Wkurza mnie...

merynosek

#4136726 Napisano: 12.02.2011 09:50:15
emanuela24 napisał(a):

wg mnie te marsze powinny się odbywać w mniejszych miejscowościach - bo to na wsi najwięcej okrucieństwa i najwięcej zwierząt

Wybacz, ale to co napisałaś jest bezsensu...
0 0

Gość: czarnygreg

#4136730 Napisano: 12.02.2011 09:52:38
http://demotywato...en-idiotyczny-pomysl
następny przykład traktowania zwierzaka jak przedmiotu,
choć może to akurat był jakis wypadek, ale co powiecie na duże psy trzymane w blokach i rzadko wyprowadzane albo spędzające długie godziny na balkonie? jamniki przekarmione przez kochającą pańcię tak że ciągną brzuch po ziemi, pieski karmione z talerza przy stole, psy trzymane na krótkim łańcuchu, głodzone,..
na trzymanie zwierzaka powinno się mieć pozwolenie, jak prawo jazdy do prowadzenia auta,
ehhh, wiem że to nierealne, na posiadanie dziecka też nie trzeba pozwolenia emotka
0 0

kundzia87

#4136738 Napisano: 12.02.2011 09:55:06
mia napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

a do mnie żadne marsze i w ogóle szumne akcje z których nic nie wynika nie przemawiają, w ogóle takie głośne parady to wydają mi się okazją żeby poniektórzy poszaleli z transparentami,
przemawia do mnie codzienna, spokojna praca z dzieckiem, uczenie go wrażliwości i empatii,
rozejrzenie się wokół siebie, zlikwidowanie kul z rybkami, niekupowanie rybek tzw Nemo( błazenków) i trzymanie ich w słodkiej wodzie, obowiązkowa sterylizacja psów i kotów, uczenie dzieci opieki nad zwierzęciem i ograniczenie dostępności zwierząt dla wszystkich,
troszkę edukacji i będzie ok,
natomiast marsze, krzyki-to budzi niechęć i agresję

Greg, ale to jest - ma być - marsz milczenia... emotka
A co do reszty oczywiście się z Tobą zgadzam...

a według mnie tego typu marsze i wielkość zainteresowani już jest dowodem na to, że sa osoby, którym los zwierząt nie jest obojętny- nawet gdy taki marsz nic nie zdziała w funkcjonowaniu i zmianach w naszym chorym państwie.. ( chociaż po ukazaniu się tym ostatnich filmików, jakaś partia polityczna złożyła projekt zmian dotyczcych karania). Dużo czytałam wypowiedzi osób, które włączają się w ten marsz, a za razem cały czas w jakiś sposób pomagają zwierzakom czy to w schroniskach, czy to przy organizowaniu jakiś zbiórek...

z resztą się z Tobą w pełni zgadzam- pracowałam w sklepie zoologicznym i mogę powiedzieć, że dzięki mnie kilka zwierząt nie trafiło w nieodpowiednie ręce (przynajmniej z mojego sklepu).
a co do tematu, to wkurzają mnie zabawki typu np. nakręcane chomiki- które są teraz tak modne i robią dzieciom wode z mózgu
0 0

merynosek

#4136746 Napisano: 12.02.2011 09:57:34
emanuela24 napisał(a):

to chyba na wsi nie byłAś emotka
tam to normalka że idzie Miecieo podpity i buch psiaka w dupsko kopie emotka do tego reszta Zdziśków uradowana papuguje emotka
masakra jakaś a te biedne prosiaczki emotka
ech szkoda gadać
a powiedz jeszcze ile sterylizowanych zwierząt widziałAś na wsi ?? a potem garstka kotków i piesków - właściciele nie ogarniają tego i jak już ktoś wcześniej pisał kotki są topione - to naturalne na wsi że tak się robi emotka emotka emotka

Każdy ma prawo do własnej opinii emotka Całe życie mieszkam na wsi. A z tym Zdziśkiem to trafiłaś... Tak ma na imię mój Tato...
0 0

Gość: barbara1910

#4136747 Napisano: 12.02.2011 09:57:51
emanuela24 napisał(a):

merynosek napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

wg mnie te marsze powinny się odbywać w mniejszych miejscowościach - bo to na wsi najwięcej okrucieństwa i najwięcej zwierząt

to chyba na wsi nie byłeś emotka
tam to normalka że idzie Miecieo podpity i buch psiaka w dupsko kopie emotka do tego reszta Zdziśków uradowana papuguje emotka
ech szkoda gadać
a powiedz jeszcze ile sterylizowanych zwierząt widziałeś na wsi ?? a potem garstka kotków i piesków - właściciele nie ogarniają tego i jak już ktoś wcześniej pisał kotki są topione - to naturalne na wsi że tak się robi emotka emotka emotka

emanuela nie jesz mieska emotka
0 0

#4136749 Napisano: 12.02.2011 09:58:53
generalnie wszedzie jest okrucienstwo jesli chodzi o zwierzeta czy to w miescie czy na wsi emotka
0 0

merynosek

#4136769 Napisano: 12.02.2011 10:05:48
Tylko to ludzie z miasta przyjeżdżają na wieś i porzucają zwierzęta...
0 0

#4136772 Napisano: 12.02.2011 10:07:16
merynosek napisał(a):

a tu sie nie zgodze bo mieszkam w miescie i ludzie ze wsi poprzywozili psy i u mnie na osiedlu jest okolo 30 bezpanskich mlodych psow emotka
0 0

#4136778 Napisano: 12.02.2011 10:08:39
emanuela24 napisał(a):

barbara1910 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

merynosek napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

to chyba na wsi nie byłeś emotka
ech szkoda gadać
a powiedz jeszcze ile sterylizowanych zwierząt widziałeś na wsi ?? a potem garstka kotków i piesków - właściciele nie ogarniają tego i jak już ktoś wcześniej pisał kotki są topione - to naturalne na wsi że tak się robi emotka emotka emotka

emanuela nie jesz mieska emotka

Basiu jem mięsko
ale mówię o np przerzucaniu prosiaczków, kopaniu itd to że jest przeznaczone na ubój nie oznacza że można mu to krótkie życie partolić
zawsze jedząc mięso wierzę że zwierzę zostało humanitarnie potraktowane

wole o tym nie myslec ,kupuje i patrze czy swieze
emotka
0 0

merynosek

#4136781 Napisano: 12.02.2011 10:09:11
barbara1910 napisał(a):

merynosek napisał(a):

a tu sie nie zgodze bo mieszkam w miescie i ludzie ze wsi poprzywozili psy i u mnie na osiedlu jest okolo 30 bezpanskich mlodych psow emotka

No tak, wywieźli do miasta żeby miały lepsze życie.
Dziewczyny ten temat to rzeka i prowadzi tylko do kłótni:) Nie ma się co wkurzać, świata ani ludzi nie zmienimy. Możemy tylko zadbać aby nasze potomstwa umiały obchodzić się ze zwierzątkami emotka
0 0

#4136790 Napisano: 12.02.2011 10:10:30
zapomnialam dodac ze mnie jest ich szkoda i latam do sklepu kupowac i dokarmiam bo jest mi ich szkoda a najlepsze jest to ze jak ide to leca za mna wszystkie emotka
0 0

#4136795 Napisano: 12.02.2011 10:11:56
merynosek napisał(a):

barbara1910 napisał(a):

merynosek napisał(a):

No tak, wywieźli do miasta żeby miały lepsze życie.
Dziewczyny ten temat to rzeka i prowadzi tylko do kłótni:) Nie ma się co wkurzać, świata ani ludzi nie zmienimy. Możemy tylko zadbać aby nasze potomstwa umiały obchodzić się ze zwierzątkami emotka

niestety mozesz myslec inaczej ale to jest gorzka prawda ze ludzie ze wsi przywoza do miasta psy emotka
0 0

#4136799 Napisano: 12.02.2011 10:13:11
klocic to sie nie ma o co ,poprostu rozmawiamy o tym co widzimy
0 0

#4136802 Napisano: 12.02.2011 10:14:27
emanuela24 napisał(a):

barbara1910 napisał(a):

merynosek napisał(a):

Basiu straż miejsca powinna przyjąć zgłoszenie i zabrać pieski do schroniska

zlikwidowali schronisko a ludzie sie zloszcza bo niektore lapia za nogawki ludzi
emotka ja dziekuje jak przyjdzie kwiecien emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#4136803 Napisano: 12.02.2011 10:14:28
moje 2 kotki dostały dziś po zastrzyku, sterylizacja umówiona późną wiosna, dostały też po tabletce na robaki bo samodzielne dawanie tabsów kotom to tylko dla tych co chcą demota na głównej mieć emotka
leżą sobie na kanapie, przytulone, od rana,
czasem przewrócą się na drugi bok, myją sobie nawzajem futerka,jak mają ochotę na rozrywkę to śpią w łóżku mojego syna i szaleją z wędkami whiskasa,objedzone dziś wątróbką(pocieszenie po zastrzyku)popiły mleka z dodatkiem skondensowanego(tak lubią)
mój syn żadnego kota nie uderzy, nie skrzywdzi,od maleństwa jest uczony że zwierzę też ma prawo do życia a człowiek to nie właściciel bo nie mozna być właścicielem żywego organizmu-tylko opiekun i jest dobrym opiekunem, wierzę że tego samego nauczy swoje dziecko,
to jest mój wkład jeśli chodzi o dbanie o zwierzęta,

PS.Moje rybki mają do dyspozycji 400 litrowe akwarium,

0 0

sambolera

#4136810 Napisano: 12.02.2011 10:15:34
jak ja mieszkalam na wsi to widzialam wywozke psow emotka a to pod czyjs dom a to pod lasek ...w nocy tak to sie odbywalo....jedzie samochod i hop pies z samochodu zostaje wyrzucony
0 0

#4136811 Napisano: 12.02.2011 10:15:40
moja kotka spi z moimi dziecmi
0 0

#4136813 Napisano: 12.02.2011 10:16:03
sambolera napisał(a):

jak ja mieszkalam na wsi to widzialam wywozke psow emotka a to pod czyjs dom a to pod lasek ...w nocy tak to sie odbywalo....jedzie samochod i hop pies z samochodu zostaje wyrzucony

dokladnie tak robia
0 0

turli

#4136818 Napisano: 12.02.2011 10:17:24
Admini
Zróbcie coś z tymi prośbami o kliki w każdym topie bo mnie zaraz szlag trafi emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#4136819 Napisano: 12.02.2011 10:17:38
Wkurza mnie karolcia565, otwieram top: Proszę przeczytać... a tam link do klikania emotka emotka
0 0