Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tu jeszcze raz link jak ktoś nie widział bo poprzedni się popsuł:
http://www.fotosi...86134e40f284874.html
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: katrin22
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A napewno dostaniemy 10szt takich większych zdjęc wydrukowanych od razu to będzie już co powiesić
Fajna pamiątka i nawet w stylizacji świątecznej już Mikusiowi zrobiła
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No policja niestety do cenzura, i to już nie pierwszy raz. Jak nam paliwo z baku podciągał sąsiad (my wiemy który) to policjant taki nietakt przy nim zrobił, że masakra, mówiąc głośno, że to nie przestępstwo tylko wykroczenie... A imprezowo się zrobiło ostatnio, gdy mądra administracja postanowiła wynająć niesprzedane mieszkania. Mieszkania takie ponad 70m, 4 pokoje za 2400 miesięcznie, to się nawprowadzało pełno studentów, parek itp, że na mieszkanie potrafi 8 osób wejść. Warunki mają lepsze jak w akademiku i za grosze. A imprezki na okrągło.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: dianek
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurcze, my chcemy kupic dom i sprzedac mieszkanie... Mam nadzieję, ze się uda. To, co było super dla pary, w centrum, to już nie jest fajne, jak się pojawił bobas. No i metraż. Ja już się nie mieszczę na 60m. Tylko mi nie piszcie, ze to kwestia organizacji...
Ja od zawsze mieszkam na wsi i w bloku nie odnalazłabym się.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My mieszkamy na wsi teraz, ale mamy zamiar w niedalekiej przyszłości zamieszkać we wlasnym domku w niewielkim mieście a właściwie jak to mówią sypialni miasta bo cisza i spokój tam a z małego osiedla domków nie słychać hałasu głównej ulicy - ogólnie cisza i fajnie bo blisko pola- jest gdzie się przejść blisko szkola kościół a do centrum zawsze autem można podjechać, choć tu na wsi też cisza i nie jest źle ale i tak się jeździ nie dość że mąż do pracy 45km w 1 stronę codziennie to jeszcze na zakupy czy coś do miasta kilka razy w tyg musimy jechać choć 15km mamy do miasta ale póki co mieszkamy z rodzicami choć wiadomo samemu najlepiej
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To tak jak ja
Gość: agasiam
Daleko do wszystkiego, to prawda, ale cisza i spokój, świeższe powietrze
Mam taki sam lęk, ale zaczęłam od krótkich przejażdżek, potem trochę dalej. To tak jakbym uczyła się od początku jazdy
W ciąży bałam się o brzusio, teraz o dziecko, ale powoli wracam do jazdy, choć teraz zima idzie i znów będę dygać.
Gość: size
Jak dla mnie bardzo realny strach
I problem - od kwietnia tu byliśmy, po rocznym remoncie, mija pół roku, urocze mieszkanko sprzedane 2 m-ce temu, nie ma bazy wypadowej, starych lekarzy dziecka itp. Trzeba się przystosować. Poznać ludzi, nauczyć się/odświeżyć umiejętność jeżdzenia - prawko mam 12 lat, przejeździłam 4 teraz nie. I jestem jak ubezwłasnowolniona. Brakuje mi miejsc wypadowych, miejskiej infrastruktury - parki bogato wyposażone, LUDZIIIIIII, 10 różnych sklepów które lubiłam, znajomych itp. Brakuje mi ruchu ulicznego, hałasów, sąsiadki - małpy zza ściany itp.
Wiele jest kwestię przyzwyczajenia z pewnością, ale warto rzeczywiście zastanowić się nad przeprowadzką w ustronie itp. Ja dopiero teraz dowiedziałam się o sobie, że jestem zwierzęciem nad wyraz miejskim, stadnym itp. I ja żałuję, dam sobie czas ale nie wiem ile wytrwam bo źle się czuję - zapach powietrza, możliwość korzystania z działki i inne plusy widzę, ale mi żal miasta i moich 40metrów.
Dla mnie warunki przemieszczenia sie na wieś z miasta to:
- absolutnie czynne prawo jazdy plus swoje auto
- natura która nie koliduje z brakiem towarzystwa
ludzi
- umiejętność asymilacji
- natura niesentymentalna
Inaczej będzie doopa jak u mnie.