Wkurza mnie...

Gość: marielu

#2946054 Napisano: 16.12.2009 09:36:15
tato999 napisał(a):

a moja mama nigdy w nas nie wmuszała jedzenia emotka jak zgłodnieliśmy sami przyszliśmy emotka nie chcieliśmy jeść to też nie dostaliśmy nic słodkiego prosta reguła emotka wmuszanie dziecku jedzenia nie prowadzi do niczego dobrego a już używanie jakichś odżywek na wzmożenie apetytu to głupota totalna potem w starszym wieku dzieci mają większą tendencje do tycia

na mojego niejadka nic nie działało, nie chciał jeść i koniec, wyrósł z niejadkowania, teraz muszę zamykać lodówkę na 7 kłódek , nie martw się karolkas , czas jest najlepszy na wszystko emotka
0 0

Gość: marmoladella

#2946059 Napisano: 16.12.2009 09:40:28
tato999 napisał(a):

sabikus napisał(a):

lovcia88 napisał(a):

karolkas napisał(a):

Mnie wkurza mój synek , który nie chce nic jeść i dokładnie robię to co moja mama, a czego mówiłam ze nigdy nie będę robić, zmuszam na siłę do jedzenia. Mam wyrzuty sumienia, ze to robię. Ale inaczej to by już naprawdę nic nie jadł.

Jak dziecko zglodnieje, to samo cos zje albo Cie poprosi o cos, na co ma ochote. Z glodu nie umrze. Nie zmuszaj dziecka do jedzenia, bo skutki beda odwrone, czyli nie bedzie chcialo jesc.

moje dziecko bez jedzenia czyli wmuszania mu 3 dni wytrzymało ale ja nie i na 4 dzien wmusiłam jedzenie w niego emotka

wkurza mnie ze musze sprzatac i wkurza mnie to ze mi sie nie chce

a moja mama nigdy w nas nie wmuszała jedzenia emotka jak zgłodnieliśmy sami przyszliśmy emotka nie chcieliśmy jeść to też nie dostaliśmy nic słodkiego prosta reguła emotka wmuszanie dziecku jedzenia nie prowadzi do niczego dobrego a już używanie jakichś odżywek na wzmożenie apetytu to głupota totalna potem w starszym wieku dzieci mają większą tendencje do tycia

Dokładnie... Mam nieprzyjemne wspomnienia z czasów, gdy rodzice rozkazywali mi jeść, bo pora na obiad, a nie pozwalali, gdy byłam głodna mówiąc poczekaj na porę posiłku emotka
0 0

karolkas

#2946060 Napisano: 16.12.2009 09:40:52
marielu napisał(a):

tato999 napisał(a):

na mojego niejadka nic nie działało, nie chciał jeść i koniec, wyrósł z niejadkowania, teraz muszę zamykać lodówkę na 7 kłódek , nie martw się karolkas , czas jest najlepszy na wszystko emotka

he he
u mnie tego starszego 3 latka nie moge zmusic do jedzenia a przed tym mlodszym 1 roczek to musze się chować z jedzeniem. Różnica między nimi 2 lata a w wadze tylko 1,5 kilogram.Mam nadzieję że wyrośnie z tego, bo straszny z niego kosciotrupek.
0 0

Gość: grancias

#2946064 Napisano: 16.12.2009 09:41:50
marielu napisał(a):

tato999 napisał(a):

I słuszna rada. Nie wmuszajcie dziecku jedzenia. Ja byłem niejadkiem i matka uporem maniaka nauczyła mnie jesc ... Pozniej tez zamykala lodowke na 7 klodek. Najbardziej po tym wszystkim cierpi dziecko. Nagle nauczone duzo jesc tyje i pozniej przez okres dorastania zmaga sie z nadwaga ;/
0 0

Gość: marielu

#2946073 Napisano: 16.12.2009 09:44:48
karolkas napisał(a):

he he
u mnie tego starszego 3 latka nie moge zmusic do jedzenia a przed tym mlodszym 1 roczek to musze się chować z jedzeniem. Różnica między nimi 2 lata a w wadze tylko 1,5 kilogram.Mam nadzieję że wyrośnie z tego, bo straszny z niego kosciotrupek.

wyrośnie , gdzieś koło 8 roku życia , nie porównuj go z młodszym bo podświadomie wzbudzisz w nim poczucie winy, mój młodszy też żarłok od urodzenia
emotka
grancias napisał(a):

I słuszna rada. Nie wmuszajcie dziecku jedzenia. Ja byłem niejadkiem i matka uporem maniaka nauczyła mnie jesc ... Pozniej tez zamykala lodowke na 7 klodek. Najbardziej po tym wszystkim cierpi dziecko. Nagle nauczone duzo jesc tyje i pozniej przez okres dorastania zmaga sie z nadwaga ;/

ja nigdy nie wmuszałam, ale pamiętam jak bardzo się martwiłam ..
0 0

jomico

#2946248 Napisano: 16.12.2009 10:54:48
ANULKAO8 która teraz zmieniła nick na BOSS i nadal wysyła Spam...
0 0

kinga1

#2946251 Napisano: 16.12.2009 10:55:20
jomico napisał(a):

emotka
0 0

jola29k

#2946258 Napisano: 16.12.2009 10:58:12
A mnie wkurza NAJ wygrałam w marcu nagrode i do dzis jej nie mam dzwoniłam tam juz 5 razy emotka
0 0

Gość: gosia16

#2946259 Napisano: 16.12.2009 10:59:11
he he

ja zawsze pamiętam jedno zdanie które usłyszałam w jakimś programie że jeszcze nie było małego dziecka które na własne życzenie umarło by z głodu i tego zawsze się trzymam
0 0

Gość: bruce

#2946260 Napisano: 16.12.2009 10:59:40
jola29k napisał(a):

A mnie wkurza NAJ wygrałam w marcu nagrode i do dzis jej nie mam dzwoniłam tam juz 5 razy emotka

nie, no to już faktycznie można WYJŚÆ Z SIEBIE!
0 0

Gość: js28

#2946261 Napisano: 16.12.2009 10:59:45
a mnie wkurza Claudia, wygrałam w sierpniu przewodniki NG i do tej pory ich nie mam. Na maile nie odpowiadają, a dodzwonić się nie mogę emotka
0 0

mio

#2946266 Napisano: 16.12.2009 11:02:05
wkurza mnie minimini ze olewa ludzi. czekam na paddingtona chyba od poczatku pazdziernika (tak mi sie wydaje ze wtedy byl konkurs) pislam do nich maile dzwonilam pod wyznaczony numer ktory odpowiada za konkursy w dwa wyznaczone dni u co?nikt nie raczyl odebrac!!!
nic wielkiego naprawde od nich nie chce po prostu zapytac kiedy beda wysylali nagrody. tylko tyle... emotka
zalezalo mi zeby byl na swieta

wkurza mnie tez coreczka tzn moze nie wkurza ale martwi bo zlapala katar i goraczke dzis cala noc nie spala meczyla sie wiec wzielam ja do siebie do lozka boje sie zeby sie tego dzis nie domagala (ma 2 lata)
0 0

Gość: grusia

#2946275 Napisano: 16.12.2009 11:05:34
MIO ja dopiero niedawno dostalam skrzynie na zabawki z konkursu Plastus Meblik wiec widac taja taka predkosc.

jomico napisał(a):

To widze ze moje podejrzenia sie sprawdzily emotka
0 0

Gość: sabikus

#2946284 Napisano: 16.12.2009 11:09:28
mio napisał(a):

wkurza mnie minimini ze olewa ludzi. czekam na paddingtona chyba od poczatku pazdziernika (tak mi sie wydaje ze wtedy byl konkurs) pislam do nich maile dzwonilam pod wyznaczony numer ktory odpowiada za konkursy w dwa wyznaczone dni u co?nikt nie raczyl odebrac!!!
nic wielkiego naprawde od nich nie chce po prostu zapytac kiedy beda wysylali nagrody. tylko tyle... emotka
zalezalo mi zeby byl na swieta

ja tez dzwonie i cisza wysyłam @ i tez cisza
emotka
0 0

Gość: tomtu

#2946290 Napisano: 16.12.2009 11:11:13
grusia napisał(a):

MIO ja dopiero niedawno dostalam skrzynie na zabawki z konkursu Plastus Meblik wiec widac taja taka predkosc.

jomico napisał(a):

dokladnie, tez dostalem cudowny spam - do zablokowanych
0 0

zaczytana-pola

#2946292 Napisano: 16.12.2009 11:12:07
Wkurza mnie Poczta, czekam na paczkę zamówioną na Allegro i doooopa blada, paczki brak!
0 0

Gość: loczeq

#2946300 Napisano: 16.12.2009 11:13:34
kinga1 napisał(a):

jomico napisał(a):

emotka

polecam napisanie maila do organizatora :0 nic nie ksoztuje a dziewdzynie usunal konta to sie nauczy emotka
0 0

zuzkaa

#2946303 Napisano: 16.12.2009 11:14:37
tomtu napisał(a):

grusia napisał(a):

jomico napisał(a):

dokladnie, tez dostalem cudowny spam - do zablokowanych

emotka emotka emotka emotka zablokowana
0 0

Gość: marmoladella

#2946305 Napisano: 16.12.2009 11:15:35
ilonar2301 napisał(a):

Wkurza mnie Poczta, czekam na paczkę zamówioną na Allegro i doooopa blada, paczki brak!

Ojj, PP nie rozpieszcza ani jakością usług, ani cenami... Też czekam na paczkę emotka Ale przynajmniej kurier, który zwykle przynosi mi przesyłki, jest milutki emotka
0 0

zaczytana-pola

#2946349 Napisano: 16.12.2009 11:27:32
marmoladella napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

Ojj, PP nie rozpieszcza ani jakością usług, ani cenami... Też czekam na paczkę emotka Ale przynajmniej kurier, który zwykle przynosi mi przesyłki, jest milutki emotka

Niestety nie miałam wyboru, jedyną opcją wysyłki była tylko PP emotka
0 0