WC - rozmowy o wszystkim

koniczynka123

#7378349 Napisano: 28.07.2026 10:43:58
Jutro wybieram się nad morzem pociągiem do Gdańska (taki spontan- ma być podobno ciepło emotka )- może ktoś mi poleci jakąś miejscówkę(nie hotel), blisko morza(takim miejscu gdzie dotrę np Uberem), z jakimś miejscem do zabaw żeby nie nudziła się moja 10 latka. Muszę nabrać wiatru we włosy... emotka
0 0

@gnieszk@

#7378753 Napisano: 29.07.2026 13:07:20
Szukam jakiegoś vouchera rabatowego do Biedronki (z aplikacji) Np. 15 zł zniżki przy zakupach za 99 zł ważne do końca lipca. Może ktoś ma, a nie będzie korzystał?
0 0

panasa

#7379549 Napisano: dzisiaj o 13:35:12
Jaki polecacie plecak dla pierwszoklasisty?
0 0

nanajka81

#7379556 Napisano: dzisiaj o 13:43:04
panasa napisał(a):

Jaki polecacie plecak dla pierwszoklasisty?

Lekki choć dzieci w pierwszej klasie raczej mało noszą. U nas mieli półeczki w których zostawiali książki. Ja o tym nie wiedziałam i kupiłam plecak taki lekki, usztywniany, młody nosił rok i gdzieś ten plecak mi się wala. A w kolejnych klasach to najlepszy plecak jaki moje dzieci mega uwielbiały to plecak z Monte. Kilka lat temu był do wygrania. One nadal chyba są jeszcze do kupienia na OLX. Pojemny, wytrzymały, wygodny, lekki. Przeżył dwie klasy z moją córką i 3 klasy z moim synem i nadal nadaje się do noszenia i nic mu się nie uszkodziło. (w przeciwieństwie do innego plecaka, który wygrałam i po 2 miesiącach zamek poszedł się...)
1 panasa 0

pikawka

#7379564 Napisano: dzisiaj o 13:53:06

Moi mieli takie z Coolpack, drugi miał w odcieniu czarnego.
Nosili je od 1 do 3 klasy… właśnie kilka dni temu oddaliśmy je innym dzieciom bo w ogóle nie były zniszczone. 

Wg mnie są bardzo dobrej jakości, nic się nie działo. Były lekko usztywniane. Prałam normalnie w pralce. 

Z tym noszeniem to różnie bo mimo, że mieli swoje szafki to i tak nosili wszystko do domu… 
do tego jeden syn wiecznie targał albumy z kartami i milion niepotrzebnych rzeczy bo mu zawsze były jednak potrzebne emotka ))))))

Dama_z_lisem

#7379572 Napisano: dzisiaj o 14:06:49
Czy nagroda główna za ostatni etap Capri sun już została przyznana? Bo już się pogubiłam
0 0

Dama_z_lisem

#7379574 Napisano: dzisiaj o 14:09:35
koniczynka123 napisał(a):

latka

Ja zawsze jadę na plażę Jelitkowo, najpierw piwo na plaży a potem jem rybę w sosie kurkowym w kormoranie, można dojechać tramwajem. Właśnie też jestem w Gdańsku i jutro jadę tam

nanajka81

#7379575 Napisano: dzisiaj o 14:11:20
pikawka napisał(a):

Moi mieli takie z Coolpack, drugi miał w odcieniu czarnego.
Nosili je od 1 do 3 klasy… właśnie kilka dni temu oddaliśmy je innym dzieciom bo w ogóle nie były zniszczone. 

Wg mnie są bardzo dobrej jakości, nic się nie działo. Były lekko usztywniane. Prałam normalnie w pralce. 

Z tym noszeniem to różnie bo mimo, że mieli swoje szafki to i tak nosili wszystko do domu… 
do tego jeden syn wiecznie targał albumy z kartami i milion niepotrzebnych rzeczy bo mu zawsze były jednak potrzebne emotka ))))))

Pozwalali im na karty? U nas takie akcje się zrobiły że był kategoryczny zakaz noszenia kart z piłkarzami/pokemonami/czymkolwiek innym. 

Tak, z noszeniem różnie. Młoda nosiła wszystko, młody nie przynosił nic i potem jak się trzeba było na coś uczyć (często nagle okazywało się, że został zadany wiersz) to zdziwko, że książka w szkole...
0 0

nanajka81

#7379579 Napisano: dzisiaj o 14:14:35

Jutro wybieram się nad morzem pociągiem do Gdańska (taki spontan- ma być podobno ciepło emotka )- może ktoś mi poleci jakąś miejscówkę(nie hotel), blisko morza(takim miejscu gdzie dotrę np Uberem), z jakimś miejscem do zabaw żeby nie nudziła się moja 10 latka. Muszę nabrać wiatru we włosy... emotka

i gdzie wylądowałaś?
:)
My mamy ulubione miejsce jakim jest Brzeźno i Obrońców Wybrzeża ale tam znaleźć nocleg to jest ... drogo.  W tym roku wybraliśmy się na Tour po Polsce - Jastrzębia Góra byłaby fajna gdyby nie pogoda i dłuuuugi dojazd, Toruń - godny polecenia, Warszawa - mnie dobiła, do niej nie wrócę.
0 0

koniczynka123

#7379582 Napisano: dzisiaj o 14:20:22
nanajka81 napisał(a):

i gdzie wylądowałaś?
:)
My mamy ulubione miejsce jakim jest Brzeźno i Obrońców Wybrzeża ale tam znaleźć nocleg to jest ... drogo.  W tym roku wybraliśmy się na Tour po Polsce - Jastrzębia Góra byłaby fajna gdyby nie pogoda i dłuuuugi dojazd, Toruń - godny polecenia, Warszawa - mnie dobiła, do niej nie wrócę.

W domu emotka  Już mieliśmy wstępnie zarezerwowane w Gdańsku i okazało się, że nie ma miejsc siedzących w pociągu, tzn po 1 krześle w 3 różnych wagonach emotka  a moja 10latka "sama" by nie mogła jechać. Odkupiłam kody i rezerwuje hotel koło Kłodzka. Choć córa bardzo przezywa, że "nici" z morza. Nie sądziłam że z biletami taka bida
0 0

nanajka81

#7379646 Napisano: dzisiaj o 16:33:25

W domu emotka  Już mieliśmy wstępnie zarezerwowane w Gdańsku i okazało się, że nie ma miejsc siedzących w pociągu, tzn po 1 krześle w 3 różnych wagonach emotka  a moja 10latka "sama" by nie mogła jechać. Odkupiłam kody i rezerwuje hotel koło Kłodzka. Choć córa bardzo przezywa, że "nici" z morza. Nie sądziłam że z biletami taka bida

Ciekawe czy tak bez problemu znalazłabyś nocleg bo z tym też różnie bywa. Młodej powiedz, że w morzu i tak kiepsko z kąpielą - przez 5 dni kiedy byliśmy to non stop wielkie fale i ledwo ciepłe morze.  Baliśmy się wchodzić. To co robiliśmy na piasku to głównie dziury w nim i zamek. Na pewno Kłodzko Ci wyjdzie taniej a może i fajniej? A pociągi no cóż... na ostatnią chwilę to jest jak jest. Będąc w Warszawie myślałam że tak hop siup wszystko se pozwiedzam, zobaczę - a tu wszędzie potrzebna rezerwacja i bilety zakupione on-line...