Wkurza mnie...

Niebieska_Laguna

#6384067 Napisano: 29.07.2017 14:46:27
slonecznik1309 napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Realizacja vouchera z Kauflandu... Miał być miły wypad, a są problemy. Zadzwoniłam do kobiety  odpowiedzialnej za organizację wyjazdu i ona powiedziała, że mogę wybrać dowolny 4 gwiazdkowy hotel lub skorzystać z ich strony hototele.pl. Ale ja już wiedziałam dokąd chcę pojechać, więc tylko napisałam jej szczegóły na mejla. Dostałam odpowiedź, że w tym terminie hotel nie oferuje pokoi. Więc wchodzę na stronę hotelu, wybieram inny termin i znowu piszę do kobiety. Ona dale swoje, że hotel w nowym terminie też nie ma wolnych pokoi. Dzwonię więc do hotelu z pytaniem dlaczego na stronie widnieją wolne terminy, a podobno oni jednak nie oferują w tym czasie pokoi. Z hotelu dostaję odpowiedź, że jak najbardziej w wybranym przeze mnie terminie mają dostępne pokoje. Kolejny raz piszę do kobiety odpowiedzialnej za realizację bonu i ta mi w końcu odpisuje, że w ich ofercie ten hotel nie ma wolnych pokoi, a jak ma mi zarezerwować poza ich ofertą, to pobierze 200 złotych prowizji emotka  Wchodzę więc na ich stronę i szuka innego terminu, ale okazuje się, że hotel, który sobie wybrałam jest na ich stronie, ale wolnych pokoi w ofercie nie ma. Patrzę na inne hotele 4 gwiazdkowe w moim województwie i też zero wolnych terminów. Wchodzę na prywatne strony hoteli i jednak mają te terminy. Ale nie w ofercie hotele.pl... Oczywiście nie będę tłuc się na dwa noclegi przez pół Polski do hotele, w którym łaskawie będzie termin. I tak, żeby zrealizować ten voucher na 2 tysiące musze  z tej puli oddać im 200 złotych emotka

też jestem w podobnej sytuacji ;( przez tydzień pisałam z tą panią podaną na voucherze ;( wybrałam 6 hoteli do sprawdzenia ofert....nie dość, że mało hoteli 4* i 5* dostępnych to jeszcze ceny na hotele.pl mega wysokie! Wybrałam ostatecznie Grand Lubicz Ustka 5* i jedziemy za dwa tygodnie - wybrany hotel na swojej stronie oferuje różne pakiety z zabiegami w cenie ok. 1500 zł za weekend na dwie osoby ze śniadaniami i obiadokolacjami, a poprzez to biuro, które jest pośrednikiem między nami a Kauflandem a hotelem, kwota 2 tys. ledwo starcza na 2 noclegi dla 2 osób ze śniadaniami i obiadokolacjami - o zabiegach można pomarzyć, bądź zapłacić z własnej kieszeni....(z voucheru pozostało 117 zł! - tej kwoty nie można wykorzystac na opłacenie parkingu, który kosztuje  30 zł za dobę, ani wykorzystac  w barze na drinka...) A i pani w ostatniej chwili podniosła cenę o 154 zł twierdząc, że hotel podniósł cenę ;( ogólnie porażka......

Ja na razie czekam na rozwój sytuacji. Zobaczę jaką mi przedstawi ofertę. Pokój, który wybrałam to koszt 750 złotych (w tym śniadania), więc zostaje 1050 złotych, myślę, że powinny się w tym zmieścić zabiegi i obiadokolacje, bo jak przeglądałam ofertę ich SPA to mają zabiegi od 100 złotych. Jeśli będzie mi dalej robiła problemy, to napiszę co myślę o takiej współpracy do tej firmy, a przede wszystkim do Kauflandu, może następnym razem trafniej wybiorą.
0 0

donia7

#6384068 Napisano: 29.07.2017 14:48:05
Wygląda to tak jakby pani się chciała dorobić na nas emotka
0 0

slonecznik1309

#6384072 Napisano: 29.07.2017 14:54:07

Realizacja vouchera z Kauflandu... Miał być miły wypad, a są problemy. Zadzwoniłam do kobiety  odpowiedzialnej za organizację wyjazdu i ona powiedziała, że mogę wybrać dowolny 4 gwiazdkowy hotel lub skorzystać z ich strony hototele.pl. Ale ja już wiedziałam dokąd chcę pojechać, więc tylko napisałam jej szczegóły na mejla. Dostałam odpowiedź, że w tym terminie hotel nie oferuje pokoi. Więc wchodzę na stronę hotelu, wybieram inny termin i znowu piszę do kobiety. Ona dale swoje, że hotel w nowym terminie też nie ma wolnych pokoi. Dzwonię więc do hotelu z pytaniem dlaczego na stronie widnieją wolne terminy, a podobno oni jednak nie oferują w tym czasie pokoi. Z hotelu dostaję odpowiedź, że jak najbardziej w wybranym przeze mnie terminie mają dostępne pokoje. Kolejny raz piszę do kobiety odpowiedzialnej za realizację bonu i ta mi w końcu odpisuje, że w ich ofercie ten hotel nie ma wolnych pokoi, a jak ma mi zarezerwować poza ich ofertą, to pobierze 200 złotych prowizji emotka  Wchodzę więc na ich stronę i szuka innego terminu, ale okazuje się, że hotel, który sobie wybrałam jest na ich stronie, ale wolnych pokoi w ofercie nie ma. Patrzę na inne hotele 4 gwiazdkowe w moim województwie i też zero wolnych terminów. Wchodzę na prywatne strony hoteli i jednak mają te terminy. Ale nie w ofercie hotele.pl... Oczywiście nie będę tłuc się na dwa noclegi przez pół Polski do hotele, w którym łaskawie będzie termin. I tak, żeby zrealizować ten voucher na 2 tysiące musze  z tej puli oddać im 200 złotych emotka

też jestem w podobnej sytuacji ;( przez tydzień pisałam z tą panią podaną na voucherze ;( wybrałam 6 hoteli do sprawdzenia ofert....nie dość, że mało hoteli 4* i 5* dostępnych to jeszcze ceny na hotele.pl mega wysokie! Wybrałam ostatecznie Grand Lubicz Ustka 5* i jedziemy za dwa tygodnie - wybrany hotel na swojej stronie oferuje różne pakiety z zabiegami w cenie ok. 1500 zł za weekend na dwie osoby ze śniadaniami i obiadokolacjami, a poprzez to biuro, które jest pośrednikiem między nami a Kauflandem a hotelem, kwota 2 tys. ledwo starcza na 2 noclegi dla 2 osób ze śniadaniami i obiadokolacjami - o zabiegach można pomarzyć, bądź zapłacić z własnej kieszeni....(z voucheru pozostało 117 zł! - tej kwoty nie można wykorzystac na opłacenie parkingu, który kosztuje  30 zł za dobę, ani wykorzystac  w barze na drinka...) A i pani w ostatniej chwili podniosła cenę o 154 zł twierdząc, że hotel podniósł cenę ;( ogólnie porażka......

Ja na razie czekam na rozwój sytuacji. Zobaczę jaką mi przedstawi ofertę. Pokój, który wybrałam to koszt 750 złotych (w tym śniadania), więc zostaje 1050 złotych, myślę, że powinny się w tym zmieścić zabiegi i obiadokolacje, bo jak przeglądałam ofertę ich SPA to mają zabiegi od 100 złotych. Jeśli będzie mi dalej robiła problemy, to napiszę co myślę o takiej współpracy do tej firmy, a przede wszystkim do Kauflandu, może następnym razem trafniej wybiorą.

mi pani odpisała, ze zabiegi ustala się osobiscie z hotelem - bez ich uczestnictwa...., a koszt obiadokolacji - bufet otwarty - w wybranym przeze mnie hotelu to 80 zł za osobę za 1 wieczór, czyli razem 320 zł
0 0

slonecznik1309

#6384073 Napisano: 29.07.2017 14:56:24
fragment vouchera: limit kredytowy (w sumie 436 zł) można wykorzystać na obiadokolacje z kawą lub herbatą, wodą mineralną oraz max 4 zabiegi SPA Pozostałe usługi, jak również te wykraczające poza w/w limit należy uregulować na miejscu w Hotelu kartą kredytową lub gotówką.
0 0

Niebieska_Laguna

#6384077 Napisano: 29.07.2017 15:05:48

fragment vouchera: limit kredytowy (w sumie 436 zł) można wykorzystać na obiadokolacje z kawą lub herbatą, wodą mineralną oraz max 4 zabiegi SPA Pozostałe usługi, jak również te wykraczające poza w/w limit należy uregulować na miejscu w Hotelu kartą kredytową lub gotówką.

Masakra... ciekawe ile mi tego limitu zostawi. Szkoda, że nie można samemu się z hotelem dogadać, tylko przez nich...
0 0

joan

#6384090 Napisano: 29.07.2017 16:14:41
donia7 napisał(a):

jeśli to ma tak wyglądać to może d Kauflandu trzeba uderzyć? emotka Ja się zastanawiam nad Kombornią... a dopłacać wcale mi się nie uśmiecha!

Ale co chcesz napisać Kauflandowi? Przecież oni za każdym razem taki układ tworzą. Wybierają realizatora nagrody, a laureaci muszą się do niego dostosować. W regulaminie nie znajdziesz żadnego zapisu, który mógłby Ci pomóc...
0 0

cc_investigator

#6384093 Napisano: 29.07.2017 16:29:26
superloser napisał(a):

joan napisał(a):

donia7 napisał(a):

jeśli to ma tak wyglądać to może d Kauflandu trzeba uderzyć? emotka Ja się zastanawiam nad Kombornią... a dopłacać wcale mi się nie uśmiecha!

Ale co chcesz napisać Kauflandowi? Przecież oni za każdym razem taki układ tworzą. Wybierają realizatora nagrody, a laureaci muszą się do niego dostosować. W regulaminie nie znajdziesz żadnego zapisu, który mógłby Ci pomóc...

Zapisy są robione przez Organizatora, tak by chyba zarobić dodatkowo.Kaufland można zapytac dlaczego Nagroda musi być przeznaczona na prowizje?
Czy jest zapis, ze pośrednik musi zarobić?

Jak macie czas zrobic wyceny pobytu bezpośrednio z Hotelem I dla porównania z pośrednikiem, to może Kaufland sie zainteresuje.

Regulamin to nie prawo!
Dlaczego ludzie się go tak boją? 

Masz jakies doswiadczenia w dogadywaniu się bezpośrednio z Kauflandem na temat realizacji nagrody?
1 joan 0

slonecznik1309

#6384100 Napisano: 29.07.2017 16:49:49

Masakra... ciekawe ile mi tego limitu zostawi. Szkoda, że nie można samemu się z hotelem dogadać, tylko przez nich...

-320 zł z tego limitu na obiadokolacje (dwa dni, dwie osoby) i zostaje 116 zł reszty z 2 tysięcy
podsumowując: pobyt weekendowy dla dwóch osób (dwa noclegi) ze śniadaniami i obiadokolacjami w hotelu Grand Lubicz Ustka 5* przez biuro e-travel.pl wynosi 1884 zł! bez żadnego zabiegu Spa! dodatkowo trzeba opłacić 90 zł za parking! (nie można tego pokryć z reszty voucheru, która pozostała)
na stronie hotelu za tą cenę można w tej cenie kupić niezły pakiet weekendowy, ale z zabiegami...
cóż...pośrednik nieźle zarabia na tym, ale takie jego zadanie niestety ;(
0 0

donia7

#6384102 Napisano: 29.07.2017 16:53:52
joan napisał(a):

donia7 napisał(a):

Ale ja nic, przynajmniej narazie emotka
0 0

cc_investigator

#6384107 Napisano: 29.07.2017 17:14:49
superloser napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

Masz jakies doswiadczenia w dogadywaniu się bezpośrednio z Kauflandem na temat realizacji nagrody?

Nie z Kaufland ale innym Fundatorem, który dał zlecenie, zaplacił za promocje i uważał, ze jest OK. Kaufland może też uważa, ze jest OK bo NIKT sie do nich nie odzywa. 
Pośrednik sie cieszy, ze prowizje od naiwniaków trzepie.

Bo nie dosyć, że trzeba dojechac to trzeba dopłacać do tego weekendu. 
Zamiast relaksu, laureat jest wkurzony, że płaci za masaże, które mógł mieć w jakimś salonie 5 min od domu.

Z Kauflandem nie idzie się dogadać.
Nie wykazują nawet odrobiny dobrej woli, chęci współpracy, mimo, że wiedzieli, że nie jest OK.
Żadna argumentacja do nich nie przemawia "nie, bo nie", ewentualnie "nie, bo regulamin".

Chętnie poczytam o Twoich doświadczeniach z innym Fundatorem...
1 joan 0

Niebieska_Laguna

#6384118 Napisano: 29.07.2017 18:18:00

-320 zł z tego limitu na obiadokolacje (dwa dni, dwie osoby) i zostaje 116 zł reszty z 2 tysięcypodsumowując: pobyt weekendowy dla dwóch osób (dwa noclegi) ze śniadaniami i obiadokolacjami w hotelu Grand Lubicz Ustka 5* przez biuro e-travel.pl wynosi 1884 zł! bez żadnego zabiegu Spa! dodatkowo trzeba opłacić 90 zł za parking! (nie można tego pokryć z reszty voucheru, która pozostała)
na stronie hotelu za tą cenę można w tej cenie kupić niezły pakiet weekendowy, ale z zabiegami...
cóż...pośrednik nieźle zarabia na tym, ale takie jego zadanie niestety ;(

Szkoda tylko, że biorą pieniądza za nic. Samemu trzeba hotel wyszukać, dostępny termin, a ona jednym kliknięciem rezerwuje, a ty człowieku sam martw się o obiad i zabiegi. Tak to ja sama mogę sobie voucher zrealizować, ta kobiecina praktycznie niczego nie robi, no poza wkurzaniem ludzi...
0 0

norweska20

#6384157 Napisano: 29.07.2017 21:53:18
Wkurzam się a raczej jestem cholernie zła na siebie-że po raz kolejny uwierzyłam że marzenia mogą się spełnić i "zainwestowałam" w cholerny konkurs 200 zł myśląc ze może tym razem..ostatni taki mój poryw- pora zejść na ziemie i dać sobie spokój , a nie bujać w chmurach emotka wakacyjną przerwę od konków pora zacząć
0 0

mdepfs

#6384161 Napisano: 29.07.2017 22:25:39
ciągłe konkursy lay's.. tzn super że są, bo są konkretne nagrody. Ale u Lidki nie za bardzo umiem się przebić, a do tego te paskudne chipsy (ble!) emotka
2 brucee, jokan 0

jokan

#6384167 Napisano: 29.07.2017 22:51:40
mdepfs napisał(a):

ciągłe konkursy lay's.. tzn super że są, bo są konkretne nagrody. Ale u Lidki nie za bardzo umiem się przebić, a do tego te paskudne chipsy (ble!) emotka

dokladnie, ja nawet lazybag nie mam, za to brzuch urósł i by sie pobyczył na lazybagu emotka

oryginalny80

#6384205 Napisano: 30.07.2017 09:47:11
Chciałem wysłać kilka ostatnich zgłoszeń na laysy, bo opakowania leżą od dawna w domu a koniec już dziś i lipa...kody są tak widoczne, że nawet Stevie Wonder by je odczytał, a mimo tego wyskakuje mi ciągle w formularzu błąd emotka
0 0

oryginalny80

#6384220 Napisano: 30.07.2017 11:35:55
cb656 napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

Chciałem wysłać kilka ostatnich zgłoszeń na laysy, bo opakowania leżą od dawna w domu a koniec już dziś i lipa...kody są tak widoczne, że nawet Stevie Wonder by je odczytał, a mimo tego wyskakuje mi ciągle w formularzu błąd emotka

Jeśli masz w kodzie coś, co wygląda jak literka "eS" albo cyfra 5 to próbuj zamiennie. Podobnie z cyfrą 0 i literką "O".

Brałbym to pod uwagę, gdyby takie literki, lub cyfry były, ale niestety mam naprawdę wyraźne kody, które niestety mi nie chcą się wbić poprawnie. Z pięciu opakowań weszło jedno, i nie ma siły więcej z tym walczyć.
0 0

luk1990

#6384224 Napisano: 30.07.2017 11:54:35
Wszystko mnie ostatnio wkurza:

-lokatorzy wyprowadzają się z mieszkania z dnia na dzień, bo "tak"- zmieniają prac e i nie chcą dojeżdżać na drugi koniec miasta- więc czeka mnie teraz batalia o własne pieniądze

- dzieci podczas zabawy zrzuciły telewizor i teraz jest tylko piękna pajęczynka-sprzęt ubezpieczony niby ale teraz zaczęły się formalności i ciągnięcie za język przez ubezpieczyciela ,czy to na pewno był nieszczęśliwy wypadek

-kłopotów z samochodem ciąg dalszy- łącznie na naprawy wydane ponad 2000zł

-problemy z urlopem w pracy i jak zwykle wymagania z kosmosu i praca za 10 osób

-i ogólnie jakoś tak nic mi się ostatnio nie udaje- jak coś fajnego się uda wygrac to za chwilę równoważy się to jakąś stratą:(( i przygnębiające jest to,że człowiek zasuwa od rana do wieczora,a i tak pieniądze rozpływają się gdzieś w powietrzu ;
0 0

norweska20

#6384227 Napisano: 30.07.2017 11:55:39
oryginalny80 napisał(a):

cb656 napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

Jeśli masz w kodzie coś, co wygląda jak literka "eS" albo cyfra 5 to próbuj zamiennie. Podobnie z cyfrą 0 i literką "O".

Brałbym to pod uwagę, gdyby takie literki, lub cyfry były, ale niestety mam naprawdę wyraźne kody, które niestety mi nie chcą się wbić poprawnie. Z pięciu opakowań weszło jedno, i nie ma siły więcej z tym walczyć.

Mialam to samo z 1 opakowaniem..kod nie wszedl ..probowalam na 2 przegladarkach i zachiny go nie przyjelo..kod z obecnej promocji -nie ze starej ..
0 0

Gość: chochliczka

#6384282 Napisano: 30.07.2017 16:42:41
Wkurzaja mnie ludzie,ktorzy mysla tylko o sobie.A slowa- empatia nie znaja.  A moze to ja durna jestem skoro nie jestem egoistka?
0 0

Gość: siasiolka

#6384300 Napisano: 30.07.2017 20:08:15
cc_investigator napisał(a):

superloser napisał(a):

joan napisał(a):

donia7 napisał(a):

Ja mam. W tamtym roku realizowalismy voucher na Kanary. I tez byly duze problemy z posrednikiem i zapisem, ktory znalazl sie na samym voucherze, a nie bylo go w regulaminie. Wyjazd mogl byc zrealizowany tylko dla 2 doroslych i 2 osob niepelnoletnich i jedynie w hoteleach minimum 4* z wyzywieniem all inclusive. Problem w tym, ze taki 4* standard kanaryjskiego hotelu zaklada jedynie 2 osoby plus jedna dostawka (wiec ni jak upchac 4 osobowej rodziny, a 2 oddzielnych pokoi posrednik nam nie pozwolil zarezerwowac, bo to dwie rozne rezerwacje, a przeciez mamy jeden voucher), a  do tego nasza rodzina posiada pelnoletnie dzieci. Posrednik nie chcial pojsc na reke. Zaproponowal maly domek dla 4 osob w standardzie 2* w cenie 12.000 tylko ze sniadaniami, 18km od morza, a pozostale 8tys mialo przepasc bo niestety nic innego nie pasowalo to wytycznych z vouchera.
Napisalismy do kauflandu opisujac sytuacje. Kaufland odpisal, ze jesli miescimy sie w cenie vouchera to mozemy wybrac sobie co chcemy, mozemy wziac nawet dodatkowe wycieczki na wyspie i kursy surfingu, a jesli  przekroczymy kwote to musimy doplacic roznice. I tyle. Udalo sie. Ale przeprawa byla trudna bo ciagle mieszala Pani posrednik. To ona ustalila zapisy na voucherze. I podobnie jak Wy, odnieslismy wrazenie, ze wszystko rozchodzilo sie o pieniadze, ktore chciala przytulic. Piszcie do Kauflandu. Powinni pomoc.
2 donia7, ewunia 0