Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
Jak jest szansa, to jest nadzieja. A w razie w, to chyba przeszczep zostaje...Ważne, żeby dzidzi szybko wyszło ze szpitala i żebyście mężem/ partnerem mogli się NIm cieszyć. A imię masz już wybrane?
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja bym do tego dopisała maść do sutek (może okazać się zbawienna i to pare godzin po porodzie) - później można wykorzystać dla dziecka
lilithbb zobaczysz będzie dobrze, wybierz dobry szpital z dobrymi specjalistami i nie patrz na odległość, trzymam kciuki
Gość: dianek
jedna nerka w ogóle się nie rozwinęła - została wchłonięta przez torbiel
w drugiej torbiel usunęli (nie wiem jak) i później nerka zaczęła się rozwijać
ostatecznie Przemek urodził się w domu (planowany poród domowy), zdrowy, z jedną zdrową silną nerką
wszystko jest ok, tylko co jakiś czas muszą robić badania
więc głowa do góry, dzieciaczki są bardzo silne
Super, powiało optymizmem
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My z mężem zdecydowaliśmy się jednak zrobić usg genetyczne w 22 tygodniu wtedy wyszło ze coś jest nie tak i czasami obwiniam się e nie poszłam wcześniej na to genetyczne ale co to teraz da.
Najbardziej mnie jednak przeraża rozłąka z moimi dziećmi Kubuś teraz skończył 2 lata i bardo to przeżywa. A i z opieką nad nimi jest kłopot.
No nic będzie co ma być
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakbym urodziła dziewczynkę też by była Ania
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też jestem zdania, że mało robią usg. Ja miałam w 12 tygodniu i od tej pory nic więcej, dopiero następną wizytę mam w grudniu i wtedy planowane jest usg. Planuje tak za tydzień-dwa iść prywatnie na 3d/4d, żeby wszystko dokładnie lekarz obejrzał, zwłaszcza,że sprzęt u mojego lekarza nie jest pierwszej nowości, a tam gdzie chce iść jest świetny
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dodam,że ciąża przebiega prawidłowo, więc nie wiem od czego to zależy. Ja go teraz męczyłam to stwierdził, że nie ma co robić, bo połówkowe robi się po 20 tygodniu - no ok, to wiem, mam mieć wizyte akurat na 23 tydzień, ale bardzo kusi mnie zrobienie usg na lepszym sprzęcie - zwłaszcza, że mam dostęp do lekarza, który specjalizuje się w usg wczesnego płodu no i najnowocześniejszy z dostępnych sprzętów też kusi, tylko,żeby to nie było takie drogie ...
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no i potem stwierdziłam że tak powinien wyglądać prawdziwy dr - zapisałam się do niego na NFZ było cięzko się dostac czekałam ok 2 miesiące ale w 30 tyg już chodziłam do niego - wizyty co 2 tyg i na każdej miałam usg sprawdzał czy wszystko w porządku i zawsze mogłam tel zadzwonić do niego w razie czego - no i tak powinno być wg mnie zawsze ale niestety po tym pierwszym ginekologu pozostaje niesmak tylko bo aż strach było o coś zapytać bo nawet kiedys nakrzyczał na mnie gdy zapytałam o coś...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam fajnego lekarza, chodziłam też do niego z synkiem w ciąży.
Fakt jest baaaardzo małomówny, ale jak wpadam do niego niczym huragan, to zawsze się rozgada. Do tego jest zakręcony jak śmigło od taczki i zawsze śmiejemy się, bo ciągle cos przypominam - ale to takie miłe zakręcenie.
Ostatnio jak wychodziłam z gabinety, kobiety dziwnie na mnie patrzały, a mąż się smiał co my tak głośno robiliśmy
Tylko minus to zapisy do niego, niestety teraz jakby ktoś chciał się zapisać, to terminy dopiero na marzec
I bardzo dużo dziewczyn pomimo limitów przyjmuje bez numerków, przez co niestety jest zawsze zamieszanie na poczekalni
Gość: allice
Ja całą ciążę chodziłam prywatnie, wizyty średnio co 4 tygodnie, a pod koniec ciąży co 2 tygodnie i na każdej wizycie usg. Zawsze wychodziłam z gabinetu spokojniejsza, że wszystko jest jak należy. Mało tego tam gdzie chodziłam jest taka praktyka, że lekarz prowadzący raz w czasie ciąży wysyła pacjentkę do innego lekarza aby ten też zrobił usg i swoim okiem spojrzał jak dziecko się rozwija w razie jakby lekarz prowadzący coś przeoczył. Uważam, że to bardzo dobra praktyka bo w końcu nie ma ludzi nieomylnych.
A u mojego skarba oczko wyzdrowiało
Dziś byłyśmy na szczepieniu, chyba cała przychodnia słyszała jak Małgosia krzyczała, aż mi się serce kroiło.
Gość: minia
melissa
Postów 1055
Data rejestracji 22.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wyobrażam sobie wizyty bez USG, USG zawsze mnie uspokajało, gdy widziałam na ekranie brykającego, zdrowego maluszka, a zwłaszcza po moich przejściach mogło być różnie...
Dlatego naprawdę tak ważny jest wybór odpowiedniego lekarza, z dobrym sprzętem i zaangażowanego w to co robi.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak
U nas wygląda to tak wchodzisz pani doktor patrzy, zważy, pyta czy uważamy że wszystko ok z dzieckiem po czym po jakiś 2 minutach wychodzisz i NASTÊPNY zgroza co się dzieję u nas w przychodni dzieci traktują jak worki z ziemniakami byle następny i iść do domu