Wkurza mnie...

avatea

#2572198 Napisano: 12.08.2009 08:32:42
ale z ta scieżka to fakt... zajmą się słodkim i wyprowadzą - na koncu postawić jakiś słoik dżemu i juz... po mrówkach!
0 0

Gość: xnataliax

#2572204 Napisano: 12.08.2009 08:33:24
annaroza napisał(a):

tosiaa napisał(a):

saphira19 napisał(a):

tosiaa napisał(a):

saphira19 napisał(a):

tosiaa napisał(a):

wkurzaja mnie mrówki faraona, biegaja mi po całej chacie
emotka emotka emotka

zna ktos jakis sposób na nie ???

tez tak kiedys mialam, domestosem je zalewac.....

kurcze pokrecilo sie cos, nie do tego postu odp, ale domestosem ? ale meble ?

meble nie, ale trzeba wypatrzyc skad wychodza i w tym miejscu, dla nich to za intensywny zapach

kurcze mam wrazenie ze sa wszedzie, musze to obadac skad one wylaza emotka , ale nie jedza ludzi ? emotka

Rozkładaj liście orzecha włoskiego, jak wyschną zmieniaj na nowe, najwięcej tam któredy włażą.

lepiej chyba kupić jakieś środki owadobójcze, szybciej się ich pozbędziesz,
0 0

Gość: tosiaa

#2572209 Napisano: 12.08.2009 08:34:04
metoda napisał(a):

scizka to podkop emotka

zrobilam taki syrop z cukru i postawilam w kuchni ale srednio ida do tego, czasem lkoras tam wejdzie, no to oczywiscie sie wtedy utopi, ale jeszce ich pelno...
0 0

Gość: gocha26

#2572215 Napisano: 12.08.2009 08:34:46
już nie mogę - calutki dzień zbieram kliki na hs i nie mam punktu - już dawno uzbierałam 10 osób emotka
0 0

olunka

#2572216 Napisano: 12.08.2009 08:34:47
ja kiedyś w pracy wytępiłam raidem na owady biegające emotka mówie o mrówkach oczywiście, które zawsze wkurzają (żeby było na temat)
0 0

#2572217 Napisano: 12.08.2009 08:34:54
xnataliax napisał(a):

annaroza napisał(a):

tosiaa napisał(a):

saphira19 napisał(a):

tosiaa napisał(a):

saphira19 napisał(a):

tosiaa napisał(a):

emotka emotka emotka

meble nie, ale trzeba wypatrzyc skad wychodza i w tym miejscu, dla nich to za intensywny zapach

kurcze mam wrazenie ze sa wszedzie, musze to obadac skad one wylaza emotka , ale nie jedza ludzi ? emotka

Rozkładaj liście orzecha włoskiego, jak wyschną zmieniaj na nowe, najwięcej tam któredy włażą.

no wlasnie z tym to troche sie boje, mam male dziecko w domu, te srodki sa czasem trujace ...
0 0

luk1990

#2572221 Napisano: 12.08.2009 08:35:17
gocha26 napisał(a):

już nie mogę - calutki dzień zbieram kliki na hs i nie mam punktu - już dawno uzbierałam 10 osób emotka

a moze to tylko raz mozna?
0 0

Gość: saphira19

#2572226 Napisano: 12.08.2009 08:36:31
alaalex40 napisał(a):

gocha26 napisał(a):

kazdy moze tylko raz tak samo jak w 3d
0 0

#2572229 Napisano: 12.08.2009 08:37:55
saphira19 napisał(a):

alaalex40 napisał(a):

gocha26 napisał(a):

oj to kiepsko emotka
0 0

Gość: swibek

#2572237 Napisano: 12.08.2009 08:39:05
nie proponuję nic słodkiego bo ściągnieci sałe stadko.. emotka ja wytępiłam mrówki faraonki i te wstrętne fruwające proszkiem na mrówki firmy BROS.. jest troszke mocny zapach ale skutecznie działa, posyp miejsca gdzie wyłażą, a głownie przy listwach czy podłodze, nie oszczędzaj środka i zostaw tak na 2-3 dni, nawet jak będą mrówki trupki to nie sprzątaj odrazu.. wiem, ze to paskudny widok ale wytrzymaj dzień.. te co wyjda to padną, te co zdązą wrócić to rozniosa i droga zamknięta.. proszek nie jest drogi, średnia puszeczka kosztuje ok. 10 zł.. zdażają się ałe i średnie w tej samej cenie bo nowe dostawy są.. zielone opakowanie z mróweczką BROS.. emotka ja użyłam tylko 2 razy i pomogło..
0 0

#2572239 Napisano: 12.08.2009 08:39:32
kupiłam dzisiaj 2 szampony, wysłałam kilka smsów i ciągle nic emotka
0 0

Gość: metoda

#2572248 Napisano: 12.08.2009 08:40:51
tosiaa a może po prostu kup płytki na mrówki albo inne ustrojstwo co ma napis że utylizuje mrówki. Jest wiele sprawdzonych preparatów , poszukaj na Googlach... po forach..
0 0

#2572261 Napisano: 12.08.2009 08:43:00
swibek napisał(a):

nie proponuję nic słodkiego bo ściągnieci sałe stadko.. emotka ja wytępiłam mrówki faraonki i te wstrętne fruwające proszkiem na mrówki firmy BROS.. jest troszke mocny zapach ale skutecznie działa, posyp miejsca gdzie wyłażą, a głownie przy listwach czy podłodze, nie oszczędzaj środka i zostaw tak na 2-3 dni, nawet jak będą mrówki trupki to nie sprzątaj odrazu.. wiem, ze to paskudny widok ale wytrzymaj dzień.. te co wyjda to padną, te co zdązą wrócić to rozniosa i droga zamknięta.. proszek nie jest drogi, średnia puszeczka kosztuje ok. 10 zł.. zdażają się ałe i średnie w tej samej cenie bo nowe dostawy są.. zielone opakowanie z mróweczką BROS.. emotka ja użyłam tylko 2 razy i pomogło..

a srodek nie jest szkodliwy dla dziecka ? 2,5 roczku ? , kiedys czytalam ze ktos zastosowal jakis proszk o intensywnym zapachu chyba wtedy na myszy nie pamietam dokladnie i zatrul niestety przy okazji dziecko
0 0

ignam

#2572298 Napisano: 12.08.2009 08:47:26
tosiaa napisał(a):

xnataliax napisał(a):

annaroza napisał(a):

tosiaa napisał(a):

saphira19 napisał(a):

tosiaa napisał(a):

saphira19 napisał(a):

tosiaa napisał(a):

emotka emotka emotka

no wlasnie z tym to troche sie boje, mam male dziecko w domu, te srodki sa czasem trujace ...

Faraonki mają gniazda, czasem gdzieś w ścianie, przy rurach albo w szafce z mąką, kasza itd.
Kilka lat temu miałam taki problem w bloku.
Plus małe dzieci i pies. Pomagały takie płytki nasączone hormonami, do kupienia w sklepach chemicznych. Podobno jak to zaniosą do gniazda to się nie mnożą.
Wszystkie sypkie produkty w szklanych słojach.
I absolutnie nie zwabiać ich żadnym cukrem. One się szybciej rozmnożą, niż jesteś w stanie wytłuc.
W bloku zrobili dezynsekcję (u mnie nie) bo się bałam o dzieci i od kilku lat spokój (tfu,tfu)
Robiła to prywatna firma. Indywidualnie.
Wyszło na to, że nie miałam gniazda w mieszkaniu.
0 0

Gość: baraba

#2572327 Napisano: 12.08.2009 08:51:12
tosiaa napisał(a):

emotka emotka emotka

moja siostra miała faraonki, porozkładała wszędzie skórkę z pomarańczy i z cytryn i mrówki się wyniosły emotka
0 0

#2572333 Napisano: 12.08.2009 08:51:50
ignam napisał(a):

tosiaa napisał(a):

xnataliax napisał(a):

annaroza napisał(a):

tosiaa napisał(a):

saphira19 napisał(a):

tosiaa napisał(a):

saphira19 napisał(a):

tosiaa napisał(a):

emotka emotka emotka

Faraonki mają gniazda, czasem gdzieś w ścianie, przy rurach albo w szafce z mąką, kasza itd.
Kilka lat temu miałam taki problem w bloku.
Plus małe dzieci i pies. Pomagały takie płytki nasączone hormonami, do kupienia w sklepach chemicznych. Podobno jak to zaniosą do gniazda to się nie mnożą.
Wszystkie sypkie produkty w szklanych słojach.
I absolutnie nie zwabiać ich żadnym cukrem. One się szybciej rozmnożą, niż jesteś w stanie wytłuc.
W bloku zrobili dezynsekcję (u mnie nie) bo się bałam o dzieci i od kilku lat spokój (tfu,tfu)
Robiła to prywatna firma. Indywidualnie.
Wyszło na to, że nie miałam gniazda w mieszkaniu.

kurcze mnie sie tez wydaje ze nie u mnie jest gniazdo,ale przejrze jeszce raz wszystkie zakamarki, mieszkam w bloku, wprowadzilismy sie 3 miesiace temu, wlasciwie nie widac ich calymi stadami ale po kilka tu tam i tu., cos mi sie wydaje ze schodza kratka wentylacyjna
0 0

#2572343 Napisano: 12.08.2009 08:52:38
baraba napisał(a):

tosiaa napisał(a):

emotka emotka emotka

moja siostra miała faraonki, porozkładała wszędzie skórkę z pomarańczy i z cytryn i mrówki się wyniosły emotka

a to sprawdze, dzieki
0 0

masza

#2572374 Napisano: 12.08.2009 08:57:24
saphira19 napisał(a):

alaalex40 napisał(a):

gocha26 napisał(a):

a nie mi sie wydaje ze codziennie klik sie liczy/ bo mi klikaja codziennie te same osobki, i i 2 razy dziennie odsłaniam płytkę/ tyle ze nic nie wygrywam........
0 0

Gość: chochliczka

#2572375 Napisano: 12.08.2009 08:57:27
u mnie kiedys faraonki mialy gniazdo w doniczce zkwiatami emotka
wkurza mnie,ze juz spac mi sie chce i ze ostatnio slabo mi w konkach idzie emotka
0 0

#2572382 Napisano: 12.08.2009 08:59:32
chochliczka napisał(a):

u mnie kiedys faraonki mialy gniazdo w doniczce zkwiatami emotka
wkurza mnie,ze juz spac mi sie chce i ze ostatnio slabo mi w konkach idzie emotka

kurcze musze sie dokladnie rozejrzec bo juz nie wiem skad wylaza, nawet w kibelku milam z nimi spotkanie emotka
0 0