Wkurza mnie...

kumarek

#6139314 Napisano: 31.12.2015 14:34:46
Wkurza mnie to że kupiłam 2 pudła lodów Carte Dor z Bierdy, zjedliśmy i razem z mężem i synem rozchorowaliśmy się. I nawet nie zadzwonili do mnie i nie dali Karty w ramach rekompensaty! emotka
0 0

joan

#6139315 Napisano: 31.12.2015 14:37:50
Życie pisze najciekawsze scenariusze! emotka
(to oczywiście w kontekście historii z aparatem, nie lodzików)
0 0

Gość: czarnygreg

#6139319 Napisano: 31.12.2015 14:45:00
Reakcja męża Siasiolki doskonała!
Fajnie, ze znalazł w sobie siłę, żeby tak się zachować, bo wiele osób pewnie w obliczu takiego chamstwa nic by się nie odezwało, a on cię poparł i utarł nos smarkaczowiemotka
0 0

ziolko

#6139323 Napisano: 31.12.2015 14:57:02
siasiolka.. dosłownie czytałam wszystkie wpisy z zapartym tchem emotka  pewno nie ja jedna.
Ale jak przeczytałam, że Twój mąż wstał i zaproponował wymianę aparatu na bilety do kina, to wręcz byłam gotowa przyklasnąć emotka  szkoda, że ten aparat mu zostawiliście... miałby większą nauczkę emotka

Komentarz mojego męża - ciekawe, co by było, gdyby ktoś wygrał 10 milionów wydając raptem 4 zł na kupon.. i podarował komuś z tego milion. 
Ten ktoś też by podzielił 4 zł na 10 i powiedział, że jego prezent jest wart 40 groszy? czy faktycznie ten milion??? emotka  
0 0

oryginalny80

#6139324 Napisano: 31.12.2015 14:57:59
joan napisał(a):

• Ja bym chętnie obejrzał relacje wideo z ukrytej kamery przy następnych urodzinach u niewdzięcznika  emotka
0 0

visserarthur

#6139331 Napisano: 31.12.2015 15:13:52
Tak sobie czytam i po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że nie ma co chwalić się, że się gra, zbyt dużej liczbie osób...
0 0

androm

#6139332 Napisano: 31.12.2015 15:16:19
visserarthur napisał(a):

Tak sobie czytam i po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że nie ma co chwalić się, że się gra, zbyt dużej liczbie osób...

dokładnie, ludzie są zazdrośni, a poza tym nawet jak coś kupię, to potem jest , że pewnie wygrałam...
0 0

mama2006

#6139339 Napisano: 31.12.2015 15:22:44
wszystko, słabo ten w sumie dobry rok mi się kończy emotka
0 0

nanajka81

#6139352 Napisano: 31.12.2015 15:35:06
a mnie najbardziej wkurza w tym wszystkim że ludziom się wydaje że to tak łatwo w konkursach wygrać. Nic mnie bardziej nie dołuje niż slowa "ty to masz szczęście". A cenzura, ja na swoje konkursowe szczęście muszę solidnie napracować więc każda wygrana którą komuś daje to moja ciężka praca, szkoda że ludzie tego docenić nie umieją.
0 0

Gość: siasiolka

#6139364 Napisano: 31.12.2015 15:51:50
ziolko napisał(a):

siasiolka.. dosłownie czytałam wszystkie wpisy z zapartym tchem emotka  pewno nie ja jedna.
Ale jak przeczytałam, że Twój mąż wstał i zaproponował wymianę aparatu na bilety do kina, to wręcz byłam gotowa przyklasnąć emotka  szkoda, że ten aparat mu zostawiliście... miałby większą nauczkę emotka

Komentarz mojego męża - ciekawe, co by było, gdyby ktoś wygrał 10 milionów wydając raptem 4 zł na kupon.. i podarował komuś z tego milion. 
Ten ktoś też by podzielił 4 zł na 10 i powiedział, że jego prezent jest wart 40 groszy? czy faktycznie ten milion??? emotka  

ten aparat został bo wiem, że o nim marzył.. teraz robi nim piękne zdjęcia.. widać, ze się z niego cieszy.. ale buc pozostanie bucem emotka

oryginalny80 napisał(a):

joan napisał(a):

• Ja bym chętnie obejrzał relacje wideo z ukrytej kamery przy następnych urodzinach u niewdzięcznika  emotka

emotka padłam
nanajka81 napisał(a):

a mnie najbardziej wkurza w tym wszystkim że ludziom się wydaje że to tak łatwo w konkursach wygrać. Nic mnie bardziej nie dołuje niż slowa "ty to masz szczęście". A cenzura, ja na swoje konkursowe szczęście muszę solidnie napracować więc każda wygrana którą komuś daje to moja ciężka praca, szkoda że ludzie tego docenić nie umieją.

to prawda.. "ale ty to masz szczęście" też mnie rozwala.. choć częściej słyszę coś w stylu - to podejrzane, że tyle wygrywasz, ja od lat wysyłam smy do rmf fm i nigdy nie wygrałem.
Niektórym z mojej rodziny pokazałam filmy, którymi wygrałam (np wakacje życie), a później zapytałam czy dalej uważają, że to szczęście. Skończyło się gadanie. Teraz rozumieją ile to pracy kosztuje.
A Bucom nic nie opowiadam.. nic nie pokazuję.. daje tylko kubki emotka
0 0

buka

#6139366 Napisano: 31.12.2015 15:57:39
bzowapani napisał(a):

Otwierasz link do strony i...w pysk.
"Z rodziną dobrze wychodzi się jedynie na zdjęciach".

buncia88
Może to zabrzmi banalnie ale teraz jesteś zła i rozgoryczona i nie liczę na taryfę ulgową.. Jednak chciałam się wypowiedzieć . Czasem robot czy inne dobro materialne nie jest potrzebne, czasem nie zapłacony rachunek za prąd czy za gaz spędza sen z powiek, może ma swoje kłopoty o których nie chce rozpowiadać na prawo i lewo , może spróbuj zrozumieć. Czy dla Ciebie to tak istotne co zrobi z prezentem? 
0 0

gosposia07

#6139369 Napisano: 31.12.2015 16:00:57
kumarek napisał(a):

Wkurza mnie to że kupiłam 2 pudła lodów Carte Dor z Bierdy, zjedliśmy i razem z mężem i synem rozchorowaliśmy się. I nawet nie zadzwonili do mnie i nie dali Karty w ramach rekompensaty! emotka

U mnie trzy pudełka emotka lodów i też zonk.
0 0

androm

#6139374 Napisano: 31.12.2015 16:12:09
gosposia07 napisał(a):

kumarek napisał(a):

U mnie trzy pudełka emotka lodów i też zonk.

dziewczyny, ale co se lodów pojadłyście, to Wasze:)
0 0

gosposia07

#6139376 Napisano: 31.12.2015 16:20:49
dokładnie emotka w końcu nie ma to jak lody zimą..
0 0

asiam

#6139381 Napisano: 31.12.2015 16:34:15
siasiolka napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

Smarkacz? to już dorosły człowiek właściwie, wstyd!
Gdyby mój syn tak się zachował dostałby porządną nauczkę,
Bardzo dobrze robisz! Tylko tak dalej, może kiedyś do tępego łba dotrze. A jego rodzice? Ja spaliłabym się ze wstydu i gorąco przepraszała, ze gość został w moim domu tak potraktowany.
Mnie sie zdarzało podarować wygrane rzeczy ale zawsze reakcja była bardzo miła.

Matka kątem oka patrzyła, udawała, że nie widzi, nie słyszy, uśmiechała się pod nosem i wpierniczała tort..
Mój mąż wstał i powiedział, że przez jego rozczarowanie jest nam przykro więc chciałby podarować mu coś co jest warte więcej niż 3 batony - tylko prosi o zwrot aparatu. Gagatek podał karton z aparatem, a tż wyjął z torby 2 bilety do kina.. wręczając mu je powiedział: kosztowały 4 dychy, doceń to!

siasiolka- normalnie lubię już Twojego męża. Cudowna reakcja. I to, że jak kupujesz teraz drobiazgi i zostawiasz cenę z komentarzem to też mi się baaaardzo podoba.
0 0

constanza

#6139383 Napisano: 31.12.2015 16:40:53
buka napisał(a):

Otwierasz link do strony i...w pysk.
"Z rodziną dobrze wychodzi się jedynie na zdjęciach".

buncia88
Może to zabrzmi banalnie ale teraz jesteś zła i rozgoryczona i nie liczę na taryfę ulgową.. Jednak chciałam się wypowiedzieć . Czasem robot czy inne dobro materialne nie jest potrzebne, czasem nie zapłacony rachunek za prąd czy za gaz spędza sen z powiek, może ma swoje kłopoty o których nie chce rozpowiadać na prawo i lewo , może spróbuj zrozumieć. Czy dla Ciebie to tak istotne co zrobi z prezentem? 

Nie wypowiem sie za wszystkich ale dla mnie to wazne co bliscy robia z prezentami. Moze dlatego, ze godzinami zastanawiam sie co dla kogo, o czym kto marzy, jak sprawić kazdemu radosc, ladnie pakuje, itp itd. I chcialabym zeby ten ktos sie rzeczywiscie ucieszył. Tez byloby mi przykro gdyby ktos wystawił moj prezent na allegro. Jesli faktycznie dziewczyna miala klopoty finansowe to mogla powiedziec, przeciez sa blisko jak siostry. Ok moze nie chciala mowic szczegolow ale wystarczylo wspomnieć, mysle ze freyja88 by zrozumiała. I nie byloby takiej przykrosci.

tez przezylam cos podobnego kiedys. Dalam komus z rodziny voucher warty ponad 1500 zl bo wiedzialam, ze to marzenie tej osoby.  Dodam, ze zawsze dajemy sobie prezenty drobiazgi 20-30 zl. Owszem ucieszyła sie i bardzo dziekowala. A potem przypadkiem dowiedzialam sie, ze nie mozna bylo tego zrealizowac i oddali te 1500 zl tej osobie. I tez zrobilo mi sie przykro. Mysle, ze nie kazalabym oddawać jej tej kasy ale czulabym sie lepiej gdyby mnie zapytała bo to przeciez mnostwo pieniedzy. Albo chociaz powiedziala, ze tak wyszlo i zaprasza mnie np na kręgle, pizzę, do kina czy cos zeby razem spedzic czas za czesc tych pieniążków.  No ale przeciez wygralam ten voucher wiec kasa nie moja emotka
0 0

freyja88

#6139391 Napisano: 31.12.2015 17:14:16
Dziewczyny....Moja kuzynka ma dwie prace (szpital i przychodnia) i nikogo na utrzymaniu. Ma kasę i zawsze opowiada przy każdym Naszym spotkaniu ile to Ona nie zarobi.
Jestem zła. Nie ukrywam. Bo skoro robot się nie podobal to mogla się nim tak nie zachwycać przy mnie i nie opowiadać co to za super pieczenie teraz będzie! "zapraszam na pierwsze ciasto!!!".Mogla go nawet rypnąć do szafy na dno a nie wystawić na sprzedaż jeszcze tego samego dnia po otrzymaniu prezentu.
Nie obchodzi mnie kto i co robi z prezentem ode mnie, ale Ona....bardzo mnie to zabolało.
Dobra już...Sylwester dzisiaj mamy, a od północy Nowy Rok. Ide szampana schlodzić emotka
0 0

barszcz

#6139397 Napisano: 31.12.2015 17:27:14
Trzymajcie się Kochani i nie dajcie sobie odebrać radości z grania zazdrośnikom.Pędzę na pole,gdzie od lat spotykamy sie ze znajomymi,żeby pożegnać stare.Pieczemy kiełbaski ,a Panowie robia ostatnie loty swoimi samolotami-cały rok czekam na to spotkanie!To taka nasza"świecka tradycja":-) I właśnie takich chwil i takich bezinteresownych przyjaźni Wam życze!:-))
0 0

joan

#6139398 Napisano: 31.12.2015 17:30:41
barszcz napisał(a):

Trzymajcie się Kochani i nie dajcie sobie odebrać radości z grania zazdrośnikom.Pędzę na pole,gdzie od lat spotykamy sie ze znajomymi,żeby pożegnać stare.Pieczemy kiełbaski ,a Panowie robia ostatnie loty swoimi samolotami-cały rok czekam na to spotkanie!To taka nasza"świecka tradycja":-) I właśnie takich chwil i takich bezinteresownych przyjaźni Wam życze!:-))

Baw się dobrze! emotka
0 0

nanajka81

#6139408 Napisano: 31.12.2015 18:26:54
buncia88 napisał(a):

Dziewczyny....Moja kuzynka ma dwie prace (szpital i przychodnia) i nikogo na utrzymaniu. Ma kasę i zawsze opowiada przy każdym Naszym spotkaniu ile to Ona nie zarobi.
Jestem zła. Nie ukrywam. Bo skoro robot się nie podobal to mogla się nim tak nie zachwycać przy mnie i nie opowiadać co to za super pieczenie teraz będzie! "zapraszam na pierwsze ciasto!!!".Mogla go nawet rypnąć do szafy na dno a nie wystawić na sprzedaż jeszcze tego samego dnia po otrzymaniu prezentu.
Nie obchodzi mnie kto i co robi z prezentem ode mnie, ale Ona....bardzo mnie to zabolało.
Dobra już...Sylwester dzisiaj mamy, a od północy Nowy Rok. Ide szampana schlodzić emotka

buncia, ja Cie rozumiem, tez byloby mi przykro bo prezent fajny ale jak widac Twoja kuzynka wolala kase. Moze ona tak naprawde nie lubi piec?? albo uwaza ze tak wspaniale to robi ze zaden robot jej nie potrzebny? jak widac ludzie co innego mowia, co innego mysla, co innego robia a co innego chca. Konczac ten smutny temat - Udanego roku i wielu wygranych - WSZYSTKIM TUTAJ I Z FORUM emotka
0 0