Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5462462 Napisano: 20.11.2012 10:10:38
A co do osób to świetnie wie kto jest kto: woła dziadzia, baba, mama, tata, potrafi powiedziec ciocia i Cola (to nasz pies) i umie naśladować głos pieska i kotka bo też mamy emotka
0 0

Gość: katrin22

#5462463 Napisano: 20.11.2012 10:11:10
Mój się tatą pocieszy trochę i podobnie jak u Ciebie - wraca z powrotem do mnie ( tak zazwyczaj bywa), ale są wyjątki, że z tatem się super zabawią, to mam wolne emotka
0 0

#5462469 Napisano: 20.11.2012 10:15:09
benasia napisał(a):

A co do osób to świetnie wie kto jest kto: woła dziadzia, baba, mama, tata, potrafi powiedziec ciocia i Cola (to nasz pies) i umie naśladować głos pieska i kotka bo też mamy emotka

Mój z dziadkiem ma rzadki kontakt, to dziadzia nie powie. na psa mówi TOTO, bo pies wabi się Togo. Mój umie krowę naśladować, jak pytam jak robi krowa, to mówi muuu emotka ostatnio nauczył się piątkę przybijać i każdemu przybija.
0 0

benasia

#5462674 Napisano: 21.11.2012 07:56:22
a mój krowy nie potrafi bo u nas na wsi tylko 1 emotka
ale wie jaki odgłos małe pieski wydają bo mamy emotka
Piątke umiał przybijac jako pierwsze się nauczył, teraz daje czasami reke na czesc a tak to przesyła buźkę czyli całuski ręką, macha papa, umie brawo i kosi-łapki, pokazuje ile ma lat i jaki duzy urósl.
Nawet wie i pokaze gdzie jest jego Kubus puchatek gdy pytam - a mamy naklejke piankowa na scianie to od razu leci pokazuje, a potem pokazuje na nasze wielkie foto gdzie jest mama tata i Mikołaj emotka
0 0

monika1985monik

#5462787 Napisano: 21.11.2012 09:03:00
Może spróbuje z tym mięskiem dianek może i u nas się sprawdzi emotka

Mój wstaje 4 razy w nocy emotka
0 0

Gość: dianek

#5462805 Napisano: 21.11.2012 09:13:16
oj Monia to bidula jesteś
ale na cycu mój też tak wstawał... na modyfikowanym 2 razy, a odkąd dostaje porządnie jeść na wieczór to jest spokój

próbuj z mięskiem, oczywiście zapewne za pierwszym czy drugim razem też będzie plucie, ale po kilku dniach prób powinien załapać

możesz też spróbować dorzucić zmiksowanej lub zmiażdżonej w moździerzu natki pietruszki - u nas same warzywa wchodzą pod warunkiem, że jest dużo natki

i albo natka albo mięso było w jedzonku od początku, żeby w ogóle raczył cokolwiek połknąć...

jak nie ma uczulenia na pomidory (w sensie nie zsypuje go jak ty zjadasz) to możesz zaryzykować łososia w pomidorach (gerber ma na przykład całkiem niezły od 5mies) - też jedno z naszych pierwszych dań
0 0

#5462806 Napisano: 21.11.2012 09:13:50
a tak z innej beczki - jakiś sposób na pleśniawki prócz sody? bidul na ustach ma, wszystko pakuje do buzi, nie chcą zejść emotka
0 0

beniaminowa

#5462810 Napisano: 21.11.2012 09:16:19
U nas się sprawdziła gencjana, ale sama wiesz jak to wygląda emotka
0 0

#5462820 Napisano: 21.11.2012 09:20:45
wiem, mam w szafce... i się zaczynam wahać czy go nie wysmarować

chyba jak do wieczora się nie zmniejszą to potraktujemy je fioletem emotka

tylko obawiam się że zaraz będą fioletowe ściany, zabawki itp - bo on ma faze na próbowanie wszystkiego co tylko zobaczy... nie ważne czy to zabawka, but, ściana, mebel... emotka
0 0

koper

#5462823 Napisano: 21.11.2012 09:22:52
Dianek, to może fioletem tylko na noc mu smaruj, żeby tylko pościel i okolice łóżeczka były fioletowe...
0 0

Gość: allice

#5462833 Napisano: 21.11.2012 09:27:48
dianek napisał(a):

a tak z innej beczki - jakiś sposób na pleśniawki prócz sody? bidul na ustach ma, wszystko pakuje do buzi, nie chcą zejść emotka

Ja polecę przetrzeć czystą świeżo zasikaną przez małego pieluszką tetrową. Wiele osób uważa ten sposób za kontrowersyjny ale naprawdę pomaga i nie trzeba używać żadnych sztucznych środków.
0 0

dolly

#5462895 Napisano: 21.11.2012 10:08:14
jak już wyszły na usta, to bym to nystatyna potraktowała jednak, bo jak sie tak roznosi, to zeby zapalenia jamy ustnej nie dostał.
0 0

#5462979 Napisano: 21.11.2012 10:58:09
eh, aleja łosoś jestem
octenisept na półce stoi...

dobra, na razie próbujemy soda, octeni, na noc fiolet
i zobaczymy co będzie jutro

antybiotyków nie stosuję, chyba że w ostatecznej ostateczności, więc nystatyna odpada na tą chwilę - aż tak źle nie jest
0 0

#5463038 Napisano: 21.11.2012 11:31:38
benasia napisał(a):

Piątke umiał przybijac jako pierwsze się nauczył, teraz daje czasami reke na czesc a tak to przesyła buźkę czyli całuski ręką, macha papa, umie brawo i kosi-łapki, pokazuje ile ma lat i jaki duzy urósl.
Nawet wie i pokaze gdzie jest jego Kubus puchatek gdy pytam - a mamy naklejke piankowa na scianie to od razu leci pokazuje, a potem pokazuje na nasze wielkie foto gdzie jest mama tata i Mikołaj emotka

Mój się odgłosu krowy nauczył z zabawki Grający uczący. Mój papa robi, brawo, tańczy po swojemu jak gra muzyka i pokazuje wszystkie dzidzie w gazecie heheh, takich drobnych gestów jakie się ostatnio naumiał jest dużo np. u misie pokaże gdzie jest nosek, rączka, nóżka, brzuszek, no alew szczekać i miauczeć jak Twój nie potrafi emotka
0 0

agusia147

#5463168 Napisano: 21.11.2012 12:55:27
grusia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

A no się da w miesiąc. My tak robiliśmy i wyszło idealnie emotka

Tu juz kwestia tego jak kto rozumie pojecie idealnie emotka . Takie szalenstwo na szybko nie dla mnie emotka . Osobiscie uwazam ze jak chce si emiec dobrze to trzeba z wyprzedzeniem. My tez ponad rok przygotowan emotka

Dla nas było idealnie, czy to, że ty rok się babrałaś ze sprawami związanymi ze ślubem znaczy, że twoje wesele lepsze było? Nie!
Nie rozumiem jak można kogoś tak hejtować. Mieliśmy ślub w fajnym miejscu, u znajomego w hotelu, goście mieli noclegi na miejscu, sala super, wystrój super, catering i jedzenie pierwsza klasa. W kościele ksiądz w sumie znajomy, bo zna mnie od dziecka (pierwsza komunia, religia w szkole, bierzmowanie), nie robił nikt nigdzie problemów. W sumie sprawy załatwione może w dwa tygodnie. Sukienkę miałam wymarzoną, jak dla mnie idealną, a to była druga, którą przymierzyłam i już wiedziałam, że to musi być ta. Na weselu było około 80 osób, wszyscy świetnie się bawili do białego rana i do dziś nam wspominają jak fajnie było na naszym weselu. A, że goście byli z daleka, bo my z różnych miast, to od razu byli zachwyceni, że mogą zwiedzić Jasną Górę emotka
0 0

Gość: grusia

#5463310 Napisano: 21.11.2012 02:28:08
Oj wybacz ze znowu nie jestem takie zdania jak Ty emotka A babrac to sama sie moze babrałas - ja sie spokojnie przygotowywałam. Nawet gdyby cos bylo nie tak to bys sie nie przyznala emotka .Hejtowac ?Ja proponuje czytac ze zrozumieniem emotka Napisałam tylko że dla każdego idealny slub to co innego i że dla mnie taki urzadzony na predce z pewnoscia idealny by nie byl bo nie miałabym czasu na przygotowanie wszystkiego co chcialam. A ze Ty bierzesz wszystko do siebie widac masz sama jakis problem.
Tak moje wesele bylo najlepsze - wg mnie emotka i z pewnoscia kazdy ma to samo zdanie o swoim emotka
Po co wracasz znowu do tematu o ktorym juz kazdy zapomnial - tak Cie zabolaly moje słowa ?Proponuje kilka glebszych ...oddechow emotka .
0 0

benasia

#5463313 Napisano: 21.11.2012 02:30:53
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

Mój się odgłosu krowy nauczył z zabawki Grający uczący. Mój papa robi, brawo, tańczy po swojemu jak gra muzyka i pokazuje wszystkie dzidzie w gazecie heheh, takich drobnych gestów jakie się ostatnio naumiał jest dużo np. u misie pokaże gdzie jest nosek, rączka, nóżka, brzuszek, no alew szczekać i miauczeć jak Twój nie potrafi emotka

emotka
no mój ma naukę na żywo emotka
Dzidzi tez ma na żywo u siostry to też pokazuje wszędzie a czesci ciała również na mnie, na sobie lub lalce np u kuzynki pokazuje emotka
A tancerz i śpiewak taki że niedługo będzie mógł chodzić z rodzicami na tańce emotka
jak ten czas przeleciał że już mamy takich dorosłych chłopaków emotka
0 0

agusia147

#5463341 Napisano: 21.11.2012 02:57:08
grusia i tak cię nie lubię emotka
0 0

fryteczka

#5463361 Napisano: 21.11.2012 03:13:15
agusia147 napisał(a):

grusia i tak cię nie lubię emotka

widzisz..i teraz grusi nie ma na forum bo przeczytala,ze jej nie lubisz i poszła skoczyc z mostu.. emotka napewno nie moze tego przezyc
0 0

fryteczka

#5463368 Napisano: 21.11.2012 03:17:18
mój synek ma juz rok i 3m.
tancuje,biega i rozrabia.
Najciekawsze jest to co nie słuzy do zabawy. Zabawki ? gdyby umiał mówic zdaniami pewnie by mi powiedział,ze juz z nich wyrósł i woli pilota czy odkurzacz.
Bystry chlopiec, nasladuje i przypatruje co i jak działa.
Gadać tylko nie chce za bardzo..predzej nasladowanie kaczki czy kurki mu wychodzi emotka

Wsumie moja sadiadka/kolezanka mówi ,ze chlopcy pózniej niz dziewczynki zaczynają rozmawiac bo oni wiecej mysla niz gadaja emotka
0 0