Wkurza mnie...

nanajka81

#6878418 Napisano: 25.08.2022 12:13:41
kalmia86 napisał(a):

Dodatek węglowy. Ludzie kombinują okropnie. Nagle z jednego gospodarstwa domowego robią się 4...

ale to samo było z dodatkiem osłonowym... Niestety ale jest dużo gospodarstw w których mieszkają 2-3 rodziny... Takie czasy że nie stać ludzi na własne 4 kąty i mieszkają jak mieszkają. 
0 0

southlander

#6878461 Napisano: 25.08.2022 14:29:14
Ech... Przez 2 godziny klepałem w notatniku Zgłoszenie Doskonałe na konkurs na którym mi zależało, skopiowałem wstępny szkic w pole odpowiedzi, ale że widziałem mnóstwo do poprawy zwłaszcza w estetyce, więc postanawiałem jeszcze dopracować. Chcę sobie zrobić nowy akapit a tu zamiast shift+enter naciska się enter. Bum, zgłoszenie poszło. 2 godziny na marne, chyba że komisja jakimś cudem doceni tak mocno niechlujne i niedopracowane zgłoszenie.
0 0

gregory

#6878484 Napisano: 25.08.2022 16:21:44
Wkurza mnie, wiec moze coś poradzicie: Czy macie jakiś sposób, żeby paragony konkursowe nie blakły? Przejrzałem ostatnio moje zebrane i zgłoszone do konkursów i ze zgrozą stwierdziłem, że z niektórych sklepów (rodzaj tuszu lub papieru) bledną już po 2-3 tygodniach. tymczasem termin zgłoszenia trwa czasami miesiac, albo dłużej. Co w sytuacji wygranej? jak to udowodnić? Na niektórych naprawdę nic nie widać - została biała kartka...
0 0

moskala22

#6878485 Napisano: 25.08.2022 16:24:24
gregory napisał(a):

Wkurza mnie, wiec moze coś poradzicie: Czy macie jakiś sposób, żeby paragony konkursowe nie blakły? Przejrzałem ostatnio moje zebrane i zgłoszone do konkursów i ze zgrozą stwierdziłem, że z niektórych sklepów (rodzaj tuszu lub papieru) bledną już po 2-3 tygodniach. tymczasem termin zgłoszenia trwa czasami miesiac, albo dłużej. Co w sytuacji wygranej? jak to udowodnić? Na niektórych naprawdę nic nie widać - została biała kartka...

Zapakować do woreczka, woreczek do pojemnika plastikowego i do zamrażarki 
0 0

anaesth

#6878486 Napisano: 25.08.2022 16:25:15
gregory napisał(a):

Wiele osób trzyma paragony w worku strunowym w lodówce. Nie próbowałam, ale widziałam już takie porady. Osobiście trzymam je w koszulkach w segregatorze i nie ma dramatu emotka  

gregory

#6878487 Napisano: 25.08.2022 16:26:09
moskala22 napisał(a):

gregory napisał(a):

Poważnie, czy ironizujesz sobie? tak normalnie pomiedzy schabowe a udko z kurczaka? emotka
0 0

pioge7

#6878488 Napisano: 25.08.2022 16:37:34
gregory napisał(a):

moskala22 napisał(a):

gregory napisał(a):

Poważnie, czy ironizujesz sobie? tak normalnie pomiedzy schabowe a udko z kurczaka? emotka

Lepiej między mielone a indyka 🤣🤣🤣🤣
A tak na poważne.  Tak w zamrażarce lub w lodówce fajnie się trzymią emotka  
1 kumulacja 0

moskala22

#6878501 Napisano: 25.08.2022 17:25:08
gregory napisał(a):

moskala22 napisał(a):

gregory napisał(a):

Poważnie emotka
0 0

Wiolka85

#6878506 Napisano: 25.08.2022 18:36:43
moskala22 napisał(a):

gregory napisał(a):

moskala22 napisał(a):

gregory napisał(a):

Poważnie emotka

Ja trzymam w lodowce w pudełku np. Po tabletkach 😅
0 0

atyde25

#6878631 Napisano: 26.08.2022 12:17:10
Serio paragony w zamrażalce.
Jakoś dbam o nie ale wyobraziłam sobie minę włamywacza bo podobno ludzie tam kasę kitrają zamiast w bieliźnie:P
A co to za cuda papiery hahahahhahah.
Nieważne buty mi miesiąc wytrzymały tylko i podeszwa się odkleiła.Wszystko rozumiem ale miesiąc,ciekawe czy mi reklamację uznają.Nie były jakoś strasznie drogie ale sam fakt buty tylko na miesiąc chodzenia:(
0 0

Astronautka

#6878632 Napisano: 26.08.2022 12:28:02
atyde25 napisał(a):

Serio paragony w zamrażalce.
Jakoś dbam o nie ale wyobraziłam sobie minę włamywacza bo podobno ludzie tam kasę kitrają zamiast w bieliźnie:P
A co to za cuda papiery hahahahhahah.
Nieważne buty mi miesiąc wytrzymały tylko i podeszwa się odkleiła.Wszystko rozumiem ale miesiąc,ciekawe czy mi reklamację uznają.Nie były jakoś strasznie drogie ale sam fakt buty tylko na miesiąc chodzenia:(

Uznają z pewnością bo to traktowane jest jak wada ukryta skoro po miesiącu. 👍
0 0

sesyjnie1

#6878652 Napisano: 26.08.2022 13:20:46
Wkurza mnie, ze wygrywam same nagrody pocieszenia… 

torebka plażowa, kremy,
klapki… a wakacje gdzie ?;)))) 🤣🤣

mam nadzieje ze tuż tuż 
0 0

tereniagno

#6878667 Napisano: 26.08.2022 14:14:54
sesyjnie1 napisał(a):

torebka plażowa, kremy,

mam nadzieje ze tuż tuż 

Ciesz się,że nagrody pocieszenia.
Wkurza mnie, ze nawet tych nagród pocieszenia,
tylko koperta pełna paragonów przegranych
i portfel chudszyemotka W sierpniu ani 1 nagrody,
a za chwile koniec miesiąca z pustką emotka emotka emotka emotka
Idę już, bo po co mam się więcej wkurzaćemotka
0 0

sesyjnie1

#6878675 Napisano: 26.08.2022 14:50:27
tereniagno napisał(a):

sesyjnie1 napisał(a):

torebka plażowa, kremy,

mam nadzieje ze tuż tuż 

Ciesz się,że nagrody pocieszenia.
Wkurza mnie, ze nawet tych nagród pocieszenia,
tylko koperta pełna paragonów przegranych
i portfel chudszyemotka W sierpniu ani 1 nagrody,
a za chwile koniec miesiąca z pustką emotka emotka emotka emotka
Idę już, bo po co mam się więcej wkurzaćemotka

Sierpień jeszcze się nie skończył! Trzymam kciuki żeby pod koniec miesiąca buchnelo nagrodami aż miło !!:)

szczupak

#6878678 Napisano: 26.08.2022 15:06:31
Mój mąż,  który nie pracuje, siedzi w domu, wyjada z lodówki i zarzuca mi, że za mało zarabiam i przez to nigdzie nie wyjeżdżamy, podczas gdy inni co weekend gdzieś jadą
A ja staje na rzęsach , praca na cały etat, dom na cały etat, bo mąż 2 lewe ręce, nawet wodę potrafi przypalić, ogród I  padam już na twarz, nawet wieczorem zdarza mi się zasnąć z telefonem w dłoni  jak myślę nad hasłem:(
I praca mnie też wkurza
Ogólnie życie jest do D, mam wszystkiego dosyć

silvia8

#6878681 Napisano: 26.08.2022 15:09:31
szczupak napisał(a):

Mój mąż,  który nie pracuje, siedzi w domu, wyjada z lodówki i zarzuca mi, że za mało zarabiam i przez to nigdzie nie wyjeżdżamy, podczas gdy inni co weekend gdzieś jadą
A ja staje na rzęsach , praca na cały etat, dom na cały etat, bo mąż 2 lewe ręce, nawet wodę potrafi przypalić, ogród I  padam już na twarz, nawet wieczorem zdarza mi się zasnąć z telefonem w dłoni  jak myślę nad hasłem:(
I praca mnie też wkurza

emotka  Dużo siły i zmian na lepsze!

szczupak

#6878686 Napisano: 26.08.2022 15:27:07
cb656 napisał(a):

szczupak napisał(a):

Mój mąż,  który nie pracuje, siedzi w domu, wyjada z lodówki i zarzuca mi, że za mało zarabiam i przez to nigdzie nie wyjeżdżamy, podczas gdy inni co weekend gdzieś jadą...

Wyślij go na ryby... emotka  Może jakiegoś szczupaka złapie, będzie na obiad... emotka

no z jego zdolnościami to przyniósł by wiadro śniętych ryb  prosto z Odry z odkrywczym stwierdzeniem że "Innych nie było" i jak mi się nie podobają to SAMA mam sobie iść inne złowić!
Ale doceniam twoje poczucie humoru emotka

darog

#6878690 Napisano: 26.08.2022 15:40:17
Metaxa na maxa...... wkurza
0 0

sabaka

#6878712 Napisano: 26.08.2022 16:19:24
szczupak napisał(a):

I praca mnie też wkurza

Nam tak łatwo mówić, bo nie wiemy jak tam sytuacja wygląda między Wami, ale jeśli mąż potrafi w ten sposób bez pohamowania wyrażać się do żony, to jest to ewidentny brak szacunku do drugiego człowieka, nie wyobrażam sobie, by tam była miłość. Znalazł sponsoring i ma czelność jeszcze komentować. Ja w takiej sytuacji bym nie chciała tkwić, ale wiem że osoby dotknięte "przemocą psychiczną" nie widzą tego od takiej strony. Zapewne brak sił na taki krok, ale chociaż wizytę u jakiegoś terapeuty, który pomoże poukładać w głowie pewne rzeczy i będzie łatwiej zrozumieć i ewentualnie podjąć jakieś kroki.

cudaczek121

#6878717 Napisano: 26.08.2022 16:33:08
szczupak napisał(a):

I praca mnie też wkurza

Jeśli on faktycznie w niczym Ci nie pomaga, a do tego ściąga w dół, to po co taki partner?! Pogonić dziada!