Allegro.pl - bez linków

pat4

#1492780 Napisano: 18.04.2008 02:22:24
przepraszam:(
0 0

kamil17

#1492968 Napisano: 18.04.2008 04:39:32
ziolko napisał(a):

OGŁOSZENIA W DZIALE OGŁOSZEÑ emotka emotka emotka

dopóki, nie będą sie sypały karniaki od Pionasa, nic tutaj nie zdziałamy z tymi ogłoszeniami emotka
0 0

ziolko

#1492975 Napisano: 18.04.2008 04:42:48
kamil17 napisał(a):

ziolko napisał(a):

OGŁOSZENIA W DZIALE OGŁOSZEÑ emotka emotka emotka

dopóki, nie będą sie sypały karniaki od Pionasa, nic tutaj nie zdziałamy z tymi ogłoszeniami emotka

im więcej osób będzie za tym, aby ogłoszeń tu NIE zamieszczać, to może w końcu uda się to przegłosować
emotka
0 0

Gość: melisa

#1493426 Napisano: 18.04.2008 08:03:53
większość jest temu przeciwna, ale z tępym uporem się nie wygra. Tylko pat przeprosiła, bo widać nie wiedziała o tej zasadzie, a reszta z pełną premedytacją najlepiej 10 razy na tej samej stronie zaśmieca wątek. emotka
0 0

monia24

#1498227 Napisano: 21.04.2008 11:24:25
Chciałabym oddac towar zakupiony na allegro, ponieważ nie jestem zadowolona. Jak mam to odesłac?? Przesyłka polecona?? Priorytet?? Chodzi o to że chcę aby ta osoba podpisała odbiór (chociaż nie zależy mi żebym otrzymała potwierdzenie odbioru, chodzi tylko o to, żeby nie było sytuacji że sprzedawca się wyprze że otrzymał przesyłkę). A może właśnie powinna byc ona z potwierdzeniem odbioru. Pomóżcie bo nigdy nie wysyłałam paczki emotka
I jeszcze to : bo właściwie nie wiem jak to wysłac. Dostałam towar w bąbelkowej kopercie i tak zamierzam odesłac. Ale co to będzie: paczka czy jakaś przesyłka. emotka
No i jak to wygląda z komentarzami. Bo ja ze sprzedawcy jestem zadowolona, bo miałam z Nim dobry kontakt, towar dotarł szybko i nie różnił się od tego na zdjęciach. Więc jeśli z oddaniem towaru i pieniędzy nie będzie problemu to zamierzam wystawic pozytywa. Ale strasznie boję się negatywa od sprzedawcy. Chociaż czy on tak naprawdę mi się nalezy?? Towar oddaję nie używany, poprostu bluzki okazały się nie dopasowane. Wiem że przysługuje mi 10 dni na oddanie ich bez podania przyczyny. Więc czy za to należy mi się negatyw????
Pomóżcie proszę.
0 0

monia24

#1498229 Napisano: 21.04.2008 11:27:21
I zapomniałam napisac że wczoraj wysłałam @ do sprzedawcy w tej sprawie a On nie odpisał. Do tej pory kontakt był dobry , więc może nie odczytał, ale co jeśli w ogóle nie odpisze. Wysłac towar pomimo wszystko?? Czy może do koperty włożyc list i napisac w nim co i jak. emotka
0 0

monia24

#1498618 Napisano: 21.04.2008 02:30:38
monia24 napisał(a):

Chciałabym oddac towar zakupiony na allegro, ponieważ nie jestem zadowolona. Jak mam to odesłac?? Przesyłka polecona?? Priorytet?? Chodzi o to że chcę aby ta osoba podpisała odbiór (chociaż nie zależy mi żebym otrzymała potwierdzenie odbioru, chodzi tylko o to, żeby nie było sytuacji że sprzedawca się wyprze że otrzymał przesyłkę). A może właśnie powinna byc ona z potwierdzeniem odbioru. Pomóżcie bo nigdy nie wysyłałam paczki emotka
I jeszcze to : bo właściwie nie wiem jak to wysłac. Dostałam towar w bąbelkowej kopercie i tak zamierzam odesłac. Ale co to będzie: paczka czy jakaś przesyłka. emotka
No i jak to wygląda z komentarzami. Bo ja ze sprzedawcy jestem zadowolona, bo miałam z Nim dobry kontakt, towar dotarł szybko i nie różnił się od tego na zdjęciach. Więc jeśli z oddaniem towaru i pieniędzy nie będzie problemu to zamierzam wystawic pozytywa. Ale strasznie boję się negatywa od sprzedawcy. Chociaż czy on tak naprawdę mi się nalezy?? Towar oddaję nie używany, poprostu bluzki okazały się nie dopasowane. Wiem że przysługuje mi 10 dni na oddanie ich bez podania przyczyny. Więc czy za to należy mi się negatyw????
Pomóżcie proszę.

monia24 napisał(a):

I zapomniałam napisac że wczoraj wysłałam @ do sprzedawcy w tej sprawie a On nie odpisał. Do tej pory kontakt był dobry , więc może nie odczytał, ale co jeśli w ogóle nie odpisze. Wysłac towar pomimo wszystko?? Czy może do koperty włożyc list i napisac w nim co i jak. emotka

Czy ktoś pomoże???
0 0

Gość: zzgredzikk

#1498630 Napisano: 21.04.2008 02:34:16
monia24 napisał(a):

monia24 napisał(a):

Pomóżcie proszę.

monia24 napisał(a):

Czy ktoś pomoże???

najpierw poczekaj, aż Ci odpisze czy możesz zwrócić, jeśli nie będzie odpisywał to zadzwoń
masz prawo zwrócić towar w ciągu 10 dni, ale tylko wtedy gdy ta osoba, u której kupowałaś sprzedaje na allegro jako firma
0 0

monia24

#1498653 Napisano: 21.04.2008 02:43:47
Zzgredzikk dziękuję, chociaż gdzieś obiło mi się o uszy że jednak mogę oddac zawsze jeśli kupuję na odległośc emotka
Teraz już sama nie wiem emotka
0 0

#1498654 Napisano: 21.04.2008 02:44:06
zzgredzikk napisał(a):

monia24 napisał(a):

Chciałabym oddac towar zakupiony na allegro...
najpierw poczekaj, aż Ci odpisze czy możesz zwrócić, jeśli nie będzie odpisywał to zadzwoń
masz prawo zwrócić towar w ciągu 10 dni, ale tylko wtedy gdy ta osoba, u której kupowałaś sprzedaje na allegro jako firma

I tutaj dobrym przykładem będzie transakcja między mną a jedną z forumowiczek. Właśnie tak się powinno rozwiązywać sprawę reklamacji, zarówno osoba Kupująca jak i Sprzedawca. Prawo zwrotu towarów dotyczy wszystkich, nie tylko firmy.
Musisz skontaktować się ze Sprzedawcą (e-mail, telefon) i wytłumaczyć, że chcesz zwrócić bluzkę, ponieważ na Ciebie nie pasuje. Zwrot pieniędzy sprzedawcy powinien obejmować kwotę, którą wpłaciłaś mu na konto, natomiast koszt przesyłki zwrotnej to już jakby Twoja sprawa, ponieważ zwrot towaru jest z Twojej strony.
Najlepiej odesłać listem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Nie możesz zwrócić towaru już rozpakowanego w tej samej kopercie (taki zwrot jest wtedy, gdy nie rozpakujesz koperty na poczcie, tylko bez sprawdzania odsyłasz towar, lub go nie odbierasz. Musisz włożyć wszystko do większej koperty, np. A4, niekoniecznie bąbelkowej, ponieważ jak włożysz bluzkę z kopertą bąbelkową to już wystarczy. Wypełniasz kwotek mały biały do listu poleconego i taki większy żółty do potwierdzenia odbioru. Jeśli nie zależy ci aby taki kwitek do ciebie dotarł to wystarczy zwykły list polecony. Wtedy też odbiorca kwituje listonoszowi odbiór przesyłki.
W razie pytań służę pomocą.

0 0

#1498657 Napisano: 21.04.2008 02:45:33
kwotek emotka emotka emotka emotka kwitek miało być, ale kwotek brzmi śmieszniej.
0 0

#1498663 Napisano: 21.04.2008 02:49:00
monia24 a to była aukcja czy kup teraz?
0 0

monia24

#1498668 Napisano: 21.04.2008 02:50:29
Dzięki Melisa emotka
0 0

#1498674 Napisano: 21.04.2008 02:51:54
zzgredzikk napisał(a):

to też nie powinno mieć większego znaczenia, jeśli Sprzedawca jest uczciwy.
Jako Kupująca wielokrotnie miałam doczynienia ze Sprzedawcami na allegro, niby firmami, które nie chciały przyjąć zwrotu towaru i nieważne czy były to aukcje czy licytacje. Podobno towar nabyty w drodze licytacji można zwrócić, ale dla mnie jako Sprzedawcy i Kupującego to tzw. jeden michał.
0 0

monia24

#1498680 Napisano: 21.04.2008 02:54:09
zzgredzikk napisał(a):

Kup Teraz
0 0

#1498681 Napisano: 21.04.2008 02:54:15

Rozdział 2

Umowy zawierane na odległość

Art. 16. 1. Przepisów o umowach zawieranych na odległość nie stosuje się do umów:
1) z wykorzystaniem automatów sprzedających,
2) z wykorzystaniem innych automatów umieszczonych w miejscach prowadzenia handlu,
3) dotyczących inwestycji kapitałowych,
4) ubezpieczenia, w tym o członkostwo w otwartych funduszach emerytalnych, oraz reasekuracji,
5) związanych z wykonywaniem czynności bankowych oraz takichże czynności dokonywanych przez spółdzielcze kasy oszczędnościowo-kredytowe,
6) rent,
7) dotyczących terminowych operacji finansowych i opcji,
8) zawartych z operatorami telekomunikacji przy wykorzystaniu publicznych automatów telefonicznych,
9) dotyczących nieruchomości, z wyjątkiem najmu,
10) sprzedaży z licytacji.

więc jeśli będzie upierdliwy sprzedający to ma prawo nie przyjąć zwrotu
0 0

#1498686 Napisano: 21.04.2008 02:57:47
monia24 napisał(a):

zzgredzikk napisał(a):

Kup Teraz

to tak jak pisałam, postaraj się skontaktować ze sprzedającym, jeśli jest uczciwy to nie powinno być problemów ze zwrotem, też kiedyś zwracałam i wymieniałam ubrania
tylko oczywiście wszystkie koszty przesyłki pokrywasz Ty i jeśli Ci będzie zwracał pieniądze to też za sam towar
0 0

monia24

#1498691 Napisano: 21.04.2008 03:01:09
Dziękuję Wam.
Wiem że koszty przesyłki muszę pokryc sama. No ale lepiej zapłacic za przesyłkę niż wrzucic niepotrzebny ciuch do szafy, bo wtedy będę bardziej stratna.
0 0

kamil17

#1508546 Napisano: 27.04.2008 03:22:06
słuchajcie mam takie pytanie, otóż wielokrotnie siedzę sobie na internecie i patrzę jest jakiś konkurs, mam wszystko co do niego potrzeba znaczki kody itp....robię zgłoszenie i chcę wysłać je jak najszybciej(czyli priorytetem), ale niestety mam bardzo daleko pocztę emotka ,
i właśnie chciałem was zapytac czy jak pójdę na pocztę to moge kupić sobie same znaczki priorytetowe??? tzn. te znaczki za 2,10zł i naklejki PRIORYTET ????, kupował ktoś tak z was?? a co jeżeli na poczcie nie mają tych naklejek tylko pieczątke priorytet?? to moge przynieść koperty?? emotka emotka prosze o wyjaśnienie
0 0

dysia

#1508558 Napisano: 27.04.2008 03:31:31
Kupie kosmetyki do włosów REVALID
0 0