Wkurza mnie...

Gość:

#6620952 Napisano: 16.07.2019 22:58:20
Popieram, to ze zwraca uwagę, kiedy mówi się nieprawdę.
1 brucee 0

taalvikki

#6620954 Napisano: 16.07.2019 23:01:00
Andzik napisał(a):

a jaka jest prawda? i czy nie warto o to pytać historyków - filozofów, a nie dzieciaki?
0 0

Gość:

#6620956 Napisano: 16.07.2019 23:03:52
taalvikki napisał(a):

Andzik napisał(a):

a jaka jest prawda? i czy nie warto o to pytać historyków - filozofów, a nie dzieciaki?

Więc uważasz że Armia Krajowa mordowała dzieci i kobiety w ciąży, tak jak UPA i oni się tym szczycą.
0 0

dwaburekoty

#6620957 Napisano: 16.07.2019 23:07:52
taalvikki napisał(a):

Andzik napisał(a):

Co to za afera w toruńskiej szkole? Ja przeczytałam tylko artykuł, więc nie wiem z pierwszej ręki, ale się wkurzyłam. Artykuł był o polskim chłopcu co w szkole zwrócił uwagę koledze z Ukrainy, bo po jego poglądach śmiem wątpić czy zasługuje na mino jego kolegi. Ten chłopiec wychwalał banderę i UPA. A wcześniej opluł koszulkę polskiego chłopca bo miał założoną z niezłomnymi. Teraz się pytam gdzie jest szkoła, bowiem zgłosili winę polskiego chłopca, tak wiem bo bali się posądzenia o nacjonalizm, tak pozwalajmy by nas opluwano. Powinna być ostra reprymenda dla Toruńskiej szkoły. Jestem tolerancyjna, ale to był mord i popieram stanowisko polskiego chłopca. Porównywać AK do UPA, to skandal!. Czy może ktoś bardziej orientuje się w tej sprawie?

czyli popierasz chłopięco - dziecinne wyzwiska na przerwach? o losie emotka

to nie jest żadna wojenka między dziećmi, tylko rola rodziców i nauczycieli, by przekazywali PRAWDĘ historyczną. a prawda nie jest nigdy czarno - biała.  bo i Polacy mają prawo czuć się skrzywdzeni, ale i Ukraińcy - przez długi czas poniżani - mogli zwyczajnie psychicznie nie wytrzymać. to są skomplikowane kwestie, w których nie ma tych dobrych i tych złych. ale kto by o tym rozmawiał z dziećmi w szkole, która musi być pro - polska.

Ukraincy często nie mają pojęcia na temat mordu wolynskiego. Ich pojęcie o historii jest mgliste, a jeśli już jakieś jest, to uważają je za wymysł. Wiem, co mówię... W przeciwieństwie do Polaków mają też wpojoną ogromną dumę narodową.
Ja historyczną edukację swojego męża zaczęłam w Polsce. Obejrzał parę(naście) dokumentów na ten temat, bo jak sam powiedział, on o tym nie miał pojęcia (a jest z terenów, które miłością ddziałań Bandery nie darzą).
1 brucee 0

Gość:

#6620963 Napisano: 16.07.2019 23:30:06
dwaburekoty napisał(a):

taalvikki napisał(a):

Andzik napisał(a):

Co to za afera w toruńskiej szkole? Ja przeczytałam tylko artykuł, więc nie wiem z pierwszej ręki, ale się wkurzyłam. Artykuł był o polskim chłopcu co w szkole zwrócił uwagę koledze z Ukrainy, bo po jego poglądach śmiem wątpić czy zasługuje na mino jego kolegi. Ten chłopiec wychwalał banderę i UPA. A wcześniej opluł koszulkę polskiego chłopca bo miał założoną z niezłomnymi. Teraz się pytam gdzie jest szkoła, bowiem zgłosili winę polskiego chłopca, tak wiem bo bali się posądzenia o nacjonalizm, tak pozwalajmy by nas opluwano. Powinna być ostra reprymenda dla Toruńskiej szkoły. Jestem tolerancyjna, ale to był mord i popieram stanowisko polskiego chłopca. Porównywać AK do UPA, to skandal!. Czy może ktoś bardziej orientuje się w tej sprawie?

czyli popierasz chłopięco - dziecinne wyzwiska na przerwach? o losie emotka

to nie jest żadna wojenka między dziećmi, tylko rola rodziców i nauczycieli, by przekazywali PRAWDĘ historyczną. a prawda nie jest nigdy czarno - biała.  bo i Polacy mają prawo czuć się skrzywdzeni, ale i Ukraińcy - przez długi czas poniżani - mogli zwyczajnie psychicznie nie wytrzymać. to są skomplikowane kwestie, w których nie ma tych dobrych i tych złych. ale kto by o tym rozmawiał z dziećmi w szkole, która musi być pro - polska.

Ukraincy często nie mają pojęcia na temat mordu wolynskiego. Ich pojęcie o historii jest mgliste, a jeśli już jakieś jest, to uważają je za wymysł. Wiem, co mówię... W przeciwieństwie do Polaków mają też wpojoną ogromną dumę narodową.
Ja historyczną edukację swojego męża zaczęłam w Polsce. Obejrzał parę(naście) dokumentów na ten temat, bo jak sam powiedział, on o tym nie miał pojęcia (a jest z terenów, które miłością ddziałań Bandery nie darzą)O

Ostro zareagowałam, bowiem mój dziadek był w AK i  wiem, że jesteśmy im winni szacunek, to pokolenie wymiera i to my musimy zadbać o to by nasze dzieci doceniały ich wkład.

nanajka81

#6621320 Napisano: 18.07.2019 09:20:41
Wkurza mnie TESCO MAGAZYN - nagroda z marca wciąż nie dotarła a oni jakąś ciemnotę pociskają emotka I co z nimi zrobić? Przez maila już nie odpisują, na FB też mnie zlewają...
1 kumulacja 0

ziolko

#6621352 Napisano: 18.07.2019 10:40:49
nanajka81 napisał(a):

Wkurza mnie TESCO MAGAZYN - nagroda z marca wciąż nie dotarła a oni jakąś ciemnotę pociskają emotka  I co z nimi zrobić? Przez maila już nie odpisują, na FB też mnie zlewają...

Cóż.. Media Contact i wszystko jasne..
Może postrasz ich jeszcze rzecznikiem praw konsumenta??

Swoją drogą dziwię się, że jeszcze ktoś bierze udział w tych konkursach, po tak wielu przekrętach z ich strony.. 

Jestem ciekawa, jakie dają ceny albo co im obiecują lub dają pod stołem, że od lat jest wybierana ciągle ta sama agencja do organizowania konkursów... Dla mnie to podejrzane. 

mczarna

#6621610 Napisano: 18.07.2019 21:05:59
Wkurzają mnie konkursy fotograficzne- typu konkurs wakacyjny, wstaw fotę z podróży,wstaw fotę,gdzie z wami był nasz produkt itd itp, które nie trwają do końca wakacji,tylko np. do połowy czy końca lipca...Kuźwa,ktoś nie wie ile trwają wakacje i ludzie nawet w sierpniu jeżdżą na wczasy itd?

androm

#6621611 Napisano: 18.07.2019 21:06:50
ziolko napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Wkurza mnie TESCO MAGAZYN - nagroda z marca wciąż nie dotarła a oni jakąś ciemnotę pociskają emotka  I co z nimi zrobić? Przez maila już nie odpisują, na FB też mnie zlewają...

Cóż.. Media Contact i wszystko jasne..
Może postrasz ich jeszcze rzecznikiem praw konsumenta??

Swoją drogą dziwię się, że jeszcze ktoś bierze udział w tych konkursach, po tak wielu przekrętach z ich strony.. 

Jestem ciekawa, jakie dają ceny albo co im obiecują lub dają pod stołem, że od lat jest wybierana ciągle ta sama agencja do organizowania konkursów... Dla mnie to podejrzane. 

napisałam do nich ze 4 miesiące temu, że widzę się na liście, a nie dostałam maila to nigdy mi na ten mój mail nie odpisali, masakra

jokan

#6621618 Napisano: 18.07.2019 21:31:28
mczarna napisał(a):

Wkurzają mnie konkursy fotograficzne- typu konkurs wakacyjny, wstaw fotę z podróży,wstaw fotę,gdzie z wami był nasz produkt itd itp, które nie trwają do końca wakacji,tylko np. do połowy czy końca lipca...Kuźwa,ktoś nie wie ile trwają wakacje i ludzie nawet w sierpniu jeżdżą na wczasy itd?

a najlepsze jest to, ze takich konkursow jest cala masa, trzeba by bylo dodatkowo tachac walize z roznycmi produktami do zdjec....albo kupowac gdzies na miejscu specjalnie emotka
0 0

mczarna

#6621621 Napisano: 18.07.2019 21:37:03
jokan napisał(a):

mczarna napisał(a):

a najlepsze jest to, ze takich konkursow jest cala masa, trzeba by bylo dodatkowo tachac walize z roznycmi produktami do zdjec....albo kupowac gdzies na miejscu specjalnie emotka

No jak akurat masz gdzie i nie siedzisz w robocie czekając choćby na weekend,żeby cokolwiek wydusić z siebie, a co do urlopu to z ostatnich dyskusji można wywnioskować,że 1 walizka-ciuchy, 2 walizka paragony, 3 walizka rzeczy do fotek- a to tylko o 1 osobę chodzi, a ja mam 4 do spakowania,hahah:P Tira chyba zacznę brać:P
emotka
1 atyde25 0

tereniagno

#6621627 Napisano: 18.07.2019 21:48:12
jokan napisał(a):

mczarna napisał(a):

Też mnie wkurzają i dlatego nie biorę w nich nigdy udziałuemotka
0 0

faworek

#6621640 Napisano: 18.07.2019 22:03:45
tereniagno napisał(a):

jokan napisał(a):

mczarna napisał(a):

Też mnie wkurzają i dlatego nie biorę w nich nigdy udziału emotka

Miałam takie fazy, że brałam różne produkty i gadżety, żeby zrobić foty na konkursy wakacyjne i nigdy nic nie wygrałam (no może raz wpadła jakaś głupotka). 
Straciłam z mężem tylko kupę czasu na poszukiwanie miejscówek i tachanie wszystkiego. Pełno nerwów emotka  Więc teraz pierdzielę to, jak mamy wczasy i urlop to odpoczywamy też od konkursów i nawet palcem nie kiwnę, by coś zrobić emotka    

jokan

#6621644 Napisano: 18.07.2019 22:10:02
faworek napisał(a):

tereniagno napisał(a):

jokan napisał(a):

mczarna napisał(a):

Miałam takie fazy, że brałam różne produkty i gadżety, żeby zrobić foty na konkursy wakacyjne i nigdy nic nie wygrałam (no może raz wpadła jakaś głupotka). 
Straciłam z mężem tylko kupę czasu na poszukiwanie miejscówek i tachanie wszystkiego. Pełno nerwów emotka  Więc teraz pierdzielę to, jak mamy wczasy i urlop to odpoczywamy też od konkursów i nawet palcem nie kiwnę, by coś zrobić emotka    

ja w tym roku też się o takie 1 pokusiłam zdjęcie, oczywiście nic nie wygrałam, także daję sobie z tym spokój emotka
1 faworek 0

ziolko

#6621659 Napisano: 18.07.2019 23:11:49
Wkurza mnie, że znowu nadchodzą upały i susza się pogłębi. 
Co za tym idzie owoce i warzywa będą drogie i mało. Kto to widział, żeby młode ziemniaki o tej porze kosztowały 3 zł? 
0 0

mczarna

#6621663 Napisano: 18.07.2019 23:15:37
jokan napisał(a):

faworek napisał(a):

tereniagno napisał(a):

jokan napisał(a):

mczarna napisał(a):

ja w tym roku też się o takie 1 pokusiłam zdjęcie, oczywiście nic nie wygrałam, także daję sobie z tym spokój emotka

Ja bym chciała jeszcze dodać korzystając już z tego co napisałam,że będąc na wakacjach zawsze przed szukam konkursowego sklepu, bo a nuż nagle się trafi taki Polo itd:P To już inny temat jak czas trwania letnich konkursów...
1 faworek 0

pioge7

#6621684 Napisano: 19.07.2019 07:34:47
mczarna napisał(a):

jokan napisał(a):

faworek napisał(a):

tereniagno napisał(a):

jokan napisał(a):

mczarna napisał(a):

Ja bym chciała jeszcze dodać korzystając już z tego co napisałam,że będąc na wakacjach zawsze przed szukam konkursowego sklepu, bo a nuż nagle się trafi taki Polo itd:P To już inny temat jak czas trwania letnich konkursów...

to jeszcze nic. W tym roku Wielkanoc 21.04 a konkursy żeby wstawić wielkanocne danie trwały do mniej więc 13-15.04 emotka niedługo zdjęcia z Mikołajem będzie trzeba do 20.11 wstawić ????????????

jokan

#6621725 Napisano: 19.07.2019 10:14:34
Na Zywca nie mam już sił...nawet na znalezione kapsle/ zawleczki a myślałam, że będą szczęśliwe...
0 0

mama-l-k-m

#6621726 Napisano: 19.07.2019 10:16:18
mczarna napisał(a):

jokan napisał(a):

mczarna napisał(a):

No jak akurat masz gdzie i nie siedzisz w robocie czekając choćby na weekend,żeby cokolwiek wydusić z siebie, a co do urlopu to z ostatnich dyskusji można wywnioskować,że 1 walizka-ciuchy, 2 walizka paragony, 3 walizka rzeczy do fotek- a to tylko o 1 osobę chodzi, a ja mam 4 do spakowania,hahah:P Tira chyba zacznę brać:P
emotka

ja mam 5  a na urlop przeważnie wyjeżdżamy w czerwcu więc konkuroswych fotek nie robiłam - nic nie brałam ze sobą ani paragonów, ani produktów, nie kupowałam ani nie szukałam sklepów konkursowych ale może mam za krótki staż w konkursach emotka
urlop to urlop od wszystkiego emotka
0 0

tereniagno

#6621912 Napisano: 19.07.2019 17:02:17
joan napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Oj,oj,okropnie wkurzyłam się.Po ful  próbach wygrałam jedną, jedyną sofę z Prince Polo i na dodatek przepadła, ponieważ nie spełniłam warunków emotka emotka emotka
Na paragonie nie było konkretnie napisane "prince polo",tylko "WAFLE KRAFT P"  emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka
Gdybym wiedziała,że to nie przejdzie, poszłabym do sklepu po adnotację emotka emotka emotka emotka

Hmm, moim zdaniem na pierwszy rzut oka widać, że nie przejdzie. To tak, jakby należało kupić proszek do prania Persil, a na paragonie wydrukowana byłaby informacja "proszek Ariel".

Inna sprawa, że akurat w Twoim przypadku:
wafelek Prince Polo został stworzony przez firmę Olza, którą wykupiła firma Kraft, która to zmieniła w 2013 nazwę na Mondelez. Podsumowując: Kraft = Mondelez. Zatem wafelek Prince Polo to wafelek firmy Kraft. Jeśli zależy Ci na tej nagrodzie, możesz złożyć reklamację.

Złożyłam reklamację , dołączając skan adnotacji z pieczątka sklepu i niestety otrzymałam odpowiedź negatywną  -reklamacji nie uznali emotka emotka emotka emotka emotka Miałam cichą nadzieję, że uznająemotka
2 brucee, joan 0