Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: melisa
Ręce opadają. Po pierwsze o zwrot prowizji możesz wystąpić zawsze wtedy gdy kupujący nie zapłaci za zakupiony towar. Po drugie taka wazelina w postaci pozytywa jest nic nie warta. Kupujący powinien zasugerować zwrot prowizji od wystawienia i sprzedaży na Twoje konto. Jeśli tego nie zrobi, nie ma prawa oczekiwać, że nie wyślesz FZP i nie dostanie on ostrzeżenia. Jeśli allegro przyzna ci zwrot prowizji a tak się stanie (jako powód podaj: Kupujący zrezygnował z zakupu) masz do wyboru komentarz negatywny i neutralny bo przecież za niezapłacenie nie wystawia się pozytywów, chyba że kupuje się komentarz a nie przedmiot aukcji. Moja rada: wystąp o zwrot prowizji, a potem komentarz neutralny lub negatywny jeśli nie masz moralnych oporów.
Gość: konkursy15
olabas
Postów 722
Data rejestracji 29.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.allegr...stan_12_utworow.html
POLECANKI:
Kod polecający Santander - 5AUPVX - bony o wartości 100zł dla mnie i dla Ciebie po założeniu konta!
Allegro Share - polecaj produkty i zgarniaj bony Allegro - https://allegro.p...c-80ec-1d0cf21ae511#
agusiac87
Postów 1798
Data rejestracji 09.12.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: rafi323raf
olabas
Postów 722
Data rejestracji 29.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: AgaAga
Ja zawsze próbuję sprawdzić, czy Kupujący wysłał kasę, czy może przelew gdzieś zaginął. Raz miałam taką sytuację, że dziewczyna kupiła ode mnie coś. Wysłałam jej nr konta i cisza. Odczekałam tydzień, potem do niej napisałam i nic.
Po ponad dwóch tygodniach wystąpiłam o zwrot prowizji, wystawiłam negatywa, Allegro zwróciło pieniądze i tego samego dnia wpłynęła kasa za przedmiot ... skąd? Z poczty-polskiej z okienka.
Potem dziewczyna napisała, że nie maiła dostepu do netu, a pieniądze wpłaciła na poczcie w jakimś małym miasteczku i one szły ponad tydzień!
A że kupiła od kilku osób, kilka ostrzeżeń i ban.
Napisałam do Allegro, żeby mi ponownie naliczyli prowizję i wystąpiłam o unieważninie komentarza negatywnego. Trwało to trochę, ale wszystko się wyprostowało
Dlatego zawsze trzeba sprawdzać, zanim się wystawi negatywa. Oczywiście zdarzył mi się Kupujący, który zrezygnował z zakupu. Dostał negatywa od razu, bo mnie wkurzył, bo to była licytacja.
Także różnie bywa...
Gość: spin
Z dniem dzisiejszym, najpopularniejszy serwis aukcyjny w Polsce, Allegro.pl poinformował o wprowadzeniu zmian w Regulaminie portalu.
Najistotniejszą zmianą są restrykcje dotyczące handlu publikacjami udostępnianymi na licencji GNU FDL. Ich sprzedaż będzie zabroniona. Również publikacje elektroniczne będą mogli wystawiać wyłącznie ich autorzy, podając w opisie oferty numer ISBN. Ponadto na stronach O mnie niedozwolone będzie umieszczanie adresów WWW, pod którymi prowadzona jest działalność komercyjna, zniknie opcja aukcji prywatnej oraz dozwolona będzie sprzedaż płyt CD/DVD dołączanych do gazet/czasopism bez tych wydawnictw. Jak podaje Allegro, zabroniona będzie także sprzedaż żywych lub martwych okazów zagrożonych gatunków zwierząt, w tym ich części lub produktów pochodnych.
Gość: tynka9863
tanie perfumy,
Raj dla życzliwych donosicieli. Dwa ostatnie punkty są w porządku, przecież nikt ale to nikt nie sprzedaje CD/DVD z gazetą bo to się nie opłaca. Poza tym najczęściej gazetę się wyrzuca lub służy rozpałce a dodatek zostaje.
zapraszam naklejki hot wheels jak ktos zbiera
matik777
Postów 39
Data rejestracji 16.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tanio kody TYSKIE
zapraszam nowe aukcje
kamil17
Postów 778
Data rejestracji 17.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też miałam dzisiaj taka sytuację. Zważyłam allegrową przesyłkę, przeliczyłam w cenniku PP i wg gabarytu B powinnam zapłacić ponad 4zł a na poczcie zapłaciłam 3,90 z adnotacją gab.A
asiam
Postów 4096
Data rejestracji 05.06.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
Mówisz o paczce czy o liście poleconym ?
Polecony GABARYT B: wys.pow 2 cm,dł.32,5,szer.23 cm
Paczka GABARYT B : wys.ponad 30 cm,dł.60 cm,szer.50cm.
ZAKUPY NA KONKURSY : Carrefour,Biedronka, Lidl, Lewiatan, Kaufland, Netto, Żabka,Chorten,Hebe,Groszek,Intermarche ,Delikatesy Centrum, ABC, Rossmann, Lewiatan,Orlen, Circle K, Laboo.
asiam-gwarancja uczciwości. Na e-konkach od 2004 roku!
kamil17
Postów 778
Data rejestracji 17.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mówie o paczce
zapraszam ostatnie godziny aukcji okazja super prezent dla dziewczyny i dla siebie
Gość: amberka
akcesoria do laptopa firmy Tucano
W konkretnej sprawie: chciałabym w aukcji dodać link do innej mojej aukcji. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to zrobić? Najlepiej jakby można było umieścić link pod wyrazem np. tutaj czy coś takiego, ale nie mam pojęcia jak to zrobić.