WC - rozmowy o wszystkim

sabaka

#6876900 Napisano: 18.08.2022 15:39:00
agusiac87 napisał(a):

Czy ktos mi wytlumaczy cos w temacie oferty olx ? Wystawilam cos z przesyłką olx. Udostępniłam opcje olx gabaryt B. Kupujacy twierdzi że nie ma opcji kup z przesyłką olx. O co może chodzic ?

W ustawieniach może musisz pogrzebać. Opcja Twoje Przesyłki / Dane do przelewów chyba się uzupełniało wtedy wskakiwały przesyłki w ofertach 
0 0

banka-manka

#6876904 Napisano: 18.08.2022 15:54:11
agusiac87 napisał(a):

Czy ktos mi wytlumaczy cos w temacie oferty olx ? Wystawilam cos z przesyłką olx. Udostępniłam opcje olx gabaryt B. Kupujacy twierdzi że nie ma opcji kup z przesyłką olx. O co może chodzic ?

Mnie ostatnio nie pojawiła się wysyłka, gdy przedmiot miał za niską cenę. Niby przy dodawaniu ogłoszenia bez problemu mogłam ustawić wysyłkę, to po opublikowaniu ogłoszenia przedmiot nie miał jej.
Chyba dopiero powyżej 5 zł wskoczyła. 
Sprawdź u siebie czy ogłoszenie ma wysyłkę, czy ten błąd jest u kogoś czy to jeszcze coś innego.
0 0

lukaszdziub

#6876906 Napisano: 18.08.2022 16:12:01
agusiac87 napisał(a):

ja po mialem problem z ogloszeniem wystawionym dawno. Po zmianie operatora płatności na PayU w moim starym ogloszeniu zniknela przesylka, w panelu niby ustawiona ale nie byla widoczna opcja kup. Dopiero po wystawieniu na nowo przy wyborze przesylki mialem dodatkowy checkbox cos tam odnosnie platnosci
0 0

bogna77

#6876911 Napisano: 18.08.2022 16:34:51
Z Tymbark PoProstu napisali mi że niestety ale trzeba było kupić w wypisanych sklepach... Czy jest na sali prawnik, bo wg mnie to nie bardzo wynika z tego regulaminu. Lub może wiecie gdzie pisać? Help 🙂
0 0

Emememe

#6876914 Napisano: 18.08.2022 16:37:16
bogna77 napisał(a):

Z Tymbark PoProstu napisali mi że niestety ale trzeba było kupić w wypisanych sklepach... Czy jest na sali prawnik, bo wg mnie to nie bardzo wynika z tego regulaminu. Lub może wiecie gdzie pisać? Help 🙂

Ja bym poprosiła o wskazanie punktu regulaminu, który o tym wspomina emotka Bo według mnie żaden, więc nie ma podstaw do nieprzyznania nagrody.
0 1 cb656

bogna77

#6876916 Napisano: 18.08.2022 16:39:58
Emememe napisał(a):

bogna77 napisał(a):

Ja bym poprosiła o wskazanie punktu regulaminu, który o tym wspomina emotka Bo według mnie żaden, więc nie ma podstaw do nieprzyznania nagrody.

"informujemy, że dokumenty w postaci oświadczenia zwycięzcy wraz z paragonem przesłane przez Panią w odpowiedzi na powiadomienie telefoniczne o Nagrodzie I stopnia w loterii promocyjnej „Po prostu wygraj” wylosowanej w dniu 1 sierpnia br. na podstawie Pani zgłoszenie z dnia 26 lipca br., niestety nie spełniają wymogów zawartych w ust. 10 Regulaminu Loterii promocyjnej "Po prostu wygraj" definiującym Zasady Organizacji Loterii. Punkt 10.1. Regulaminu Loterii definiuje placówki handlowe, w których napój marki "Tymbark Po Prostu" był dostępny jako Produkt Promocyjny tym samym będąc produktem uprawniającym do wzięcia udziału w niniejszej loterii, do której przystępując potwierdziła Pani zapoznanie się z treścią Regulaminu i zaakceptowała Pani wszystkie jego postanowienia.

Po przeprowadzeniu weryfikacji Komisja Nadzoru Loterii nie może uznać Pani zgłoszenia w loterii promocyjnej „Po prostu wygraj” za prawidłowe.

W związku z powyższym z przykrością informujemy, że brak pozytywnej weryfikacji Pani jako zwycięzcy nagrody w loterii „Po prostu wygraj” powoduje utratę prawa do Nagrody I Stopnia niniejszej loterii."
1 cb656 0

edzia21

#6876917 Napisano: 18.08.2022 16:41:04
Emememe napisał(a):

bogna77 napisał(a):

Punkt 10.1

Emememe

#6876918 Napisano: 18.08.2022 16:43:18
edzia21 napisał(a):

Emememe napisał(a):

bogna77 napisał(a):

Punkt 10.1

Ostatnio o tym dyskutowaliśmy i tam nie jest napisane wprost, że zakup na konkurs ma być dokonany w wymienionych sklepach. Jest tylko wzmianka o prowadzeniu dystrybucji do tych sklepów.
0 0

bogna77

#6876920 Napisano: 18.08.2022 16:44:37
Emememe napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Emememe napisał(a):

bogna77 napisał(a):

Punkt 10.1

Ostatnio o tym dyskutowaliśmy i tam nie jest napisane wprost, że zakup na konkurs ma być dokonany w wymienionych sklepach. Jest tylko wzmianka o prowadzeniu dystrybucji do tych sklepów.

No właśnie... Jest jakaś Komisja Gier czy coś, gdzie mogę to napisać?
0 0

ziolko

#6876924 Napisano: 18.08.2022 17:07:10
bogna77 napisał(a):

Nie wiem, czy coś ugrasz z nimi, bo w regulaminie jest jasno napisane "10. Zasady organizacji Loterii10.1. Przedmiotem Loterii jest promocja napojów marki Tymbark Po Prostu produkowanych z
oferty handlowej Grupy Maspex Sp. z o.o. z siedzibą w Wadowicach, dystrybuowanych przez
MWS Sp. z o.o. z siedzibą w Tychach, dostępnych w sprzedaży na terenie Polski w
następujących placówkach handlowych:
Bierdronka, Lidl, Netto, Aldi, Carrefour, Auchan,
Polomarket, Stokrotka, Dino, Intermarche, Kaufland, Leclerc, Żabka, Orlen, Lotos, Amic, BP,
Shell, Moya, Circle K, Watis, Axan, Polmax, Rossmann, Hebe, Super-Pharm, Kolporter,
Lagardere, Inmedio, Ruch, Świat Prasy, Media Start, Jula, Lyreco, SMYK, Ofix.pl, Dealz, Poczta Polska, Baltona oraz internetowych plaformach e-commerce: Strefa Partnera Maspex na Allegro oraz sprzedaż internetowa powyższych sieci."

Są wymienione sklepy, w których można było kupić  te napoje. 
Możesz jeszcze napisać np. do rzecznika praw konsumenta, ale wątpię, żeby udało Ci się wygrać z nimi.
Prawie 40 sklepów do wyboru, a Ty kupiłaś w tym, którego nie ma na liście emotka  
Przecież nie od dziś bierzesz udział w konkursach promocyjnych i wiesz, że jak chce się wziąć udział w konkursie np w Carrefourze, to nie kupuje się produktu w Lidlu. 

edzia21

#6876926 Napisano: 18.08.2022 17:11:44
Emememe napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Emememe napisał(a):

bogna77 napisał(a):

Punkt 10.1

Dyskusji niestety nie widziałam, jednakże dla mnie było to oczywiste (po przeczytaniu regulaminu), że tylko w tych sklepach należy dokonać zakupu...i tak też uczyniłam. 

bogna77

#6876930 Napisano: 18.08.2022 17:18:46
ziolko napisał(a):

bogna77 napisał(a):

Nie wiem, czy coś ugrasz z nimi, bo w regulaminie jest jasno napisane "10. Zasady organizacji Loterii10.1. Przedmiotem Loterii jest promocja napojów marki Tymbark Po Prostu produkowanych z
oferty handlowej Grupy Maspex Sp. z o.o. z siedzibą w Wadowicach, dystrybuowanych przez
MWS Sp. z o.o. z siedzibą w Tychach, dostępnych w sprzedaży na terenie Polski w
następujących placówkach handlowych:
Bierdronka, Lidl, Netto, Aldi, Carrefour, Auchan,
Polomarket, Stokrotka, Dino, Intermarche, Kaufland, Leclerc, Żabka, Orlen, Lotos, Amic, BP,
Shell, Moya, Circle K, Watis, Axan, Polmax, Rossmann, Hebe, Super-Pharm, Kolporter,
Lagardere, Inmedio, Ruch, Świat Prasy, Media Start, Jula, Lyreco, SMYK, Ofix.pl, Dealz, Poczta Polska, Baltona oraz internetowych plaformach e-commerce: Strefa Partnera Maspex na Allegro oraz sprzedaż internetowa powyższych sieci."

Są wymienione sklepy, w których można było kupić  te napoje. 
Możesz jeszcze napisać np. do rzecznika praw konsumenta, ale wątpię, żeby udało Ci się wygrać z nimi.
Prawie 40 sklepów do wyboru, a Ty kupiłaś w tym, którego nie ma na liście emotka  
Przecież nie od dziś bierzesz udział w konkursach promocyjnych i wiesz, że jak chce się wziąć udział w konkursie np w Carrefourze, to nie kupuje się produktu w Lidlu. 

Jasne, jasne, ale jak konkurs w Lidlu, to na froncie jest napisane w LIDLu, a nie doszukuję się w regulaminie emotka
0 1 bethan

Emememe

#6876933 Napisano: 18.08.2022 17:30:37
Dla mnie ten regulamin jest źle sformułowany. Powinni wprost napisać, że zakupu należy dokonać w wymienionych sieciach. Punkt 10.3 definuje warunki udziału w loterii i tam już nie ma wzmianki o tym, że zakup ma być dokonany w tych sklepach. Użyta została nazwa "Produktu Promocyjnego", który określony jest w punkcie 10.2 - a tam wymogu zakupu w konkretnych sklepach nie ma. Wiem, logicznie rzecz biorąc skoro są wymienione sklepy, to tam powinno się dokonać zakupu, ale regulamin tego do końca nie precyzuje i tym bym próbowała coś ugrać.
0 1 cb656

bogna77

#6876934 Napisano: 18.08.2022 17:35:01
Emememe napisał(a):

Dla mnie ten regulamin jest źle sformułowany. Powinni wprost napisać, że zakupu należy dokonać w wymienionych sieciach. Punkt 10.3 definuje warunki udziału w loterii i tam już nie ma wzmianki o tym, że zakup ma być dokonany w tych sklepach. Użyta została nazwa "Produktu Promocyjnego", który określony jest w punkcie 10.2 - a tam wymogu zakupu w konkretnych sklepach nie ma. Wiem, logicznie rzecz biorąc skoro są wymienione sklepy, to tam powinno się dokonać zakupu, ale regulamin tego do końca nie precyzuje i tym bym próbowała coś ugrać.

Właśnie, ten 10.1 to Zasady organizacji loterii. Poza tym, no kurczę, dlaczego nie ma na głównej stronie gwiazdki, że w wybranych sklepach. Jak to było wspomniane, biorę udział w konkursach i nie raz takie gwiazdki były - i tu się trzymam. 
Dzwoniłam na infolinię UOKiK i kazali mi brać papiery i składać do Miejskiego Rzecznika. Tak zrobię. Może nie ugram, ale sory, za regulamin, to chętnie ich pociągnę.
Jakiś jest kopiuj-wklej - w oświadczeniu zaznaczam, że "Oświadczam, że spełniam warunki przewidziane w pkt. 8 regulaminu Loterii „Po prostu wygraj”.", a punkt 8, to:
"8. Czas trwania Loterii
Czas trwania Loterii obejmuje okres od dnia 18.07.2022 r. do dnia 29.11.2022 r."

ziolko

#6876936 Napisano: 18.08.2022 17:38:28
bogna77 przecież jest wiele konkursów, gdzie zakupy konkursowe można robić w różnych sklepach np kończący się dziś https://www.e-kon...arche#.Yv5c5XZByUk 
1 cb656 0

bogna77

#6876937 Napisano: 18.08.2022 17:40:43
ziolko napisał(a):

bogna77 przecież jest wiele konkursów, gdzie zakupy konkursowe można robić w różnych sklepach np kończący się dziś https://www.e-kon...arche#.Yv5c5XZByUk 

Przepraszam, ale może żółć mi zalewa oczy i trochę złośliwie napiszę: WŁASNIE CHODZI MI O TĄ GWIAZDKĘ - W WYBRANYCH SKLEPACH. Przepraszam, GDZIE w PoProstu jest to na głównej stronie?

EDIT: No i w tym konkursie jest jeszcze pięknie napisane w regulaminie: "W terminie trwania Konkursu dokonać zakupu dowolnego Produktu Konkursowego – Cappy i/lub Fuzetea,dostępnego w aktualnej sprzedaży w sklepach sieci handlowych wymienionych w pkt.4 w §2" - regulamin cud-miód. 
Tu wszystko pięknie, a porównajmy teraz regulamin PoProstu...
0 0

sledzik860

#6876941 Napisano: 18.08.2022 17:46:10
Przedmiotem loterii jest promocja towaru w wybranych sklepach (konkretnie wymienionych). Może że względu na słabe wyniki sprzedaży w tych właśnie sieciach. Ja tu nie widzę żadnych nieścisłości. Ja bym odpuścił. Ale nie jestem wyrocznią. Życzę powodzenia.
1 cb656 0

bogna77

#6876942 Napisano: 18.08.2022 17:51:26
A swoją drogą czytając jeszcze regulamin - ciekawe czy zakup w Biedronce by uznali, bo nie mam jej na liście. Jest za to "Bierdronka" emotka
Tak, wiem - czepiam się, ale to mi pozostało. To i drukowanie regulaminu, maili i screenów strony na jutrzejszą wizytę u Rzecznika. 
0 0

kachakacha

#6876944 Napisano: 18.08.2022 18:00:15
Jest konkurs Monster Energy, gdzie należy kupić puszkę 500ml. Czy myślicie, że "Nap MonsterUl0,5l" to właśnie ten napój czy jakiś inny? Znalazłam paragon z Biedronki i zastanawiam się czy mogę go wykorzystać emotka
0 0

sledzik860

#6876945 Napisano: 18.08.2022 18:05:14
Wg standardowych regulaminów powinno być na początku: Zakup promocyjny : zakup w tych i tych sklepach i zwanych dalej jako 'Sklepy'. Wtedy by nie było wątpliwości. Tu zrobili tak, że nie ma typowego zdania że WARUNKIEM udziału jest dokonanie zakupu w takim i takim sklepie, tylko jest sformułowanie 'przedmiot loterii'.  To może faktycznie rodzić sprzeczności. Jednak 'przedmiot loterii' wydaje się świadczyć wg mnie na korzyść agencji. Chętnie pośledzę ten wątek w oczekiwaniu co powie Rzecznik.