Wkurza mnie...

ewikewikk

#6617500 Napisano: 06.07.2019 23:52:26
Lewiatan - za kosz z żarciem chcą zatrzymać oryginały paragonów, wrrr!
0 0

faworek

#6617810 Napisano: 08.07.2019 11:08:51
Wkurza mnie służba zdrowia. Wczoraj moja babcia złamała nogę, przyjechali młodzi ratownicy, a raczej śpiąca królewna i śpiący rycerz. Totalnie nieprzytomni, na grzeczne pytania mojej Mamy, całkowicie ją olewali. Dopiero, gdy ich solidnie opierniczyłam zmieniła ton pani ratowniczka. Młodzi ludzie, a przyjechali jakby robili totalną łaskę. I weź człowieku bądź miły i grzeczny, nie opłaca się. 

joan

#6617816 Napisano: 08.07.2019 11:13:59
Mejl z piątku:
"Drogi laureacie!
(..)
Niestety tym razem nie udało się wygrać nagrody.
Wiadomość wysłana przez:Brand New Sp. z o.o. Sp. K."
Aha.
emotka

delfinka101

#6617817 Napisano: 08.07.2019 11:15:48
ewikewikk napisał(a):

Nie mogą bo w/g regulaminu paragony tylko do okazania. Ja im wszystkich  ksero zrobiłam by mieli a oryginalne mogą tylko zobaczyć. 
1 brucee 0

grappa25

#6617879 Napisano: 08.07.2019 12:34:03
z cyklu "Podłość ludzka nie ma granic". Wystawiłam na OLX przedmiot mi niepotrzebny za darmo. Ogłoszenie wstawiłam o 12.30 w nocy. Około pierwszej w nocy dzwoni telefon- nr zastrzeżony. Myślałam, że coś się komuś z rodziny lub znajomych stało, odbieram, a tu paniusia mówi, że dzwoni w sprawie ogłoszenia ! Pytam jej dlaczego Pani dzwoni o tej godzinie, a ona na to- przecież i tak pani nie śpi , bo przed chwilą się pojawiło ogłoszenie... Rodzina postawiona na nogi -masakra jakaś !!!

kumulacja

#6617885 Napisano: 08.07.2019 12:40:21
grappa25 napisał(a):

z cyklu "Podłość ludzka nie ma granic". Wystawiłam na OLX przedmiot mi niepotrzebny za darmo. Ogłoszenie wstawiłam o 12.30 w nocy. Około pierwszej w nocy dzwoni telefon- nr zastrzeżony. Myślałam, że coś się komuś z rodziny lub znajomych stało, odbieram, a tu paniusia mówi, że dzwoni w sprawie ogłoszenia ! Pytam jej dlaczego Pani dzwoni o tej godzinie, a ona na to- przecież i tak pani nie śpi , bo przed chwilą się pojawiło ogłoszenie... Rodzina postawiona na nogi -masakra jakaś !!!

Sprzedawałam kiedyś kawy kupione na konkurs. O pierwszej w nocy (!!!) dzwoni facet i mówi, że jest zainteresowany większą
ilością kawy i pyta, czy mam więcej. A moje ogłoszenie na pewno nie było wystawione chwilę wcześniej. Niektórzy ludzie są okropni!
1 grappa25 0

cudaczek121

#6617928 Napisano: 08.07.2019 14:05:50
grappa25 napisał(a):

Może pańcia nie chciała przegapić okazji i się bała,że nie będzie pierwsza emotka
2 pioge7, ziolko 0

ziolko

#6617940 Napisano: 08.07.2019 14:46:13
cudaczek121 napisał(a):

grappa25 napisał(a):

Może pańcia nie chciała przegapić okazji i się bała,że nie będzie pierwsza emotka

Też tak myślę.. 
Kuzyn trafił kilka razy super ofertę na OLX. Zadzwonił już po 2-3 minutach od wystawienia (akurat ogłoszenie mu się pokazało). Gdyby nie to, to byłoby za późno, bo oferta cieszyła się takim powodzeniem i miała tyle telefonów, że babka musiała usunąć ogłoszenie. 
Dodam, że ogłoszenie około godziny  17-18... 
0 0

tupotka

#6617946 Napisano: 08.07.2019 15:03:38
Wkurza mnie że od końca kwietnia walczę już nie tylko ze sklepem w którym kupiłam lodówkę,ale i z Biurem konsumenta.....Wysłałam skargę do urzędu w opcji-list polecony i trafiła mi się mało konsekwentna urzędniczka emotka  Najpierw trzymała miesiąc moją sprawę w stanie nieruszonym,a dziś po moim zapytaniu czy ma jakieś wieści stwierdziła że sklep przysłał odpowiedź negatywną.Zaprasza mnie do siebie w celu ustalenia dalszych poczynań.......gdzie gwarancja na sprzęt minęła chwilę wcześniej.Ps.Do tego wszystkiego Pani urzędniczka proponowała w międzyczasie bym zrobiła inną formę reklamacji tzn.na swój koszt wynajęła paletę do transportu lodówki by na niej sprzęt owy odesłać plus cały ciąg dokumentów reklamacji i bym czekała że może sklep akurat się zlituje i wtedy sklep się zlituje i uzna reklamacje.......Wisienką na torcie jest wczorajsza zupa wyjęta z zacnej lodówki,która wykazuje oznaki skiśnięcia emotka
0 0

vanillasky-2017

#6617950 Napisano: 08.07.2019 15:16:45
delfinka101 napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Nie mogą bo w/g regulaminu paragony tylko do okazania. Ja im wszystkich  ksero zrobiłam by mieli a oryginalne mogą tylko zobaczyć. 

Tak, ja też przy odbiorze mówiłam, że w regulaminie i w sms napisano, że należy okazać paragon a nie pozostawić w sklepie, ale kierowniczka przyniosła swoją instrukcję z info  co ma zrobić przy wydaniu nagrody i było napisane, że mają odebrać paragon.
1 brucee 0

delfinka101

#6617970 Napisano: 08.07.2019 16:02:08
vanillasky-2017 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Tak, ja też przy odbiorze mówiłam, że w regulaminie i w sms napisano, że należy okazać paragon a nie pozostawić w sklepie, ale kierowniczka przyniosła swoją instrukcję z info  co ma zrobić przy wydaniu nagrody i było napisane, że mają odebrać paragon.

Właśnie odebrałam moje 2 kosze i paragony tylko pokazałam.Miała instrukcję pomogłam jej wypełnić, ksero maja i to tyle w temacie. Ich instrukcja nie może naruszać moich paragonów skoro w regulaminie jest o okazaniu a nie oddaniu.Ja tam jeszcze  mam wygrane.Powiedziałam, ze jakby co to po tym jak nie wygram to mogę im dać, teraz sa mi potrzebne.

tamtiram

#6618035 Napisano: 08.07.2019 18:23:43
Wkurza mnie dpd. Wygrałam piłkę w visa. Napisałam do nich dzień za późno bo okazało się, że piłka została zwrócona. Najlepsze jest to, że w dniach w których rzekomo były próby doręczenia byłam w domu...Napisałam do organizatorów czy jest szansa na odebranie jakoś piłki lub ponowne wysłanie to odpisali, że pod koniec lipca jakoś powinna być dopiero decyzja komisji. Ktoś miał kiedyś podobną sytuację? Jest możliwe, że ponownie wyślą? Zależy mi bo to moja pierwsza wygrana, sentymentalnie
1 brucee 0

androm

#6618039 Napisano: 08.07.2019 18:35:22
joan napisał(a):

Mejl z piątku:
"Drogi laureacie!
(..)
Niestety tym razem nie udało się wygrać nagrody.
Wiadomość wysłana przez:Brand New Sp. z o.o. Sp. K."
Aha.
emotka

Gdyby definicja "laureata" była taka jak u nich, to byłam laureatką większości konkursów, bo nie wygrywam, haha

joasiunia

#6618196 Napisano: 09.07.2019 09:35:32
Kuriera mi zmienili emotka Poprzedni był ogarnięty jak mało kto, sympatyczny, zawsze wiedział gdzie mieszkamy, przyjeżdżał o jednej konkretnej porze, jak nie było nikogo to dzwonił... A jego następcy zostawiają paczki po sąsiadach (od dwóch tygodni jeszcze żaden do nas nie dojechał emotka Jak my mamy numer domu B, tak nasze paczki są regularnie zostawiane pod C lub A), nigdy nie dzwonią, jak nikogo nie ma pod wspomnianym A i C, to - z relacji sąsiadów wiem, że kurier zamiast dzwonić telefonem, to stoi i 5 minut pod domem trąbi (tak jakby tym sposobem mógł sprawić, że ktoś się nagle pod domem zmaterializuje emotka ).

Ja się pytam: gdzie NASZ kurier? emotka
2 brucee, kinzao 0

ziolko

#6618346 Napisano: 09.07.2019 13:41:32
joasiunia napisał(a):

Kuriera mi zmienili emotka Poprzedni był ogarnięty jak mało kto, sympatyczny, zawsze wiedział gdzie mieszkamy, przyjeżdżał o jednej konkretnej porze, jak nie było nikogo to dzwonił... A jego następcy zostawiają paczki po sąsiadach (od dwóch tygodni jeszcze żaden do nas nie dojechał emotka Jak my mamy numer domu B, tak nasze paczki są regularnie zostawiane pod C lub A), nigdy nie dzwonią, jak nikogo nie ma pod wspomnianym A i C, to - z relacji sąsiadów wiem, że kurier zamiast dzwonić telefonem, to stoi i 5 minut pod domem trąbi (tak jakby tym sposobem mógł sprawić, że ktoś się nagle pod domem zmaterializuje emotka ).

Też mam numer bloku B i wiele listów w skrzynkach jest pod bloki A i pełne numery... nawet sąsiadujące... 
0 0

aniajukej

#6618352 Napisano: 09.07.2019 14:01:47
Korespondencja z mojego OLX z panem zainteresowanym moim ogłoszeniem: Sprzedam wszystkie sezony "13 posterunku"
Pan: A jest możliwa zamiana na kolekcje archiwum x?
Ja: Nie, dziękuję. Nie cierpię tego serialu.
Pan: To ranczo!
Ja: Nie, dziękuję. Nie interesuje mnie wymiana.
Pan: A morze coś na Blu Rey?
Ja: (brak odpowiedzi)
Pan: Brzydule?
Pan: Czas honoru?
Pan: Titanic na Blu Rey?
Jak napisać wyraźniej, że nie interesuje mnie wymiana? emotka

androm

#6618355 Napisano: 09.07.2019 14:06:57
aniajukej napisał(a):

Korespondencja z mojego OLX z panem zainteresowanym moim ogłoszeniem: Sprzedam wszystkie sezony "13 posterunku"
Jak napisać wyraźniej, że nie interesuje mnie wymiana?  emotka

gość nie jest normalny skoro oglądał "Brzydule"

androm

#6618356 Napisano: 09.07.2019 14:07:55
joasiunia napisał(a):

nie martw się, może zrezygnuje, u mnie potrafią rezygnować po 1 dniu:)
1 brucee 0

aniajukej

#6618358 Napisano: 09.07.2019 14:09:35
androm napisał(a):

aniajukej napisał(a):

Jak napisać wyraźniej, że nie interesuje mnie wymiana?  emotka

gość nie jest normalny skoro oglądał "Brzydule"

emotka Masz rację. Dostanieemotka
2 brucee, androm 0

Gość: amif

#6619360 Napisano: 11.07.2019 20:34:59
Nie mogę wejść na forum z laptopa, internet z Polsatu, ban za spamowanie płatnym linkiem, chyba znowu były ataki z IP Polsatu, efekt co kilka miesięcy problem z wejściem na forum
Help !!!!
0 0