Wkurza mnie...

visserarthur

#7318280 Napisano: 03.12.2025 01:11:58
cb656 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Fortis- wciskają kit o negatywnej weryfikacji, bo IP urządzenia było takie samo, a to nie jest IP urządzenia, tylko internetu, bo na każdym urządzeniu jest takie samo, także pójdzie reklamacja.

Adres IP to unikalny numer przypisany Twojemu urządzeniu przez dostawcę usług internetowych (ISP). Dzięki niemu urządzenie może komunikować się w
internecie, kierując swój ruch przez ISP. Dostawca (czyli ISP) może zmieniać Twój adres IP okresowo, dostarczając nowy w razie potrzeby.
W praktyce wygląda to tak, że ja w swoim routerze mam dynamicznie zmienne IP i na przykład po wyłączeniu zasilania i ponownym podłączeniu, może się zalogować w sieci z IP całkowicie zmienionym w stosunku do poprzedniej sesji. Ten mechanizm wykorzystywali konkursowicze kiedyś tam, gdy były konkursy z głosowaniem na prace, a warunkiem było, że danego dnia tylko jeden głos z jednego numeru IP. Resetowało się router i głosowało ponownie emotka
Tak że ten, walcz o swoje. Fortis podpada już nie pierwszy raz! Chyba zacznę go profilaktycznie bojkotować, by się później nie stresować niepotrzebnie i nie żreć z durniami. emotka emotka

Jak mnie "znasz", np. "po Żabce", to wiesz, że ile da radę- nie podaruję!

snowflake

#7318386 Napisano: 03.12.2025 11:29:18
Wkurza mnie wpadanie że skrajności w skrajność emotka
Umiarkowana mgła... widoczność na ok 100m. Żeby było zabawniej, cześć kierowców jeździ tylko na światłach do jazdy dziennej a część już na przeciwmgielnych emotka  Sama nie wiem, co gorsze emotka
0 0

elemelex

#7318390 Napisano: 03.12.2025 11:33:09
Trochę mnie wkurza, że ostatnio ktoś przyniósł do domu covid, ale zdecydowanie bardziej mnie wkurza migrena. Mam porównanie i "wolę" infekcję emotka
Na szczęście obie plagi już odpuszczają.
0 0

nawrotkatv

#7318403 Napisano: 03.12.2025 11:44:49
visserarthur napisał(a):

cb656 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Fortis- wciskają kit o negatywnej weryfikacji, bo IP urządzenia było takie samo, a to nie jest IP urządzenia, tylko internetu, bo na każdym urządzeniu jest takie samo, także pójdzie reklamacja.

Adres IP to unikalny numer przypisany Twojemu urządzeniu przez dostawcę usług internetowych (ISP). Dzięki niemu urządzenie może komunikować się w
internecie, kierując swój ruch przez ISP. Dostawca (czyli ISP) może zmieniać Twój adres IP okresowo, dostarczając nowy w razie potrzeby.
W praktyce wygląda to tak, że ja w swoim routerze mam dynamicznie zmienne IP i na przykład po wyłączeniu zasilania i ponownym podłączeniu, może się zalogować w sieci z IP całkowicie zmienionym w stosunku do poprzedniej sesji. Ten mechanizm wykorzystywali konkursowicze kiedyś tam, gdy były konkursy z głosowaniem na prace, a warunkiem było, że danego dnia tylko jeden głos z jednego numeru IP. Resetowało się router i głosowało ponownie emotka
Tak że ten, walcz o swoje. Fortis podpada już nie pierwszy raz! Chyba zacznę go profilaktycznie bojkotować, by się później nie stresować niepotrzebnie i nie żreć z durniami. emotka emotka

Jak mnie "znasz", np. "po Żabce", to wiesz, że ile da radę- nie podaruję!

To już wiem, czemu tyle razy miałam problem z FORTISEM. Zwalałam na to, że się rypnełam w zgłaszaniu (przy numerach, nipie (chociaż swojego nie znam a sklpów klepie z pamieci) - a tu prosze - mam zmienne IP, bo potrzebuje go wykorzystywać w pracy emotka  Ot i pewnie cała tajemnica
1 cb656 0

atyde25

#7318777 Napisano: 04.12.2025 15:27:13
Nie jestem bystra emotka Wymiana wodomierzy tu słowo klucz wymiana. I my na 3 terminy czekaliśmy A to wymiana na radiowe jak ktoś miał pierwotne jak to pan powiedział. Pani nie ma wodomierzy wcale ? A to my na radiowe tylko wymianę robimy nie zakładanie pierwotne. W jakiej kolejce stałam ani po rozum ,ani po urodę ani po bystrość .Po nic jak ten plemnik wygrał nie wiem emotka
No dobra to będzie straszne teraz te pierwotne zakładać emotka
0 0