Wkurza mnie...

monikax

#6624123 Napisano: 26.07.2019 15:09:25
Wkurza mnie pogoda. Albo za gorąco, albo za zimno. A kiedy zaczynam urlop to zawsze pada. W sumie to mogę dawać innym znać kiedy planuję urlop, wtedy będę wiedzieli kiedy nosić ze sobą parasol emotka
1 kumulacja 0

estrelitta

#6624183 Napisano: 26.07.2019 18:44:24
Wkurza mnie Google pay. Sciagnelam te aplikacje tylko i wyłącznie dla loterii Visa i nie mogę dodać swoich kart, bo inna nie wiadomo jaka aplikacja blokuje mi ekran. Tylko szkoda, że nie piszą która emotka
0 0

pikawka

#6624207 Napisano: 26.07.2019 21:01:58
estrelitta napisał(a):

Wkurza mnie Google pay. Sciagnelam te aplikacje tylko i wyłącznie dla loterii Visa i nie mogę dodać swoich kart, bo inna nie wiadomo jaka aplikacja blokuje mi ekran. Tylko szkoda, że nie piszą która emotka

Przy tym konkursie trzeba pobrać aplikację?
0 0

mczarna

#6624210 Napisano: 26.07.2019 21:10:42
pikawka napisał(a):

estrelitta napisał(a):

No kartą standardowo się nie liczy.
0 0

pikawka

#6624213 Napisano: 26.07.2019 21:15:17
mczarna napisał(a):

pikawka napisał(a):

estrelitta napisał(a):

Sama rekestracja nie wystarczy? Nie widzę nigdzie wznianki o apce emotka
0 0

mczarna

#6624220 Napisano: 26.07.2019 21:24:21
pikawka napisał(a):

mczarna napisał(a):

pikawka napisał(a):

estrelitta napisał(a):

rekestracja?emotka
0 0

pikawka

#6624233 Napisano: 26.07.2019 21:52:50
8mczarna napisał(a):

pikawka napisał(a):

mczarna napisał(a):

pikawka napisał(a):

estrelitta napisał(a):

rekestracja? emotka

Cholera, raptem drugie somersby piję emotka

mama-l-k-m

#6624250 Napisano: 26.07.2019 23:26:41
to się wkurzyłam bo zgubiła się karta pamięci ze zdjęciami i filmikami od czerwca 2018 do czerwca 2019 emotka  rok z naszego życia - wszystkie ważne i mniej ważne momenty poszły..
brak mi sił - mam porządek w kartach, zimą w wolnych chwilach zrzucam na dysk zewnętrzny a akurat tej jednej nie zgrałam i jej nie ma w pudełku emotka

wczoraj też nagrałam filmik na konkurs w formacie MPS i nie umiem go teraz przerobić na MP4 ale to jest pikuś w porówaniu  ze stratą karty i tymi zdjęciami dzieci emotka
aż ryczę z nerwów - wiem jeszcze będzie wiele pięknych zdjęc ale nie będę mieć pamiątki jak córka pierwszy raz powiedziała mama, jak chlopaki ją podnoszą kiedy stawiała pierwsze kroki.. pare mam na komputerze ale to tylko kilka 
0 0

kolorowekredki

#6624251 Napisano: 26.07.2019 23:33:19
mama-l-k-m napisał(a):

to się wkurzyłam bo zgubiła się karta pamięci ze zdjęciami i filmikami od czerwca 2018 do czerwca 2019  emotka  rok z naszego życia - wszystkie ważne i mniej ważne momenty poszły..
brak mi sił - mam porządek w kartach, zimą w wolnych chwilach zrzucam na dysk zewnętrzny a akurat tej jednej nie zgrałam i jej nie ma w pudełku  emotka

wczoraj też nagrałam filmik na konkurs w formacie MPS i nie umiem go teraz przerobić na MP4 ale to jest pikuś w porówaniu  ze stratą karty i tymi zdjęciami dzieci emotka
aż ryczę z nerwów - wiem jeszcze będzie wiele pięknych zdjęc ale nie będę mieć pamiątki jak córka pierwszy raz powiedziała mama, jak chlopaki ją podnoszą kiedy stawiała pierwsze kroki.. pare mam na komputerze ale to tylko kilka 

Rozumiem stratę i nerwy, ale możliwe że jeszcze karta się odnajdzie.  Może ta karta jest jeszcze w aparacie? Czasem takie rzeczy znajdują się w niespodziewanym momencie kiedy już coś spisaliśmy na straty. Nadzieja jeszcze jest.
1 androm 0

mama-l-k-m

#6624257 Napisano: 26.07.2019 23:42:30

Rozumiem stratę i nerwy, ale możliwe że jeszcze karta się odnajdzie.  Może ta karta jest jeszcze w aparacie? Czasem takie rzeczy znajdują się w niespodziewanym momencie kiedy już coś spisaliśmy na straty. Nadzieja jeszcze jest.

raczej nie emotka  sprawdziłam oba aparaty, półeczkę na którą odkładamy karty, kolczyki aby się nie zgubiło i niestety tam nie ma. Pilnuję bardzo takie rzeczy przed dziećmi bo to chwila aby gdzieś zabrały.
Najgorsze że nie umiem sobie przypomnieć kiedy ostatnio z niej korzystałam bo nową mam od 1 czerwca więc to tylko i aż 1,5mc a do zdjęc konkursowych używam innej aby mieć wszystko na jednej.. eh

ta karta mnie dobiła bo ciężki ten tydzień 
0 0

grappa25

#6624277 Napisano: 27.07.2019 08:45:10
Właśnie się dowiedziałam , że nasz "ukochany" krajowy przewoźnik pt. PKP sprzedaje bilety w normalnej cenie na bilet w 1 klasie bez miejsca siedzącego! Czyli mogę sobie postać na korytarzu kilka godzin z walizką, ale za to po Pańsku , bo w 1 klasie...
0 0

nanajka81

#6624287 Napisano: 27.07.2019 09:22:07
grappa25 napisał(a):

Właśnie się dowiedziałam , że nasz "ukochany" krajowy przewoźnik pt. PKP sprzedaje bilety w normalnej cenie na bilet w 1 klasie bez miejsca siedzącego! Czyli mogę sobie postać na korytarzu kilka godzin z walizką, ale za to po Pańsku , bo w 1 klasie...

W zeszłym roku dostał mi się wagon "widmo" którego nie było. Z mężem i 2 dzieci po prostu kogoś podsiedliśmy, dopiero w warszawie dołączyli nasz wagon i mogliśmy siedzieć zgodnie z miejscówkami które kupiliśmy... Ale gdy początkiem lipca wracaliśmy to 1 klasa była właściwie pusta - 10 osób na dwa wagony na trasie Bielsko-Biała -> Białystok...
0 0

kolorowekredki

#6624299 Napisano: 27.07.2019 10:21:32
mama-l-k-m napisał(a):

raczej nie emotka  sprawdziłam oba aparaty, półeczkę na którą odkładamy karty, kolczyki aby się nie zgubiło i niestety tam nie ma. Pilnuję bardzo takie rzeczy przed dziećmi bo to chwila aby gdzieś zabrały.
Najgorsze że nie umiem sobie przypomnieć kiedy ostatnio z niej korzystałam bo nową mam od 1 czerwca więc to tylko i aż 1,5mc a do zdjęc konkursowych używam innej aby mieć wszystko na jednej.. eh

ta karta mnie dobiła bo ciężki ten tydzień 

Daj znać jakby się znalazła ta karta, mam nadzieję że się jednak tak będzie. Wiem jakie denerwujące są takie rzeczy, raz mi spadł dysk zewnętrzny i oczywiście już było po nim. Jedynie na laptopie miałam wszystkie zdjęcia i filmy bez żadnej kopii i chodziłam podminowana dopóki nie kupiłam kolejnego dysku, uspokoiło mnie dopiero zrobienie kopii na ten nowy dysk.

mama-l-k-m

#6624320 Napisano: 27.07.2019 12:21:09
kolorowekredki napisał(a):

Daj znać jakby się znalazła ta karta, mam nadzieję że się jednak tak będzie. Wiem jakie denerwujące są takie rzeczy, raz mi spadł dysk zewnętrzny i oczywiście już było po nim. Jedynie na laptopie miałam wszystkie zdjęcia i filmy bez żadnej kopii i chodziłam podminowana dopóki nie kupiłam kolejnego dysku, uspokoiło mnie dopiero zrobienie kopii na ten nowy dysk.

też bym chciała aby się odnalazła.
Pocieszam się tylko że jednak mam zgrane zdjęcia z czerwca, lipca, sierpnia 2018 od września już nie - pojedyńcze na laptopie ale zawsze coś jest z tej karty.
teraz będę na bieżąco zgrywać bo to ogromna strata emotka
0 0

sks900

#6624340 Napisano: 27.07.2019 14:00:55
mama-l-k-m napisał(a):

kolorowekredki napisał(a):

też bym chciała aby się odnalazła.
Pocieszam się tylko że jednak mam zgrane zdjęcia z czerwca, lipca, sierpnia 2018 od września już nie - pojedyńcze na laptopie ale zawsze coś jest z tej karty.
teraz będę na bieżąco zgrywać bo to ogromna strata emotka

Takie ważne dane możesz zapisywać w tzw. chmurze internetowej. Np. google oferuje za darmo 15 GB na swoim dysku, ale można sobie wybrać:
https://www.google.com/search?safe=off&ei=pzs8XYjTMMO1sAfCtLSoBw&q=darmowe+chmury+internetowe&oq=darmowa+chmura+inte&gs_l=psy-ab.1.1.0i22i30l2.140909.148114..151012...0.0..0.174.2695.0j19......0....1..gws-wiz.......0i71j0j0i131j35i39j0i67.6O_gOMwoR6E

pawelski

#6624410 Napisano: 27.07.2019 22:50:39
joan napisał(a):

paula9891 napisał(a):

Czy tylko ja się tak panicznie boję tych białych, obrzydliwych robaczków w wiśniach i czereśniach? Czuję jakby to one miały mnie zjeść, a nie ja je  emotka Każdą dokładnie przeglądam, żeby mieć pewność, że przy okazji nie zjem białka emotka Wkurza mnie to!

Dostałam w tym roku full wiśni - umyłam je, a ledwo się woda w kompocie zagotowała, zaczęło wypływać "mięsko" emotka Wszystko wywaliłam, nie byłam w stanie po prostu odcedzić tych robaków i na luzie pić kompocik. Podobno tak jest z wiśniami rosnącymi naturalnie, że trzeba je porządnie namoczyć, potem robaki pływające w wodzie wyłapać i już można jeść. Nie przekonałam się, wolę jagody z lasu emotka

Żeby nie było robali w czereśniach trzeba je spryskać Decisem albo innym środkiem w okresie kwitnienia akacji. Innej rady nie ma chyba że chce się mieć czereśnie ekologiczne z glizdami emotka
0 0

cudaczek121

#6624419 Napisano: 28.07.2019 00:14:15
mama-l-k-m napisał(a):

to się wkurzyłam bo zgubiła się karta pamięci ze zdjęciami i filmikami od czerwca 2018 do czerwca 2019  emotka  rok z naszego życia - wszystkie ważne i mniej ważne momenty poszły..
brak mi sił - mam porządek w kartach, zimą w wolnych chwilach zrzucam na dysk zewnętrzny a akurat tej jednej nie zgrałam i jej nie ma w pudełku  emotka

Ty to się naprawdę nie przejmuj.Przecież na pewno musisz ją mieć na terenie domu.Po paru dniach na spokojnie wróć do szukania i tym razem przeszukaj najmniej spodziewane miejsca.
A propos tematu poszukiwania, pod koniec czerwca dostałam 300 zł premii w pracy.W głowę zachodziłam, gdzie ja tę  kopertę z pieniędzmi wsadziłam.Dopuszczałam nawet myśl, że mi ta koperta z torebki wypadła albo zwyczajnie tą kasę wydałam.Dziś w trakcie sprzątania zaglądam do szuflady biurka, patrzę i 300 zł leży grzecznie i czeka na wydanie emotka Doprawdy nie wiem jakim cudem ta koperta tam wylądowała, tym bardziej ,że  już ostatnio tam szperałam i jej wcale nie znalazłamemotka

cudaczek121

#6624420 Napisano: 28.07.2019 00:16:44
cudaczek121 napisał(a):

mama-l-k-m napisał(a):

aż ryczę z nerwów - wiem jeszcze będzie wiele pięknych zdjęc ale nie będę mieć pamiątki jak córka pierwszy raz powiedziała mama, jak chlopaki ją podnoszą kiedy stawiała pierwsze kroki.. pare mam na komputerze ale to tylko kilka  ie

Ty to się naprawdę nie przejmuj.Przecież na pewno musisz ją mieć na terenie domu.Po paru dniach na spokojnie wróć do szukania i tym razem przeszukaj najmniej spodziewane miejsca.
A propos tematu poszukiwania, pod koniec czerwca dostałam 300 zł premii w pracy.W głowę zachodziłam, gdzie ja tę  kopertę z pieniędzmi wsadziłam.Dopuszczałam nawet myśl, że mi z torebki wypadła albo zwyczajnie tą kasę wydałam.Dziś w trakcie sprzątania zaglądam do szuflady biurka, patrzę i 300 zł leży grzecznie i czeka na wydanie Doprawdy nie wiem jakim cudem ta koperta tam wylądowała, tym bardziej ,że  już ostatnio tam szperałam i jej wcale nie znalazłam emotka

0 0

andziulka21

#6624485 Napisano: 28.07.2019 15:22:37
Wkurzają mnie moje włosy, mam naturalne, blond, kręcone włosy i jednocześnie siano na głowie. Ciągle zmieniam kosmetyki, witaminy i inne specyfiki i nic nie działa.. Moje włosy wyglądają jak siano, wogole nie rosną i się łamią, buu emotka emotka emotka

moskala22

#6624533 Napisano: 28.07.2019 21:24:49
Wkurzają mnie:
- Tchibo - nie mam pojęcia już jak trafić w ich gust
- ceny biletów wstępu do różnych, fajnych miejsc w Polsce, które mam na liście "CHCĘ TO ZOBACZYĆ Z DZIECIAKAMI" (jak pokazałam mężowi podsumowanie kosztów róznych planowanych wycieczek, to po raz kolejny docenił moje wygrane z konkursów - w tamtym roku miałam 10 biletów do Energylandii, 8 biletów do Rabkolandu, wejściówki do Go Jump, Go Kidz, bilety do term, mnóstwo biletów do kina, a w tym roku pustki w takich nagrodach)
0 0