Wkurza mnie...

Gość: wsciekly

#3739779 Napisano: 29.09.2010 07:57:32
kalisto sprawdziłem u dobrego prawnika, w biurze rzecznika praw konsumenta oraz w federacji konsumentów

więc wiem co piszę i nie rób ludziom wody z mózgu emotka
0 0

martuska11

#3739837 Napisano: 29.09.2010 08:16:15
To i może ja sie poskarże-tak chciałam wygrać w konkursie na Rosmanie i naparwdę klikałm ludziom za moje kliki i co wielkie nic...
0 0

Gość: grancias

#3739839 Napisano: 29.09.2010 08:16:45
Odnosnie tematu ORBIS.

Ja mialem kiedys podobna sytuacje, ale z biletami lotniczymi z CENTRALWINGS, a raczej z voucherem na kwote 2 tys. zlotych. Miesiac po wygraniu biletow firma zmienila profil działalnosci i zaprzestala sprzedazy tanich biletow, które obejmował voucher (o ile wiem zajmuje sie obecnie sprzedaza biletow na loty czarterowe). Oczywiscie bylem zalamany ...

Wowczas odezwalem sie do organizatora konkursu. Jakie bylo moje zdziwienie emotka gdy po kilku dniach otrzymalem voucher na 2 tys. zlotych z TRAVELPLANET emotka
0 0

#3739872 Napisano: 29.09.2010 08:26:01
grancias napisał(a):

Odnosnie tematu ORBIS.

Ja mialem kiedys podobna sytuacje, ale z biletami lotniczymi z CENTRALWINGS, a raczej z voucherem na kwote 2 tys. zlotych. Miesiac po wygraniu biletow firma zmienila profil działalnosci i zaprzestala sprzedazy tanich biletow, które obejmował voucher (o ile wiem zajmuje sie obecnie sprzedaza biletow na loty czarterowe). Oczywiscie bylem zalamany ...

Wowczas odezwalem sie do organizatora konkursu. Jakie bylo moje zdziwienie emotka gdy po kilku dniach otrzymalem voucher na 2 tys. zlotych z TRAVELPLANET emotka

i o to właśnie chodzi, że musi nas reprezentować organizator konkursu

jeżeli biuro podróży tylko zmieniło profil, daja nam nowy voucher

w przypadku upadku, trzeba będzie trochę poczekać na kaskę

wszystko zależy też od tego jak szybko danej agencji będzie się chciało ruszyć sprawę emotka

z rozstrzygnięciem konków wiele z nich się nie śpieszy, a tu jeszcze może zaistnieć konieczność wynajęcia prawnika, itd.itp...
0 0

kalisto1986

#3739876 Napisano: 29.09.2010 08:27:16
wsciekly napisał(a):

kalisto sprawdziłem u dobrego prawnika, w biurze rzecznika praw konsumenta oraz w federacji konsumentów

proponuje wrócić do tego co pisałam i przeczytać ze zrozumieniem i dopiero pisać że robie komuś wode z mózgu.
Mylisz się twierdząc że woucher to zwykły świstek bo jest to dokument poświadczający że masz prawo do danej usługi/ewentualnie kwoty na jaką został on wystawiony w momencie gdy nie mozesz zrealizowac go z nie swojej winy .

Tak jak napisałam wszystko zależy
kto był sponsorem konkursu, więc jeśli tak jak napisałam sponsorem było biuro to o należność trzeba od nich wymagać, jeśli była to inna firma wtedy należy zgłosić się do nich, agencja jest tylko wykonawcą zlecenia jakie otrzymał w tym przypadku wyłonienie laureata i wręczenie mu danej nagrody.

Róznież mylisz się sądząc że rzecznik w tym przypadku nic nie pomoże, bo nawet jeśli sponsorem była inna firma i będzie ona próbowała uniknąc wypłaty bądz zamiany nagrody wtedy tutaj też pomaga rzecznik

0 0

#3739892 Napisano: 29.09.2010 08:31:37
kalisto1986 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

proponuje wrócić do tego co pisałam i przeczytać ze zrozumieniem i dopiero pisać że robie komuś wode z mózgu.
Mylisz się twierdząc że woucher to zwykły świstek bo jest to dokument poświadczający że masz prawo do danej usługi/ewentualnie kwoty na jaką został on wystawiony w momencie gdy nie mozesz zrealizowac go z nie swojej winy .

kto był sponsorem konkursu, więc jeśli tak jak napisałam sponsorem było biuro to o należność trzeba od nich wymagać, jeśli była to inna firma wtedy należy zgłosić się do nich, agencja jest tylko wykonawcą zlecenia jakie otrzymał w tym przypadku wyłonienie laureata i wręczenie mu danej nagrody.

Róznież mylisz się sądząc że rzecznik w tym przypadku nic nie pomoże, bo nawet jeśli sponsorem była inna firma i będzie ona próbowała uniknąc wypłaty bądz zamiany nagrody wtedy tutaj też pomaga rzecznik

można wiele pisać, można teoretyzować bez końca, ale życie jest życiem emotka emotka emotka

ja nie gadam, ale robię swoje emotka

reklamacje już złożone, pisma wysłane za zwrotnym potwierdzeniem odbioru

jeśli kasy wystarczy dla pierwszych, stoję już w kolejce emotka
0 0

chmurka

#3739994 Napisano: 29.09.2010 08:53:18
Czy ktoś wie coś na temat zmian w Play Fresh ? podobno trzeba będzie doładowywać konto co 20 dni emotka emotka
0 0

baxter

#3740042 Napisano: 29.09.2010 09:07:12
chmurka napisał(a):

Czy ktoś wie coś na temat zmian w Play Fresh ? podobno trzeba będzie doładowywać konto co 20 dni emotka emotka

emotka nic nie slyszalam, skad takie info?
0 0

Gość: ewe85lina

#3740047 Napisano: 29.09.2010 09:09:11
baxter napisał(a):

chmurka napisał(a):

emotka nic nie slyszalam, skad takie info?

na facebooku pisze w play emotka
0 0

baxter

#3740149 Napisano: 29.09.2010 09:50:04
Okres WaŜności połączeń wychodzących będzie
wynosił 20 dni od dnia zmiany Oferty, a Okres waŜności połączeń przychodzących będzie wynosił
110 dni od dnia zmiany Oferty.

to chyba tylko przy zmianie taryfy a potem normalnie - Ważność połączeń wychodzących po każdym doładowaniu - 365 dni
emotka
0 0

Gość: karla0689

#3740400 Napisano: 30.09.2010 06:25:38
Dzwonił kurier z baryłkami do mojego faceta i się wydał,że z Wedla ma przesyłkę...
i wkurza mnie,że choróbsko dorwało moją psinę emotka wczoraj urodziła kamień 5mm a po usg okazało się,że ma jeszcze jeden większy i jak go nie urodzi czeka ją operacja,której może nie przeżyć emotka zastrzyków dostała całą serię i od tamtej pory nie może się wysiusiać.Nie mogę patrzeć jak cierpi emotka
0 0

Gość: nice

#3740443 Napisano: 30.09.2010 06:43:46
kalisto1986 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

Tak więc vocuher jest z konkursu, gdzie sponsorem był Reckit Benkiser a oragznizatorem był Graf Toruń. Więc chyba do Grafa muszę uderzyć najpierw. Jak myślicie?
0 0

Gość: nice

#3740447 Napisano: 30.09.2010 06:44:31
wsciekly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

można wiele pisać, można teoretyzować bez końca, ale życie jest życiem emotka emotka emotka

ja nie gadam, ale robię swoje emotka

reklamacje już złożone, pisma wysłane za zwrotnym potwierdzeniem odbioru

jeśli kasy wystarczy dla pierwszych, stoję już w kolejce emotka

Czy Ty też masz taki voucher?? emotka
Jeśli tak to napisz do mnie na PW
0 0

#3740465 Napisano: 30.09.2010 06:50:47
ja wysyłałem wszędzie - agencja, biuro podróży (jako załącznik ksero vouchera)

ale prawnik od razu sugerował agencję, bo do chwili podpisania umowy z biurem podróży to ona jest faktycznym właścicielem vouchera

na rzeczników praw konsumenta z każdym dniem będzie można mniej liczyć, bo już wczoraj były straszne kolejki, zapisy - słowem niewesoło emotka emotka emotka
0 0

Gość: nineczka17

#3740514 Napisano: 30.09.2010 07:10:08
nice napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

Tak więc vocuher jest z konkursu, gdzie sponsorem był Reckit Benkiser a oragznizatorem był Graf Toruń. Więc chyba do Grafa muszę uderzyć najpierw. Jak myślicie?

warto pisać do obu
emotka
0 0

Gość: emilka1705

#3740519 Napisano: 30.09.2010 07:11:56
bo nic nie udaje mi sie wygrac:( nawet tyskiego:((
0 0

Gość: slicznotaem

#3740540 Napisano: 30.09.2010 07:20:22
wkurza mnie,że na mój nowy starter najpierw facet zadzwonił i pytał o tonę piaskowca emotka a przed chwilą kolejny facet,tym razem z Almy chciał rozmawiać z jakimś Tomkiem emotka a ja tu czekam na wyniki z Intermache i nogi aż mi się miękkie zrobiły jak usłyszałam sygnał z telefonu konkowego,a tu duuuuuuuuu... emotka
0 0

mmaddamm

#3740547 Napisano: 30.09.2010 07:23:14
slicznotaem napisał(a):

wkurza mnie,że na mój nowy starter najpierw facet zadzwonił i pytał o tonę piaskowca emotka a przed chwilą kolejny facet,tym razem z Almy chciał rozmawiać z jakimś Tomkiem emotka a ja tu czekam na wyniki z Intermache i nogi aż mi się miękkie zrobiły jak usłyszałam sygnał z telefonu konkowego,a tu duuuuuuuuu... emotka

A nie bralaś udziału w konku w Almie?
0 0

Gość: rafi323raf

#3740624 Napisano: 30.09.2010 07:47:04
wkurza mnie, że sam zapomniałem o swoich imieninach emotka więc już się nie będe dziwił, jeśli ktoś kiedyś zapomni emotka emotka
0 0

Gość: pola731

#3741244 Napisano: 30.09.2010 10:36:19
Wkurzył mnie kurier - zadzwonił o 6.30 ,że ma przesyłkę i dotrze do godz 12 ...siedzę jak ta głupia i czekam - zadzwoniłam przed chwilką a on mówi ,że będzie po 15 bo mu w firmie trasę zmienili....o żesz ku***
0 0