Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Widziałam tez chinki/otulacze na all może też spróbuje 1 na początek ...
Jak będziesz miała malutkie bardzo tanie to pisz, jak nie to gdzieś w okolicach stycznia dopiero
A co do wesela, też nie wyobrażam sobie organizacji w miesiąc, my same zaproszenia dawaliśmy 3 miesiące wcześniej - baaardzo nie lubie dostawać zaproszenia miesiąc przed, gdzie jakby nie było dla gości też jest to bardzo duży wydatek.
Do tego nasza orkiestra ma swoje terminy, wesele robiliśmy na sali, gdzie wszystko sami przygotowaliśmy ( nie chciałam iść na gotowe), więc też trzeba było dużo zaplanować
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my mielismy w restaurcji na pięknej sali wesele ale ciasta sami zamawialiśmy z cukierni
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: katrin22
Jeśli jest sala, orkiestra i kamerzysta, to reszta to pryszcz.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakbym nie znalazła tego ogłoszenia w necie, to także czekalibyśmy ze 2 lata
Gość: agasiam
Też byłam w szoku, że zajęte na dwa lata...bo byliśmy się dużo wcześniej dowiadywać, aż tu nagle taki fart. Nie powiem, że nie było bieganiny, zwłaszcza, że razem z obecnym mężem wszystko sami załatwialiśmy. Także da się
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: asiasia
Poszukuję do Szlachetnej Paczki ubrań. Zależy mi na atrakcyjnych cenach gdyż muszę tego troszkę nagromadzić. Oferty z cenami na PW. Odzież nie musi być nowa, ale w bardzo dobrym stanie.
Kurtki zimowe: 2x140 cm dziewczynka, 1x128 chłopiec
Buty zimowe: 2x34 dziewczynka, 1x33 chłopiec
Adidasy: 1x35 chłopiec, 1x32 dziewczynka, 1x26 chłopiec, 1x25 chłopiec
Dowolne ubrania rozmiar 146-152 chłopiec
Dowolne ubrania 128-134 dziewczynka
Dowolne ubrania 110 chłopiec
Gość: grusia
Gość: grusia
Gość: dianek
tylko że tutaj kraków - na termin w fajnym miejscu czy na fajną kapelę czeka się 2-3 lata
my wesele zaplanowaliśmy na kwiecień, więc udało nam się zarezerwować miejsce (upatrzyliśmy sobie fajny dworek staropolski) tylko z rocznym wyprzedzeniem
catering był przydzielony do dworku, wiec tą kwestię mieliśmy z głowy
najwięcej czasu zajęło szukanie ubrań (moja suknia kupiona przez allegro, była zwężana i skracana nieco, mężu trawił garniak na wyprzedaży, bez poprawek, ale jego niebieskich butów szukaliśmy pół roku
za fotografa robili znajomi, kamerzysty żadnego nie zamawialiśmy, bo dla nas to bez sensu
jakby tylko terminy były normalniejsze to byśmy to spokojnie w miesiąc zrobili
a teraz zbliża się powoli 5 rocznica - szykujemy jakiś urlopik i tradycyjnie jakiś odjechany wypad - tylko tym razem z berbeciem
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co o tym myślicie? Przecież mam chore dziecko i mogę dostać skierowanie - czy może podali mi błędne info?
Koszt to 250 zł więc niemała kwota 100 sam dojazd
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Grusia, ja dlatego napisałam, że chodzi o organizację a nie o czas, bo nie miałam na mysli brania jak leci
Ale ja to odmienny przypadek, który zrobił tak jak sobie wymarzył w 2 miesiące
aaaa i właśnie, Twoje ostatnie zdanie sugeruje, że tu jednak kasa jest priorytetem dla Ciebie. Hmmmm nie wiem czemu, uważasz, że jak ktoś dłużej załatwia wesele,to więcej kasy wydaje?
To jest kolejna uroczystość, na której ludzie żerują i podbijają maxymalnie stawki, za to samo nie mówiąc, że na wesele płaci się 10-krotnie mniej, niż jak się powie.
Mnie to śmieszy strasznie, jak ktoś chce to niech płaci, ale nie znaczy to, ze ma lepiej zrobione
Lilithbb, mnie się wydaje, że to nie powinno mieć miejsca. Powinnas mieś mozliwość wykonania badania w każdym momencie
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jeżeli tak jest, to zapytaj jak możesz starać się o refundacje tego badania, NFZ często płaci za procedury niestandardowe, czy tam tak oni to nazywają, najczęściej na wniosek lekarza prowadzącego
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
TO JEST KWESTIA TYLKO I WYŁ¡CZNIE ORGANIZACJI. Jak jest sala i jest orkiestra, to resztę można w 2 miechy zrobić, a nie wiem czemu wspomniałaś o ukrywaniu brzucha, bo jak widać nie każdy robi wesele na szybcika tylko i wyłącznie z tego powodu.
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jako gość wolę dostać zaproszenie z jak największym wyprzedzeniem (2-3 m-ce w zupełności mi wystarczą), ostatnio dostałam zaproszenie na 4 tygodnie przez ślubem i niestety musiałam odmówić, bo miałam inne zobowiązania, chociaż bardzo chciałam być na tym weselu.
A co do ukrywania brzucha, to jestem w szoku. To branie ślubu w ciąży to jakiś wstyd?
Ja ślub wzięłam w październiku, a moja córeczka urodziła się maju przyszłego roku, i wcale nie była wcześniakiem