Wkurza mnie...

barszcz

#6139758 Napisano: 02.01.2016 18:21:16
batistutek123 napisał(a):

Ja nie żartuje! Jak widzę że obok jest grób pełny kwiatów i zniczy, a u mnie pusto po porządkach to biorę 2 znicze i daje do siebie. To chyba normalne że tak powinno się robić, przynajmniej ma to sens. Mówię szczerze i nie czuję się złodziejem! Taka powinna być cywilizacja oparta na dobrze wspólnym jakiś ideałach, pomocy a nie na kapitalizmie i bogaceniu się kosztem biednych. Dlatego będe tak dalej robił.

Chyba już wiem czemu szukasz żony-pewnie na randce w restauracji,też bierzesz ze stolika obok,bo mają wiecej- MASAKRA!I jeszcze jedno-pomyśl ,że te znicze na grobach obok,to wyraz szacunku bliskich tych osób które tam leżą.Podzielić się z innym zmarłym możesz modlitwą,a nie jego zniczem!!!To nie ci zmarli są bogaczami,tylko ich krewni wolą kupić znicz za 2,00 niż piwsko w kiosku.Tyle w temacie:-(Życie i ludzie nie przestaja mnie negatywnie zaskakiwać:-((
0 0

akaska

#6139761 Napisano: 02.01.2016 18:29:48

Ja nie żartuje! Jak widzę że obok jest grób pełny kwiatów i zniczy, a u mnie pusto po porządkach to biorę 2 znicze i daje do siebie. To chyba normalne że tak powinno się robić, przynajmniej ma to sens. Mówię szczerze i nie czuję się złodziejem! Taka powinna być cywilizacja oparta na dobrze wspólnym jakiś ideałach, pomocy a nie na kapitalizmie i bogaceniu się kosztem biednych. Dlatego będe tak dalej robił.

No pewnie! Idę do marketu a tam cuda wianki! U mnie nie ma więc biorę trochę. Z tą różnicą, że za to placę... I tak powinno być w cywilizowanym swiecie. I przede wszystkim w konkursowym- najważniejsze paragony:)
0 0

cc_investigator

#6139775 Napisano: 02.01.2016 19:29:49
A po co karmicie trolla, toć widać, że się komuś nudzi niebywale, a wchodzenie na nerwa innym ludziom sprawia mu przyjemności, porównywalną z 5 filiżanką kaweczki w ciągu dnia.
0 0

asiam

#6139800 Napisano: 02.01.2016 21:12:14

Dobre hi...hi...
Ten to musiał nieźle wkurzać w szkole nauczycieli.
0 0

batistutek123

#6139847 Napisano: 03.01.2016 01:26:39
buncia88 to jest zły przykład, cmentarz jest bezinwazyjnym miejscem nikt nie widzi co robie, a tez nie jestem głupi i nie będe tego robił przy ludziach. Taki już jestem i taką mam naturę, nigdy bym coś podobnego nie zrobił w innej sprawie, ale akurat tak kiedys postanowiłem i juz od wielu lat czynie.

Wszystkie religie starosłowiańskie i inne p.n.e paliły szczątki. Kiedyś bawiłem się w detektywa dzwoniłem po zakładach pogrzebowych i sprawdzał w tej materii kwestie prawne- to co zrobili z człowiekiem po śmierci zasługuje dopiero na skandal! Nie to co ja napisałem a widzę że was oburzyłem. Teraz na cmentarzach hoduje kościół armie szkieletów dla sił mroku. Nie ma ani jednej osoby rozsądnej- szczególnie jestem zawiedziony negatywnym komentarzem- edzia21. Ja akurat mam dużą wiedze w tym temacie. Porozmawiajcie ze starszymi ludźmi i zapoznajcie się z ich relacjami co się działo jak koparki podczas wojny wjechały na cmentarz- część duszy jak by ożyła..
Nie macie pojęcia że duszą zakopana w ziemi męczy się około 100 lat z własnych doświadczeń- ponad 4 miesiące byłem sam w górach w domku. Czasem rodzina przejeżdżała jak mieli więcej wolnego. Chciałem wrócić do konkursów i przypadkiem wywołałem ten temat.

asiam - liceum skończyłem jako najlepszy uczeń w całej szkole, na świadectwie miałem 7 ocen celujących. Na studiach wyróżnienie i stypendium rektora/naukowe. Po studiach uczyłem się dalej. Jednak przyznam CI rację w jednym do 2 klasy gimnazjum byłem nieznośnym uczniem- chcieli mi zmienić klase:) wtedy się poprawiłem.

Nie jestem trollem i nie sprawia mi przyjemności odpisywanie na tego typu komentarze, robię to bo taki już jestem. Nie lubię spraw niewyjaśnionych.

Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam.
Co do konkursów ponad rok przerwy, wcześniej jak brałem udział to dziennie dostawałem 1-2 rzeczy od listonasza i codziennie jakaś wygrana, lub jak przerwa to w jednym dniu pojawiało się kilka. W wielu konkursach wygrywałem gdzie naprawdę nie było łatwo a sam się czasem dziwiłem że coś tak fajnego napisałem/wymyśliłem.

Kobitki szukam bo w górach się nudzi i tam bardziej takie babo-chłopy nie dla mnie:).
Miłego wieczoru:) trochę zaaa dużo napisałem- ale temat chyba w odpowiednim wątku xd

0 0

Gość: katrin22

#6139865 Napisano: 03.01.2016 10:27:20
Kiedyś forum było miejscem przyjaznym, mało kiedy trafiali się opryskliwi ludzie. Teraz niestety króluje chęć dogryzania, dogadywania. Nawet osoby pozornie normalne po iluś wpisach, wymianach zdań okazują się fałszywe i nie bezinteresowne. Dlatego jest teraz mniej wpisów, każdy woli unikać "miłych odpowiedzi" do swojego postu.
0 0

mysia

#6139878 Napisano: 03.01.2016 11:35:49
dzisiaj mnie wkurza, że już jutro poniedziałek i muszę iść do pracy emotka
0 0

-Triss-

#6139926 Napisano: 03.01.2016 14:55:58
Wkurzają mnie konkursy na głosowanie, gdy dopiero z puli prac z największą ilością głosów jury wybiera zwycięzcę ...:/
0 0

shell

#6139941 Napisano: 03.01.2016 15:46:09
asandraa napisał(a):

@PatrycjaRT napisał(a):

Wkurzają mnie konkursy na głosowanie, gdy dopiero z puli prac z największą ilością głosów jury wybiera zwycięzcę ...:/

Możesz napisać przykład takiego konkursu? Nie spotkałam takich...

https://www.e-kon...lf.html#.Vokzy8vdjqA
0 0

-Triss-

#6139942 Napisano: 03.01.2016 15:47:49
asandraa napisał(a):

@PatrycjaRT napisał(a):

Np. https://www.e-kon...lf.html#.VokzgBetZDs
W tym roku natknęłam się na kilka z taką formułą. Chociaż mam wrażenie jakby parę lat temu było ich zdecydowanie więcej. .
0 0

Gość: giuliettaX

#6139983 Napisano: 03.01.2016 17:34:00
@PatrycjaRT napisał(a):

asandraa napisał(a):

@PatrycjaRT napisał(a):

Np. http://www.e-konk...lf.html#.VokzgBetZDs
W tym roku natknęłam się na kilka z taką formułą. Chociaż mam wrażenie jakby parę lat temu było ich zdecydowanie więcej. .

organizator takiego konkursu o ile nie robi tego celowo w regulaminie... wykazuje zupełny brak wiedzy na temat sposobu zdobywania takich głosów, od kiedy kilka lat temu ktoś wrzucił filmik na yt jak to się "ręcznie robi" nawet nie tracę czasu na takie pseudo konkursy emotka  głosy można też kupić na allegro i nie tylko... wygenerować "lewy" link i puścić do netu z chwytliwą nazwą... jak dla mnie jak ktoś nie ma dobrego informatyka, który takie fałszywe głosy wyłapie nie powinien nawet ogłaszać konkursu, bo robiąc niezabezpieczoną apkę sam bierze udział w przestępstwie  
0 0

edzia21

#6139994 Napisano: 03.01.2016 18:00:34
tomniewkurza napisał(a):

giulietta napisał(a):

@PatrycjaRT napisał(a):

Ja jednak myślę, że Organizator DOSKONALE SIĘ ORIENTUJE emotka a jedyne, co wykazuje, to totalne wygodnictwo i tumiwisizm. Sądzę, że robi to na zasadzie rzucania kawałka mięcha w kłębowisko wygłodzonych hien i czasem tylko zerknie sobie na zażarte walki wiedząc, że i tak zwycięży najbardziej zdeterminowana hiena emotka

Owszem, wie co robi...i jedynie chodzi tutaj o "statystyki". Nie ważne komu i jak, ważne żeby zleceniodawcy spodobały się "cyferki" zainteresowania konkursem. emotka
0 0

#6140001 Napisano: 03.01.2016 18:14:18
edzia21 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

giulietta napisał(a):

@PatrycjaRT napisał(a):

Ja jednak myślę, że Organizator DOSKONALE SIĘ ORIENTUJE emotka a jedyne, co wykazuje, to totalne wygodnictwo i tumiwisizm. Sądzę, że robi to na zasadzie rzucania kawałka mięcha w kłębowisko wygłodzonych hien i czasem tylko zerknie sobie na zażarte walki wiedząc, że i tak zwycięży najbardziej zdeterminowana hiena emotka

Owszem, wie co robi...i jedynie chodzi tutaj o "statystyki". Nie ważne komu i jak, ważne żeby zleceniodawcy spodobały się "cyferki" zainteresowania konkursem. emotka

hm...aż weszłam w regulamin i wątpię, żeby akurat ten organizator-firma wiedziała 
0 0

edzia21

#6140006 Napisano: 03.01.2016 18:28:41
giulietta napisał(a):

edzia21 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

giulietta napisał(a):

@PatrycjaRT napisał(a):

hm...aż weszłam w regulamin i wątpię, żeby akurat ten organizator-firma wiedziała 

W sumie możesz mieć rację. Ostatnio uczestniczyłam w konferencji naukowej ... miałam przyjemność omawiać kreowanie reklamy za pomocą facebooka. Ludzie byli zdziwieni, kiedy doszłam do tematyki "fejk kont" ...farmy fanów, zakupu głosów na allegro, wymiany "międzynarodowej" itd., a większość osób uczestniczących w owej konferencji to "ludzie z branży" emotka
0 0

#6140009 Napisano: 03.01.2016 18:38:26
edzia21 napisał(a):

giulietta napisał(a):

edzia21 napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

giulietta napisał(a):

@PatrycjaRT napisał(a):

W sumie możesz mieć rację. Ostatnio uczestniczyłam w konferencji naukowej ... miałam przyjemność omawiać kreowanie reklamy za pomocą facebooka. Ludzie byli zdziwieni, kiedy doszłam do tematyki "fejk kont" ...farmy fanów, zakupu głosów na allegro, wymiany "międzynarodowej" itd., a większość osób to "ludzie z branży" emotka

dokładnie emotka   trzeba ich uświadomić  emotka  jak ktoś pod kliki coś podpina i ma jakiś zysk przy okazji to jeszcze byłoby jakieś wytłumaczenie, ale w tym przypadku nie wydaje mi się
0 0

batistutek123

#6140011 Napisano: 03.01.2016 18:40:22
katrin22 dziękuje za odpowiedź fachowca.
Aż teraz strach cokolwiek napisać, wolę być jak to nazwałaś "dziwakiem" i mieć swoje zdanie niźli niewolnikiem tego systemu.
"Wszyscy śmieją się ze mnie że jestem inny, a ja uśmiecham się że wszyscy są tacy sami"
Życzę duzooo zdrowia!!
0 0

#6140019 Napisano: 03.01.2016 19:12:12
tomniewkurza napisał(a):

giulietta napisał(a):

No ja tesz weszłem emotka i czytam na pszykuad taki pónkt:
9. Organizator zastrzega sobie prawo do wykluczenia z Konkursu Uczestnika naruszającego postanowienia niniejszego Regulaminu, a także w
każdym innym przypadku, gdy zaistnieje uzasadnione przypuszczenie, że Uczestnik może naruszać interesy Organizatora, dopuszcza się prób
obejścia Regulaminu lub zabezpieczeń i zasad funkcjonowania Konkursu 

i już choćby taki zapis wskazuje na fakt, że Organizator jednak zdaje sobie sprawę z tego, że uczestnicy mogą próbować kombinować. Oczywiście możemy długo i namiętnie dyskutować, kto ma rację, tylko co to da? Faktem jest jedynie, że ja unikam jak ognia takich "konkursów". emotka

ja tylko sprawdziłam kto organizuje emotka  dalej nie czytałam, fajnie, że jest taki zapis i oby był przestrzegany emotka  nie jest to znana agencja tylko firma, więc nadal jestem za "uświadomieniem" organizatora  
0 0

#6140021 Napisano: 03.01.2016 19:15:43

katrin22 dziękuje za odpowiedź fachowca.
Aż teraz strach cokolwiek napisać, wolę być jak to nazwałaś "dziwakiem" i mieć swoje zdanie niźli niewolnikiem tego systemu.
"Wszyscy śmieją się ze mnie że jestem inny, a ja uśmiecham się że wszyscy są tacy sami"
Życzę duzooo zdrowia!!

nie chcę Cię obrażać (chciałabym też myśleć, że nie jesteś chora/y...), ale nawet po licencjacie w jakiejś prymitywnej uczelni za kasę absolwent umie wysłowić się prostymi logicznymi zdaniami... Twoje takie nie są.. nabywa TO minimum kultury, zasad, etyki, godności które nie pozwalają mu nawet po ...... kraść zniczy od zmarłych, dla których są one tak jak Tobie radością z picia kawy, obejrzenia filmu, widoku wiosny, czucia zimy, zjedzenia czekoladki, odebrania telefonu, otworzenia paczki chusteczek higienicznych, wygranej nawet 3 w lotto .... ZMARLI NIE MOGĄ JUŻ NIC (jako ciało).....nie mogą nawet skreślić liczb na kuponie... nie mogą nic...do tego Twoje wypowiedzi o konkursach, co łatwo wyłapie inny konkursowicz to zwykły stek nielogicznych kłamstw... a to, że "radio" się nie odmienia wie już 3-latek.. tak poza forum jedno z moich tegorocznych postanowień  http://demotywato...-kontaktu-z-durniami  emotka
0 0

Gość: tomniewkurza

#6140034 Napisano: 03.01.2016 19:56:50
giulietta napisał(a):

a to, że "radio" się nie odmienia wie już 3-latek.. tak poza forum jedno z moich tegorocznych postanowień  http://demotywato...-kontaktu-z-durniami  emotka

SERIO TAK UWAŻASZ??! emotka
http://sjp.pwn.pl/so/radio;4502166.html

Radio odmienia się od kilkudziesięciu lat. Oto przykład z 1938 r.: „Współdziałać będą na tym terenie z radiem T-wo Krzewienia Muzyki Kameralnej, Ormuz i T-wo Muzyki Współczesnej” (Praktyczna Pani). (...) Dawniej nieodmienne, dziś radio zachowuje formę nieodmienioną tylko w miejscowniku, a i tu obocznie: w Polskim Radio lub w Polskim Radiu (przy czym druga konstrukcja jest częstsza). Odmianie opiera się jeszcze dopełniacz liczby mnogiej, gdyż z niejasnych powodów unikamy
formy radiów i wolimy mówić radioodbiorników lub odbiorników radiowych.
Mirosław Bańko

...cóż, widocznie masz mniej, niż 3 lata. To spore zaskoczenie. Chyba skorzystam z tego zaproszenia...
0 0

elotta

#6140037 Napisano: 03.01.2016 20:09:22

giulietta napisał(a):
 a to, że "radio" się nie odmienia wie już 3-latek.. 

Kiedyś się nie odmieniało, podobnie jak słowo studio, ale to już przeszłość. Teraz można nawet powiedzieć, że właśnie nieodmienianie tych słów jest błędem.
0 0