Konkursowiczki w ciąży

Gość: agasiam

#5436634 Napisano: 06.11.2012 04:31:24
gruper ale nie balonem Orange tylko tym z Krakowa balonem co sobie można panorame miasta zobaczyć.
dianek dla mnie pierwsze. mąż dzwonił:)
0 0

Gość: bubulina

#5436656 Napisano: 06.11.2012 04:41:45
Dianek mnie bardziej podoba się drugie
0 0

Gość: dianek

#5436756 Napisano: 06.11.2012 05:44:56
agasiam, mam nadzieje ze pieniądze wziął ze sobą... bo on taki zakręcony od wczoraj że szkoda gadać emotka

co do loga - dalej nie wiem emotka będę robić połączenie obu jak młody pójdzie spać emotka
0 0

Gość: agasiam

#5436849 Napisano: 06.11.2012 06:44:59
dianek to właśnie Twój mąż przypomniał mi o $ tak się zakręciłam. Twój mąż ma bardzo ładne oczy ale chyba o tym wiesz emotka Mam nadzieje że skarpetki będą pasowały. Oczywiście zapraszam w wolnym dniu na kawe. nie daj sie długo prosić emotka
0 0

#5436874 Napisano: 06.11.2012 07:00:47
hehe, w sensie takie podkrążone i niewyspane? emotka ;)

dziękujemy za buciki - super są ! emotka właśnie takich szukaliśmy emotka

dziękuję za pozdrowionka, a z kawką pomyślimy - coś wolnego kiedyś muszę znaleźć emotka
0 0

Gość: rachel

#5436967 Napisano: 06.11.2012 07:50:36
Dianek drugie logo dzięki podkreśleniu jest takie lekkie i zarazem dynamiczne wiec drugie zdecydowanie:)))

My dzisaij po pierwszej wizycie niani...wszystkie trzy się stresowałyśmy. Mała do tej pory nie była z nikim oprócz mnie i nie zostawaiłam jej nawet na chwilę...myślicie że do 21 starczy zeby się przyzwycziała??? Kobitka ma przychodzić do tego czasu co drugi dzień...na w tym tyg na godzine potem na dłuze??:>
0 0

leoniu

#5436978 Napisano: 06.11.2012 07:54:36
Ze się wtrącę emotka dla mnie Dianek drugie... lżejsze i naturalniejsze...
0 0

#5436988 Napisano: 06.11.2012 07:59:46
dzięki za opinie emotka dwójka ostatecznie zwyciężyła emotka
trochę jeszcze nad nim popracuję i będzie emotka

rachel, co do niańki - to zależy od dziecka, sąsiedzi mieli nieufną córkę, do niani przyzwyczaiła się w ciągu tygodnia
a teraz mają problem, bo płacze jak niania wychodzi emotka
0 0

Gość: allice

#5437319 Napisano: 07.11.2012 07:06:19
Dziewczyny macie jakieś skuteczne sposoby na ropiejące oczko? U mojej Małgosi od wczoraj ropieje jedno oczko emotka
Wiem, że rumiankiem można przemywać ale nie wiem czy to będzie dość skuteczne.

Dianek drugie logo świetne emotka
0 0

kalisto1986

#5437353 Napisano: 07.11.2012 08:00:11
allice napisał(a):

Dziewczyny macie jakieś skuteczne sposoby na ropiejące oczko? U mojej Małgosi od wczoraj ropieje jedno oczko emotka

mi lekarka zakazała przemywać rumiankiem, bo czasem uczula i można bardziej zaszkodzić. Jak syn był mały mieliśmy raz ten problem i przemywałam solą fizjologiczną - jak nie pomaga to trzeba iść do lekarza po kropelki
0 0

Gość: ewachem

#5437363 Napisano: 07.11.2012 08:09:19
allice napisał(a):

jako dr nauk famraceutycznych uważam ze rumianek a wlasciwie pseudorumianek sprzedawany w naszych aptekach nie sprawdza sie zupelnie. W ziołolecznictwo wierze wowczas gdybym miała koszyczki rumianku zebrane na jakiejs ekologicznej łące. Natomiast to co jest sprzedawane w torebkach to jakieś pseudorumiankowe smieci. osobiście przy pierwszym dziecku wiele razy parzyłam rumianek (ten w torebki) bo to zdrowsze niz jakie medykamenty - tak myslalam. Ale jak zdalam sobie sprawe z tego jak wyglada ten rumianek w torebce zaprzestalam takich praktyk. A wiec jesli parzysz koszyczki kwiatu rumianku to ok przemywaj a jak parzysz torebki to nic to nie da. U nas jak oczko ropieje to mamy biodacynę i jak wkrople jedna kropelke na noc to rano juz po problemie - oczko zdrowe. Biodacyna jest na recepte, ale jest mega skuteczna.
Z tym rumiankiem to tak samo jak z herbatą. Najgroszy syf to ten z torebek i bez wzgledu na to czy to firma na S czy firma na L. Najkorzystniejsze właściwosci ma herbata lisciasta i taka trzeba parzyc i pic. A jak sie nie chce bawic w syfy lisciaste (bo to najczesciej odrzuca od picia takiej herbaty) to kupic sobie zaparzacz. Zawsze mawiam swoim studentom, ze prawdziwa herbata to lisciasta, gdzie po zaparzeniu widac cale liscie. Podczas suszenia lisci herbaty to wszystko co spadnie pod sito, na ktorym sie susza liscie, zamiata sie i pakuje do torebek, a najdrobniejszy herbaciany syf co spadnie na najnizszy poziom zamiata sie dodaje lepiszcza i mamy herbate granulowana emotka Wiec analogicznie pewnie suszy sie rumianek emotka
0 0

#5437373 Napisano: 07.11.2012 08:15:32
ewachem zgadzam się z Tobą w stu procentach odnośnie herbaty, też kupujemy tylko liściastą.
Co do rumianku to niestety nie mam dostępu do koszyczków z ekologicznej plantacji. Chyba puki co zostanę przy przemywaniu solą fizjologiczną.
0 0

lilithbb

#5437383 Napisano: 07.11.2012 08:19:40
allice napisał(a):

Podobno bardzo dużo daje masaż pod oczkiem - przetyka kanalik i oczko przestaje tak ropieć.

0 0

#5437385 Napisano: 07.11.2012 08:19:58
allice napisał(a):

ewachem zgadzam się z Tobą w stu procentach odnośnie herbaty, też kupujemy tylko liściastą.
Co do rumianku to niestety nie mam dostępu do koszyczków z ekologicznej plantacji. Chyba puki co zostanę przy przemywaniu solą fizjologiczną.

sól fizjologiczna to 0.9% roztwór chlorku sodu(czyli soli kuchennej-tylko czystej), może pomóc, ale szczerze mówiąc jak bardzo ropieje oczko to nie pomoże. Moim dzieciom czasem ropa zaklejała wręcz oczko i po nocy musieliśmy jakby na siłę oczko otwierać. Biodacyna pomogła zawsze i natychmiastowo. Jak Ci przez dzisiejszy dzień nie pomoże to idż do lekarza-po co dziecko ma sie męczyc.
0 0

#5437390 Napisano: 07.11.2012 08:21:24
lilithbb napisał(a):

allice napisał(a):

Podobno bardzo dużo daje masaż pod oczkiem - przetyka kanalik i oczko przestaje tak ropieć.

Myślę ze taki masaż to powoduje ze sie te ropke jakby wyciska-sama czasem tak robiłam. Ale nie wiem czy ostatecznie to wyleczy stan chrobowy który powoduje to ze oczko ropieje.
0 0

lilithbb

#5437392 Napisano: 07.11.2012 08:21:49
Dziewczyny jest tu ktoś kto miał CC w Bytomiu? Opinie na necie są straszne ale ponieważ urodzę chore dziecko lekarz zalecił Bytom?
0 0

#5437410 Napisano: 07.11.2012 08:31:35
ewachem napisał(a):

allice napisał(a):

sól fizjologiczna to 0.9% roztwór chlorku sodu(czyli soli kuchennej-tylko czystej), może pomóc, ale szczerze mówiąc jak bardzo ropieje oczko to nie pomoże. Moim dzieciom czasem ropa zaklejała wręcz oczko i po nocy musieliśmy jakby na siłę oczko otwierać. Biodacyna pomogła zawsze i natychmiastowo. Jak Ci przez dzisiejszy dzień nie pomoże to idż do lekarza-po co dziecko ma sie męczyc.

Jutro idziemy na szczepienie to zapytam o tą Biodacynę. Jeżeli rzeczywiście jest taka skuteczna to byłoby super emotka

Przy pierwszym dziecku też męczyliśmy się z ropiejącymi oczkami, wtedy pomógł świetlik w kroplach ale dziecko było trochę starsze, a Małgosia ma dopiero 7 tygodni i boję się stosować.
0 0

monika1985monik

#5437433 Napisano: 07.11.2012 08:47:58
allice najlepiej spytaj lekarki

U nas przetestowaliśmy wszystko i nic nie działało aż wreszcie skusiłam się na rumianek po 2 przemyciach oczka problem zniknął i nie powrócił.
0 0

sambolera

#5437439 Napisano: 07.11.2012 08:52:06
ewachem. a jest jakas mozliwosc zdobycia lepszego rumianku niz tego z apteki ekspresowego?
0 0

#5437444 Napisano: 07.11.2012 08:53:59

allice napisał(a):

ewachem napisał(a):

allice napisał(a):

Jutro idziemy na szczepienie to zapytam o tą Biodacynę. Jeżeli rzeczywiście jest taka skuteczna to byłoby super emotka

Przy pierwszym dziecku też męczyliśmy się z ropiejącymi oczkami, wtedy pomógł świetlik w kroplach ale dziecko było trochę starsze, a Małgosia ma dopiero 7 tygodni i boję się stosować.

W przypadku tak małego dziecka musisz koniecznie skonsultować sie z lekarzem. Biodacyna ophtalmicum 0,3% to krople zawierające siarczan amikacyny, czyli pólsyntetyczny antybiotyk o szerokim zakresie działania
0 0