WC - rozmowy o wszystkim

cb656

#6873265 Napisano: 31.07.2022 20:02:28
anialistopad napisał(a):

M ,ktoś książki do 1 klasy technikum? Chętnie odkupie...

emotka
JAKIEGO technikum? Możesz sprecyzować? Elektrycznego, mechanicznego, elektronicznego, ekonomicznego, gastronomicznego...
0 0

jokan

#6873279 Napisano: 31.07.2022 20:43:32
nanajka81 napisał(a):

DAIKOKU napisał(a):

..nie wiem czy tu moge.., wiem ze jest tu duzo mam emotka a moja 14 letnia siostrzenica korzystajac z wakacji rozstaje się z pięknymi rzeczami z dziecinstwa wiec wraz ze swoim tata stworzyli konto do sprzedazy tych rzeczy. Kocha koty i książki, bardzo dba o rzeczy ktore posiada ale czas zwolnic miejsce na nowe emotka Marzyła o kotku z niebieskimi oczami, teraz zbiera na karme i zabawki dla swojego przyjaciela emotka a ja chce ja polecić emotka
https://m.olx.pl/oferty/user/FGcL/
https://m.olx.pl/...ty/uzytkownik/2O6UW/

szczerze powiedziawszy to ciężko jej będzie sprzedać to co wystawia. Używane buty nawet jak zadbane brania nie mają (nowe również słabo - wiem bo zdarzyło mi się sprzedawać i właściwie nowe trampki za 1/3 ceny sprzedałam, używane jeszcze gorzej albo wcale) Książki również idą za ułamek ceny i najlepiej jak są wystawione hurtowo) z ubraniami również - najczęściej ludzie kupują w hurcie (ja sama również tak kupuje) Oczywiście może będzie miała szczęście i uda się jej coś sprzedać ale od kiedy olx do cen wysyłki dolicza sobie opłaty serwisowe trzeba mocno schodzić z ceny. Niestety. 

zgadzam się. A nie lepiej na Vinted ale ciut taniej? Tam kupujący można swobodnie robić zestawy, może będzie łatwiej....
1 DAIKOKU 0

anialistopad

#6873286 Napisano: 31.07.2022 21:32:09
cb656 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

emotka
JAKIEGO technikum? Możesz sprecyzować? Elektrycznego, mechanicznego, elektronicznego, ekonomicznego, gastronomicznego...

Technik spedytor 
0 0

DAIKOKU

#6873287 Napisano: 31.07.2022 21:35:00
jokan napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

DAIKOKU napisał(a):

..nie wiem czy tu moge.., wiem ze jest tu duzo mam emotka a moja 14 letnia siostrzenica korzystajac z wakacji rozstaje się z pięknymi rzeczami z dziecinstwa wiec wraz ze swoim tata stworzyli konto do sprzedazy tych rzeczy. Kocha koty i książki, bardzo dba o rzeczy ktore posiada ale czas zwolnic miejsce na nowe emotka Marzyła o kotku z niebieskimi oczami, teraz zbiera na karme i zabawki dla swojego przyjaciela emotka a ja chce ja polecić emotka
https://m.olx.pl/oferty/user/FGcL/
https://m.olx.pl/...ty/uzytkownik/2O6UW/

szczerze powiedziawszy to ciężko jej będzie sprzedać to co wystawia. Używane buty nawet jak zadbane brania nie mają (nowe również słabo - wiem bo zdarzyło mi się sprzedawać i właściwie nowe trampki za 1/3 ceny sprzedałam, używane jeszcze gorzej albo wcale) Książki również idą za ułamek ceny i najlepiej jak są wystawione hurtowo) z ubraniami również - najczęściej ludzie kupują w hurcie (ja sama również tak kupuje) Oczywiście może będzie miała szczęście i uda się jej coś sprzedać ale od kiedy olx do cen wysyłki dolicza sobie opłaty serwisowe trzeba mocno schodzić z ceny. Niestety. 

zgadzam się. A nie lepiej na Vinted ale ciut taniej? Tam kupujący można swobodnie robić zestawy, może będzie łatwiej....

Dzięki za podpowiedź. Kiedyś nawet założyłam konto na Vinted ale nic nie wystawiłam emotka oddaję, oby służyło (niestety coraz więcej jest ludzi potrzebujących).
Te sprzedawane drobiazgi na olx to dużo pracy a mały zysk emotka jednak to dziewczynka która wrzuca monety do skarbonki na realizacje marzeń, dzięki niej jestem też na e-konkursach emotka  Uważam osobiście, że rzeczy warto przekazywać dalej, bo świat okropnie się zaśmieca... 
Swego czasu lubiłam zaglądać do second handu  (wychodziłam na spacer, czasem wpadł jakiś kapsel po drodze emotka itd) a ostatnio celowo weszłam by zobaczyć ceny odzieży motocyklowej (partner poprosił by wystawić jego skórę Millwaukee kilka razy nałożoną)  i osobiście byłam przerażona jakie są tam ohydne, brudne i zniszczone rzeczy a w bardzo wysokiej cenie a ludzie tam nadal kupują... 
1 jokan 0

masza

#6873328 Napisano: 01.08.2022 02:25:46
anialistopad napisał(a):

cb656 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

emotka

Technik spedytor 

na stronie szkoły na pewno masz listę z autorami i tytułami.
Ja sobie skompletowałam na vinted i olx 
1 DAIKOKU 0

katrin1

#6873353 Napisano: 01.08.2022 10:24:51
Czy może mi ktoś polecić model smartwatcha dla dziecka, który łatwo zgra się z telefonem?
0 0

agakaz2

#6874128 Napisano: 04.08.2022 07:16:14
potrzebuję pomocy w wydrukowaniu oświadczenia do wygranej, jestem na wyjeździe nie mam możliwości. ktoś coś?

ps. dziękuję za odzew
0 0

bogna77

#6874137 Napisano: 04.08.2022 09:21:03
Trochę się pochwalę, trochę pożalę... Po pierwsze - ogarnęłam podlewanie działki z domu. Rano jak wstaje nie muszę jechać podlewać przed słońcem, bo robię to przez telefon 🙂 Czego to ludzie z lenistwa nie zrobią 😉 Po drugie, jestem gapa i do konkursu Tymbark PoProstu zgłosiłam paragon ze Społem, a on nie jest na liście w regulaminie. I oczywiście trafiłam kampera. O liście sklepów przeczytałam po wygraniu. Smutno mi, bo się człowiek przyzwyczaił, że jak wybrane sklepy, to jakaś wzmianka jest na głównej stronie loterii, a tu nic ☹️

EDIT: doczytałam w regulaminie, że warunkiem jest zakup napoju i nie jest napisane, że w wymienionych sklepach. Nawet tam, gdzie jest lista nie ma sformułowania typu "zwane dalej Sklepami Promocyjnymi", jak to zwykle określają... Czy ktoś może mi powiedzieć czy dobrze myślę?
2 ReneK, pikawka 0

elektro

#6874169 Napisano: 04.08.2022 11:12:43
bogna wyslij i tak.
Zobaczysz czy przejdzie
1 bogna77 0

Emememe

#6874177 Napisano: 04.08.2022 11:48:39
bogna77 napisał(a):

Trochę się pochwalę, trochę pożalę... Po pierwsze - ogarnęłam podlewanie działki z domu. Rano jak wstaje nie muszę jechać podlewać przed słońcem, bo robię to przez telefon 🙂 Czego to ludzie z lenistwa nie zrobią 😉 Po drugie, jestem gapa i do konkursu Tymbark PoProstu zgłosiłam paragon ze Społem, a on nie jest na liście w regulaminie. I oczywiście trafiłam kampera. O liście sklepów przeczytałam po wygraniu. Smutno mi, bo się człowiek przyzwyczaił, że jak wybrane sklepy, to jakaś wzmianka jest na głównej stronie loterii, a tu nic ☹️

EDIT: doczytałam w regulaminie, że warunkiem jest zakup napoju i nie jest napisane, że w wymienionych sklepach. Nawet tam, gdzie jest lista nie ma sformułowania typu "zwane dalej Sklepami Promocyjnymi", jak to zwykle określają... Czy ktoś może mi powiedzieć czy dobrze myślę?

W regulaminie wypisali sklepy do których jest prowadzona dystrybucja produktów Tymbark, nie napisali, że tam je trzeba zakupić. Moim zdaniem powinni Ci uznać ten zakup, nie napisali wprost, że trzeba kupować w wymienionych sklepach.  emotka  
1 bogna77 0

adamo86

#6874180 Napisano: 04.08.2022 11:56:29
bogna77 napisał(a):

bogna77, ślij - tak jak Emememe pisze - regulamin nie określa wprost, że trzeba tam kupić.
Trzymamy kciuki!
1 bogna77 0

bogna77

#6874185 Napisano: 04.08.2022 12:11:41
[quote= Wyślę - a co mi tam emotka
Bardzo dziękuję za wsparcie emotka

Emememe]
bogna77 napisał(a):

W regulaminie wypisali sklepy do których jest prowadzona dystrybucja produktów Tymbark, nie napisali, że tam je trzeba zakupić. Moim zdaniem powinni Ci uznać ten zakup, nie napisali wprost, że trzeba kupować w wymienionych sklepach.  emotka  
0 0

psotka

#6874253 Napisano: 04.08.2022 15:34:13
Spotkaliście się z takim zapisem w ogłoszeniu o pracę? Jestem w pokoju z szefową i uważam, że to mega porażka, gdy zainteresowany zadzwoni z pytaniem o mnie i tym sposobem wystrzela, że szukam pracy. Tak brzmi zapis z ogłoszenia:

Prosimy o wyrażenie zgody na kontakt z Państwa poprzednimi pracodawcami, w celu sprawdzenia informacji zawartych w przedkładanej dokumentacji, w tym referencji

adamo86

#6874256 Napisano: 04.08.2022 15:37:11
psotka napisał(a):

Spotkaliście się z takim zapisem w ogłoszeniu o pracę? Jestem w pokoju z szefową i uważam, że to mega porażka, gdy zainteresowany zadzwoni z pytaniem o mnie i tym sposobem wystrzela, że szukam pracy. Tak brzmi zapis z ogłoszenia:

Prosimy o wyrażenie zgody na kontakt z Państwa poprzednimi pracodawcami, w celu sprawdzenia informacji zawartych w przedkładanej dokumentacji, w tym referencji

Z "poprzednimi" może na myśli mają wcześniejszych bez bieżącego emotka  kilka razy mnie prosili o kontakt do poprzednich pracodawców lub osób z którymi współpracowałem
1 psotka 0

justyna1411

#6874574 Napisano: 06.08.2022 14:30:09
Czy komuś udało się wygrać coś w edycjach Loteriady ? emotka
0 0

rainbowdash

#6874575 Napisano: 06.08.2022 14:32:30
justyna1411 napisał(a):

Chyba 1 osobie rok temu zegarek jak pamietam 
0 0

tereniagno

#6874637 Napisano: 06.08.2022 21:35:28
rainbowdash napisał(a):

justyna1411 napisał(a):

Wysłałam bardzo, bardzo dużo zgłoszeń już w tej edycji i nic nie wygrałamemotka emotka
W poprzednich latach też 0 ,więc nie wiem kto tam wygrywa na tyle nagródemotka
0 0

bogna77

#6874642 Napisano: 07.08.2022 00:18:28
rainbowdash napisał(a):

justyna1411 napisał(a):

W zeszłym roku trafiłam smartwatcha. 100 lat temu tableta...
0 0

stalowiak1979

#6874655 Napisano: 07.08.2022 10:45:33
Witam czy wysyłajac do konkursu Kamikaze dostaje się jakieś potwierdzenia na maila lub na stronie???
0 0

psotka

#6874673 Napisano: 07.08.2022 14:21:33
Hej,

taki problem mam - chcę komuś ważnemu wysłać pliki (zdjęcia) e-mailem. Pojemność to 73 MB. Dostaję komunikat zwrotny, że nie wysłano. Do jutra mam termin, a to pilna sprawa. Próbuję ściągnać 7-zip, ale z marnym skutkiem. Kompresuję do pliku zip, ale nadal zdjecie ma 4 mega. Ktoś pomoże łopatologicznie?

Wysłałam e-maila z poczty gmail, ale jest komunikat, że będą to linki do dysku. 
0 0