Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zgłoś się najlepiej do rzecznika praw konsumenta, on w twoim imieniu powinien wystąpić o zwrot pieniędzy do ubezpieczyciela biura, jesli zrobisz to szybko to powinnaś otrzymac całośc kasy, możesz sama działać, ale wydaje mi się że rzecznik lepiej to pokieruje
Gość: asiasia
Nawet się nie zastanawiaj tylko walcz, ja miałam podobną sytuację, tylko z duuużo większą kwotą i co prawda walka trwała 32 miesiące, ale udało się. tak jak radzi kalisto - rzecznik, a dodatkowo sama walcz, Orbis to potężna firma, na stówe są doskonale ubezpieczeni.
Gość: gwiazdeczka60
a teraz znowy dwa e-maila o temacie Zostań Pomocnikiem Kipera - Podziękowanie i nagroda specjalna
Otwieram i jest jakiś plik do zapisania zapisuję a tam tylko From: Redakcja Rossnet <Redakcja@rossnet.pl> Subject: ZostaÅ„ Pomocnikiem Kipera - PodziÄ™kowanie i nagroda specjalna otwiera się w Winrar
Brałam udział w tym konku ale nie wygrałam
Maja tam chyba dużo błędów
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
właśnie poszukałam ubezpieczenie mają ładne więc pewnie nie będzie ciężko uzyskac zwrotu
Marszałek Województwa Mazowieckiego Adam Struzik powołał specjalny zespół, który monitoruje sytuację i udziela wszelkich informacji związanych z upadłością biura. Klienci biura mogą uzyskać informacje pod numerem telefonu (22) 59 79 523, (22) 59 79 552, (22) 59 79 520.
http://www.se.pl/...ci-powro_155095.html
Gość: czarnygreg
o tym że biuro leci wie sie z reguły wcześniej,
o koperniku mówiło sie już jakiś czas że słaby, selectours też, co do orbis travel nie śledziłam sprawy ale teraz zobaczymy co z eximem....szkoda będzie jak poleci
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale orbis był wysoko ubezpieczony, jakby nie było to jedno z większych biur, na pewno pomoże interwencja u organizatora lub sponsora bo jednak to on mógł wykupić ten bon - chyba że sponsorem było biuro
Ja uważam że są bardzo duże szanse na odzyskanie kasy
Gość: dusia99
kalisto kwota ubezpieczenia o ile kojarze to 6mln PLN. To wg Ciebie bardzo duzo?
Gość: czarnygreg
linka132
Postów 396
Data rejestracji 24.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jak tak sie zastanawiam czy organizator wypłacil juz ta kase do Orbisu czy robi to po twojej rezerwacji. Nie wygralam nigdy wycieczki wiec nie wiem jakie sa zasady ale jesli organiztor nie wpłacil jeszcze...
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zalezy jak na to patrzeć, jeśli w pierwszej kolejności idzie ta kasa dla poszkodowanych klientów to myśle że powinno starczyć zwłaszcza, że jest jeszcze kasa z masy upadłościowej,mimo , że ta wiadomo że ma swoją kolejność do spłacania. nie jestem ekspertem ale moim zdaniem szanse sa duże
Gość: cudaczek
Chyba najlepiej uderzyć do organizatora konkursu: swego czasu upadła jakaś tania linia lotnicza (nazwa mi odleciała w mroki niepamięci, ale nie było to Sky Europe) i wszyscy, którzy wygrali vouchery dostali od organizatora równowartość wygranej w gotówce - trzeba było tylko odesłać voucher. Co prawda trzeba było czekać pół roku, ale...
Gość: dusia99
rowniez tak uwazam, zwlaszcza ze posiadanie bonu nie oznacza ze jestes juz ich klientem, umowa na swiadczenie uslugi nie zostala zawarta. wiec nie ma mowy o zwrocie w pierwszej kolejnosci.
a jesli organizatorowi konkursu udowodnisz, ze nie mozesz wykorzystac nagrody w wyznaczonym terminie z przyczyn niezaleznych od Ciebie (a w tym wypadku nie ma podlega to najmniejszej dyskusji) to jest szansa na odzyskanie choćby części nagrody tudzież zamiana na inną formę
Orbis Travel pieniądze juz dostał od organizatora, myślę że raczej orbis nie wydał bonu wycieczkowego na słowo firmie organizującej konkurs, myślę ze dziewczyna będzie musiała załatwiać to przez agencje która konkurs organizowała i to miałam na mysli pisząc wyżej że powinna działac na własna ręke i przez rzecznika.
Gość: cb656Old
Dla fanów konków SMS-owych
Gość: wsciekly
mylisz się - rzecznik nic tutaj nie pomoże
jeśli ktoś dokonał już rezerwacji w oparciu o voucher, to może domagać się zwrotu , bo jest konkretnym klientem i zawarł z biurem podróży umowę cywilno-prawną
jeśli natomiast ma się tylko voucher, to tak jakby miało się zwykły świstek papieru
klientem biura podróży jest wówczas agencja lub firma, która za niego zapłaciła organizując jakiś konkurs
i to ta agencja czy firma w imieniu laureatów ma prawo żądać odszkodowania
niestety, takie są polskie realia prawne
Gość: cb656Old
mia
Postów 17566
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 12
To chyba wszyscy dostali, co grali - zobacz w temacie Rossnet.
Ja nie brałam udziału, bo jestem fanem kawy nie herbaty, więc nie wiem dokładnie
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
Dwa posty ktore napisalam wyżej wynikaja z mojego osobistego doświadczenia, wywalczyłam to co mi sie nalezało, a zapewniam cię ze bez pomocy rzecznika nie wiele bym zrobiła. Trwalo to 2 lata i 8 miesięcy!
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie koniecznie bo to Tobie został powierzony voucher i w tym momencie ty jesteś jego prawnym właścicielem, voucher został opłacony więc jakby nie było nie jest to zwykły świstek, a dokument poświadczający zakup jakieś usługi.
Wszystko zależy kto sponsorował daną nagrode jeśli firma zewnętrzna nie związana z biurem to owszem trzeba z nimi się kontaktować, ale jeśli biuro to wtedy prosto do nich.
Jakby nie było ja bym zgłosiła się bezpośrednio do organizatora konkursu, jak i do osoby odpowiedzialnej za wypłate odszkodowań i jakby nie było rzecznik pomoże choćby w prawidłowym napisaniu pism jak i pokieruje daną osobę.
Nie wiem jak rzecznicy w innych miastach, ale ja miałam do czynienia u mnie i bardzo sobie chwale i tylko dzięki niej nie poszłam na ugode i dostałam kilkakrotną wartość pieniędzy więc myśle że warto zasięgnąć rady to na pewno nie kosztuje