Wkurza mnie...

abodak

#2529474 Napisano: 29.07.2009 07:37:09
no jesli chcecie miec samodzielne mieszkanie to niestety ale to kosztuje
na pierwszym roku wynajmowala stancje-góra domku jednorodzinnego, na dole byli dziadkowie(właściciele)my miałyśmy cała góre,było nas 12 dziewczyn, mieszkałam w pokoju z dwiema kolezankami, płaciłysmy 200 od osoby dodam ze strasznie daleko od centrum,była kuchnia, łazienka i osobno jeszcze kibelek
0 0

Gość: aka

#2530006 Napisano: 29.07.2009 08:57:41
że nie ma już foteli cc emotka
0 0

Gość: sopran

#2530055 Napisano: 29.07.2009 09:08:20
melisa napisał(a):

agava napisał(a):

Zawsze zastanawiało mnie, jaki jest sens płacić za stancję? Zwłaszcza,jeśli to jest 1,5 tys. miesięcznie. Przecież tyle mniej więcej wynosi rata kredytu mieszkaniowego. Nie lepiej płacić za swoje? Niech nawet bank hipoteką obciąży ...

Moi rodzice wzięli właśnie coś takiego jak hipoteka.
Sens płacenia za stancję, a nie za kredyt hipoteczny:
- za stancję możesz płacić wygórowaną cenę kilka miesięcy, a potem znaleźć tańszą
- kredytem jesteś obłożony na połowę, albo i więcej swojego życia (dla przykładu moi rodzice wzięli kredyt, którego spłata przypada na moje 53 urodziny) emotka
- od kredytu hipotecznego płacisz ogromne odsetki, które nierzadko wynoszą 150% (też sprawdzone na własnym przykładzie)
- za stancję płacisz właścicielowi i on jest zobowiązany do dokonywania wszelkich napraw
- w przypadku kredytu i zdarzenia losowego takiego jak wypadek, utrata pracy, niewypłacalność, bank zjada nie tylko to co do tej pory w niego włożyłeś wraz z domem, ale jeszcze puszcza cię w samych skarpetkach (dosłownie).

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. emotka

2 lata temu chciałam wziąć kredyt 300tys i wyliczyli mi, że spłaciłabym prawie milion
emotka
Gdyby nie to, że zrządzeniem losu mamy własne mieszkanie nieobłożone kredytem możemy w ogóle myśleć o zamianie. Kredyt zżarłby jedną pensję i nie mogłabym sobie pozwolić na nawet chwilową przerwę w pracy.
0 0

gonika

#2530248 Napisano: 29.07.2009 10:09:09
Wkurzyłam się na maxa sama na siebie.
Chciałam wysłać smsa z komórki córki na konkurs Develey. Nacisnełam coś i poszło. Moje hasło zabrzmiało: Develey to produkty. Może chociaż ta nagroda gwarantowana będzie?
0 0

bmacieja

#2530251 Napisano: 29.07.2009 10:10:18
gonika napisał(a):

Chciałam wysłać smsa z komórki córki na konkurs Develey. Nacisnełam coś i poszło. Moje hasło zabrzmiało: Develey to produkty. Może chociaż ta nagroda gwarantowana będzie?

a może losują a nie czytają i wygrasz nagrodę główną emotka
0 0

is77

#2530255 Napisano: 29.07.2009 10:10:48
gonika napisał(a):

jak nie spojrzeć - to hasło emotka może uznają jego lakonicznośc a zarazem głębię stwierdzenia emotka
0 0

gonika

#2530299 Napisano: 29.07.2009 10:24:36
Cytat gonika:

jak nie spojrzeć - to hasło może uznają jego lakonicznośc a zarazem głębię stwcytat]

Tak to wygląda , jak ktoś nie ma wprawy w kombinowaniu a chce to robić.
0 0

Gość: brightwitch

#2530311 Napisano: 29.07.2009 10:27:41
Brak pracy emotka
0 0

Gość: puchiko

#2530539 Napisano: 29.07.2009 11:31:55
sopran napisał(a):

melisa napisał(a):

agava napisał(a):

Zawsze zastanawiało mnie, jaki jest sens płacić za stancję? Zwłaszcza,jeśli to jest 1,5 tys. miesięcznie. Przecież tyle mniej więcej wynosi rata kredytu mieszkaniowego. Nie lepiej płacić za swoje? Niech nawet bank hipoteką obciąży ...

Moi rodzice wzięli właśnie coś takiego jak hipoteka.
Sens płacenia za stancję, a nie za kredyt hipoteczny:
- za stancję możesz płacić wygórowaną cenę kilka miesięcy, a potem znaleźć tańszą
- kredytem jesteś obłożony na połowę, albo i więcej swojego życia (dla przykładu moi rodzice wzięli kredyt, którego spłata przypada na moje 53 urodziny) emotka
- od kredytu hipotecznego płacisz ogromne odsetki, które nierzadko wynoszą 150% (też sprawdzone na własnym przykładzie)
- za stancję płacisz właścicielowi i on jest zobowiązany do dokonywania wszelkich napraw
- w przypadku kredytu i zdarzenia losowego takiego jak wypadek, utrata pracy, niewypłacalność, bank zjada nie tylko to co do tej pory w niego włożyłeś wraz z domem, ale jeszcze puszcza cię w samych skarpetkach (dosłownie).

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. emotka

2 lata temu chciałam wziąć kredyt 300tys i wyliczyli mi, że spłaciłabym prawie milion
emotka
Gdyby nie to, że zrządzeniem losu mamy własne mieszkanie nieobłożone kredytem możemy w ogóle myśleć o zamianie. Kredyt zżarłby jedną pensję i nie mogłabym sobie pozwolić na nawet chwilową przerwę w pracy.

ja tam kredyt spłacam i nie narzekam, może nie jest łatwo i fakt, że odsetki są duże ale to też zależy na ile lat a poza tym można wpłacać większe kwoty niż tylko wartość raty i można zmniejszyć okres spłaty i spada wielkość odsetek.

Każdy robi jak uważa emotka wg mnie lepiej płacić na własne mieszkanie

a w temacie:

wkurza mnie pogoda emotka
0 0

olus15

#2530580 Napisano: 29.07.2009 11:41:31
gonika napisał(a):

Cytat gonika:

jak nie spojrzeć - to hasło może uznają jego lakonicznośc a zarazem głębię stwcytat]

Tak to wygląda , jak ktoś nie ma wprawy w kombinowaniu a chce to robić.

hihi gwarantowana na pewno będzie emotka a nuż oni zobaczą w tym większy sens
w takich konkach już nic mnie nie zdziwi
0 0

Gość: szczelny

#2530588 Napisano: 29.07.2009 11:42:36
... poczta na gmailu - od rana nie mogę wejść, wariuje skrzynka emotka
0 0

Gość: edziagrabarka

#2530605 Napisano: 29.07.2009 11:44:55
szczelny napisał(a):

... poczta na gmailu - od rana nie mogę wejść, wariuje skrzynka emotka

już przestała emotka przynajmniej u mnie

tez mnie to wkurza emotka
0 0

olus15

#2530608 Napisano: 29.07.2009 11:45:17
masza napisał(a):

sopran napisał(a):

masza napisał(a):

sopran napisał(a):

melisa napisał(a):

tak sobie myślę, że chyba cena 850zł za osobę, w mieszkaniu z jedną sypialnią i jednym takim jakby salonem (a mają mieszkać w tym mieszkaniu 4 osoby) to chyba odrobinę za dużo. emotka
Wychodzi 3400 za mieszkanie dwupokojowe...

Nieźle.. my wynajmowaliśmy (komuś) mieszkanie i braliśmy 400zł odstępnego+opłaty (czynsz 350zł, prąd i gaz). Mieszkanie 2 pokojowe w fajnej dzielnicy.
Jakbyśmy brali 3500, to nadal byśmy wynajmowali.
No ale u nas w ogóle mieszkania są tanie (teraz sprzedajemy za ok 160tys), ale na szczęście za działkę budowlaną 1000m prawie w pełni uzbrojoną damy 70tys. Uroki prowincji.

tez mam podobny problem, probuję sprzedac 2-pokoj. mieszkanko[ chcę większe]---i zastój, mam juz to do kupienia na oku, a swojego nie moge sprzedać..........a w przyszłym roku urodzi mi się maluszek i nie będę miała juz zdolnosci kredytowej..........

To może spróbuj zmienić za dopłatą?
Albo przemaluj przedpokój.. (tvn style się naoglądałam emotka )
A w ogóle to masakra z tymi mieszkaniami. My jak myśleliśmy o 3 pokojowym, ale obliczyliśmy, że za cenę mieszkania postawimy mały dom, a te 70tys na działkę, to w sumie niedużo i nie warto pakować się w kolejne mieszkanie w bloku, tym bardziej że chcemy powiększyć rodzinę. Nienawidzę być dorosła i mieć takie problemy emotka

tez chciałabym byc dzieckiem , i nie miec problemow, a domek tez mi sie marzy...ale to skarbonka, wiem bo brat buduje.... emotka

my też zmieniamy mieszkanie ale na mniejsze
teraz mamy 100m ale nad rodzicami emotka i kupujemy w bloku mniejsze ale własne
a na rynku rzeczywiscie zastój ale sprzedajace niestety nie schodzą z cenami Przynajmniej tam gdzie ja kupuje emotka
0 0

Gość: konkursy15

#2530622 Napisano: 29.07.2009 11:49:44
mało wygrywam, a jak już wygram to muszę długo czekać na przesyłkę albo na telefon,albo wcale nie przychodzi emotka emotka emotka
0 0

Gość: gemma

#2530655 Napisano: 29.07.2009 11:59:41
..że szef siedzi cały dzień w biurze i przez niego nie zdążyłam ugrać fotela na cinema city emotka
0 0

Gość: gosia16

#2530676 Napisano: 29.07.2009 12:04:53
A mnie facet w schronisku - jego zachowanie naprawdę mnie zniechęciło do adopcji psa emotka
0 0

Gość: moniau

#2530689 Napisano: 29.07.2009 12:08:00
a mnie wkurza, ze na sekunde wyszłam z pokoju i nie usłyszałam telelfonu..zastzezony i oddzwonic nie moge...kurde....
w piatek mialam to samo....
normalnie chyba sobie kupie aparat sluchowy emotka

co do kredytow, kiedys bylam WIELKA przeciwniczka wszelkich, ale teraz uwazam inaczej..tlyko krowa zdania nie zmienia emotka
uwazam ze kredyt to szansa, wiadomo raty sa, placi sie i w ogole, ale po latach jest nasze, mozemy dac dzieciom lub sprzedac, a tak...wynajmowac do kocna zycia? albo z rodzicami... nie dla mnie!
a tak keidys mzoe nazym dzieciom będzie łatwiej... i patrzac z perspektywy to 5 lat minęlo nawet nie wiem kiedy... reszta tez zleci szybko..niestety!!!!
0 0

Gość: rafi323raf

#2530802 Napisano: 29.07.2009 12:39:35
że się wkurzyłęm to mało, tak marzyłem o fotelu dmuchanym i nie mam
0 0

Gość: ati88

#2530805 Napisano: 29.07.2009 12:40:52
rafi323raf napisał(a):

że się wkurzyłęm to mało, tak marzyłem o fotelu dmuchanym i nie mam

ja tez chciałam ten misiaa emotka
0 0

sambolera

#2530815 Napisano: 29.07.2009 12:43:34
gonika napisał(a):

buahaha emotka
0 0