Allegro.pl - bez linków

ziolko

#1729532 Napisano: 07.08.2008 06:08:45
zzgredzikk napisał(a):

Czy w regulaminie Allegro jest gdzieś określony czas w jakim kupujący ma dokonać zapłaty za przedmiot? Szukam, ale nie mogę znaleźć.

hmm... nie mam pojęcia emotka

może sama ustal w jakim terminie oczekujesz wpłaty, np 7 czy 10 dni kalendarzowych, bo inaczej negatyw.

a jeśli później to niech wyjaśni dlaczego
0 0

Gość: AgaAga

#1729538 Napisano: 07.08.2008 06:10:54
Po zawarciu umowy dalszy tok postępowania kontrahentów wynika z obowiązujących przepisów prawa. A jak jest w prawie, nie wiem emotka
0 0

Gość: zzgredzikk

#1729552 Napisano: 07.08.2008 06:19:28
hmmm... no właśnie trdno cokolwiek stwierdzić emotka na stronie o mnie mam napisane, że na wpłatę czekam 14 dni od zakończenia aukcji, więc tego się będę trzymała
trafił mi się jakiś gość, który po 27 dniach od zakończenia aukcji napisał, że wpłaci pieniądze... ja już w tym czasie wysłałam mu kilka przypomnień, wystąpiłam o zwrot prowizji i sprzedałam przedmiot ponownie.... emotka
0 0

androm

#1729612 Napisano: 07.08.2008 06:58:59
Chochli, no i napisz jak tam z tym telefonem z allegro.
0 0

Gość: lukisara

#1729670 Napisano: 07.08.2008 07:34:01
melisa napisał(a):

vikinka napisał(a):

wysłałaś już paczke do tej osoby? jeśli tak, a ona nie odbierze - zgłoś do allegro.
jeśli nie wysyłałaś, a ona się wycofała - zgłoś do allegro, dostaniesz zwrot pieniędzy za wystawienie aukcji; tej, co się wycofała po zakupie, wystaw negatywny komentarz. Żeby w przyszłości tego uniknąć, napisz w stronie 'o mnie', że osoby bez aktywacji lub jakiegoś limitu gwiazdek, nie mogą brać udziału w aukcji, albo mogą w przypadku potwierdzenia chęci kupna po wygraniu aukcji.

Z tymi negatywami to jest taka prosta sprawa.
Mam ponad 2 tyś. komentarzy (zero negatywow) i wiem cos o tym.
Wystawiając negatywa takim pseudo kupujacym samemu otrzyma sie go w odzewie.
Na szczęście takich nieciekawych ludzi na Allegro jest niewiele.

Taki zapis nic nie daje. Bo co komuś zrobisz jak ci przystąpi do aukcji typu KT? Nic. Nie wyślesz mu towaru? To wystawi ci negatywa i racja będzie po jego stronie, bo jak kupił i wpłacił kasę to towar jego. Z aukcji możesz usunąć licytującego z różnych powodów, ale nie z KT. Aukcję, którą opisała kajus to typowa KT, więc taki zapis nic jej nie pomoże, bo prawnej mocy nie ma on żadnej. Ludzie różne bzdury na OM wypisują, ale nijak ma się to czasami do rzeczywistości.

Allegro przesadziło z tym dostępem wszystkich użytkowników do KT, ale liczy się kasa z prowizji.

kajus18 po pierwsze FZP wypełnij, dostaniesz zwrot prowizji, po drugie od razu negatyw, po trzecie skontaktuj się z allegro, jeżeli po zakończeniu aukcji dostałaś e-meila bez pełnych danych osobowych, adresowych i telefonicznych Kupującego, wtedy allegro może zawiesić konto tego użytkownika. I to chyba tyle co możesz zrobić, bo innego wyjścia na takich niestety nie ma.

0 0

ziolko

#1729722 Napisano: 07.08.2008 07:47:28
zzgredzikk napisał(a):

hmmm... no właśnie trdno cokolwiek stwierdzić emotka na stronie o mnie mam napisane, że na wpłatę czekam 14 dni od zakończenia aukcji, więc tego się będę trzymała
trafił mi się jakiś gość, który po 27 dniach od zakończenia aukcji napisał, że wpłaci pieniądze... ja już w tym czasie wysłałam mu kilka przypomnień, wystąpiłam o zwrot prowizji i sprzedałam przedmiot ponownie.... emotka

masz już zwrot prowizji?? jeśli tak to ok.. a jak nie to facet może się upominać o ten przedmiot i nieważne, że sprzedałaś
0 0

Gość: chochliczka

#1735875 Napisano: 11.08.2008 12:29:43
dziewczyny telefon dzis doszedl ale mam inny problem po 1
nie dziala,po drugie zapasowa bateria jaka miala byc faktycznie jest,szkoda tylko ze nie pasuje do tego telefonu emotka co mam robic? ehh
0 0

#1735893 Napisano: 11.08.2008 12:33:52
no wlaczyl sie tel,ale mial byc sprawny a tu polowa przyciskow nie dziala, i ta bateria nowa nie pasuje,czy moge go zwrocic,albo rzadzac np zwocenia jakichs kosztow?
0 0

toka

#1736727 Napisano: 11.08.2008 07:59:00
wysłałam kupiony u mnie przedmiot UPSem i zniknął.Mineło już kilka dni, ktoś ponoc pokwitował odbiór przesyłki a klientka twierdzi ze jej nie dostała W dodatku domaga sie ode mnie zwrotu kasy
Czy mam jej teraz oddać kase? emotka
0 0

#1736760 Napisano: 11.08.2008 08:19:28
chochliczka napisał(a):

no wlaczyl sie tel,ale mial byc sprawny a tu polowa przyciskow nie dziala, i ta bateria nowa nie pasuje,czy moge go zwrocic,albo rzadzac np zwocenia jakichs kosztow?

Przeczyść sobie styki wacikiem zmoczonym w spirytusie, jak jest dostęp.
Ale tak w ogóle to wszystko zalezy od sprzedawcy, niestety emotka

Możesz do niego napisać, że nie działa, że chcesz go oddać. Jak jest uczciwy, to się zgodzi, ale jak znam życie to napisze, że jak wysyłał to był dobry. I od Ciebie zalezy, czy bedziesz z nim walczyć o oddanie pieniędzy, czy będzie to wtopa kasy.
Zawsze jednak kupowanie uzywanych rzeczy na allegro to ryzyko.
0 0

#1736767 Napisano: 11.08.2008 08:23:13
toka napisał(a):

wysłałam kupiony u mnie przedmiot UPSem i zniknął.Mineło już kilka dni, ktoś ponoc pokwitował odbiór przesyłki a klientka twierdzi ze jej nie dostała W dodatku domaga sie ode mnie zwrotu kasy

Zazdwoń do UPS, by potwierdzić odbiór paczki przez odbiorcę. Poproś o sprawdzenie nazwiska na kwicie i nazwisko kuriera, który dostarczył przesyłkę( takie oficjalne prośby o dane zawsze działają).
Jeśli UPS napisze Ci, że to ona odebrała, a ona zaprzecza, to napisz jej, że wszczynasz procedurę reklamacji. A do UPS-u z reklamacją i ewentualnym oddaniem sprawy do sądu ( to nie jest zgubienie paczki, tylko przestępstwo podpisania się za kogoś innego).

0 0

Gość: eywa

#1736795 Napisano: 11.08.2008 08:34:46
AgaAga napisał(a):

toka napisał(a):

Zazdwoń do UPS, by potwierdzić odbiór paczki przez odbiorcę. Poproś o sprawdzenie nazwiska na kwicie i nazwisko kuriera, który dostarczył przesyłkę( takie oficjalne prośby o dane zawsze działają).
Jeśli UPS napisze Ci, że to ona odebrała, a ona zaprzecza, to napisz jej, że wszczynasz procedurę reklamacji. A do UPS-u z reklamacją i ewentualnym oddaniem sprawy do sądu ( to nie jest zgubienie paczki, tylko przestępstwo podpisania się za kogoś innego).

miałam taką sytuacje w pp, był podpis , a paczka jak się okazała leżała u starszej Pani w klatce obok, nie ciągnęliśmy tej sprawy podpisu, paczkowy i tak miał problemy odpowiednie później, ale całe szczęście rozwiązał sprawę i paczka dotarła
0 0

#1736816 Napisano: 11.08.2008 08:48:49
AgaAga bardzo Ci dziekuje za pomoc emotka emotka
0 0

#1738714 Napisano: 12.08.2008 07:05:49
dalam komus na allegro negatywa,okazalo sie nieporozumieniem,jak go uniewaznic?pomocy emotka
0 0

Gość: nineczka17

#1741151 Napisano: 14.08.2008 08:31:50
czy i u Was dzis nie daje sie zalogowac na allegro ani na wp.pl ani onet.pl itd emotka
0 0

Gość: maltulenka

#1741158 Napisano: 14.08.2008 08:34:27
nineczka17 napisał(a):

czy i u Was dzis nie daje sie zalogowac na allegro ani na wp.pl ani onet.pl itd emotka

U mnie wszystko ok. bez problemu loguje...
0 0

Gość: nati30

#1741160 Napisano: 14.08.2008 08:34:58
nineczka17 napisał(a):

ja tez bez problemu na onecie i wp
emotka
0 0

Gość: nineczka17

#1741227 Napisano: 14.08.2008 09:02:19
nati30 napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

ja tez bez problemu na onecie i wp
emotka

jednak cos sie u mnie popsulo i nie daje nawet na aukcje wejsc emotka sprobuje pozniej emotka
0 0

zdolnabestia

#1741233 Napisano: 14.08.2008 09:14:22
nineczka17 napisał(a):

Może masz wyłączoną obsługę ciasteczek? Wtedy się nigdzie nie dasz rady zalogować. Może grzebałaś cośw ustawieniach przeglądarki przy okazji jakiegoś klikania komuś, czy coś..
0 0

Gość: rybka1103

#1746239 Napisano: 18.08.2008 12:15:13
A ja mam pytanie tak po części związane z Allegro.
Wysłałam płytę pocztą polską i nie dotarła do adresata. Będę składać reklamację na poczcie, ale to pierwszy raz i nie wiem czego się spodziewać emotka
Jak długo trwa rozpatrzenie reklamacji? Wypłacają jakieś odszkodowanie (przesyłka nie była ubezpieczona)?
Z góry dzięki za pomoc emotka
0 0