Konkursowiczki w ciąży

Gość: plocia

#5386237 Napisano: 02.10.2012 08:42:26
katrin22 napisał(a):

leoniu napisał(a):

Mała ma 15 miesięcy i oscyluje w okolicach 9 kg, ostatnio miała 9500, ale ważenie było domowe, na profesjonalne jesteśmy umówieni w listopadzie.

To ładnie waży emotka
A jak z apetytem, bo może masz niejadka małego emotka i powoli sobie przybiera.

moja obecnie ma 3,5 roku i waży ok 13 kg, ale jest niejadkiem, tego nie, tego nie, no ale to ma po tatusiu. Kiedyś ładnie jadła ziemniaczki, buraczki, teraz tylko mięso zje emotka także każde dziecko inne.
Pół roku temu żelazo uzupełnialiśmy, bo miała spadek poniżej normy (no i zęby jej przez to poszły).
0 0

leoniu

#5386243 Napisano: 02.10.2012 08:45:25
No tego, że mała ma to po tatusiu, to ja jestem pewna! A tatuś u niej się dziwi i denerwuje, a na siebie z lekkim dystansem spojrzeć nie raczy emotka
0 0

Gość: katrin22

#5386245 Napisano: 02.10.2012 08:47:03
leoniu to musicie częściej wpadać do babć emotka pewnie nowe otoczenie wzmaga apetyt.

plocia to współczuję niejadka, ale Twoja niunia przynajmniej sama powie co chce. ja muszę strzelać, amój się szybko nudzi smakami.
0 0

dotusia

#5386252 Napisano: 02.10.2012 08:57:11
wypisuję się emotka

24 września urodziłam córeczkę i zmieniam status na konkursowiczka PO ciąży emotka
0 0

kalisto1986

#5386255 Napisano: 02.10.2012 08:59:12
U nas krzesełko uczydełko tak średnio przypadło do gusty, bardziej służyło jak podstawka do wspinania emotka
Teraz nie pamiętam jak to się nazywało, ale taki ala pałąk z piłeczkami przypinanymi, dla niemowlaka jak leży inna pozycja, a dla starszaka inna - to był hit.
Żyrafa na klocki, arka i coś tam jeszcze też długo służyło. Szczeniaczek leżał początkowo zapomniany, ale później zdobył synka serce, chodzik hipcio jest genialny , początkowo jako pchacz, a później jako zjadacz nie tylko klocków z zestawu emotka
Ooo i klocki sensoryczne i okrągłe i kwadratowe, też mogę polecić
Mase tego mieliśmy i nawet wszystkiego nie pamiętam, ale mamy wielką rodzine, która głównie tego typu zabawki kupowała na każde okazje.

jedyne co nie przypasowało mi to karuzela na łóżeczko - pożeracz na baterie, jak już to do przeróbki pod zasilacz.

A ten kubuś wyżej wspomniany jest genialny !!! On wszedł później i bratanica męża go miała chyba do dzisiaj potrafi go włączać, a ma 5 lat
0 0

Gość: katrin22

#5386266 Napisano: 02.10.2012 09:07:40
dotusia napisał(a):

wypisuję się emotka

24 września urodziłam córeczkę i zmieniam status na konkursowiczka PO ciąży emotka

To gratuluję emotka i witam w gronie Konkursowiczki po ciąży emotka
0 0

beniaminowa

#5386301 Napisano: 02.10.2012 10:02:18
dejzi napisał(a):

beniaminowa to twój wcale tak mało nie waży. Mój jak miał 9 miesięcy to ważył 7500kg teraz minęło dwa tygodnie ale jeszcze go nie warzyłam, za całe lato przybrał 400g też byłam u lekarki bo się bałam to pow. że dzieci mniej rosną latem, badania miał robione to tylko lekka anemia wyszła. Dobrze że ma apetyt jest szczuplutki, ale za to bardzo zwinny i ruchliwy to jak ma przytyć;)

Benio w jego wieku ważył 10 750 emotka Jeden za gruby, drugi za chudy emotka Lekarka powiedziała że niby po jednych rodzicach a całkowicie się różnią emotka Najważniejsze że Adek ma apetyt i jest zdrowy emotka
0 0

Gość: size

#5386317 Napisano: 02.10.2012 10:29:26
katrin22 napisał(a):

dotusia napisał(a):

wypisuję się emotka

To gratuluję emotka i witam w gronie Konkursowiczki po ciąży emotka

Podłączam się emotka Serdecznie gratuluję, Mamie życzę radości, siły i optymizmu a Maleńkiej zdrowia i szczęśliwej aklimatyzacji emotka
Witamy na świecie
emotka
0 0

Gość: grusia

#5386354 Napisano: 03.10.2012 06:18:31
O tak zyrafa z klockami sensorycznymi - genialna. Udalo nam sie kupic wersje limitowaną z 13 czy 15 klockami - jeny ile razy one byly rzucane na kafelki i tego typu historie - nigdy nie pekly.Cud miod i orzeszki emotka

A mnie z rana obudziła poczta - córka dostala swoja pierwsza kartke urodzinową od Nestle z próbką mleka Junior i balonikiem To juz rok emotka - MIŁO emotka
0 0

Gość: dianek

#5386365 Napisano: 03.10.2012 06:40:40
wiecie, ogólnie lepiej żeby dziecko ważyło toszkę za mało niż troszkę za dużo emotka

im większa masa, tym większe obciążenie serca, układu szkieletowego
więc spooko emotka

0 0

koper

#5386399 Napisano: 03.10.2012 07:42:18
Co do zabawek to osobiście nie polecam krzesełka uczydełka. Córeczka dostała je na 1 urodziny i delikatnie mówiąc- szału nie ma. Chyba za mało rzeczy ma w nim do robienia, zapalić lampkę, wcisnąć 4 kredki i przerzucić 4 kartki w książce. Piosenki też jakoś jej nie wciągnęły. Krzesełko u nas nie sprawdziło się.
Wtedy była taka akcja testowania zabawek fp i właśnie mamy dostawały zabawki (m.in. to krzesełko) i pisały o nich opinie- o wszystkich zabawkach wypowiadały się w samych superlatywach, dlatego zdecydowaliśmy się kupno tego krzesełka i potem żałowaliśmy, myślę, że te pieniądze można zdecydowanie lepiej spożytkować.

Za to polecam stoliki edukacyjne- w nich jest zdecydowanie więcej rzeczy do robienia. Tylko, że my akurat nie mamy fp tylko chicco- jest fajny, bo ma wyjmowane pianinko, a po odwróceniu blatu można na nim układać klocki (klocki też są w zestawie). Mamy dokładnie taki stolik- http://superbobo....UKACYJNY-KLOCKI/2301
Kupiliśmy używany, jak Iga miała jakieś 10 m-cy i bawi się nim chętnie do teraz (ma prawie 2 i pół roku), i myślę, że spokojnie posłuży kolejnym dzieciom.
Z zabawek polecam jeszcze garnuszek na klocuszek fp- też do tej pory się nim bawi, chociaż teraz częściej coś w nim gotuje niż wkłada klocki przez dziurki emotka i polecam jeszcze szczeniaczka uczniaczka fp- od małego go pokochała i do teraz go uwielbia.
Teraz szałem są słodziaki śpiewaki fp ale je trzeba kupić 2, żeby była zabawa, bo i one są dla starszego dziecka (od 2 lat mniej więcej)

Generalnie nie jestem jakąś super zwolenniczką zabawek edukacyjnych, które grają, świecą i śpiewają i mają ściśle określone funkcje zostawiając małą swobodę działania dziecku.
Moja córci z zabawek najbardziej lubi drewniane układanki i klocki duplo.

A myślę, że coś, co każde dziecko mieć powinno, to zdecydowanie konik na biegunach- ile zabaw można z nim wymyślić to nie zliczę emotka

No i coś co można pchać przed sobą i wozić w tym swoje skarby, lalki, klocki czy samochody. Dla dziewczynek może być to wózek dla lalek, a dla chłopca np taczka. Nie znam dziecka, które by się nie lubiło tak bawić.
0 0

ane123ta

#5386404 Napisano: 03.10.2012 07:46:00
beniaminowa napisał(a):

Mój jest z 27 stycznia i waży 8450... Niby nie tak mało a taki drobny jest emotka No i dużo je! Ma apetyt tylko nie chce tyć (zazdroszczę mu emotka ). Je 2 razy dziennie kaszkę z deserkiem i zupkę ( no i pierś na żądanie - ok 5-6 razy). Teraz mam mu podawać jeszcze surowego banana i chrupki kukurydziane.

ja jestem z 27 stycznia ale 81
0 0

benasia

#5386405 Napisano: 03.10.2012 07:46:45
grusia napisał(a):

O tak zyrafa z klockami sensorycznymi - genialna. Udalo nam sie kupic wersje limitowaną z 13 czy 15 klockami - jeny ile razy one byly rzucane na kafelki i tego typu historie - nigdy nie pekly.Cud miod i orzeszki emotka

A mnie z rana obudziła poczta - córka dostala swoja pierwsza kartke urodzinową od Nestle z próbką mleka Junior i balonikiem To juz rok emotka - MIŁO emotka

my też dostaliśmy tą kartkę wczoraj i Mikołaj już cała przeczytał a Misia oderwał emotka
0 0

Gość: rachel

#5386415 Napisano: 03.10.2012 07:51:57
dotusia napisał(a):

wypisuję się emotka

GRATULACJE!!!!!!! i dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa

A do zabawek ja też dodam coś od siebie. Póki co Dominisia jest mala wic większość jej zabawek to grzechotki, ale troche juz ma innych po dzieciach z rodziny i....
uwielbia garnuszek z fishera do którego się wrzuca klocki. Sama jeszcze nie potrafi ale jej pomagam i jest zabawa. poza tym kupilismy jej równiez z fisher pilota do telewizora bo interssowały ja piloty i komórki. Mała uwielbia te melodyjki zwłaszcza spiwaną przez mężczyznę:P No o co do innych do zdecydowanie stolik chicco. Jeśli dla dziewczynki to kupilismy ostatnio meza chrzesniazce lalkę edukacyjną z hasbro, taką co je itd jest świetna az załuje ze nie wziełam dwóch...dominisia ma wiele zabawek które my kilka lat temu kupowalismy naszym chrzesniakom i powiem ze rzeczywiscie warto dorzucic troche wiecej kasy bo sa niezniszczalne. zółw co liczy jak nowy mimo ze ma 7 lat...
Klocki tez maluchom sprawiaja frajde tylko powiem szczerze ze zauwazyłam w rodzinie ze te drewniane i duze (np duplo) okej ale już starszym dzieciom kupowanie lego jednej jakies zabawki nie ma sensu. Kupisz np statek dwa dni zabawy i dalej lezy bo mały sie boi ze sie rozwali, a nic innego nie chce budować bo przeciez statek był kupiony...wiec uważam że w przyszłości na lego z małymi elementami szkoda troche kasy...co innego te podstawy do budowania z nimi rzeczywiscie jest zabawa:)))
0 0

beniaminowa

#5386419 Napisano: 03.10.2012 07:54:39
ane123ta napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Mój jest z 27 stycznia i waży 8450... Niby nie tak mało a taki drobny jest emotka No i dużo je! Ma apetyt tylko nie chce tyć (zazdroszczę mu emotka ). Je 2 razy dziennie kaszkę z deserkiem i zupkę ( no i pierś na żądanie - ok 5-6 razy). Teraz mam mu podawać jeszcze surowego banana i chrupki kukurydziane.

ja jestem z 27 stycznia ale 81

A ile ważyłaś jak miałaś 8 miesięcy emotka To jesteś taka trochę ciocia-bliźniaczka emotka
0 0

beniaminowa

#5386428 Napisano: 03.10.2012 08:01:37
A co do zabawek to też mamy ten stoliczek z Chicco - mały (Benio też się jeszcze bawi) jest nim zachwycony, potrafi stać przy nim godzinę i tańczy emotka Rewelacja emotka Mamy też szczeniaczka uczniaczka z FP i kiedyś Benio tylko troszeczkę się nim bawił a teraz nastąpiła reaktywacja - trzyma go na kolanach i śpiewa z nim te piosenki emotka
Dodam że wszystkie zabawki są używane przez dzieci mojego rodzeństwa i poza zabrudzeniem nie ma na nich śladów użytkowania - niezniszczalne emotka
0 0

joan

#5386452 Napisano: 03.10.2012 08:13:50
Konkurs - wygraj z Bebiko :

http://www.baby-s.../func,view/id,13574/

Nagrody: 3 x kosz z produktami od Bebiko i BoboVita.
0 0

Gość: quaqua

#5386466 Napisano: 03.10.2012 08:20:37
leoniu napisał(a):

Niestety, wersja nr 2, czyli: w zasadzie nie jem. Najlepsze jest to, że ja staję na uszach i gotuję cuda niewidy i nic. A wpadamy do moich rodziców, albo do rodziców Michała i Jagienka je jak dzika babciowe rosołki, pomidoróweczki, pulpeciki. Nie wiem, co jest z naszymi zdolnościami kulinarnymi nie tak emotka

Współczuję i łączę się w bólu. U nas to samo. Córa 2 lata zaraz skończy, a waga - 10700g ... Też staję na głowie, wymyślam. Ona łaskawie zje czasem omleta i pomidorówką nie wzgardzi. Nie ma dodatkowo znaczenia, kto jedzenie przygotuje, ja, mąż, babcie, czy restauracja emotka Gitara po prostu! emotka
0 0

Gość: quaqua

#5386469 Napisano: 03.10.2012 08:24:19
Dodam jeszcze, że jak ktoś zaproponuje jej coś słodkiego to ucieka krzycząc NIEEEEEEeee, NIEEEEEEEeee emotka Choć my z tych nieortodoksyjnych i słodkie podjadamy emotka
0 0

Gość: minia

#5386665 Napisano: 03.10.2012 10:00:00
Moja Kamika ma 21 miesiecy i własnie przechodzi etap wszystko na NIE
czy u Wa tez tak było ?

Do niedawna siusiala na nocnik teraz krzyczy NIE
ladnie sama smarkala do chusteczki teraz NIE
0 0