Wkurza mnie...

Reni

#2531841 Napisano: 29.07.2009 07:22:28
puchiko napisał(a):

sopran napisał(a):

melisa napisał(a):

agava napisał(a):

Zawsze zastanawiało mnie, jaki jest sens płacić za stancję? Zwłaszcza,jeśli to jest 1,5 tys. miesięcznie. Przecież tyle mniej więcej wynosi rata kredytu mieszkaniowego. Nie lepiej płacić za swoje? Niech nawet bank hipoteką obciąży ...

Moi rodzice wzięli właśnie coś takiego jak hipoteka.
Sens płacenia za stancję, a nie za kredyt hipoteczny:
- za stancję możesz płacić wygórowaną cenę kilka miesięcy, a potem znaleźć tańszą
- kredytem jesteś obłożony na połowę, albo i więcej swojego życia (dla przykładu moi rodzice wzięli kredyt, którego spłata przypada na moje 53 urodziny) emotka
- od kredytu hipotecznego płacisz ogromne odsetki, które nierzadko wynoszą 150% (też sprawdzone na własnym przykładzie)
- za stancję płacisz właścicielowi i on jest zobowiązany do dokonywania wszelkich napraw
- w przypadku kredytu i zdarzenia losowego takiego jak wypadek, utrata pracy, niewypłacalność, bank zjada nie tylko to co do tej pory w niego włożyłeś wraz z domem, ale jeszcze puszcza cię w samych skarpetkach (dosłownie).

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. emotka

2 lata temu chciałam wziąć kredyt 300tys i wyliczyli mi, że spłaciłabym prawie milion
emotka
Gdyby nie to, że zrządzeniem losu mamy własne mieszkanie nieobłożone kredytem możemy w ogóle myśleć o zamianie. Kredyt zżarłby jedną pensję i nie mogłabym sobie pozwolić na nawet chwilową przerwę w pracy.

ja tam kredyt spłacam i nie narzekam, może nie jest łatwo i fakt, że odsetki są duże ale to też zależy na ile lat a poza tym można wpłacać większe kwoty niż tylko wartość raty i można zmniejszyć okres spłaty i spada wielkość odsetek.

Każdy robi jak uważa emotka wg mnie lepiej płacić na własne mieszkanie

a w temacie:

wkurza mnie pogoda emotka

ehhh, gdyby w moim przypadku to było takie proste to tez bym wolała na swoim emotka
Kredytu na razie nie moge wziąć, zreszta to kwota ok 500 tys emotka Część pieniążków mam, ale udowodnić im skąd to inna bajka=problemy emotka
Straszne mam to wszystko zakręcone i jak na razie bardziej opłaca mi się wynajęcie mieszkania emotka
A w temacie: nic mnie nie wkurza, bo właśnie dzisiaj podpisałam umowę i stałam się najemcą mieszkanka położonego 10 minut piechotą od Rynku emotka
W piętek przeprowadzka a w weekend parapetówa!! emotka emotka
0 0

beataa81

#2531866 Napisano: 29.07.2009 07:33:05
Reni napisał(a):

puchiko napisał(a):

sopran napisał(a):

melisa napisał(a):

agava napisał(a):

Zawsze zastanawiało mnie, jaki jest sens płacić za stancję? Zwłaszcza,jeśli to jest 1,5 tys. miesięcznie. Przecież tyle mniej więcej wynosi rata kredytu mieszkaniowego. Nie lepiej płacić za swoje? Niech nawet bank hipoteką obciąży ...

Moi rodzice wzięli właśnie coś takiego jak hipoteka.
Sens płacenia za stancję, a nie za kredyt hipoteczny:
- za stancję możesz płacić wygórowaną cenę kilka miesięcy, a potem znaleźć tańszą
- kredytem jesteś obłożony na połowę, albo i więcej swojego życia (dla przykładu moi rodzice wzięli kredyt, którego spłata przypada na moje 53 urodziny) emotka
- od kredytu hipotecznego płacisz ogromne odsetki, które nierzadko wynoszą 150% (też sprawdzone na własnym przykładzie)
- za stancję płacisz właścicielowi i on jest zobowiązany do dokonywania wszelkich napraw
- w przypadku kredytu i zdarzenia losowego takiego jak wypadek, utrata pracy, niewypłacalność, bank zjada nie tylko to co do tej pory w niego włożyłeś wraz z domem, ale jeszcze puszcza cię w samych skarpetkach (dosłownie).

Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę. emotka

2 lata temu chciałam wziąć kredyt 300tys i wyliczyli mi, że spłaciłabym prawie milion
emotka
Gdyby nie to, że zrządzeniem losu mamy własne mieszkanie nieobłożone kredytem możemy w ogóle myśleć o zamianie. Kredyt zżarłby jedną pensję i nie mogłabym sobie pozwolić na nawet chwilową przerwę w pracy.

ja tam kredyt spłacam i nie narzekam, może nie jest łatwo i fakt, że odsetki są duże ale to też zależy na ile lat a poza tym można wpłacać większe kwoty niż tylko wartość raty i można zmniejszyć okres spłaty i spada wielkość odsetek.

Każdy robi jak uważa emotka wg mnie lepiej płacić na własne mieszkanie

a w temacie:

wkurza mnie pogoda emotka

ehhh, gdyby w moim przypadku to było takie proste to tez bym wolała na swoim emotka
Kredytu na razie nie moge wziąć, zreszta to kwota ok 500 tys emotka Część pieniążków mam, ale udowodnić im skąd to inna bajka=problemy emotka
Straszne mam to wszystko zakręcone i jak na razie bardziej opłaca mi się wynajęcie mieszkania emotka
A w temacie: nic mnie nie wkurza, bo właśnie dzisiaj podpisałam umowę i stałam się najemcą mieszkanka położonego 10 minut piechotą od Rynku emotka
W piętek przeprowadzka a w weekend parapetówa!! emotka emotka

hehe..gratulacje i miłej zabawy emotka ja mieszkam doslownie minutę od Rynku mojego miasta-w zasadzie widzę go z okna w całej okazałości i bardzo to sobie chwalę-wszędzie mam blisko...oczywiście to nie to samo co mieszkać w Krakowie emotka ...i niech będzie ,że to mnie wkurza heheh...
0 0

sambolera

#2531869 Napisano: 29.07.2009 07:34:24
nie załapałam sie na ksiazke z quizu astra emotka
0 0

Gość: matejank

#2533456 Napisano: 30.07.2009 10:46:29
Właśnie wróciliśmy z Aquaparku Jan w Darłówku- ale jestem w....y- ukradli ukochane, podpisane, klapki HSM mojej córki- rozpacz i bek... Niby Pani Manager ma obdzwonić zorganizowane grupy, który były równolegle, ale nie wierze w cuda...
Połasić się na używane klapki!!! Myslę, że to jakaś kolonistka się połasiła... Ludzie nisko upadają... Eh... Wstyd mi za nich... A córcia powiedziała, że już na ten basen nie pójdzie...
Baseny mamy dosłonie za płotem, a od wczoraj spieczeni na max- więc baseny były idealnym rozwiązaniem w tą pogodę...
Uffff ulżyło mi...
0 0

Gość: edziagrabarka

#2533494 Napisano: 30.07.2009 10:56:28
rossnet mnie wkurza emotka
0 0

Gość: adi0201

#2533522 Napisano: 30.07.2009 11:02:22
wkurza mnie, że nie mogę nigdzie wygrać konsoli WII emotka
0 0

Gość: brightwitch

#2533666 Napisano: 30.07.2009 11:37:58
Dzisiejszy dzień mnie wkurza emotka
0 0

Gość: eveline22

#2533729 Napisano: 30.07.2009 11:50:01
adi0201 napisał(a):

wkurza mnie, że nie mogę nigdzie wygrać konsoli WII emotka

oj mnie też
0 0

Gość: mariolakal

#2533766 Napisano: 30.07.2009 12:00:45
edziagrabarka napisał(a):

rossnet mnie wkurza emotka

ja im już podziękowałam...
0 0

Gość: nniewidzialnaa

#2533773 Napisano: 30.07.2009 12:03:43
remont kuchni mnie wkurza, mam tak podniesione ciśnienie, że masakra.
0 0

olus15

#2533790 Napisano: 30.07.2009 12:11:09
rossmann emotka emotka
od początku ich konkursów zero! wygranej
0 0

Gość: muzulmanka

#2533825 Napisano: 30.07.2009 12:21:52
nniewidzialnaa napisał(a):

remont kuchni mnie wkurza, mam tak podniesione ciśnienie, że masakra.

ja mam już to za sobą- ale do poniedziałku też mnie wkurzało emotka
za to teraz jak kuchnia wygląda emotka emotka
0 0

Gość: kasia1600

#2533850 Napisano: 30.07.2009 12:26:38
Robiłam sobie konk ,dwie godzinki juz poświęcilam na pisanie i komp mi się wyłączył emotka teraz wszystko od nowa musze pisać emotka chciałam zdążyc w lipcu,jutro wyjezdzam na wekkend i upa....papier wszystko przyjmie a komputer nie zawsze emotka
0 0

isiulka

#2533873 Napisano: 30.07.2009 12:31:10
kasia1600 napisał(a):

Robiłam sobie konk ,dwie godzinki juz poświęcilam na pisanie i komp mi się wyłączył emotka teraz wszystko od nowa musze pisać emotka chciałam zdążyc w lipcu,jutro wyjezdzam na wekkend i upa....papier wszystko przyjmie a komputer nie zawsze emotka

skoro komputer sie wylaczyl a pisalas w wordzie to dało by sie to odzywskac emotka
0 0

Gość: aka

#2534300 Napisano: 30.07.2009 02:48:25
develey bo się nie doczekam już chyba na akceptację zdjęcia emotka emotka emotka
0 0

Gość: cobra176

#2534322 Napisano: 30.07.2009 02:57:56
A mnie wkurza lemoniada tymbark emotka
Brak wyników już od prawie miesiąca emotka
0 0

kinga1

#2534325 Napisano: 30.07.2009 02:59:18
olus15 napisał(a):

rossmann emotka emotka
od początku ich konkursów zero! wygranej

to samo
0 0

Gość: michajdlys

#2534331 Napisano: 30.07.2009 03:01:02
wkurzają mnie komentarze zdesperowanych graczy na Aliorze, którzy nie wygrali, a teraz piszą, że ja wygrałem bo narobiłem sobie kilkadziesiąt kont, albo jeszcze coś innego... emotka A nawet wyników jeszcze nie ma... Też tak macie?
0 0

Gość: yaro2004

#2534428 Napisano: 30.07.2009 03:58:27
Wkurza mnie Jacobs, tyle smsów z tylu telefonów i nic emotka
0 0

abodak

#2534505 Napisano: 30.07.2009 04:49:57
michajdlys napisał(a):

wkurzają mnie komentarze zdesperowanych graczy na Aliorze, którzy nie wygrali, a teraz piszą, że ja wygrałem bo narobiłem sobie kilkadziesiąt kont, albo jeszcze coś innego... emotka A nawet wyników jeszcze nie ma... Też tak macie?

tez tak mam ale mam czyste sumienie wiec niech sobie pisza....ale nie wygralam bylam 6
0 0