Konkursowiczki w ciąży

dejzi

#5502922 Napisano: 09.12.2012 05:42:42
U nas dalej kaszel osłuchowo czysto teraz Pulmeo syrop mam dawać i katar też jest tam myślę całą zimę bedziemy się męczyć.

Agusia współczuje CI podróży autem u nas -10 stopni, ja zimą jak bym mogła to tylko busem bym jezdziła do pracy teraz gorzej bo małego muszę rano do żłóbka przetransportować jakoś.
0 0

Gość: joaska81

#5502949 Napisano: 09.12.2012 05:56:42
katrin22 napisał(a):

bobilcia napisał(a):

A oto moje chłopaki:)
https://www.faceb...p;type=1&theater

Ale słodziaki emotka ))

Słodkie maluchy, ale ja bym uważała z udostępnianiem tak zdjęć. Kiedyś czytałam taki artykuł i mam od tej pory fioła na punkcie prywatności dzieci.
0 0

Gość: katrin22

#5503110 Napisano: 09.12.2012 07:14:14
joaska81 co było napisane w tym artykule??

dejzi
też się męczymy. Wczoraj wieczorem zaatakował małego katar, dziś cały dzień Go męczył. Wyciągnąć sobie nie dał, dwa razy na siłę udało mi się odciągnąć, ale kichał dużo, to odkichiwał większość, kasłał tylko z rana, no może potem ze 2 razy. Zobaczę jak będzie jutro i pewnie na dniach do lekarki pojedziemy. Mnie noc ciężka czeka, już ze 3 razy byłam nosić Kubusia, bo nos Mu zatyka.
0 0

leoniu

#5503183 Napisano: 09.12.2012 07:51:57
beniaminowa napisał(a):

Hehe mojemu też noga rośnie - teraz ma jakieś 21 emotka
A młody ma zapalenie gardła emotka - stąd taka gorączka emotka i mamy antybiotyk...

To - mam nadzieję - szybko minie. Moja to miała - trzy dni nie jadała i prawie nie piła, pierwszego dnia myślałam, że zęby. Drugiego po południu wylądowałam na doraźnej. Trzeciego syropek zaczął działać (antybiotyk też niestety był).

Dianek, ty mnie nie denerwuj z tymi butami. Zamówiłam ostatecznie boskie kozaczki z reniferkami 20/21 (moja malutka jest) i czekam. I mam nadzieję, że będą ok...
0 0

monika1985monik

#5503190 Napisano: 09.12.2012 07:53:51
Oj pamiętam ten okres gdzie butki były dobre na 2 tygodnie a potem trzeba było kupić większe
0 0

Gość: agasiam

#5503209 Napisano: 09.12.2012 07:58:33
a my po urodzinkach. I tak patrze na to moje dziecko i już i się wydaje że dużo starszy niż 2 dni temu:) Impreza sie udała, synek nawet próbował tańczyć. Ale głównie biegał za koleżanką. Padł zmęczony zanim goście wyszli. Tort wyszedł fajny. Cała noc dekorowałam mieszkanie ale efekt zaskoczył wszystkich. U nas było kubusiowo puchatkowo.
0 0

Gość: joaska81

#5503271 Napisano: 09.12.2012 08:27:01
artykuł dot. tego jak pedofile kradną zdjecia dzieci i umieszczaja je w swoim takim jakby alternatywnym internecie dzieki czemu sa nie do namierzenia.. ;/
0 0

agusia147

#5503321 Napisano: 09.12.2012 08:58:14
dejzi napisał(a):

U nas dalej kaszel osłuchowo czysto teraz Pulmeo syrop mam dawać i katar też jest tam myślę całą zimę bedziemy się męczyć.

Agusia współczuje CI podróży autem u nas -10 stopni, ja zimą jak bym mogła to tylko busem bym jezdziła do pracy teraz gorzej bo małego muszę rano do żłóbka przetransportować jakoś.

Dobrze, że w aucie klima, to szybko się nagrzało. Jestem już w domku emotka
0 0

benasia

#5503393 Napisano: 09.12.2012 09:30:39
bobolica super chłopaki emotka
beniaminowa Adi już bardzo ładnie chodzi, kurujcie sie emotka
Ty Kasiu też uważaj na Kubusia, mam nadzieję że nic więcej was nie złapie emotka

My też jutro do dr bo Mikuś czasami kaszle, nie często ale mimo wszystko... dodatkowo katar emotka
Na szczęście gorączki brak emotka
A gryzie wszystko - nawet dziś jak byliśmy u znajomych to próbował ich poduszke z kanapy emotka
0 0

Gość: size

#5503554 Napisano: 09.12.2012 11:17:40
dianek napisał(a):

size, na allegro jak się kupuje to się robi tak, że mierzy w domu rzecz, która jest dobra rozmiarowo
i porównuje wymiary z tymi allegrowymi, można dopuścić 1cm różnicy i będzie ok

ja ciuchy kupuje tylko i wyłączeni przez internet bo są znacznie tańsze niż szklepowe, z rozmiarami nie mam problemu, już na pamięć znam nasze długości i szerokości emotka

No wiem, gdyby chodziło o dżinsy, bluzy itp. to nie byłoby większego problemu. Z kurtką zimową też nie, bo mamy płaszcz (wymiary pod pachami i rękawy jestem w stanie ocenić). Ale spodni narciarskich/ocieplanych nie mam do czego porównać. Po moich sklepowych podróżach mogę powiedzieć,że nawet szelki na gumach mogą być nie takie... Mimo, że z regulacją długości.

Oglądałam też kombinezony na Allegro, tych firm co znam, i ceny uważam za sporo zawyżone - na granicy opłacalności - tym bardziej, ze taki aktywny 3 latek to już szkodnik niestety (przetarcia, rozerwania, dziurki).

U nas stanęło za zakupy on-line w smyku. Wcześniej przymierzaliśmy rozmiary w paru różnych (bo w żadnym nie było jednocześnie góry i dołu z naszego rozmiaru).

Nie jestem zadowolona, chyba nawet z wyboru, ale boję się, ze za chwilę nic nie kupimy.

0 0

Gość: dianek

#5503664 Napisano: 10.12.2012 06:59:03
size, jak cos to w c&a można kupić a później za darmo zwrócić (w sensie że nie płaci się za przesyłkę)

oni teraz często robią akcje z darmową wysyłką w ogóle więc wtedy bez żadnych kosztów można zamówić, przymierzyć i jak coś to odesłać emotka
0 0

#5503666 Napisano: 10.12.2012 06:59:51
btw
idą górne dwójki emotka
ma dolne jedynki i teraz będą górne dwójki... coś nie pokolei emotka to dopiero kasownik bedzie emotka
0 0

agusia147

#5503748 Napisano: 10.12.2012 08:17:17
dianek napisał(a):

btw
idą górne dwójki emotka
ma dolne jedynki i teraz będą górne dwójki... coś nie pokolei emotka to dopiero kasownik bedzie emotka

Haha coś dziwnie emotka Ale za to jakie uśmiechy będą bezcenne przez chwilę emotka

My powinniśmy w środę na szczepienie, a młody kaszle dalej, czasem mu z noska cieknie. Nie dam go zaszczepić. Bo oni w przychodni to szczepią jak leci, nie patrząc dokładniej na stan zdrowia dziecka.
0 0

#5503765 Napisano: 10.12.2012 08:22:19
aga, pilnuj żeby od końca choroby do szczepienia było przynajmniej 2 tygodnie przerwy

u nas szczepią dzieci z katarami itp a to jest masakra dla organizmu, absolutnie nie powinno się tak robić

niedawno był artykuł jakiejś babki (psorka z wawy chyba z resztą) na temat tego by nie szkodzić szczepionkami, przede wszystkim nie szczepić gdy organizm jest osłabiony

ja w ogóle nie zamierzam w zimie szczepić, nasza lekarka już o tym wie
szczepimy tylko w sezonie letnim gdy młody jest w pełni zdrowy i dobrze się czuje

tak samo nie powinno się szczepić jak dziecko ząbkuje

a co do tych uśmiechów - no jak faktycznie mu te dwójki teraz wyjdą a nie zatrzymają się to będzie przezabawnie emotka
0 0

Gość: rachel

#5503812 Napisano: 10.12.2012 08:41:46
dianek życzę Ci żeby zębuchy wyszsły bez żadnego problemu...moja mała dzisiaj po wizycie u teściowej wczoraj nie mogła w nocy dojść do siebie....rezultat taki że ja po 3 godzinach snu siedzę w pracy, a popołudnie jestem sama z małą w domu...3majcie kciuki
0 0

agusia147

#5503913 Napisano: 10.12.2012 09:27:08
dianek napisał(a):

aga, pilnuj żeby od końca choroby do szczepienia było przynajmniej 2 tygodnie przerwy

u nas szczepią dzieci z katarami itp a to jest masakra dla organizmu, absolutnie nie powinno się tak robić

niedawno był artykuł jakiejś babki (psorka z wawy chyba z resztą) na temat tego by nie szkodzić szczepionkami, przede wszystkim nie szczepić gdy organizm jest osłabiony

ja w ogóle nie zamierzam w zimie szczepić, nasza lekarka już o tym wie
szczepimy tylko w sezonie letnim gdy młody jest w pełni zdrowy i dobrze się czuje

tak samo nie powinno się szczepić jak dziecko ząbkuje

a co do tych uśmiechów - no jak faktycznie mu te dwójki teraz wyjdą a nie zatrzymają się to będzie przezabawnie emotka

Nie dam dziecka nawet z katarem szczepić. Ostatnim razem miał lekki, lekarka stwierdziła, że suche powietrze i mały był zaszczepiony. Potem się z tego tylko zapalenie oskrzeli zrobiło. Do tej pory wyjść z choróbska nie możemy i mały pokasłuje, czasem cieknie z nosa. Zaraz dzwonię do przychodni, żeby przenieść termin na styczeń. Malutki musi być zdrowy a nie.

rachel, a co jej ta teściowa zrobiła, że mała nie mogła dojść do siebie?
0 0

Gość: rachel

#5503985 Napisano: 10.12.2012 10:07:59
aga chyba ze stęsknienia chciała jej pokazać tyle rzeczy ze trzaskała szufladami i szafkami i jako dobra babaci do zabawy dała deskę z nieobrobionymi brzegami pełnymi zadr....a dominisia ma 7 miesiecy tylko i wszystko bierze do buzi.;...
0 0

#5504043 Napisano: 10.12.2012 10:35:54
....
0 0

#5504050 Napisano: 10.12.2012 10:38:42
0 0

#5504056 Napisano: 10.12.2012 10:42:46
niestety mąż zrobił tylko z profilu a ja jedno już po fakcie gdy nie był w caości i przód już trochę poprzestawiany. Dobrze że twórczyni zamieszcza je na swojej stronie więc jest szansa na ładne zdjęcie.
Co do szczepień w tym tygodniu idziemy na kontrole i będziemy rozmawiać o szczepieniu. Planuje po świętach pod koniec stycznia. Też nie pozwoliłabym szczepić chorego dziecka.
rachel współczuje biedna córcia i mama.
0 0