Wkurza mnie...

androm

#6622299 Napisano: 21.07.2019 18:51:02
Na miejscu agencji to zamiast jakichś adnotacji, których się boją często w sklepach dawać (sama miałam sytuację jak babka się bała dać pieczątki "bo ona nie może dawać pieczątek", a to kierownik sklepu taki mądry...
Agencja powinna się kontaktować ze sklepem jak mą wąty (niech se zadzwoni). Konsument nie powinien być pokrzywdzony, powinno się to odbyć poza nim. W żadnym wypadku jak kupił, nie powinna mu być odebrana nagroda.
Wszystko powinno być przesądzane na jego korzyść w razie niejasności, a to dlatego, że agencja i producent żyją z konsumenta, bez niego, by nie było businessu więc powinni się z nim jak z jajkiem obchodzić, a nie uwalać przy byle okazji pozostawiając niesmak, czyli zgoła przeciwny efekt osiągając niż ten do którego ich zatrudniono.

tereniagno

#6622327 Napisano: 21.07.2019 21:12:07
androm napisał(a):

Na miejscu agencji to zamiast jakichś adnotacji, których się boją często w sklepach dawać (sama miałam sytuację jak babka się bała dać pieczątki "bo ona nie może dawać pieczątek", a to kierownik sklepu taki mądry...
Agencja powinna się kontaktować ze sklepem jak mą wąty (niech se zadzwoni). Konsument nie powinien być pokrzywdzony, powinno się to odbyć poza nim. W żadnym wypadku jak kupił, nie powinna mu być odebrana nagroda.
Wszystko powinno być przesądzane na jego korzyść w razie niejasności, a to dlatego, że agencja i producent żyją z konsumenta, bez niego, by nie było businessu więc powinni się z nim jak z jajkiem obchodzić, a nie uwalać przy byle okazji pozostawiając niesmak, czyli zgoła przeciwny efekt osiągając niż ten do którego ich zatrudniono.

Na każdym paragonie jest nr NIP i nr kasy fiskalnej, które to wpisuje się w formularz, więc mają wgląd do sprawdzenia paragonu, czy taki produkt był zakupiony. Przy weryfikacji ponoć dokładnie   sprawdzają paragony. Skoro mieli wątpliwości, powinni sobie zadzwonić do danego sklepu. Już pisałam, że kierowniczka sklepu wpisała na odwrocie paragonu, że to ten produkt i postawiła pieczątkę. To nie jest jakiś sklepik osiedlowy, tylko duża sieć sklepów.
Nie chodzi mi w tej chwili o mój paragon, ale ogólnie o Organizatorów.

pc174

#6622356 Napisano: 22.07.2019 00:44:41
Ja już nie chcę więcej fartuchów z Kasztelana. Dajcie coś innego emotka  
0 0

taalvikki

#6622360 Napisano: 22.07.2019 02:13:13
a mnie wkurza to, co zadziało się w Białymstoku. wkurza i smuci. i jeszcze to, że typy z butelkami i petardami zasłaniali się dzieciakami. to jakiś chory region, wybaczcie (mój rodziny Tarnów też pewnie nie byłby gorszy). emotka

jokan

#6622805 Napisano: 23.07.2019 11:42:36
niech chwal...przed zachodem slonca....a jednak idioci tez sa na allegro....emotka emotka emotka tylko dlaczego na mnie trafilo ?
1 atyde25 0

wilhelmzdobywca

#6622812 Napisano: 23.07.2019 11:58:06
Wkurza mnie, że firmy nie podchodzą poważnie do pisemnych zgłoszeń problemów - dopiero jak się dzwoni i zrobi awanturę, może ktoś się przejmie. A ja nie lubię, wolę pisać. W ostatnich dwóch tygodniach na kilka różnych zgłoszeń, do różnych firm, bez odpowiedzi wiszą 3, w 1 dostałam odpowiedź mniej więcej "przykro nam, ale czas minął", a w 2 odpowiedź była zupełnie jak z automatu, w stylu "dziękujemy za zgłoszenie, w razie dalszych problemów prosimy o kontakt." SERIO. emotka
0 0

jokan

#6622828 Napisano: 23.07.2019 12:02:00
wilhelmzdobywca napisał(a):

Wkurza mnie, że firmy nie podchodzą poważnie do pisemnych zgłoszeń problemów - dopiero jak się dzwoni i zrobi awanturę, może ktoś się przejmie. A ja nie lubię, wolę pisać. W ostatnich dwóch tygodniach na kilka różnych zgłoszeń, do różnych firm, bez odpowiedzi wiszą 3, w 1 dostałam odpowiedź mniej więcej "przykro nam, ale czas minął", a w 2 odpowiedź była zupełnie jak z automatu, w stylu "dziękujemy za zgłoszenie, w razie dalszych problemów prosimy o kontakt." SERIO. emotka

tak dziala niestety wiekszosc firm...czasami stawiam sobie pytanie, jak taka firma funkcjonuje na rynku? Masakra...

wilhelmzdobywca

#6622834 Napisano: 23.07.2019 12:17:42
jokan napisał(a):

tak dziala niestety wiekszosc firm...czasami stawiam sobie pytanie, jak taka firma funkcjonuje na rynku? Masakra...

No właśnie... mają standardy obsługi, osobne biura obsługi klienta... To duże firmy, m. in. Amazon, Payback, mam wrażenie, że bardziej przejęłaby się Pani Stasia z osiedlowego sklepu... emotka
0 0

cudaczek121

#6622841 Napisano: 23.07.2019 12:28:21
tereniagno napisał(a):

isiulka napisał(a):

Może w tym, że mondelez robi tez inne batoniko/wafle. A może w tym, ze regulamin pisze o tym w conajmniej 4 punktach, ze jeśli na paragonie nie widnieje nazwa to należy odesłać zdjęcie z adnotacja sklepu. Nie rozumiem, ktos bierze konkursowy paragon, widzi ze nie ma nazwy i pomimo informacji co należy zrobić w tej sytuacji, odsyła paragon bez nazwy produktu i bez adnotacji sklepu a potem ma pretensje do organizatora? O ile dobrze pamietam to  nawet w formularzu było dodatkowe okienko na zdjęcie adnotacji.

Nie wysyłałam adnotacji, ponieważ  sugerowałam się tym, że na paragonie jest napisane "Wafelek KRAFT  P " i  to wystarczy.
Kij im w oko, było minęło i przepadło emotka
Człowiek zawsze uczy się na błędach emotka

Przeginają.Pamiętam, bodajże w 2017 roku był konkurs BIC w Biedronce, do wygrania tablety. Na paragonie miałam opis typu: "flamastry", "długopis", bez adnotacji,że to BIC. Zadzwoniłam do Organizatora, czy mam lecieć po pieczątkę.Miła pani z agencji mi powiedziała,że  nie ma takiej potrzeby, bo oni wiedzą, jakie tam w Biedronce mają opisy produktów.Swoją drogą fajna loteria była, tablet wpadł 2 zgłoszeniami.

delfinka101

#6622847 Napisano: 23.07.2019 12:53:34
kermit napisał(a):

Tak trochę w temacie, a trochę nie... Kupiłam dziś Fantasię do picia, żeby spróbować nowości i jestem przerażona opakowaniem.Niby wszyscy trąbią, żeby ograniczać ten plastik a tu: plastikowa pokrywka, pod nią aluminiowe wieczko, pod nim (uwaga) jeszcze jedno, tym raz foliowe wieczko z dziurką do picia. Ja nie jestem jakaś eko, ale to już jakaś przesada. Tak samo mną wstrząsnął ostatnio wygrany ekspres na kapsułki. Nie miałam wcześniej do czynienia z takim, nawet nie do końca wiedziałam jak te kapsułki wyglądają. Zaczyna się od opakowania - gruba folia, w środku kapsułki w dwóch powleczonych kartonikach, no i same kapsułki - kupa plastiku, którą wyrzucasz. Takie ekspresy chyba powinny być zakazane ..

Do tego cena tych kapsułek  wysoka.Ja kupiłam sobie 3 wielokrotnego użytku, wsypywałam tam swoją kawę, przeżyły sam ekspres:)
1 joan 0

Gość: kermit

#6622859 Napisano: 23.07.2019 13:15:29
delfinka101 napisał(a):

kermit napisał(a):

Tak trochę w temacie, a trochę nie... Kupiłam dziś Fantasię do picia, żeby spróbować nowości i jestem przerażona opakowaniem.Niby wszyscy trąbią, żeby ograniczać ten plastik a tu: plastikowa pokrywka, pod nią aluminiowe wieczko, pod nim (uwaga) jeszcze jedno, tym raz foliowe wieczko z dziurką do picia. Ja nie jestem jakaś eko, ale to już jakaś przesada. Tak samo mną wstrząsnął ostatnio wygrany ekspres na kapsułki. Nie miałam wcześniej do czynienia z takim, nawet nie do końca wiedziałam jak te kapsułki wyglądają. Zaczyna się od opakowania - gruba folia, w środku kapsułki w dwóch powleczonych kartonikach, no i same kapsułki - kupa plastiku, którą wyrzucasz. Takie ekspresy chyba powinny być zakazane ..

Do tego cena tych kapsułek  wysoka.Ja kupiłam sobie 3 wielokrotnego użytku, wsypywałam tam swoją kawę, przeżyły sam ekspres:)

Ja bym bardzo chętnie takie
wielorazowe kupiła, ale nie potrafię znaleźć do Tassimo. Do Nespresso widziałam, a do tego nie. A ty jaki masz/miałaś ten ekspres?
0 0

delfinka101

#6622861 Napisano: 23.07.2019 13:18:24
kermit napisał(a):

Ja bym bardzo chętnie takie
wielorazowe kupiła, ale nie potrafię znaleźć do Tassimo. Do Nespresso widziałam, a do tego nie. A ty jaki masz/miałaś ten ekspres?

Właśnie do  dolce gusto nescafe. Do tasimo nie ma bo tam są te kapsułki po kodzie odczytywane. 
0 0

pikawka

#6622983 Napisano: 23.07.2019 16:48:10
Wszyscy się chwalą jakimiś rezerwami, głosnikami, leżuchami a u mnie nic. Zero, nuul nic. NIGDY nie wpadła mi żadna rezerwa a gram juz z 8 miesięcy jak nic emotka emotka emotka
1 atyde25 0

cudaczek121

#6623053 Napisano: 23.07.2019 20:45:14
Wkurza mnie, gdy ludzie w wątku mdw piszą, że wygrali coś tam,ale i tak im ta rzecz przepadnie, bo wyrzucili/zgubili paragon albo w ogóle nie posiadali nigdy dowodu zakupu emotka Przecież to jasne,że nagrody nie otrzymają,więc po co się w ogóle wpisywaćemotka

wilhelmzdobywca

#6623054 Napisano: 23.07.2019 20:52:47

Od tego wpisu otrzymałam 3 maile, z czego 2 to zaległe odpowiedzi po wielu dniach, a jeden to kolejna odpowiedź, mimo że już do firmy nie pisałam emotka Jeśli to forum tak zaklina, to już się nie dziwię, że tyle osób pisze w wątku "nic dziś nie wygrałam/em" i ... wygrywa emotka Chyba też zacznę częściej się skarżyć, niesamowite emotka
1 atyde25 0

asantesana

#6623062 Napisano: 23.07.2019 21:09:04
pc174 napisał(a):

Oddawaj fartucha, ja nic nie mogę wygrać emotka
2 pc174, maryam 0

pc174

#6623065 Napisano: 23.07.2019 21:13:41
koniczynka123 napisał(a):

pc174 napisał(a):

To dlaczego grasz ciągle o tej samej godzinie? Przeciez wiesz, że nagroda przypisana jest do okreslonej i innej nagrody o tej godzinie nie trafisz. Ja fartuchy odpuscilam, bo wiem że jest wielu którzy sie ucieszą nawet z fartucha.  

Na początku nie myślałem, że są aż tak leniwi, no ale cóż... Znajomi się bardzo ucieszą z fartuchów emotka
0 0

gyrydymptum

#6623069 Napisano: 23.07.2019 21:21:15
pikawka napisał(a):

Wszyscy się chwalą jakimiś rezerwami, głosnikami, leżuchami a u mnie nic. Zero, nuul nic. NIGDY nie wpadła mi żadna rezerwa a gram juz z 8 miesięcy jak nic  emotka emotka emotka

To czekaj cierpliwie mi dziś wpadła pierwsza prince polo po 10 miesiącach grania emotka   Zgłosiłam dwa paragony bo princ polo uszami wychodzi po wcześniejszych ich loteriach z lepszymi nagrodami z zerowymi wygranymi.
1 pikawka 0

pikawka

#6623070 Napisano: 23.07.2019 21:25:53
gyrydymptum napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wszyscy się chwalą jakimiś rezerwami, głosnikami, leżuchami a u mnie nic. Zero, nuul nic. NIGDY nie wpadła mi żadna rezerwa a gram juz z 8 miesięcy jak nic  emotka emotka emotka

To czekaj cierpliwie mi dziś wpadła pierwsza prince polo po 10 miesiącach grania emotka   Zgłosiłam dwa paragony bo princ polo uszami wychodzi po wcześniejszych ich loteriach z lepszymi nagrodami z zerowymi wygranymi.

Czyli jest nadzieja dla mnie emotka
0 0

agakaz2

#6623129 Napisano: 24.07.2019 05:53:43
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, gdy ludzie w wątku mdw piszą, że wygrali coś tam,ale i tak im ta rzecz przepadnie, bo wyrzucili/zgubili paragon albo w ogóle nie posiadali nigdy dowodu zakupu emotka Przecież to jasne,że nagrody nie otrzymają,więc po co się w ogóle wpisywać emotka

piszą by coś było wpisane

mnie wkurza czas tyle jeszcze do urlopu eh
0 0