Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: agasiam
ja nie próbowałam ale mąż jechał z małym sam i chcąc-niechcąc synek jechał z tyłu sam. Niestety bez zmian. Mąż twierdził że synek krzyczał jedź tato
Gość: dianek
co do budowy - od startu do zamieszkania trzeba liczyć koło roku - jak się ma całość kasy oczywiście
kupując coś w stanie deweloperskim trzeba liczyć min. 3 miesiące na wykończenie podstawowe
no a kupując używany - nieco szybciej
my też jeszcze wynajmujemy i jeszcze trochę wynajmować bedziemy
tak ze 3 lata liczę, później na swoje (mam nadzieje że jeszcze przed trzydziestką
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Własnie dostałam nagrode z Gerbera - zabawka Chicco i normalnie wpadł ten mój synek w histerie nie wiem o co chodzi. Co mu ją pokaże to płacze a jak dałam to wyrzucił z kojca, musiałam schować. Mam 3 op mleka Gerber jak ktoś chętny nr 2 ważny do 2014r sprzedam tanio. U nas w obiegu Bebilon.
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja chcę dom z działką. I z takim tarasem do picia kawy rano w piżamie
Póki co mam swoje mieszkanie kupione zaraz po studiach. Wynajmowanie - bez urazy - wydaje mi się wyrzucaniem pieniędzy w błoto, zwłaszcza kiedy rata kredytu wychodzi mniejsza niż czynsz za wynajem...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślałam, że tylko ja zauważyłam, że wynajmowanie się nie opłaca. Kredyt na mieszkanie to rata około 500-1000zł w zależności od wielkości kredytu, a wynajem w Warszawie to 1500-4000zł
Gość: grusia
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my w tym momencie byśmy się nei zdecydowali na swoje
bo nie mamy pojęcia czy z końcem 2013 wywieje nas do Łodzi, Warszawy, Niemiec czy może zostaniemy w Krk
wtedy się wyklaruje i będziemy myśleć co dalej
a kupować mieszkanie by musieć wynajmować po 2 latach jakieś inne w innym mieście - bez sensu
z tym że my nie wynajmujemy od obcych - najpierw od szwagra, teraz od moich rodziców
kasa nie idzie w błoto bo idzie w rodzinny budżet
a kredyt?
na kredyt w banku mnie nie stać, za droga zabawa
wolę pożyczyć od rodziny na rozsądniejszych warunkach
ale to moje zdanie, moja sytuacja itd
kwestia mieszkania to sprawa dość indywidualna
chociaż nieco się dziwię ludziom, którzy mieszkają w jednym miejscu, zarabiają dobrze i przez długie lata wynajmują u obcych ludzi panikując, że ich nigdy nie będzie stać na swoje
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj wybacz. Ja po prostu mam takie podejście do sprawy mieszkania. Nawet jeśli byśmy chcieli dom pod Wrocławiem, to zawsze jest mieszkanie w Warszawie, z którego można płacić raty.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
(nie wynajmujemy a mieszkamy z rodzicami) a potem wreszcie będzie swój dom który zawsze dzieci dostaną i będą zabezpieczone poniekąd na przyszłośc
Ale to moje zdanie i my tak robimy, a jak powszechnie wiadomo każdy robi jak uważa.
Ps. Co do wybudowania i zamieszkania w 1 rok to raz że chyba ktoś by musiał miec nie wiem jak dużo pieniedzy by zapłacic tym wszystkim firmom plus opłacić materiał, to po drugie zamieszkanie w domu w ten sam rok co wybuduje się bez odstania domu że tak powiem nie byłoby najlepszym pomysłem choć niektórzy tak robią -ale kazdy powtarzam robi jak uważa.
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Może moje rozumowanie jest dla was dziwaczne ale wiem jak trudno jest sprzedać mieszkanie w tej chwili z zyskiem- szczególnie takie na kredyt. Moi znajomi znalaźli sie właśnie w takiej sytuacji, skończyła się praca nie mieli odłożonych pieniędzy a tu kredyt do spłaty. On znalazł prace ale 500 km od domu pracuje już tak 2 lata. Czekali że może sytuacja się zmieni( pojawi się oferta pracy) ale teraz Ona chce przeprowadzic się do niego -możliwośc zmiany pracy. Tylko kredyt a mieszkanie od pół roku czeka na nowego nabywce. Bez zysku ponieważ kredyt w walucie. Nie mogą więcej zejść z ceny. Wynajem owszem ale nie za rate kredytu ok. 2800zł. Naprawde patowa sytuacja i pozostaje im chyba czekać na lepsze czasy. Ale co z małżeństwem. Kredyt to bardzo poważna sprawa i obciążenie na całe życie. Niech każdy podejmuje decyzje wtedy gdy jest na niego gotowy.
niewiele osób jest w stanie sobie uświadomić jak drogi jest kredyt
biorą 300tys bo biorą
a to że spłacą 2 razy tyle to inna sprawa
wolę chwilę powynajmować, odkładać kasę na poduszkę, wziąć później minimum kredytu i wyjść na tym dużo do przodu niż brać kredyt na starcie
zwłaszcza teraz, jak sytuacja na rynku finansowym beznadziejna
też mam znajomych, którzy mają problem
bo wzięli kredyt we frankach, dopiero gdy się zaczął frankowy problem to sobie przeliczyli że wzięli 350tys a całość spłaty to jedyne 600tys
trafił im się dzieciak, mieszkanie 2 pokoje, 45m, mieszkać się nie da, chcieli sprzedać
ona problem z pracą bo dziecko, on praca od 7 do 22 bo na kredyt trzeba
mieszkanie sprzedać ciężko bo hipoteka i kombinacje, na kupno ani wynajem większego nie ma kasy
w czarnej pupie są od ponad roku...
ja dziękuję
zasady zastaw się a postaw się nie akceptuję
bo dostać kredyt to nie problem
ale spłacić go to co innego...
benasia, co do budowy w rok - co za problem?
masz działkę, masz fundusze, bierzesz ekipe, stawiasz w Silce, konstrukcja dachu w drewnie, zaczynasz w marcu, we wrześniu najpóźniej jest surowy zamkniety i wszystko suchutkie, można się zabawiać w wykończeniówke
jak jest kasa to wigilia w nowym domu
tylko ja nie mówię o robocie wiejskimi ekipami, tylko porządną firmą budowlaną
i bez problemów da się
ogromne biurowce się buduje w rok, a co dopiero taki domeczek
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a można, fajne domki, jeśli ktoś nie planuje jakiejś pasywnej chałupy to czemu by nie
no i to w ogóle do startu do zamieszkania w pół roku na luzie
chociaż w PL mało popularne, bo ludziom się wydaje, że drewniane domy to w ogóle wiatr zdmuchnie, złodzieje na plecach wyniosą itp