wiem co robić
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a no chyba pobity rekord
No a my siostry ale pewnie wiele osób na forum ma rodzine
A co do szczepienia na pneumokoki - szczepiliśmy w wieku ok 2,5 miesiąca - i potem z każdym normalnym szczepieniem dostawał pneumo, aż zakończył w czerwcu chyba 3 dawkę. I teraz spokój
A szczepiliśmy szczepionką SYNOFLORIX i było ok
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
my się zapisaliśmy na 13:20
o właśnie, Synoflorix! nad nią się zastanawiam...
najgorsze jest to, że jak coś będzie nie tak to wyjdzie dopiero po kilku latach
ale ta szczepionka dużo bezpieczniejsza podobno
w czwartek bedziemy na szczepieniu, muszę obgadać z lekarką..
Gość: grusia
Eh gdybym wiedziala ze jestescie siostrami ... tyle razy pisalam do Zarani bo mialysmy sie wymienic i d*** blada chyba wiadomosci nie dochodzily bo zazwyczaj odpisywala
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My na szczeście pneumo mamy juz za sobą.
Wydaje mi się że warto na pneumo i meningokoki - szczególnie te pierwsze ponieważ wywołują bardzo dużo poważnych chorób których powikłania są straszne. Chyba nawet w ostatnim nr Mamo To Ja czytałam artykuł o tym że te szczepienia sa jednymi z ważniejszych, nawet bardziej niż rotawirusy...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mikołajek ma małego kuzyna i tylko 10 miesięcy różnicy jest między nimi. Za rok będą z Norbercikiem i jego siostą (teraz ma 3,5 roku) śmigać razem i się bawić
Fajnie mieć takie małe dzieciaczki w rodzinie
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane