Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Gość: size
Bardzo bym chciała by Twoje słowa były prorocze
Ale tyyle pracy przed nami, nowe i nieznane obowiązki - zupełnie z księżyca. No opcji nie ma, trzeba walczyć
Gość: rachel
Moi rodzice mieszkają w sypialni miasta jak to się mówi i hmm...super ogród, świetne osiedle z placem zabaw świetlicą, fakt przychodnia , szkoła wszędzie trzeba dojechać i nie rowerem bo droga ruchliwa, dwa sklepy na stacjach benzynowych bierdonka i inne 7km wiec już w grę wchodzi auto. I wszystko byłoby do zniesienia gdyby nie to że jak jadę do nich z małą i chodze po osiedlu to widzę że życie toczy się jak ja to mówią w pojedyńczych zagrodach, a czasem wcale. Wszyscy z tych mieszkańców albo całe dnie spędzają w mieście, albo ci co są raczej nie integrują się z sąsiadami. Wieczorem i rano od czasu do czasu ktoś wyjdzie z psem. Nie ma takich spontanicznych spotkań i rozmów jak u mnie np na klatce schodowej...
Wiem teraz że w przyszłości jakbym chciala mieć dom to w granicach miasta, z autobusem blisko i szkołą kościołem itd...bo taniej (dojazdy), bo bliżej (sklep, szkoła itd), bo lepszy dojazd (taxi, autobus, rower) a i ogródek można mieć i są miejsca gdzie domu są w miescie a jednak na uboczu. Myslę sobie że przy dzieciach miasto to lepsze rozwiazanie niż obrzeża. Mój brat jeszczer rok temu dojeżdżał do miasta do szkoły i tracił masę czasu na dojazd a czasem musiał jeździć 3 razy dziennie bo zajęcia obowiązkowe, potem angielski, potem jakiś trening...masa starconego czasu i kasy wg mnie. Ja marzę o działce właśnie na obrzeżach miasta ale w jego granicach administracyjnych...widziałam już taką działkę, nawet nie wiem czy jest do sprzedania ale jest piękna i niestety tak duża że nawet z kredytem poza moim zasięgiem finansowym...ale pomarzyć dobra rzecz...
Co do samochodu to was przebiję, mam 12 lat prawo jazdy, jeżdziłam rok i teraz już kierownicę z tylniego siedzenia oglądam...Nie wiem czy się jeszcze nadaję do tego. 4 lata temu wsiadłam. Całkiem nieźl mi szło aż przy parkowaniu pomyliłam gaz z hamulcem. Samochód zawył, a przestraszyłam się żę jak takie błędy mi się zdarzają to nie powinnam dla dobra społeczęństwa jeździć....Zawsze bałam się o kogoś a nie o siebie...i tak jestem niemoblina...co czasem mnie tak wkurza...
Gość: quaqua
Jak wydumasz to podziel się proszę
Gość: grusia
Na pewno bedzie sałatka gyros bo na to rzucają sie u mnie wszyscy
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do jeżdzenia autem to prawko mam ponad 5 lat - właściwie od samego poczatku gdy dostałam prawko jeździłam (na drugi dzień po odebraniu jechaliśmy do Gdańska i mimo że zupełnie inaczej że tak powiem się jeździ nie było dla mnie to problemem). Teraz to już chyba przez ten 3/4 Polski zjeździliśmy i zawsze razem z mężem kierujemy - ja po prostu lubię jeździć i nie boję się. W ciązy tak samo nie było to dla mnie problemem a że wówczas załatwiałam dokumentację na budowę domu to jeżdżenia było bardzo dużo
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
dejzi
Postów 1099
Data rejestracji 18.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.fotosi...ba4706262045b83.html
U nas na wieczor tez bigos oraz salatka jarzynowa i pieczone miesa - to taki standard .
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko my zaczynamy wieczorem dopiero to nie będę za dużo robić
Ta z kukurydzy bardzo prosta ale u nas wszyscy ją lubią
Kukurydza, ogórki konserwowe, szynka, ser żółty -wszyscko w małą kostkę (kto lubi może dodać też jajko ugotowane w kostce lub zamiast tego odrobinę jabłka), wszystko mieszam, dodaję majonez i trochę ketchupu ale tyci, a majonez tyle by wszystko sie wymieszalo i gotowe
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No my szykujemy się do imprezki 3 latek więc też chętnie poczytam co wy robicie do jedzonka
I może któraś ma jakiś fajny przepis na torta ?
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Super
A co do sałatek to u mnie ostatnio poza gyrosem króluje z brokułem. Strasznie ją lubię
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do jedzonka to ja tez stawiam na proste - bo moja rodzina lubi takie
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: agasiam
co do mieszkania- domku to szukamy czegoś w granicach miasta ale wiadomo trudno bo i cena inna
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasiasuper zdjęcie
My mieszkamy w mieście w budynku ,.., szkoły , na przeciwko (kilka metrów od naszych okien) jest internat. I jak był spokój jak byli sam chłopacy, to odkąd są też dziewczyny to mam ochotę kupić wiatrówkę i strzelać na oślep
ostatnio robie duzo błędów przepraszam
oczywiście sushi