Wkurza mnie...

Gość: swibek

#2572430 Napisano: 12.08.2009 09:06:15
tosiaa napisał(a):

swibek napisał(a):

nie proponuję nic słodkiego bo ściągnieci sałe stadko.. emotka ja wytępiłam mrówki faraonki i te wstrętne fruwające proszkiem na mrówki firmy BROS.. jest troszke mocny zapach ale skutecznie działa, posyp miejsca gdzie wyłażą, a głownie przy listwach czy podłodze, nie oszczędzaj środka i zostaw tak na 2-3 dni, nawet jak będą mrówki trupki to nie sprzątaj odrazu.. wiem, ze to paskudny widok ale wytrzymaj dzień.. te co wyjda to padną, te co zdązą wrócić to rozniosa i droga zamknięta.. proszek nie jest drogi, średnia puszeczka kosztuje ok. 10 zł.. zdażają się ałe i średnie w tej samej cenie bo nowe dostawy są.. zielone opakowanie z mróweczką BROS.. emotka ja użyłam tylko 2 razy i pomogło..

a srodek nie jest szkodliwy dla dziecka ? 2,5 roczku ? , kiedys czytalam ze ktos zastosowal jakis proszk o intensywnym zapachu chyba wtedy na myszy nie pamietam dokladnie i zatrul niestety przy okazji dziecko

no jesli Ci dziecię wchodzi wszędzie to nie dawaj.. ale jesli masz możliwość sypnąc gdzieś, gdzie nie wejdzie, za fotel, za szafkę czy w miesce gdzie nie dosięgnie to nic sie nie stanie.. byle nie dotykało.. zapach wywietrzeje po chwili.. z BROSa są też spraye.. to może te będą lepsze, bo fukniesz w szczelinę i nie rozniesie się.. ahaa i na zewnątrz, przy drzwiach, oknie czy murze jak gdziesz widzisz ze chodzą tez je posyp albo fuknij sprayem..
0 0

Gość: tosiaa

#2572470 Napisano: 12.08.2009 09:13:28
swibek napisał(a):

tosiaa napisał(a):

swibek napisał(a):

nie proponuję nic słodkiego bo ściągnieci sałe stadko.. emotka ja wytępiłam mrówki faraonki i te wstrętne fruwające proszkiem na mrówki firmy BROS.. jest troszke mocny zapach ale skutecznie działa, posyp miejsca gdzie wyłażą, a głownie przy listwach czy podłodze, nie oszczędzaj środka i zostaw tak na 2-3 dni, nawet jak będą mrówki trupki to nie sprzątaj odrazu.. wiem, ze to paskudny widok ale wytrzymaj dzień.. te co wyjda to padną, te co zdązą wrócić to rozniosa i droga zamknięta.. proszek nie jest drogi, średnia puszeczka kosztuje ok. 10 zł.. zdażają się ałe i średnie w tej samej cenie bo nowe dostawy są.. zielone opakowanie z mróweczką BROS.. emotka ja użyłam tylko 2 razy i pomogło..

a srodek nie jest szkodliwy dla dziecka ? 2,5 roczku ? , kiedys czytalam ze ktos zastosowal jakis proszk o intensywnym zapachu chyba wtedy na myszy nie pamietam dokladnie i zatrul niestety przy okazji dziecko

no jesli Ci dziecię wchodzi wszędzie to nie dawaj.. ale jesli masz możliwość sypnąc gdzieś, gdzie nie wejdzie, za fotel, za szafkę czy w miesce gdzie nie dosięgnie to nic sie nie stanie.. byle nie dotykało.. zapach wywietrzeje po chwili.. z BROSa są też spraye.. to może te będą lepsze, bo fukniesz w szczelinę i nie rozniesie się.. ahaa i na zewnątrz, przy drzwiach, oknie czy murze jak gdziesz widzisz ze chodzą tez je posyp albo fuknij sprayem..

prz oknie widzialam , moze jak robili ocieplenie to te gady przyszly, krotko tu mieszkam ale wczesniej ich nie widzialam, dzieki sprawdze, musze je jakos wytepic
0 0

Gość: zeida

#2572675 Napisano: 12.08.2009 10:02:40
samantha22 napisał(a):

zeida napisał(a):

Oświadczam uroczyście, że przestaję udzielać się na forum. Przestaję dodawać konkursy, podpowiadać i pomagać innym.
Przy promocji batonów cały ostatni dzień co godzinę grałam tylko dla forumowiczów niczego nie oczekując wzamian.
Teraz normalnie ryczę z wściekłości bo do pomocy chętnych nie ma, gdy ja potrzebuję.
Żegnam, od dzisiaj będę tylko pasożytem jak większość
emotka

no sorry,ale nie kumam Cie
jeszcze 4 dni temu pisałaś, że wygrasz komuś zgrzewkę za doładowanie (jak zacytowała baraba) a teraz płaczesz, że nikt Ci nie chcę wygrać za friko emotka
widocznie sama nie byłaś skłonna zagrać komuś bezinteresownie, więc wcale się nie dziw, że nikt nie chce zagrać Tobie

jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie

no to odpisuję,
w tym dniu byłam w potrzebie finansowej, a że wygrałam piwo więc pomyślałam, że komuś pomogę komuś i sobie też. Nieważne już bo konto przepadło, nie mam juz plusa, bo nikt się nie zgłosił, nieważne.
Prosiłam o pomoc w wygraniu piwa, ale nie za darmo. Wzamian oferowałam, to co akurat mam do wymiany. Pisałam, co mam, tego nie zacytowałaś. Nie chciałam nic za darmo. Czy nie można na tym forum prosić?
Okazuje się, ze dla niektórych trzeba pisać i chyba cytować samych siebie, bo nie rozumieją.
Faktycznie raz mam w życiu z górki, raz pod górkę.
a w tym tygodniu to niestety wali mi się życie forumowe i osobiste, wszystko razem. Może dlatego piszę czasem chaotycznie. Ale na pewno ze mną każdy może się dogadać, i tak jak pisałam, batony wygrywałam całkowicie za darmo. Cały dzień poświęciłam tylko dla innych i dopiero dzisiaj o tym piszę. Nie mam potzreby chwalić się tym, ale po prostu nie znoszę, gdy ktoś zarzuca mi, że nie potrafię zrobić coś charytatywnie. Zrobiłam to i byłam szczęśliwa, że komuś pomogłam. Teraz niedawno dopadł mnie mały kryzys, no i starciłam w końcu simplusa, ale to w sumie mała strata. Da się zawsze kupić kartę i działać od nowa, nieważne...
W każdym razie znalazł się ktoś kto mnie zrozumiał, tym osobom serdecznie dziękuję, a tym, którzy mi napisali, że nigdy nikomu nie pomogą współczuję, życzę kompletnego doła, jakiego mam teraz, bo tylko w takim stanie jest możliwe wiele zrozumieć.
W miarę możliwości odpisywałam na priw, zawsze starałam się pomagać.
Koniec mojej przygody na tym forum. Dziękuję nielicznym z sercem.

emotka
0 0

Gość: pola731

#2572687 Napisano: 12.08.2009 10:07:37
plusa da się odzyskac razem ze środkami na koncie - zadzwoń do BOK - jeszcze po ponad tygodniu od wyzerowania konta (a miałam stówę wiec było żal) dało radę je uaktywnić

a w temacie - wkurza mnie dziś pogoda ...
0 0

Gość: tedance

#2572706 Napisano: 12.08.2009 10:14:58
ignam napisał(a):

Pomagały takie płytki nasączone hormonami, do kupienia w sklepach chemicznych. Podobno jak to zaniosą do gniazda to się nie mnożą.

Antykoncepcja dla mrówek
emotka emotka emotka
0 0

ignam

#2572712 Napisano: 12.08.2009 10:23:06
tedance napisał(a):

ignam napisał(a):

Pomagały takie płytki nasączone hormonami, do kupienia w sklepach chemicznych. Podobno jak to zaniosą do gniazda to się nie mnożą.

Antykoncepcja dla mrówek
emotka emotka emotka

Exsactly
emotka
0 0

Gość: yaro2004

#2573104 Napisano: 13.08.2009 06:39:21
Wkurza mnie podatek od wygranych emotka emotka
0 0

is77

#2573126 Napisano: 13.08.2009 07:01:13
zeida napisał(a):

no to odpisuję,
w tym dniu byłam w potrzebie finansowej, a że wygrałam piwo więc pomyślałam, że komuś pomogę komuś i sobie też. Nieważne już bo konto przepadło, nie mam juz plusa, bo nikt się nie zgłosił, nieważne.
Prosiłam o pomoc w wygraniu piwa, ale nie za darmo. Wzamian oferowałam, to co akurat mam do wymiany. Pisałam, co mam, tego nie zacytowałaś. Nie chciałam nic za darmo. Czy nie można na tym forum prosić?
Okazuje się, ze dla niektórych trzeba pisać i chyba cytować samych siebie, bo nie rozumieją.
Faktycznie raz mam w życiu z górki, raz pod górkę.
a w tym tygodniu to niestety wali mi się życie forumowe i osobiste, wszystko razem. Może dlatego piszę czasem chaotycznie. Ale na pewno ze mną każdy może się dogadać, i tak jak pisałam, batony wygrywałam całkowicie za darmo. Cały dzień poświęciłam tylko dla innych i dopiero dzisiaj o tym piszę. Nie mam potzreby chwalić się tym, ale po prostu nie znoszę, gdy ktoś zarzuca mi, że nie potrafię zrobić coś charytatywnie. Zrobiłam to i byłam szczęśliwa, że komuś pomogłam. Teraz niedawno dopadł mnie mały kryzys, no i starciłam w końcu simplusa, ale to w sumie mała strata. Da się zawsze kupić kartę i działać od nowa, nieważne...
W każdym razie znalazł się ktoś kto mnie zrozumiał, tym osobom serdecznie dziękuję, a tym, którzy mi napisali, że nigdy nikomu nie pomogą współczuję, życzę kompletnego doła, jakiego mam teraz, bo tylko w takim stanie jest możliwe wiele zrozumieć.
W miarę możliwości odpisywałam na priw, zawsze starałam się pomagać.
Koniec mojej przygody na tym forum. Dziękuję nielicznym z sercem.

emotka

ale wtedy gdy się chwaliłas że wygrałaś, nie pisałaś że trudna sytuacja itp
tylko że piwo jest droższe wiec i tak się opłaca
emotka
0 0

Gość: metoda

#2573134 Napisano: 13.08.2009 07:13:06
Dajcie już spokój zeida , widać że dziewczyna ma gorsze dni i jest rozżalona na świat - robicie problem z niczego i dokładacie jej do pieca, wstyd emotka i sami sobie robicie śmierdzącą atmosferę ....
0 0

#2573146 Napisano: 13.08.2009 07:22:45
a nie prościej było powiedzieć/napisać, że ma problem z telefonem?, że taka sytuacja jest? podejrzewam, że w tedy więcej osób by pomogło.. łatwiej byłoby mi doładować jej telefon czy podac kod z karty zdrapki, żeby nie straciła konta.. a w przypadku wymianki coś za coś nie byłabym w stanie zrobić nic bo ja piwa nie ustrzelę.. sama miałam taki problem z doładowaniem, poprosiłam i zapytałam czy ktoś może pomóc i pomogła dobra duszka, potem oddałam i zrewanżowałam się.. a nie robiłam podchodów, że wygram coś za kasę po to żeby sobie pomóc.. no poprostu, źle zeida przekazała info z prośbą i inni odebrali to tak jak odebrali.. emotka
0 0

ziolko

#2573150 Napisano: 13.08.2009 07:26:19
swibek napisał(a):

a nie prościej było powiedzieć/napisać, że ma problem z telefonem?, że taka sytuacja jest? podejrzewam, że w tedy więcej osób by pomogło.. łatwiej byłoby mi doładować jej telefon czy podac kod z karty zdrapki, żeby nie straciła konta.. a w przypadku wymianki coś za coś nie byłabym w stanie zrobić nic bo ja piwa nie ustrzelę.. sama miałam taki problem z doładowaniem, poprosiłam i zapytałam czy ktoś może pomóc i pomogła dobra duszka, potem oddałam i zrewanżowałam się.. a nie robiłam podchodów, że wygram coś za kasę po to żeby sobie pomóc.. no poprostu, źle zeida przekazała info z prośbą i inni odebrali to tak jak odebrali.. emotka

też racja... ale niektórzy mają tak, że trudno im o coś poprosić...
no ale nie każdy jest tak miły i często gęsto prośby o pomoc pozostają bez odpowiedzi.. a czasami od razu ktoś się odezwie i pomoże.

zeida może ma doła konkursowego, więc trochę odpoczynku od konkursów się przyda (tak było w moim przypadku, ale trwało to ok roku emotka )
0 0

#2573152 Napisano: 13.08.2009 07:31:21
no ja rozumiem, że trudno kogoś prosić.. ale jeśli powie publicznie na forum wprost o co chodzi to jest szansa na odzew bez niedomówień, jeśli nie ma żadnej odpowiedzi to szukam wtedy innego sposobu.. a nie potem w akcie desperacji wrzucane wszystkich do jednego worka.. że ja pomagałam wszystkima mnie nikt.. ja też pomagam ale w tym co umiem.. nie umiałam w batonach to nie grałam, nie prosiłam bo wiedziałam, że każdy chce się nachapać.. no było minęło.. emotka
0 0

Gość: alis1955

#2573164 Napisano: 13.08.2009 07:35:00
Czasami gdy się naprawdę potrzebuje pomocy, to właśnie trudno jest prosić o pomoc, bo jedni są skorzy do jej niesienia, a inni z kolei są tacy, że się potrafią cieszyć z cudzego nieszczęścia, niepowodzenia itp...
Nie dziwię się, że ludzie nie potrafią prosić o pomoc, bo ja też tego nie potrafię..., ale na tym się traci
0 0

ziolko

#2573188 Napisano: 13.08.2009 07:44:56
alis1955 napisał(a):

Czasami gdy się naprawdę potrzebuje pomocy, to właśnie trudno jest prosić o pomoc, bo jedni są skorzy do jej niesienia, a inni z kolei są tacy, że się potrafią cieszyć z cudzego nieszczęścia, niepowodzenia itp...
Nie dziwię się, że ludzie nie potrafią prosić o pomoc, bo ja też tego nie potrafię..., ale na tym się traci

masz rację... czasami łatwiej poprosić o drobiazg a o coś poważnego to slowa stają kością w gardle emotka
0 0

pioge7

#2573199 Napisano: 13.08.2009 07:48:04
a mnie wkurza dziś mojeciasto.pl
dodaję zdjęcie na konkurs to pisze że bład bo nie ma zdjęcia no to jadę drugi raz i trzeci i czwarty i nic. Cały czas informacja że nie dodali przepisu bo jakiś błąd w końcu po 5 próbie się udało. Patrze a tu dodane 4 razy ten sam przepis!
0 0

dawidekk

#2574253 Napisano: 13.08.2009 12:48:16
wkurza mnie moja głupota emotka myślałem, że nagrody z cc będzie można odebrać wszystkie razem po zakończeniu konkursu, teraz patrzę na datę w mailu... emotka emotka emotka emotka emotka

emotka emotka emotka
0 0

kajus18

#2574259 Napisano: 13.08.2009 12:49:19
dawidekk napisał(a):

wkurza mnie moja głupota emotka myślałem, że nagrody z cc będzie można odebrać wszystkie razem po zakończeniu konkursu, teraz patrzę na datę w mailu... emotka emotka emotka emotka emotka

emotka emotka emotka

mam to samo nie przejmuj się ... emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#2574273 Napisano: 13.08.2009 12:56:34
kajus18 napisał(a):

dawidekk napisał(a):

emotka emotka emotka

a ja myślałem, ze pływaki to można do 18, a tu do 10 były emotka
0 0

Gość: potworkaa

#2574304 Napisano: 13.08.2009 01:09:42
rafi323raf napisał(a):

kajus18 napisał(a):

dawidekk napisał(a):

emotka emotka emotka

a ja myślałem, ze pływaki to można do 18, a tu do 10 były emotka

o nie emotka ja swojego pływaczka też nie odebrałam emotka
0 0

Gość: snupy3

#2574314 Napisano: 13.08.2009 01:12:17
metoda napisał(a):

Dajcie już spokój zeida , widać że dziewczyna ma gorsze dni i jest rozżalona na świat - robicie problem z niczego i dokładacie jej do pieca, wstyd emotka i sami sobie robicie śmierdzącą atmosferę ....

ja się nie dziwię,bo można się naprawdę nieraz wkur... jak prosisz się o pomoc i cicho sza,a za chwilę wszyscy się chwalą ile zgrzewek nachapali emotka niestety od tego nie da się uciec porzucając forum...tak jest wszędzie.Ja się cieszę że jednak jest jeszcze parę pomocnych osóbek wprawdzie na wymarciu ale jednak.
0 0